2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;


  • Ankete Katılan
    302
Canım bildiğin kırmızı döküntü en çok ağız çevresinde görülüyormuş Zaten her zaman olan döküntüler normaldir o harici olursa dikkat etmek gerekiyor
 
Biz yaptırdık ateş azıcık bile çıkmadı aşı yapmayı öğrendi ama gelene gidene akşama kadar cıs yaptı
 
Bende kimseyle görüşüyorum kızlar hastalıktan sonra zaten pek görüştüğüm yoktu ama oyun grubu ve komşuya bir iki gitmiştik şimdi parka gidiyoruz markete pek kimse yokken girip çıkıyoruz şu kışı atlatsak tekrar hasta olmadan çok zor hastalık hepinize tekrar geçmiş olsun ve sağlık dilerim.Havalar güzel olmazsa dışarı çıkmamak evde olmak da insanın psikolojisini bozuyor.Eşim işten getirebilir benimde hastalık.
 
Şu hesabın ev kazaları dosyasına bi göz atın kızlar. Yani ne olur ne olmaz aklımıza gelmeyen başımıza gelmesin.

özel olmayan aşılar pek yan etki yapmadı benim çocuğumda ama bazı menenjit dozları çok zor geçti. 18 ay aşıları da inşallah rahat geçer. Zaten bir süre de aşı maşı yok delik deşik oldu çocuklar biraz dinlenecekler.
Dişten olduğunu düşündüğüm bazı zor geceler geçiriyoruz fakat diş ortada yok. Henüz 7 dişi var.

Günde bir defa da olsa dışarı çıkmaya çalışıyorum, şöyle bir dolaşmak çevredeki araçlara ağaçlara hayvanlara vs göz atmak bile onlar için paha biçilemez. Asansör imkanı olsaydı daha çok çıkartırdım.
Hastalık korkularından arınsaydık haftasonu hava güzelken çocukları toplayıp bi parkta buluşabilirdik en azından.
 
Ya cok gecmis olsun daha once de asilar boyle yan etki yapmis miydi yoksa ilk defa mi bu kadar agir gecti?

Ben de disle ustuste gelmesin diye erteledim ama bakalim insallah disi bir an once atlatiriz da asiya sira gelir
Ilk defa oldu böyle, aslında aynı asi 6 aylıkken de yapılmış, sadece 1 farklı asi yapıldığını söyledi hemşire. Ama işte bu da bize denk geldi, sanırım çoğu kişide de böyle yan etki olmamış. Ama olabiliyormuş da,neyde ki 1 gece oldu sadece. Inşallah bir daha olmaz, asi vurdurmasak gerçek hastalık kim bilir nasıl, Allah korusun hepimizin çocuklarını.
 
Benim kızımın dün birde ateşi 39.5-40 lara çıktı hemen duşa soktuk çok fena titremeye başladı ani ateş düşmesinden kaynaklı. Şurup içiremiyorum tükürüyor çıkarıyor en kötüsü kusuyor boğazları şişmiş burnu akıyor o kadar dikkat ettik nerden bulaştı nasıl oldu bilmiyorum. Ateş düşürücüyü içmeyene antibiyotiği nasıl içircez bilmiyorum. Bir denememde kustu midesinde ne varsa? Var mı öneriniz ne yapsam iyi gelir daha çabuk toparlar. Dün serum verdiler iyi gibiydi sabah başa sardı ateşi 38 i gördü en çok, böyle 3 gün devam ederse yatış verecekler sanırım. Haberlerden dolayı da aşırı tedirginim korkuyorum.
Var m şunu denedik çabuk toparladı dediğiniz bir şey
 
Gecmıs olsun canım . Ateşi neden cıkılıyor bakılmadımı ? Yani bakteriyel mi grip mi yada baska sey mi? Ona göre tedavi değişir.
Kusuyorsa doktor fitil yada iğne tedavisi verebilir. Bol bol sıvı desteği sağla, su,çorba meme alıyosa meme mama alyosa mama ver.
Ben tavuk suyuna corba sebzeli cok yapmıstım sevdiği seyleri yap ne yiyosa. Yemiyosa gerekşrse tv aç o sekılde yedir falan inşallah biran önce toparlar
 
benim kızımda asla ilaç içmez tükürür. ateş düşürücü olarak fitil veriyorum antibiyotiğide çok ince bi şırınga var kucağıma yatırıyorum yanaklarından hafif sıkıp boğazına yakın sıkıyorum ama 1 ml kadar hepsi gidiyor sonra yine 1 ml. tabi ortalık kıyamet. ama en azından mecbur böyle verdim. Bazen dolven veriyorum böyle. Ama daha çok fitil. Calpol ml olarak daha yüksek vermem gerektiği için veremiyorum 1 ml şeklinde.
Benim kızım da ateşlendi serum aldık bizim 2 gün yoğun ateş sürdü serumdan sonra 1 gün ilaçla düşebilen ateş oldu ve geçti. Serum iyi geldi onun dışında emziriyorsanız sürekli emsin. benim kızım resmen memede yaşadı 2 gün yapışıktık. emmesi toparladı diye düşünüyorum.
çok geçmiş olsun
 
