2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Menejitin 3 dozu da bizde ağrı ve ateş yaptı
Calpol kullandık bide gece uykusuna geçerken fitil verdim yarına daha iyi olur bizde öyle olmuştu 🙏
Bize doktorumuz 2 doz demişti bu 2. Dozumuz. Bende fitil vereceğim sanırım çünkü içtiği tüm şurupları kusuyor verdim calpol ama kustu. Siz hangi aylarda olmuştunuz menenjiti acaba?

Diş çıkarıyor mu şuan canım diş etleri enfeksiyona açık olduğu için yapıyormuş
İdrar yolları kaynaklı da olabilir idrar tahlili nasıl çıktı peki
Boğaz kulak temizse bademcik kaynaklı değildir.
Çok geçmiş olsun ama çok çok yüksek bir enfeksiyon seviyesi değil için rahat olsun
Bizde antibiyotik kullandık biraz doktor görüşü etkili biri kullan biri kullanma dedi bana 🤷‍♀️
Teşekkür ederim canım🙏🏻 evet 2 diş aynı anda cıkarıyor, doktor diş bu kadar yapmaz dedi. İdrar tahlili de temiz cıktı. Boğazına mı bakamadı anlamadım. Kendi doktorumuza attım boğaz enf geçiriyor olabilir antibiyotik başlamalısın hemen dedi. Ay antibiyotik konusunda tek fikir olmayınca hep bi tedirgin oluyorum 😖

Bize doktorumuz 2 doz demişti bu 2. Dozumuz. Bende fitil vereceğim sanırım çünkü içtiği tüm şurupları kusuyor verdim calpol ama kustu. Siz hangi aylarda olmuştunuz menenjiti acaba?
Bizim ki 2 farklı aşı 3 er dozdu A ve B tip diye geçiyor yanılmıyorsam.
Bexsero ve menveo isimleri ateş yapan bexseroydu.
5-7-12 aylarda olduk canım
12 yi dişe denk gelince bizde gecikmeli 14 te olduk

Teşekkür ederim canım🙏🏻 evet 2 diş aynı anda cıkarıyor, doktor diş bu kadar yapmaz dedi. İdrar tahlili de temiz cıktı. Boğazına mı bakamadı anlamadım. Kendi doktorumuza attım boğaz enf geçiriyor olabilir antibiyotik başlamalısın hemen dedi. Ay antibiyotik konusunda tek fikir olmayınca hep bi tedirgin oluyorum 😖
Bizim kendi doktorumuz yoktu hastaneye götürdüm boğaz enfeksiyonu var antibiyotik dedi.
Kendi doktoruma attım ateş 38 i geçmiyorsa ya da ateş devam etmiyorsa gereksiz dedi
Ama hiç bir sey yiyip içmediği sürekli boğazını tuttuğu için ben verdim antibiyotik dozunu az veriyor zaten 3 gün kullandım 5 demişti ortasını buldum tabi kafama göre oldu biraz diğeri verme diyince böyle yaptım bende 🙈

Bizim kendi doktorumuz yoktu hastaneye götürdüm boğaz enfeksiyonu var antibiyotik dedi.
Kendi doktoruma attım ateş 38 i geçmiyorsa ya da ateş devam etmiyorsa gereksiz dedi
Ama hiç bir sey yiyip içmediği sürekli boğazını tuttuğu için ben verdim antibiyotik dozunu az veriyor zaten 3 gün kullandım 5 demişti ortasını buldum tabi kafama göre oldu biraz diğeri verme diyince böyle yaptım bende 🙈
Boğaz enfeksiyonunu dişe bağladı bu arada
Azılar aynı anda geliyor
Bu dönemde sürekli burun temizliği yapmak gerekiyor dedi kulak ya da boğaza dişin vurmaması için

