2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Bebeği aşırı iştahsız olan var mı 🙁 bebeğim 15 aylık olmak üzere ama 8.300 gr. Hiçbir şekilde yemek yediremiyorum. Yemek yiyeceğini anlayınca kafasını çeviriyor kaçmak istiyor.
Bir sürü tarif denedim , başka odalarda yedirmek , oyuncaklarla oyalayıp yedirmeye çalıştım bi yandan. Parka çıkarıp orda yedirmeyi denedim Ama olmadı olmuyor 😞
Kan tahlilinde her şey normal çıktı.
Oturdum ağlıyorum artık. İştah açıcı şurup alsak faydası olur mu 😞
Doktorlar, anneler tavsiye etmez biliyorum ama tvden çocuk müzikleri dinletip hatta biraz gösterip de yedirebilirsinz. Biliyorum iyi bi yöntem değil ama yememesinden iyidir diye düşündüm :KK43:

Bebeği aşırı iştahsız olan var mı 🙁 bebeğim 15 aylık olmak üzere ama 8.300 gr. Hiçbir şekilde yemek yediremiyorum. Yemek yiyeceğini anlayınca kafasını çeviriyor kaçmak istiyor.
Bir sürü tarif denedim , başka odalarda yedirmek , oyuncaklarla oyalayıp yedirmeye çalıştım bi yandan. Parka çıkarıp orda yedirmeyi denedim Ama olmadı olmuyor 😞
Kan tahlilinde her şey normal çıktı.
Oturdum ağlıyorum artık. İştah açıcı şurup alsak faydası olur mu 😞
Hoş geldin, gel sarılalım..
Ben çözüm bulamadım, bulursan bana da söyle. Hele ki şuan diş cıkarıyor her şey daha da berbat durumda..

Herşeyi yiyen geri çevirmeyen bebelere hastayım. Maşalllaahh..

Artık diyorum ki çocugu iştahsız olmayan, çocuk büyüttüm demesin. Gerçekten yemeyen çocuk kadar zor bişey yok gerçekten.. Et , tavuk, balık, çorba, sebze, makarna hiçbişey 1-2 tane mıncıklıyor sonra kafa hemen sağa sola çevriliyor yok yani 15 aylık olduuk hala mama..
15 aylık çocuga 1 kutu mama normalde ne kadar gider? en az 1 hafta 10 gün gitmesi lazım cnkü herşeyi yiyebilen bir çocuk, ama bize 3 gün gidiyor max.

Çünkü sadece mama yiyor.

Hoş geldin, gel sarılalım..
Ben çözüm bulamadım, bulursan bana da söyle. Hele ki şuan diş cıkarıyor her şey daha da berbat durumda..

Herşeyi yiyen geri çevirmeyen bebelere hastayım. Maşalllaahh..

Artık diyorum ki çocugu iştahsız olmayan, çocuk büyüttüm demesin. Gerçekten yemeyen çocuk kadar zor bişey yok gerçekten.. Et , tavuk, balık, çorba, sebze, makarna hiçbişey 1-2 tane mıncıklıyor sonra kafa hemen sağa sola çevriliyor yok yani 15 aylık olduuk hala mama..
15 aylık çocuga 1 kutu mama normalde ne kadar gider? en az 1 hafta 10 gün gitmesi lazım cnkü herşeyi yiyebilen bir çocuk, ama bize 3 gün gidiyor max.

Çünkü sadece mama yiyor.
Ah canım bende öyle diyorum ya yemek yiyen cocugun varsa cocuk büyütmek ne kolay. Hatta bi kişiye beddua etmek istersen Allah yemeyen cocuk versin demeli 😞 benimki de son 2 haftadır yemiyor hiç birşey artık mideme kramplar ağrılar giriyor stresten mamadan da nefret ediyor benimki 2 gün sabah öğle akşam sadece anne sütüyle beslendi hiç bir şey yediremedim. Sütüm de ne kadar gelıyor doyuyor mu onu da kestiremedim. Meğer azı dişleri patlıyormuş. Neyseki hep tombiş bir bebek olduğu için deposundan kullandı kiloları zayıflamasına rağmen pek belli olmuyor. Şimdi eh bir tık daha iyi geçicek seninde bu bir süreç. Bende her gün ne yapıcam derdinden bıktım artık yaa kahvaltısı çorbası akşam yemeği off analık ne zorrmuş

