2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Kızlar oğluma kışlık alışverişi yapicaz ama henüz yürümediği için ayakkabi konusunda kararsizim daha ufakken ayakkabi hatta patik tarzı bile giydiremiyordum atıyordu ayağından düsürüyorduk yollarda tekini hep :) o sebeple şimdiye kadar çok nadirdir ayakkabı ile gezdiği zaten yürüyemedigi icinde bizde giydirmedik yazın hep ćıplakti ayakları 🤭
Şimdi neyapsam bilemedim kar yağdığında fln hala yürümüyor olur mu bilmiyorum ama artık büyüdüğü içinde giydirmek istiyordum.İlk adım ayakkabıları oluyor görmüştüm ama onların kalın bot tarzında olanları oluyor mu bilmiyorum normalde bir kaç çift alacaktık ama yürümeyen bebeğe saçma mı olur acaba yürümrye başladıktan sonra mı alsak bilemedim sizler ne yaptınız bebekleri henüz yürümeyenler?
Benim bebeğim 4 eylül doğumlu yurtdisina geldik burada bol yagmur yagmaya basladi parka gidince yagmur daha kurumamis oluyor bu nedenle ayakkabi giydirmeyi dusunuyorum bir yerlerden tutunup ayaga kalkip duruyor coraplar ıslanıyor yagmur botu ya da kapali bir bot almayi dusundum.

Memeler ağlıyor memeler çok üzgün.
Kanımda bebek olması hissine Özlem duymakla birlikte küçük hallerini gördükçe çıldırdığım halde ikinci bir çocuğa hazır olacağımı düşünemiyorum. Ekonomik açıdan da bi tanesi ancak gibi. Ki ben bi taneyi bile 5 sene düşünüp yaptım. Herneyse bu durum kafamda netleşirse bi de oğlumla emzirmenin bitmesine karar verirsek o memeler bi operasyon geçirmeli bence. Hatta olsa çatlaklar için de bi operasyon lazım karnım marnım da çok üzgün. Bi de gevşek ya eskisinden. Spora başlarsam belki biraz toparlar. Millet doğurup taş kesiliyor ben keşkül.

Benim eşim de dip odadaki telefonunu söyledi git getir diye iki dakika sonra baktık elince telefonla geldi fıtı fıtı tabi biz şok ama çok tatlıydı🥰

Hoşgeldin canımmm benim ilk kızımda da aynı böyle oldu üstelik 7.gün biten reglim 7.-10. gün arası lekelenme olarak uzamıştı şu an 10 günü dolu dolu dolduruyor düzelir derken iyice beter oldu resmen 15 günde bir regl oluyorum

Ben de estetik düşünüyorum yaptıran diğerine haber versin ankara için😘
Doktora gittin mi canım? sıkıldım adet sancısını 24 günde bir çekmekten ve 5 gün adet oluyorum yani 19 gün temiz kalıyorum. Bu ay oğlumun özel aşısı var hastaneye gidince vaktimiz olursa bende muayene olacam

Bir yerde okumuştum bebekler hayvanları öğrenirken 4 ayaklı bi canlıyı ilk ne olarak adlandırdıysa bir süre doğrusunu öğrenene kadar hepsini öyle zannediyormuş. Sizinki ilk mö yü öğrenmiş şu an dört ayakları hayvanları möö görüyor sonra sonra diğerlerini öğrenecek. Bizimki de ilk av av (hav hav) öğrendi geçen bi billboardda at gördü işaret edip av av diyor 🥴🤣 zamanla farklarını da öğrenecekler 😂
Çok tatlılar yaa 🧡 ve çok dikkatli . Yolda giderken birden mö diye heyecanlanıyo biz bile göremiyoruz onun gördüğü hayvanları 🥹😅

Memeler ağlıyor memeler çok üzgün.
Kanımda bebek olması hissine Özlem duymakla birlikte küçük hallerini gördükçe çıldırdığım halde ikinci bir çocuğa hazır olacağımı düşünemiyorum. Ekonomik açıdan da bi tanesi ancak gibi. Ki ben bi taneyi bile 5 sene düşünüp yaptım. Herneyse bu durum kafamda netleşirse bi de oğlumla emzirmenin bitmesine karar verirsek o memeler bi operasyon geçirmeli bence. Hatta olsa çatlaklar için de bi operasyon lazım karnım marnım da çok üzgün. Bi de gevşek ya eskisinden. Spora başlarsam belki biraz toparlar. Millet doğurup taş kesiliyor ben keşkül.
Yani gerçekten bu memeler nolcak yaaa 🥹 benim oğlum tek meme emiyo mememin biri küçük ve büzüşük diğeri şiş kocaman . Geniş şeyler giymeye çalışıyorum ve hatta memelerimi görmek bile istemiyorum. Duruş bozukluğumda olmaya başladı onlar yüzünden. Herkes memeyi bırakınca ikisi aynı boyuta ulaşır diyo ama havası sönmüş balon gibi biri. O haline bir çözüm şart

