2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;


  • Ankete Katılan
    302
Bu 1 saatte çıkan test nasıl yapılıyor? Allah hiç bir çocuğa yaşatmasın. Acaba bulaşma yolu nasıl oluyor bu hastalığın
 
Çok çok sevindim toplu okudum yazdığınızı hemen ardına bunu yazmışsınız nasıl yüreğim hopladı Allah bir daha şüpheye bile düşürmesin inşallah strep a düşünüyorum günlerdir napıcaz bilmiyorum çocukları çok etkiliyormuş eşimin çalıştığı hastanede enfeksiyoncular acil toplantı yapmış ve sadece o hastanede 6 kişi öldüğünü söylüyor eşim inanılmaz korkuyorum hatta bugün uzman doktor bunu konuşurken ateşi yükselse şu an direkt antibiyotik başlarım dedi ben de böyle düşünüyorum
 
Kızlar biz eşimle kafayı yemiş gibi her gün çocuğu soyuyoruz vücuduna boğazına bakıyoruz tavsiye ederim strep a’dan korkuyorsanız bizim gibi ihmal etmeyin ateşi döküntüyü önemseyin benim tavsiyelerim bunlar inşallah evlatlarımıza uğramaz
 
ay cok uzuldum covid kadar üstüne düşülmedi bu hastalığın . Antibiyotik kullanmamslarmın? Yoksa kullanmalarına rağmen mi ölmüşler?
 
Peki ne arayacağız detaylı olarak bilgilendirebilir misiniz? Doğru düzgün bilgi yok hiçbir yerde, internette ufak tefek şeyler buldum biri beta diye yazmış biri kızıl diye yazmış. Allah korusun olmasın ama olunca ne gibi belirti veriyor vücut? Çok teşekkürler
 
Bu 1 saatte çıkan test nasıl yapılıyor? Allah hiç bir çocuğa yaşatmasın. Acaba bulaşma yolu nasıl oluyor bu hastalığın
Boğaz sürüntüsü alıyorlar covid testi gibi. Sadece boğazdan.
Biolab diye bir yer var izmirde, özel laboratuar, pek çok büyük şehirde benzeri vardır.
Yine de başına gelen olursa, bence boğaz kültürü de isteyin. Bana sormadılar,bilemedim ben de, ama kültürden daha net sonuç çıkıyormuş.
Çok teşekkürler. Şimdilik keyfi yerinde ama dün gece stresten uçuk çıkardım ve üstüne ben de hasta oldum. Baya bağışıklığımk sarstı. Napsak acile mi gitsek bilemedik gerçekten ecel teri döküyor insan şüphesinde bile. Kimsenin aklına bile düşürmesin.
Benim anladığım kadarıyla - internette yazan herşeyi okudum sanırım- beta dedikleri şey bu. Beta virüsü derler ama aslında bakteri. Havadan bulaşmıyor. Tükürük, kan gibi temas lazım. Yani öpüşmüyoruz kimseyle aman dikkat. Çocuklar tabi ne bulsa ağzına sokar çıkarır, ortak oyun oyanırken ev ortmında olabilir. Parktan bulaşacak bişey değil gibi.
Doktor daha iyi bilgilendirir benim anladığım şöyle; bu bakteri aslında bademciğe yapışıyor ama bazen bademciğe tutunamıyor ve kalbe ya da böbreğe tutunabiliyor dolaşıma karışıp. Tehlikeli olan burası. Kalbe giderse böyle yüksek ateşli ve kontrolü güç bir durum oluyormuş.
Bunun salgını pandemi öncesi bekleniyormuş ama pandemi bunu da kesmiş tabii, şimdi ortaya çıkmış.
İyi haber bulaşların yüzde 95 gibi büyük kısmı için, hiç birşey yapılmasa bile kendi kendine geçer demişler bazı yerlerde. Ama tespit elince riske girmemek için antibiotik başlanırmış.
Bazı durumlarda aileyi de antibiotiğe başlatırlarmış. Çünkü ev ortamında geçiyor belli ki bu.
Umarım kimseye uğramadan gelip gitsin. Buradaki ilişkimiz sanal ama çok uzun süredir takip ediyoruz birbirimizi, hislerimiz gerçek, çok yakından tanıyor gibiyim bazılarınızı.
 