Ah canım bende öyle diyorum ya yemek yiyen cocugun varsa cocuk büyütmek ne kolay. Hatta bi kişiye beddua etmek istersen Allah yemeyen cocuk versin demeli 😞 benimki de son 2 haftadır yemiyor hiç birşey artık mideme kramplar ağrılar giriyor stresten mamadan da nefret ediyor benimki 2 gün sabah öğle akşam sadece anne sütüyle beslendi hiç bir şey yediremedim. Sütüm de ne kadar gelıyor doyuyor mu onu da kestiremedim. Meğer azı dişleri patlıyormuş. Neyseki hep tombiş bir bebek olduğu için deposundan kullandı kiloları zayıflamasına rağmen pek belli olmuyor. Şimdi eh bir tık daha iyi geçicek seninde bu bir süreç. Bende her gün ne yapıcam derdinden bıktım artık yaa kahvaltısı çorbası akşam yemeği off analık ne zorrmuş
Bizimki öyle baştan beri tombik bir bebekte değil :KK70:

Selam kızlar derdim büyük 🥺
Kızım bogaz enfeksiyonu geçiriyor. İştahı çok azaldı zaten iştahlı değildi neyse süreci formül sütü ile geçiririz modundaydım ancak dünden beri hiç mamasını içmiyor biberonu ağzına bile sokmuyor. Boğazı ağrıdığından heralde ememiyor diye düşündüm her yolu denedim bardakla verdim yok, pipetle verdim yok, soğuk denedim yok yok
Su ve ayran içiyor süt asla.. geçici gibi gelmedi bu cocuk mamayı bırakırsa nasıl beslenecek anlamadım 🙈
Başına gelen var mı ya da bi önerisi olan 🙄

Kızım bogaz enfeksiyonu geçiriyor. İştahı çok azaldı zaten iştahlı değildi neyse süreci formül sütü ile geçiririz modundaydım ancak dünden beri hiç mamasını içmiyor biberonu ağzına bile sokmuyor. Boğazı ağrıdığından heralde ememiyor diye düşündüm her yolu denedim bardakla verdim yok, pipetle verdim yok, soğuk denedim yok yok
Su ve ayran içiyor süt asla.. geçici gibi gelmedi bu cocuk mamayı bırakırsa nasıl beslenecek anlamadım 🙈
Hiç bir fikrim yok kuzum, umarım geçici bir durumdur; bir an evvel düzelir

Diş çıkardıklarını veya hasta olduklarında öyle oluyor malesef benim kızım da yemedi 3 gün birşey aşı yaptırmıştık ve diş çıkarıyordu mamasını bile yemiyordu 3 gün sonra ağrıları geçince yemeye başladı tekrar mamayı.

İyileşince yer şu an boğazı ağrıdığı için yiyemiyordur.

Gecmıs olsun canım. İştahsiz diye böyledir kaşık mama veriyormusun belki onu yer heronunkileri benm kızım seviyor hem bayada besleyici tahıllı olanları

Üzülme, boğazı şişmişse ya da akıntı varsa yatmakta zorlanıyordur. Dişler geliyorsa yine iştah kapanıyor. Ayran içiyorsa ne güzel. Mamayı da tekrar tekrar denersin, belki ılık suyla daha iyi olur. Mecbur antihistaminik kullandık biz akıntısı azalsın rahatlasın diye ve nebülizatör uyguladık. 2 hafta sürdü. Öksürük şurubu niyetine prospan verdiler, vitamin sambucol, ilk hafta umca. Şikayetleri geçince iştahı daha da güzel bir şekilde geri geldi çok şükür. Çok geçmiş olsun.

Bu bebelerin bir dönemi mi var bu nedir ayol. Benim oğlanda kalabalıkta masada yiyor, yalnızken yemiyor. Hâlâ zayıf hala küçücük. Durmuyor yerinde allahım bir o yana bir bu yana. Inek sütüne başlayacağım ve tahilli mamalara. Vitamin şurubu (demir çinko c vit) içtiği gün yemek yiyor içmediği gün minik minik yiyor. Mamayı kesmeyi düşünüyorum yemeğe düşsün diye. Komşunun oğlu 10 aylık çocuğu taşıyamıyorum kilodan, bizimki yanında cücük gibi. Son iki aydır da ara ara hastalanıyor maşallah sümüğü hiç kesilmiyor 😆

Bogazindan o. Bizimki de boğaz enfeksiyonu geçirdi kreş sağolsun. Ne mama ne yemek. Sadece beni emdi ve ılık su, ayran, çorba(az az) Toparlayınca düzeldi. Meyve püresi ılık yedirebilirsin, muhallebi( tok tutar) Mama için diretme şuan hassas, geçince devam eder 👍