Kızlar ya, ekim - kasım gibi spora başlayacağım. Göğüsleri sarkan var mı benim gibi?
Benim göğüslerim çok küçüktü, hiç sarkacağını düşünmemiştim, küçük ve sarkma olunca iyice kötü oldu hiç beğenemiyorum kendimi. Sporla biraz da olsa toparlanan bir şey mi bu?
Bende de oldu maalesef. Ben spor da yapiyorum herseyi deniyorum ama spor hocamin soyledigi sey su: sporla olmaz ameliyat gerekir sarkmaya. Sporla meme dokusuna etki olmuyormus gercekten, gogus diklestirici diye paylasilan egzersizler boşa çaba, ilerde ameliyat gerekecek🥲

Kizlar bebislerin dil gelisimi her bebekte farkli olabilir, kimi fiziksel olarak erken kimi duyusal olarak erken gelisiyor. Her bebek kendi icinde özel evet ama insan yine de takiliyor, sorguluyor. Benim kizimda sadece anne, mama, meme var. Herseyi garip sesler cikararak istiyor, hece degil sadece aaa, eee diye bagirarak isteme, tarif etme durumlari var. Oyle tarif ettigi icin belki de kelime cikarma ihtiyaci hissetmiyor. 1ay kucuk bebekle kiyasladigimda baya soyleneni tekrar etmeye calisiyor yakin kelimeler cikariyor ama bizimkinde oyle bisey yok. Cok net anliyor her dedigimizi yapiyor ama kelimeler yok. Sizde durum nedir?

Neler yaptınız acaba tam olarak öğrenebilir miyim ben banyo kapılarını kapatıyorum çekmecelere kilit takıyorum ancak söküyor bizimki ne yapsam bilmiyorum priz kapakları 8. Aydan beri var çok kurtarıcı çıkaramıyor onları henüz rahatız o açıdan ben pencere vs korkuyorum çünkü oğlum uzanıp çıkmaya başladı başlayacak. Ne bilim sandalyeyi iter üstüne çıkar ordan oraya diye aklım gidiyor
Canım bende her şeyi kitlemiştim sonra açtım bir iki parmak sıkıştırdı şimdi var ya çekmeceyi tırnağının ucuyla kapatıyor sıkışacak diye biraz sanırım tecrübe etkili oluyor 🤣🤣🤣

Kizlar bebislerin dil gelisimi her bebekte farkli olabilir, kimi fiziksel olarak erken kimi duyusal olarak erken gelisiyor. Her bebek kendi icinde özel evet ama insan yine de takiliyor, sorguluyor. Benim kizimda sadece anne, mama, meme var. Herseyi garip sesler cikararak istiyor, hece degil sadece aaa, eee diye bagirarak isteme, tarif etme durumlari var. Oyle tarif ettigi icin belki de kelime cikarma ihtiyaci hissetmiyor. 1ay kucuk bebekle kiyasladigimda baya soyleneni tekrar etmeye calisiyor yakin kelimeler cikariyor ama bizimkinde oyle bisey yok. Cok net anliyor her dedigimizi yapiyor ama kelimeler yok. Sizde durum nedir?
Aynı canım nereeeyse her istediğimi yapıyor getiriyor gösteriyor vs ama kendi dilinde söyleniyor 😂
Su istediğinde tete diyor ne alaka bilmiyorum o her tete dediğinde ben su mu istiyorsun diyorum kafa sallayıp tete diyor ben altını çize çize su diyorum 🙈
Doktorum önerisini de bu mutlaka doğru kelime ile öğrenmesi için teyit etmek ve onun dilini kullanma dedi doğru kelime kullan bebekçe konuşma yani 😅

Çok tatlılar yaa 🧡 ve çok dikkatli . Yolda giderken birden mö diye heyecanlanıyo biz bile göremiyoruz onun gördüğü hayvanları 🥹😅
Bizde de bütün hayvanlar hav hav 😂😂
En küçük hayvan figürünü bile nerede olsa görüp hav hav diyor 😂😂
Üst komşunda köpek var geceleri havlayıp uyandırıyordu kızımı yatağa oturup hav hav diyerek geri uyuyordu baya rutin oldu 🤣
Ordan bi alıştı tüm hayvanlar hav hav işte 🤷‍♀️

Ya kızlar biz bir hafta 10 gündür tek uyku yapıyoruz akşam 9 gibi uyutuyorum gece sık sık uyansa da yataktan çıkma saatimiz en erken 10. 1:30-2 gibi ilk uykuyu yapıp 3’te kalkıyor genelde 1 saat uyuyor sonra 20:30-21:00 gibi gece uykusuna yatıyor sizce yanlış mı yapıyorum