Benim eşim ateş ve vücutta döküntü varsa bide boğaz beyazlığı şüphelenmek gerektiğini söylüyor ben ateşi yükselsin antibiyotik isticem doktordan o derece korkuyorum
 
Kızlar biraz gülelim benim oğlan hiç yumurta yemez sabah kahvaltıda bir anda yemeye başladı ben bir heyecanlandım ki neyse iki üç çatal yedi bir daha verecektim koştu mutfaktan dışarı ben de peşinden ayağımı koşarken kapının eşiğine yaptım ve acı geçmeyimce gittik ki doktora çatlamış meğer o heyecanla koşuşumu o heyecanımı tahmin eden analar fav
 
Kızlar çocuklarınız telefonla oynuyormu bizimki telefon meraklısı elinden düşürmüyor. Televizyon izletmedim. televizyon izlemiyor diye seviniyordum ki son 3-4 aydır telefon elinden düşmüyor bizim eski telefonlari aliyor rastgele basiyor müzik aciyor ses kaydediyor fotoğraf çekiyor. Dün 112 yi aramış hem korktum hem mahcup oldum. O an belki yardıma ihtiyacı olan birinin hakkına girdik. Pazar sabahı biz uyurken telefonlari al uygulamalarin sifrelerini yanlis gir bloke et wp tan ses kaydi at. Eski telefonlardan birine alarm kur gece 4 de alarm çalmış eşim uyanmıs. Dedesi de tablet alalım diyor. Tablet çözüm değil bence ve çok erken. Ne yapmam lazım telefonlari hep kaldirdim bambam diye ağlıyor.(bambam demeside dinlediği muzikten dolayı telefonun adı bambam)

Sizin çocuklarda böyle mi tek bizmi böyleyiz. Erkek çocukları daha mi yaramaz oluyor. Peteği yan vana kısımlarıni çevir petegi kapat oda soğduktan sonra farkettik artık gece yatmadan petekleri kontrol edip uyuyoruz. İnanılmaz yoruyor çalışmak çocuk bakmaktan daha kolaymış onu anladım. Bu kadar yaramazken kimseye güvenip birakip çalışamam da kreşe başlasın bende işe başlayacam. İnşallah büyüdükçe akıllanır diye umut ediyorum
 
Bizimki de oyle. Tam bir tazmanya canavari. Şimdiden ön dişini kırdı. Fırının kapağını kırdı. Ne zaman sessizlik olsa evde agir hasarlar olusuyo. Sandalyeyi cekip yemek masasina cikiyo. Cok agir bir dersle öğrendim üstünde tabak birakmamam gerektiğini Sizinkine benzer sekilde bizimki de termostatin ayarini degistiriyo butun ev ya pisiyo ya donuyo. Ailelerdenden yardim aliyoruz ara ara. Ama bence kreste daha uyumlu olurlar. Enerjilerini atacak bir ortam çünkü sosyallesicekler daha sakin olurlar diye umut ediyorum ben.
 
Geçmiş olsun herkese. Bizim bir ay sürdü hastalandık. Çocuğum hem göz enfeksiyonu hem kulak enfeksiyonu aşırı bir burun akıntısı ve ateş ile boğuştu. Bende ve eşimde de aynı belirtiler oldu. En sonunda hastaneye gittik ve sadece iburamin şurup ve zinco şurup verildi. Bana ve eşime antibiyotik verdiler. Çok şükür şuan iyiyiz ama bende ve oğlumda kuru öksürük kaldı. Oda baya geçmeyebiliyormuş. Nasıl bi hastalıktır bu . Korkumdan evden dışarı çıkmıyordum ama eşim getirdi bize de. Umarım tekrar olmaz. Minik kuzularımız allaha emanet sonra bize. 3 gün çocuk hiç bir şey yemedi. Sadece aşırı bi su düşkünlüğü oldu ve gece gündüz memedeydi. 1 kiloya yakın kilo vermiş. Ben 3 kilo vermişim stresten. Çok kötü bi durum çevreyle iletişimi tamamen kestim
 