Kızlar bebekleriniz sosyal mi? Yabancı biri gördüğünde gülüyor gidiyor mu? Oyun oynamaya çalışıyor mu? Yoksa size mi sarılıyor ağlıyor mu? Asosyal ya da sosyallik belirtileri be zaman başlar? Akranı ile oynuyor mu? Tek mi oynamayı tercih ediyor?
Gülüyor ve gidiyor peşinden (karşı taraf ona güldüyse uzaktan sevdiyse) ancak kucağa gitmez yakın temastan hoşlanmıyor(bana benziyor) ben ve babası dışında başkasına kucak olayımız çok az, o da cok yakin gördüğü devamli gördüğü kişilere. Peşinden benim geldiğimi bildiği için oyun yapar gider. Kendinden büyük çocuklarla oynamayi seviyor özellikle hemcinsleriyle. Sosyal bir çocuk baya,fakat tek başınada güzel oynar. Cesur biraz her konuda korkma durumu pek yok. Büyüdükçe değişir dediler.

Kızlar oğlumun gece ateşi 38.5 civarı idi. 2 kez calpol verdik düşer gibi oldu ama sabah yine 38 lere çıktı. Doktora gittik kulak boğaz baktı bişey görünmüyor dedi. Kan idrar tahlili verdik ama yarım gün olduğu için poliklinik sonuc yetişmedi. Şimdi baktım sonuçlara CRP 20 . Doktora da ulaşamıyorum sürekli gittiğimiz dr değil. Acaba neden yükselir böyle, illa hemen antibiyotik mi baslamak gerekir. Yarın da pazar, yeniden cocuk acile mi gitsem panik yaptım. CRP değeri yüksek cıkan olmuş muydu ?

Kızlar oğlumun gece ateşi 38.5 civarı idi. 2 kez calpol verdik düşer gibi oldu ama sabah yine 38 lere çıktı. Doktora gittik kulak boğaz baktı bişey görünmüyor dedi. Kan idrar tahlili verdik ama yarım gün olduğu için poliklinik sonuc yetişmedi. Şimdi baktım sonuçlara CRP 20 . Doktora da ulaşamıyorum sürekli gittiğimiz dr değil. Acaba neden yükselir böyle, illa hemen antibiyotik mi baslamak gerekir. Yarın da pazar, yeniden cocuk acile mi gitsem panik yaptım. CRP değeri yüksek cıkan olmuş muydu ?
Diş çıkarıyor mu şuan canım diş etleri enfeksiyona açık olduğu için yapıyormuş
İdrar yolları kaynaklı da olabilir idrar tahlili nasıl çıktı peki
Boğaz kulak temizse bademcik kaynaklı değildir.
Çok geçmiş olsun ama çok çok yüksek bir enfeksiyon seviyesi değil için rahat olsun
Bizde antibiyotik kullandık biraz doktor görüşü etkili biri kullan biri kullanma dedi bana 🤷‍♀️

Kızlar bugün menenjit aşısının son dozunu olduk normalde 13. Ayda olmamız gerekiyordu ama covid hastalık derken ancak olabildik. Yalnız kızım bacağını oynatamıyor dokundurmuyor bile ağlıyor sürekli ateşi de 37.8 lerde. Ağlaya ağlaya uyudu şimdi. Sanırım hemşire biraz aşağıya yapmış. Ben görmedim de o an ,eşim söyledi. Acaba ağrı ne kadar sürer yürüyemiyor bile normal mi? Uyandırıp doktora götürmeyi düşünüyorum şuan aşırı moralim bozuk

Kızlar bugün menenjit aşısının son dozunu olduk normalde 13. Ayda olmamız gerekiyordu ama covid hastalık derken ancak olabildik. Yalnız kızım bacağını oynatamıyor dokundurmuyor bile ağlıyor sürekli ateşi de 37.8 lerde. Ağlaya ağlaya uyudu şimdi. Sanırım hemşire biraz aşağıya yapmış. Ben görmedim de o an ,eşim söyledi. Acaba ağrı ne kadar sürer yürüyemiyor bile normal mi? Uyandırıp doktora götürmeyi düşünüyorum şuan aşırı moralim bozuk
Menejitin 3 dozu da bizde ağrı ve ateş yaptı
Calpol kullandık bide gece uykusuna geçerken fitil verdim yarına daha iyi olur bizde öyle olmuştu 🙏

X