Kızlar bugün menenjit aşısının son dozunu olduk normalde 13. Ayda olmamız gerekiyordu ama covid hastalık derken ancak olabildik. Yalnız kızım bacağını oynatamıyor dokundurmuyor bile ağlıyor sürekli ateşi de 37.8 lerde. Ağlaya ağlaya uyudu şimdi. Sanırım hemşire biraz aşağıya yapmış. Ben görmedim de o an ,eşim söyledi. Acaba ağrı ne kadar sürer yürüyemiyor bile normal mi? Uyandırıp doktora götürmeyi düşünüyorum şuan aşırı moralim bozuk
Canım bizdede kızım iki gün topalladı doktora yazdım normal olduğunu birkaç gün içinde düzeleceğini söyledi calpol verin ağrısı için dedi

N numcop Vaktiniz olursa osman gönülal'ın antibiyotik videosunu ya da nezle grip konularıyla ilgili videolarını bi dinleyin derim. Ağır nezle, sonra krup oldu oğlum, 2 hafta sürdü ama antibiyotik kullanmadık. Evet başka ilaçlar kullandık grip, nezle, krup durumlarında verilen, onlar arasında da gereksiz olma ihtimali olan vardı. Doktorlar da ne olur ne olmaz diye vermek zorunda kalıyor bazen ilaç sanırım ama antibiyotik konusunda daha dikkatli olmak gerek diye anladım, 10 günse 10 gün, 5 günse 5 gün, doktor kaç gün dediyse o kadar kullanmak çok önemliymiş..
çok geçmiş olsun.

10 günse 10 gün, 5 günse 5 gün, doktor kaç gün dediyse o kadar kullanmak çok önemliymiş..
Bilmiyorum osman gönülal tam ne dedi ama Evet bizim doktorumuzda söylemişti antibiyotik tam olarak kullanılmaz yarım bırakılırsa antibiyotiğe direnç geliştirirmiş. Oyuzden iyileşse bile ne kadar süre dediyse okadar devam etmek gerekiyor

Kızlar selam, benim emzirme 12. Ayda bitti. Zaten mama&meme karışık veriyordum neyse. Şu an mama içiyoruz uykudan önce günde 1 ya da 2 kere. Ama 12. Aydan sonra süt içirin filan diye okudum mamayı kesin diye. Ama inek sütünün de insana faydasi olmadığını söyleyen kaynak da çok. Ne içiriyorsunuz emzirmeyen anneler bebelerinize? Anne sütüne devam edenin zaten ihtiyacı yok baska takviyeye.

Kızlar selam, benim emzirme 12. Ayda bitti. Zaten mama&meme karışık veriyordum neyse. Şu an mama içiyoruz uykudan önce günde 1 ya da 2 kere. Ama 12. Aydan sonra süt içirin filan diye okudum mamayı kesin diye. Ama inek sütünün de insana faydasi olmadığını söyleyen kaynak da çok. Ne içiriyorsunuz emzirmeyen anneler bebelerinize? Anne sütüne devam edenin zaten ihtiyacı yok baska takviyeye.
Ben aptamil formül mama kullanıyorum 7. Aydan sonra emmedi sütüm de cok azalmıştı zaten
Günde 3 kere 180 Cc şeklinde
Doktor 18. Aya kadar böyle devam dedi 18. Ayda azaltacakmış teke mi düşürür bilmiyorum ama inek sütü falan vermemi önermedi açıkçası.

Hoş geldin, gel sarılalım..
Ben çözüm bulamadım, bulursan bana da söyle. Hele ki şuan diş cıkarıyor her şey daha da berbat durumda..

Herşeyi yiyen geri çevirmeyen bebelere hastayım. Maşalllaahh..

Artık diyorum ki çocugu iştahsız olmayan, çocuk büyüttüm demesin. Gerçekten yemeyen çocuk kadar zor bişey yok gerçekten.. Et , tavuk, balık, çorba, sebze, makarna hiçbişey 1-2 tane mıncıklıyor sonra kafa hemen sağa sola çevriliyor yok yani 15 aylık olduuk hala mama..
15 aylık çocuga 1 kutu mama normalde ne kadar gider? en az 1 hafta 10 gün gitmesi lazım cnkü herşeyi yiyebilen bir çocuk, ama bize 3 gün gidiyor max.

