2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Ya bende sütün hiç faydası olmadığını hatta bağışıklığı düşürdüğünü ilerise bağışıklık temelli hastalıklara sebep olduğunu okumuştum aklımda öyle kalmış o yüZden süt vermeyi düşünmüyorum yerine yoğırt kefir peynir
Ben de süt vermeyi dusunmuyorum, bu konuyu cok arastirdim cok okudum sut yerine peynir yogurt kefir en faydalisi.
Kek ve pankeklere katiyorum bu arada ama icecek olarak vermiyorum.

Canım gece ile gündüz farklı maalesef..
Sallanmadan uyumakta başka uyku döngülerini kendisinin atlatması da başka
Maalesef her konu ayrı bir çaba istiyor 🙈
Gece uyanmalarında kendi kendine uykuya dalması için desteklemek ve zamanla desteği azaltmak gerek bağırma sebebi uykuya dönme isteği aslında ☺️
Gece en zararsız destek kucağa alıp uykuya döndürmek gezinerek pışpışlayarak ama sallama ile değil en az hareket ile yavaş yavaş kucakta sonra da yatakta desteklemeye geçebilirsiniz.
Ama ayağa alıp sallama her dalamadığında tekrar tekrar bekleyeceği bir destek yerini kucağa alma ile doldurmanı tavsiye ederim 😊
Uykuya dalma süresi zamanla oturacaktır şuan bebişte bir çaba sarfediyor sürece alışıyor.
Salonda yerde değilde beraber bir yatak kullanabilirsin zamanla yatmazsın oturursun sonra ayağa kalkarsın her şey aslında aşamalı olmalı azalta azalta 🙏
Gece döngüsünde ben 3 dk kuralı kullandım 3 dk ağlasa da bekledim ağlamıyorsa süresiz bekledim. 3 dk sonunda odaya girip kucağıma alıyordum uyuması için vs sonra sonra 3 dk dolmadan kendi geri uyumaya başladı yanına gitmeme gerek kalmadı. Gece sessizliğinde ağlamayı tölere etmek zor ama 3 dk çokta sıkıntılı bir süre değil 🙈 bu arada uyku eğitmenleri bunu 10-15 dk der mesela ve katılmıyorum yapmadım da, ben kendi araştırmalarımla 3 dk ağlamanın zararsız olduğu kanısına varıp süreyi kendim belirledim açıkçası sen istersen 1 dk bekle birazda iç güdüsel bu süreçler 🥰
Özel msjda atabilirsin bu arada her zaman yardımcı olurum.
Cokk teşekkür ederim 🤗 daha yolum ç uzun gibi görünüyor…
Söylediklerin cok mantıklı geldi banada eksiklerimi gördüm bu gece şu ayakta sallamadan kucagıma alarak denicem sussmazsa umarım cok zorlanmadan şu süreci atlatırız 💓💓

Kızlar bebekleriniz sosyal mi? Yabancı biri gördüğünde gülüyor gidiyor mu? Oyun oynamaya çalışıyor mu? Yoksa size mi sarılıyor ağlıyor mu? Asosyal ya da sosyallik belirtileri be zaman başlar? Akranı ile oynuyor mu? Tek mi oynamayı tercih ediyor?

Kızlar bebekleriniz sosyal mi? Yabancı biri gördüğünde gülüyor gidiyor mu? Oyun oynamaya çalışıyor mu? Yoksa size mi sarılıyor ağlıyor mu? Asosyal ya da sosyallik belirtileri be zaman başlar? Akranı ile oynuyor mu? Tek mi oynamayı tercih ediyor?
Benim kızım akranları ile oynuyor ya da kendinden az biraz büyükler ile :) 3-5 yaş gibi..
Ama onun haricinde yabancı bir ortama girdiğimizde ya da eve tanımadığı ayda 1 gördüğü biri geldiğinde bir süre sessiz kalıyor. Kolay kolay gitmez.
Gel diye çağırana da gitmez :) Bu huyunu seviyorum umarım hayatı boyunca tanımadığı insanlara gitmez :KK70:

Benimkisi asiri sosyal ...ilk defa tanistigi birisine hiii diye selam veriyor🤣🤣yurtdisina geldik markette parkta vs.kim gorse onu Hi dedikleri icin onun da ilk kelimesi hi oldu🤣...bir gel dese hemen gidiyor ve kosulsuz herkesi cok seviyor..kendi akranlarini da kiskaniyor gibi yani oyle pek orali olmuyor🥺

Bizimki çok sosyal ve artık rahatsız oluyoruz
Yürümeye başladıktan sonra daha zor oldu başkalarının yanına gidip gel gel hareketiyle kendini alsın istiyor balık gibi bakıyor kahkaha atıyor tüm hünerlerini sergiliyor resmen.
Kucak sevmez mesela ama yolda parkta cafe de her yerde gördüğü insanlara gitmek istiyor
Ve en kızdığım da almaya çalışan var çünkü 🙄okadar istekli ki heralde almazsak ayıp olur diye düşünüyorlar hemen müdahale ediyorum bu sefer bizimki çığlık bana kızıyor karşıda ki de yemedik çocuğunu tribi atıyor 🤣🤣
Hayır yanı pedofilisi var, virüsü var ne münasebet yani sinir oluyorum şu çocuğu temaslı sevenlere ya da kucağa almak isteyenlere uzaktan sev işte 😡
Biraz daha seçici olsun isterdim yabancılasın yani nasıl öğrenecek bilmiyorum bu aralar bunu araştırıyorum bende..
Çocuklarla da oynuyor bencillik konusu var sadece o da evde ve yakında baska akranı yok pek paylaşımcı değil oyun grupları vs öğrenecektir diye düşünüyorum 🤷‍♀️

Bizim kiz sosyal ama ortamina gore😂 mesela disarda diger cocuklarla oynamak istiyor, ama cocuklardan asiri ilgi gelince kaciyor. Tanidiklardan yasiti ya da ondan 3 4 yas buyuklerle cok guzel zaman geciriyor oynuyor ve baya egleniyor. Tanidik olmayan yuzlerin oldugu ortamda cok asosyal oluyor surekli bana yapisiyor.

