2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;


  • Ankete Katılan
    302
Heran bu izin kalkabilir söylentisinden dolayı ne yapacağım konusunda çok kararsızdim.. Bakanlıkta çalışıyordum görevlendirme olarak en azından öğretmenliğe geri dönmeye karar verdim izin kalksa bile yarım gün okula gitmek daha mantıklı geldi son 5 haftada çalışabilir raporu alsam bile yaz tatiline gelir diye düşündüm.. Bu hastalık böyle devam ederse ben de gelecek yıl uzun bir süre ücretsiz izne ayrılmak zorunda kalacağım.. Son çalıştığım okul ikili öğretim dönsem bile sabahçı olup yarım gün çalışırım diye düşündüm.. Görevlendirme iptali dilekçemi verdim inşallah hayırlısı olmuştur..
 
Öyle olmuyormuş diye okumuştum idari izin 24-32.haftalar arasında. Çalışır raporu da 32-37.haftalarda veriliyor. Idari izin bitince çalışır raporu alıp 5 hafta daha çalışılması gerekiyormus o da cok saçma oluyor git geri gel tekrar git falan.
 
23+0 24. hafta olacağı için daha önce ayrılan arkadaşlar bu şekilde ayrıldıklarını söylediler..
 
Kızlar bu görüntü ile cinsiyet tahminin de bulunulabilir mi acaba
 
Teşekkür ederim canım
 
Öğrendiğinde yazarsan çok sevinirim
yazarım elbette :) ama bence benim dediğim doğru dr ilk gebeliğimde çalışabilir raporumu da 37+0da vermişti. bunda neden farklı olsun ki :) bu arada ben bu durumun yakın zmnda değişebileceğini sanmıyorum neticede bizler aşı kapsamı dışındayız ve risk altında olmaya devam ediyoruz ayrıca ileride aşılanmayanlar kapalı yerlere alınmayabilirmiş o yüzden kaldırsalar bile bizden daha sonrakileri etkiler gibi geliyor.
 
Eğer devlet memuruysan 24. Haftada cumhurbaşkanlığı kararnamesi uyarınca ve korona süreci devam ederken idare izne ayrılabilirsin. Diğer izinleri de şöyle anlatayım. Devlet memurları doğumdan önce 8 doğumdan sonra 8 haftalık annelik iznine sahipler. Doğumdan önce son 8 haftanın 5 haftasını doktordan çalışabilir raporu alıp çalışabilir bu 5 haftayı doğumdan sonraki 8 haftaya ekletip 13 hafta izin olarak kullanabilirsiniz. Doğumdan önceki son 3 hafta mecbur izne ayrılmak zorundasınız.
ilk 6 aya kadar günlük 3 saat süt izni ikinci 6 ay da günlük 1.5 saat süt izni kullanma hakkın var
Çocuk 2 yaşına gelene kadar ise ücretsiz izne çıkma hakkını sahipsin
 
Eğer öğretmensen uzaktan eğitim süreci devam ederken idari iznini kabul etmiyorlar. Yüzyüze eğitim devam ederken kullandırıyorlar. İdari izin doğumdan sonraya devredilemez. Yaz tatiline denk gelen doğumdan önceki son 8 haftanın 5 haftasında ise çalışır raporu alınsa bile meb bunu yaz tatiline geldiği ve zaten çalışılmadığı için kabul etmiyor dolayısıyla doğumdan sonraya aktarılamıyor.
 
ayrıca ileride aşılanmayanlar kapalı yerlere alınmayabilirmiş o yüzden kaldırsalar bile bizden daha sonrakileri etkiler gibi geliyor.
O zaman gebeler ve çocuklar otomatik ev hapsi doktora da mı gitmeyek
Doğru öyle bir şey olursa çalışamayız da hangimiz açık alanda çalışıyor ki?
 
Bu mebin de tuhaf uygulamaları var cidden. Uzaktan eğitimle beraber doğum izninde online derslere devam edilebilir muhabbeti vardı.
 
İstikrarla devam bozmayalım arada kaçamak olacak elbette ama mutlu ve sağlıklı bir gebelik yaşayalım
 
Pilates zorlamıyor mu ? Doktorlar yorulmak yok diyor bu halde pilates bize uygun değil galiba yürüyüşe devam
Hamile pilatesleri var onları deniyorum bana doktorum 50 squat bile verdi. Pilates pelvik kasları en iyi çalıştıran spor. Normal doğum için çok önemli bir yardımcı bu. Aşırıya kaçmadan yapılmalı. Bir de spor geçmişiniz varsa gönül rahatlığı ile yapın. Ben öncesinde de sürekli pilates yapan biriydim o yüzden bana hafif bile geliyor bunlar.
 
Bende sizin gibi düşünüyorum hem riskli gruptayız hem aşı olamıyoruz
 
Merhaba özel okullardaki öğretmenler için durum nedir peki ben pek bilmiyorum da
 
Bende düzenli yapmıyordum ama pilatesi seviyorum ve gerçekten iyi geliyor. Sanırım şu ilk 3 4 aylık süreyi geçince bende başlarım. Hareket şart.hem ruh hem beden sağlığı için. Tabi doğumu kolaylaştıması da cabası
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…