Ya kızlar biz bir hafta 10 gündür tek uyku yapıyoruz akşam 9 gibi uyutuyorum gece sık sık uyansa da yataktan çıkma saatimiz en erken 10. 1:30-2 gibi ilk uykuyu yapıp 3’te kalkıyor genelde 1 saat uyuyor sonra 20:30-21:00 gibi gece uykusuna yatıyor sizce yanlış mı yapıyorum
Sabah 10 da kalktığınız için aslında oda bir gündüz uykusu tek uyku tam sayılmıyor canım 🙈
7-8 arası kaldırıp tek uyku yaparsa tamamdır😅 birde o tek uyku zamanla uzar yani 2 saat uyuyacaktır merak etme 😊

Oğlumun kasığında minik bir sertlik geliyordu elimize, doktora getirdik, ultrason istedi, sıra bekliyoruz. Lenf şişmesi olabilir dedi. Deneyimi olan var mıdır ki?

Bugün doktora sordum, çok normal dedi: )

Bizimki de elini tutturmuyor dışarıda sinir oluyor bide elini çekip koşmaya devam ediyor bebek arabasında da bağırmaya başladı porland gezecektim geçen vazgeçtim kırar döker diye 🤣
Bizde öyleyiz🤣geçen D&R a gittik kitapları hep döktü😁 orda çalışan bayana dedim kusura bakmayın diye . Ama insan bi mahcup oluyor 😂
Bizimki de sadece anne, baba, dede, tete, hav hav diyor ve tabi mama var birde onun dışında hadi gidelim deyince hemen kalkıp geliyor. Ayakkabını getir parka gidelim deyince koşa koşa vestiyerden ayakkabısını alıp getiriyor otur hadi giyelim diyorum hemen oturup ayaklarını heyecanlı heyecanlı sallıyor ayakkabıyı giydirir giydirmezde hemen kapıya koşup anahtarı çevirmeye çalışıyor. Sonrasında bekle anne de ayakkabısını giysin diyorum beni bekliyor. Asansörün düğmesine basmak çok hoşuna gidiyor ona da çok hevesleniyor. Bu kadar bizimde çok kelimemiz yok ama bizi anlaması çok hoşumuza gidiyor😍

Oğlumun kasığında minik bir sertlik geliyordu elimize, doktora getirdik, ultrason istedi, sıra bekliyoruz. Lenf şişmesi olabilir dedi. Deneyimi olan var mıdır ki?
Fıtık değildir umarım canım kasık ve sertlik deyince aklıma direk fıtık geldi. Gerçi oda olsa minik bi ameliyatla halloluyormuş

Aynı canım nereeeyse her istediğimi yapıyor getiriyor gösteriyor vs ama kendi dilinde söyleniyor 😂
Su istediğinde tete diyor ne alaka bilmiyorum o her tete dediğinde ben su mu istiyorsun diyorum kafa sallayıp tete diyor ben altını çize çize su diyorum 🙈
Doktorum önerisini de bu mutlaka doğru kelime ile öğrenmesi için teyit etmek ve onun dilini kullanma dedi doğru kelime kullan bebekçe konuşma yani 😅

Bugün doktora sordum, çok normal dedi: )

Bizde öyleyiz🤣geçen D&R a gittik kitapları hep döktü😁 orda çalışan bayana dedim kusura bakmayın diye . Ama insan bi mahcup oluyor 😂

Bizimki de sadece anne, baba, dede, tete, hav hav diyor ve tabi mama var birde onun dışında hadi gidelim deyince hemen kalkıp geliyor. Ayakkabını getir parka gidelim deyince koşa koşa vestiyerden ayakkabısını alıp getiriyor otur hadi giyelim diyorum hemen oturup ayaklarını heyecanlı heyecanlı sallıyor ayakkabıyı giydirir giydirmezde hemen kapıya koşup anahtarı çevirmeye çalışıyor. Sonrasında bekle anne de ayakkabısını giysin diyorum beni bekliyor. Asansörün düğmesine basmak çok hoşuna gidiyor ona da çok hevesleniyor. Bu kadar bizimde çok kelimemiz yok ama bizi anlaması çok hoşumuza gidiyor😍
Ya sagolun kizlar icim rahatladi biraz☺️
Bizim kiz da soylenen herseyi anliyor neredeyse, kulagini agzini burnunu gosteriyor, pencereden bakalim mi diyince pencereye bakip guluyor, telefon getiriyor, amcaya dayiya ver diyince taniyor ve onlara veriyor. Tum bunlar olunca kelime gelmeyince insan bi sorguluyor ama demekki normalmis☺️

X