Benim oğlumda tam tersi. Eve biri gelince basiyo yaygarayi. Yurt disinda ailelerden akrabalardan uzakta büyüdü. Yavas yavas insanlara alismaya basliyor. Cokta merakli istiyoki o milletin dibine girsin ne yaptiklarini izlesin ama kimse onu görmesin 😂

Bizimki çok sosyal ve artık rahatsız oluyoruz
Yürümeye başladıktan sonra daha zor oldu başkalarının yanına gidip gel gel hareketiyle kendini alsın istiyor balık gibi bakıyor kahkaha atıyor tüm hünerlerini sergiliyor resmen.
Kucak sevmez mesela ama yolda parkta cafe de her yerde gördüğü insanlara gitmek istiyor
Ve en kızdığım da almaya çalışan var çünkü 🙄okadar istekli ki heralde almazsak ayıp olur diye düşünüyorlar hemen müdahale ediyorum bu sefer bizimki çığlık bana kızıyor karşıda ki de yemedik çocuğunu tribi atıyor 🤣🤣
Hayır yanı pedofilisi var, virüsü var ne münasebet yani sinir oluyorum şu çocuğu temaslı sevenlere ya da kucağa almak isteyenlere uzaktan sev işte 😡
Biraz daha seçici olsun isterdim yabancılasın yani nasıl öğrenecek bilmiyorum bu aralar bunu araştırıyorum bende..
Çocuklarla da oynuyor bencillik konusu var sadece o da evde ve yakında baska akranı yok pek paylaşımcı değil oyun grupları vs öğrenecektir diye düşünüyorum 🤷‍♀️
Keşke görüşsek 💜🫠

Daha yaşıtı biriyle hiç oyun ortamına girmedi, parkta fln denk geliyoruz ama çok dikkatini çekmiyor kendi yapmak istediklerine odaklı genelde. Yarın ilk kez oyun grubuna götüreceğim bakalım nasıl tepki vercek bende heycanla bekliyorum 🙂 Onun haricinde herkesin kucağına atlamıyor ama insan görünce de kaçmıyor. Parkta fln insanlara bakıyo ilgisini çekenlerin yanına gidiyo, dokunmaya çalısıyo. Önce inceliyo sonra karar veriyor yaklaşıp yaklaşmamaya😄

Kizlar merhaba...aranizda emzirip antidepresan hap kullanan daha dogrusu kullanmak zorunda olan var mi?varsa gunluk rutin hayatiniz etkileniyormu veya bebeginizle ilgilenebiliyirmusunuz?

Bebeği aşırı iştahsız olan var mı 🙁 bebeğim 15 aylık olmak üzere ama 8.300 gr. Hiçbir şekilde yemek yediremiyorum. Yemek yiyeceğini anlayınca kafasını çeviriyor kaçmak istiyor.
Bir sürü tarif denedim , başka odalarda yedirmek , oyuncaklarla oyalayıp yedirmeye çalıştım bi yandan. Parka çıkarıp orda yedirmeyi denedim Ama olmadı olmuyor 😞
Kan tahlilinde her şey normal çıktı.
Oturdum ağlıyorum artık. İştah açıcı şurup alsak faydası olur mu 😞

Bebeği aşırı iştahsız olan var mı 🙁 bebeğim 15 aylık olmak üzere ama 8.300 gr. Hiçbir şekilde yemek yediremiyorum. Yemek yiyeceğini anlayınca kafasını çeviriyor kaçmak istiyor.
Bir sürü tarif denedim , başka odalarda yedirmek , oyuncaklarla oyalayıp yedirmeye çalıştım bi yandan. Parka çıkarıp orda yedirmeyi denedim Ama olmadı olmuyor 😞
Bizde 14 aylık 8.400 kendi yiyor ama biz yediremiyoruz sorun kaşık bizde 🤷‍♀️
Yiyen çocuk varsa yiyor bende yemek yiyen bebek videoları açıp yediriyorum bi denemeni tavsiye ederim şuan öyle çözdüm eminim bunuda zamanla reddedecek
Değerler normal doğum kilosuna göre de doktor normal buldu ekstra bir sey önermedi bize.

Kitap veriyorum o onu okurken ben yediriyorum

Kızlar bugün oğlumu oyun grubuna götürdüm ilk kez. Hiç yadırgamadı, çok keyfi yerindeydi. Diğer cocukları izlemek, farklı oyuncaklarla oynamak, masa düzeni felan hoşuna gitti. Ben haftada 1 götürmeyi planlıyorum, düşünen varsa denesin ☺️

Kızlar bugün oğlumu oyun grubuna götürdüm ilk kez. Hiç yadırgamadı, çok keyfi yerindeydi. Diğer cocukları izlemek, farklı oyuncaklarla oynamak, masa düzeni felan hoşuna gitti. Ben haftada 1 götürmeyi planlıyorum, düşünen varsa denesin ☺️
Çok çok güzel maşallah :) nerede götürdünüz oyun grubuna acaba ben de götürmek istiyorum. İstanbul'da ise fikir almak isterim.

X