Çünkü sadece mama yiyor.
evet günler geçti ama hala bi çözüm bulamadım. Aksine iştahı tamamen kesildi. İyice acıksın diye bekliyorum ama saatlerce açlık hissetmiyor.
Tek yediği tarhana çorbası kalmıştı sanırım onu da bırakacak artık 😞
Zaten minicikti iyice zayıflayacak 😞
Beni çok üzüyor bu durum

Doktorlar, anneler tavsiye etmez biliyorum ama tvden çocuk müzikleri dinletip hatta biraz gösterip de yedirebilirsinz. Biliyorum iyi bi yöntem değil ama yememesinden iyidir diye düşündüm :KK43:
Bunu denemiştim daha önce. Maalesef ağzını açmıyo ya da tükürüyo hepsini 🙁
Mama sandalyesinde oyalansın o esnada ağzına tıkıştırırım diye değişik oyuncaklar aldım. Bazıları dikkatini çekmedi bazılarını da sevmedi Yere fırlattı

Bebeği aşırı iştahsız olan var mı 🙁 bebeğim 15 aylık olmak üzere ama 8.300 gr. Hiçbir şekilde yemek yediremiyorum. Yemek yiyeceğini anlayınca kafasını çeviriyor kaçmak istiyor.
Bir sürü tarif denedim , başka odalarda yedirmek , oyuncaklarla oyalayıp yedirmeye çalıştım bi yandan. Parka çıkarıp orda yedirmeyi denedim Ama olmadı olmuyor 😞
Kan tahlilinde her şey normal çıktı.
Oturdum ağlıyorum artık. İştah açıcı şurup alsak faydası olur mu 😞

evet günler geçti ama hala bi çözüm bulamadım. Aksine iştahı tamamen kesildi. İyice acıksın diye bekliyorum ama saatlerce açlık hissetmiyor.
Tek yediği tarhana çorbası kalmıştı sanırım onu da bırakacak artık 😞
Zaten minicikti iyice zayıflayacak 😞
Beni çok üzüyor bu durum
Balık yağı deneyin bir de bence, genelde herkes iştah açtığını söylüyor, biz de aldik ikizlerim için hergun veriyorum 3 ay devam edin doktorumuz. Bir de yemek yerken müzikli çocuk şarkıları izleyebilirsiniz çok iyi bisey değil evet ama arkadaşım eşşek şarkısını çok seviyor bizimkiler, ari vız vız falan derken yiyorlar yemeklerini. Yoksa biz de çok uğraşıyorduk, oyuncaklar kitaplar neler neler denedik. Ama hastalık durumlarında yine yemiyorlar. Diş donemi oluyor, canları istemiyor bi şekilde yememek için bahane buluyorlar. Çubuk kraker seviyorlar bir de susamlı. Ara da bir tane falan yiyorlar.

Yemeyen çocuklar konuşulmuş yemeyen çocuk kalp ben 😂
Biz kaşık veremiyoruz ne yerse kendi yiyor düşünün pilavı tam olarak tane tane yiyor toplasan 1 kaşık yiyor mudur muamma🤷‍♀️
Ben kaşıkla tv ye vs dalınca veriyorum ama tükürüp eline geri çıkarıyor yine tek tek yiyor 🫣
Kendi kaşık kullanmada da başaralı değil en çok verimi kepçe ile aldım ona illa ki yemek denk geliyor 😂😂😂
Ete sebzeye elini dahi sürmüyor yoğurdun içinde minik tanecikler ile çaktırmadan yediriyorum nedense yoğurdu yiyor kaşıkla.
Çorba bardaktan içiyor
Muhallebi verirsem bildiğiniz burnunu sıkıp zorla ağzına sokuyorum çünkü artık fenalık geldi ☹️
Ve böyle değildi pirzolayı bile Erol taş gibi yerdi yaşından sonra böyle oldu
Makarna, pilav, patates kızartması, burgu peynir, armut tek yediği şeyler diyebilirim 🤷‍♀️
Organik kurabiye sebze meyve topları vs var
Humm, Gerber, zuber marka onları paket bitene kadar geze geze yiyor sanırım onlarla büyüyecek bende saldım artık 🤷‍♀️