Ben de bunu çok merak ediyorum, kızım çişini kakasını söylüyor artik ama tuvalete götürünce de yapmıyor, biraz bekleyim diyorum bu sefer de sıkılıp ağlamaya başlıyor lazımlık da kullanmak istemiyorum ki ona yapacağını da zannetmiyorum, yazın falan olsa direk bezi çıkartıp bi denerim, belki o zaman anlar tuvate yapması gerektiğini, bilemiyorum ki.
 
Çok geçmiş olsun bizde hasta olduğunda antibiyotiği zorla verdik hem hastanede hem eve dönüşte ağlıyor tükürüyor tekmeliyordu vs yanaklarını sıkıp birkaç defa da enjektör gibi birşeyle İnşallah bir an önce iyileşir.
 
Merhaba herkese geçmiş olsun benim de kizim üst solunum yolu enfeksiyonu gecirdi fakat sorun o degildi antibiyotik bitti ve hemen arkasindan dizinde artrit gelişti yani şişti, sicaklik vardi su topladi agridan uyuyamadi yuruyemedi uzun süre. 1 hafta bu yuzden hastanede yattik ve bu enfeksiyonlarin arkasindan bakteriler bazi eklemleri tutabiliyormuş aklinizda olsun son 1 senedir artmış cok zordu hastane sureci, psikolojisi cok bozuldu her gun damar yolu acmaya calistilar cunku eliyle cikartti, damarlarini patlattilar cok cani yandi morardi her yeri. Şimdi yapisik geziyoruz evde, yanindan ayrilinca agliyor, 5.aydan beri odasinda uyuyan cocuk benimle uyuyor, hersey tepetaklak oldu

Bir de dikkatimi ceken bir sey var saclari dokulmeye basladi sizlerde bu durumu yasayan var mi? Ben vitamin eksikligi ya da yasadigi stresten diye dusunuyorum ama belki normaldir bilemedim. O yuzden size sorayim dedim.
 
Bizde 4 gün hastanede yattık yapışma durumu bende de oldu babasına dahil ağlıyordu beni hep yanında istiyordu şimdi 15 gün oldu çıkalı geçti babasına ağlamıyor bende biraz uzaklaşsam ağlamıyor fakat dışarda gördüğümüz kişilerle konuştuğumda aglayabiliyor hemşirelerden korktu o nedenle bizde de sürekli ilaç ventolin vs zorla vermeye çalıştıkları için yabancilara karşı böyle bir korku oluştu konusmazsak parkta vs çevremizde birşey demiyor ama konuşmaya başlayınca istemiyor umarım buda geçer saçta dökülme farketmeden ama belki biraz cansizlasma olmuş olabilir.Bende çok yorulmuştum hastanede kendimize gelmemiz zaman aldı hala gece ağlasa diş ve ya gazdan acaba nefesinde problem var mı hırıltı var mı diye endişeleniyorum.Size de çok geçmiş olsun.Kimseye hastalık gelmesin umarım gerçekten zor.
 
Size de gecmis olsun hastalik gibi seyler huylari degistiriyor iste malesef cok zor zaten ayrilik kaygisi tavan bir de bunlar eklendi. insallah saglikli bi sekilde atlatiriz bu zamanlari. Gercekten şu hastaliklar gecsin gitsin artik hem psikolojik hem fiziksel cok zarar verdi hepimize. Ben de her gün atesine bakiyorum biraz sicak gelsin soyuyorum cocugu agzini kokluyorum vs.. iyice kafayi yedim
 
Bende ateş konusunda endişelendim uyku tulumu giydirmeye bıraktım kalındı tulumu içinde sıcak olur ateşi anlamazsam gece diye kazakla yatırıyorum kafayı yedim aynı şekilde .
 
Kızlar hepimize geçmiş olsun, Allah bir daha yaşatmasın, deprem bölgesinde olup da bir ihtiyacı olan var mı grupta?
Amin canım kimseye bi daha yaşatmasın biz yıllık izinde adanadaydık normalde ankarada yaşıyoruz karşı apartmanımız yıkıldı ne yazık ki.. dışarda kalmıştık arama kurtarma yapılıyor binalara girmek yasak ankaraya döndük.. allah enkazda olanlara yardım etsin onları bekleyenlere…maraş hatay her şeye ihtiyaçları var malatyada çadır buradan yardım etmek lazım yetiştikçe…
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…