Hiç haberleri izlemiyorum, kaç gündür twitter fln da bakmıyordum yeni okudum bunu o kadar içim daraldı, üzüldüm, yani napcaz nasıl önlem alırız Kapalı alanlara avm ye götürmemeye calısıyorum çok gitmem gerekirse de sabah erken saatte hafta içi gidiyoruz. Oyun grununa götürcektim ama direkt vazgeçtim şuan. Sadece soğukta olsa biraz parka indiriyorum. Başka neler yapıyorsunuz sizler ?
Canım döküntü nasıl acaba ? Mesela benim oğlumun ara ara bacakları kırmızı kırmızı kabarıyo allerji uzmanı görmüştü, cildi kuru ondan demişti krem fln kullanıyoruz. Acaba nasıl ayırt edilir o tarz döküntüler ?
 
Cok gecmıs olsun bzde yakalasık aynı seyleri yasıyoruz , bende cok dikkat ederim kimseylede pek görüşmüyorum ama eşim getirdi eve , ama bebeklern hastalıgı cok sıkıntılı bnde sanırım yaza kadar havalar ısınana kadar çevreyle iletişimi kestim . Kimse hastayım insanlarla görüşmüyüm demiyoki hasta hastangelip görüşebiliyorlar hiç riske atamam anca açık havada su saatten sonra . Yada evime gelecek kişi varsa hasta varmı diye soruyorum valla alınırlarsa alınsınlar
 
Kizlar cok gecmis olsun, hastalara sifa diliyorum biz de atlattik ama cok sukur uzamadi 1haftada kendine geldi.
Bugun bizi saglik ocagindan aradilar 18ay asilari icin ama bizim kiz bir yandan azilarini cikardigi icin geceleri ve gunduz cok huysuz agrilari var diye dusunuyorum 1 2 gece calpol verdim hatta. O yuzden haftaya geleyim dedim. Yakin zamanda yaptiran yada yaptiracak olan var mi? 18ay asilari cok yan etki yapiyor mu biliyor musunuz? Ona gore dis huysuzlugu gecince yaptirayim.
 
Biz de çok yan etki yaptı, asi vuruldu gündüz oğlumun hiç bir şeyi yoktu, kızımın bacağında asi vurulan yer şişti kızardı birazcık, huzursuzluk oldu , calpol verdik. Oğlum da gece uykusuna geçti hiç problem yoktu , sonra gece ikide ağlayarak uyandı, ne yapsak sakinlestiremedik, sonra kustu biraz, üstünü değiştirdik yanına yatırdım hadi bi daha kustu, sonra görümcem hemşireni aradım dedim bu çocuk zehirlendi galiba, yok dedi aşıdandır, bikac kez daha kUsabilir , ilaç verip taktirin sabaha biseyi kalmaz. Sonra iki kez daha kustu , hem ağlıyor, hem halsiz , hem kusuyor, poposu pirt pirt bi yandan. En son artık midede bisey kalmadi sanırım saat 4 e doğru ilaç verdik uyudu bi daha , sabah yine huzursuzluğu vardı şurup verdik, kahvaltısını da az yedi . Bakalım inşallah atlatırız bu günü de.
 
Geçmiş olsun biz geçen hafta yaptırdık aşıları ilk gün bir ateşi çıkar gibi oldu dolven ve calpol verdik dönüşümlü. 2. Güne birşey kalmamıştı çok şükür sorunsuz atlattık. Bir yaş aşısı çok sarsmıştı bizi bacakları çok şişti yürümeyi bıraktı onun için ben de korka korka yaptırdım bunu ama çok şükür hafif atlattık . Hastaysa erteleyin dedi ama bize hemşire de iyi diye yaptırdım.
 
Ya cok gecmis olsun daha once de asilar boyle yan etki yapmis miydi yoksa ilk defa mi bu kadar agir gecti?
 
Ben de disle ustuste gelmesin diye erteledim ama bakalim insallah disi bir an once atlatiriz da asiya sira gelir
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…