Boğaz enfeksiyonunu dişe bağladı bu arada
Azılar aynı anda geliyor
Bu dönemde sürekli burun temizliği yapmak gerekiyor dedi kulak ya da boğaza dişin vurmaması için
Ya kıyamam bizimkinin de iştahı yok, ne zormuş iştahsız çocuk bunu yeni anladım. Burun temizliğini ihmal etmeyeyim teşekkürler 🌸
N numcop Vaktiniz olursa osman gönülal'ın antibiyotik videosunu ya da nezle grip konularıyla ilgili videolarını bi dinleyin derim. Ağır nezle, sonra krup oldu oğlum, 2 hafta sürdü ama antibiyotik kullanmadık. Evet başka ilaçlar kullandık grip, nezle, krup durumlarında verilen, onlar arasında da gereksiz olma ihtimali olan vardı. Doktorlar da ne olur ne olmaz diye vermek zorunda kalıyor bazen ilaç sanırım ama antibiyotik konusunda daha dikkatli olmak gerek diye anladım, 10 günse 10 gün, 5 günse 5 gün, doktor kaç gün dediyse o kadar kullanmak çok önemliymiş..
çok geçmiş olsun.
En son böyle bi enfeksiyon durumunda doktor yine antibiyotik yazmıştı ama daha 1 ay önce kullanmıştı o zaman. Bende risk alıp antibiyotiksiz iyileşmesini bekledim hatta sonra götürdüğm başka doktorda gerek yokmuş iyi yapmışsın dedi 😬 biraz gözlemleyip 2 farklı doktordan görüş almak bazen daha iyi oluyor sanırım

Ateşölçer tavsiyeleriz neler kızlar? Bizimki düştü tutarsız ölçüm yapıyor, yeni alacağım memnun olduğunuz modeli söylerseniz sevinirim 🌸

Ya kıyamam bizimkinin de iştahı yok, ne zormuş iştahsız çocuk bunu yeni anladım. Burun temizliğini ihmal etmeyeyim teşekkürler 🌸

En son böyle bi enfeksiyon durumunda doktor yine antibiyotik yazmıştı ama daha 1 ay önce kullanmıştı o zaman. Bende risk alıp antibiyotiksiz iyileşmesini bekledim hatta sonra götürdüğm başka doktorda gerek yokmuş iyi yapmışsın dedi 😬 biraz gözlemleyip 2 farklı doktordan görüş almak bazen daha iyi oluyor sanırım
Bize de aslında bir haftanın sonunda yine ateş ve öksürükle gidince doktor(larımızdan biri) verdi ama ben ıkmık edince, tamam yine ben yazayım evde bulunsun, ateşi düşmezse yarın verirsiniz dedi. Ertesi gün düştü ateşi: )
Biz de maalesef antihistaminik bi ilaç kullandık, içime sinmemişti ama ona direnemedim, azaltarak kestik, ilacı bıraktığımızdan beri gece uykusu bozuldu. İlacın yan etkisi uyku yapmasıymış.

Selam kızlar derdim büyük 🥺
Kızım bogaz enfeksiyonu geçiriyor. İştahı çok azaldı zaten iştahlı değildi neyse süreci formül sütü ile geçiririz modundaydım ancak dünden beri hiç mamasını içmiyor biberonu ağzına bile sokmuyor. Boğazı ağrıdığından heralde ememiyor diye düşündüm her yolu denedim bardakla verdim yok, pipetle verdim yok, soğuk denedim yok yok
Su ve ayran içiyor süt asla.. geçici gibi gelmedi bu cocuk mamayı bırakırsa nasıl beslenecek anlamadım 🙈
Başına gelen var mı ya da bi önerisi olan 🙄
Geçmiş olsun benimki de hasta oldu burnu tıkandı öksürük de yaptı neredeyse 5 gün sadece emdi iki lokma anca yedi meyve püresi verdim bazen de kaşık maması meyve ceviz püre karışımı yapıp verdim tam iki gündür iyileşti yeme içmesi düzelecek gibiydi bugün gündüz uykusundan bitkin uyandı akşam yemeğini zorla yedi ve birden halsizleşti gözlerini açamadı resmen biraz da ateşi vardı bir saat sonra kendine geldi ablasının pizzasından yedi yarım dilim yarım muz da yedi ana nasıl iştahla yedi birden noldu anlayamadım ya

X