2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Merhabalar sağlıkla kucağınıza alın inşallah sizin de nabzınız yüksek mi atıyor tansiyonum normal ama nabzım çok yüksek atıyor benim 120-130 oluyor bazen otururken

Teyzeler ütümüz bitti, çantamız hazır artık sadece günümüzü bekliyoruz artık

güzel ve sağlikli günlerde giysin bebişin canim. Bende ütüleri bitirdim yerlestirdim. Zıbın ve birkaç şey az gibi geldi tekrardan siparis verdim

Ben varim Benim de 1 ay once saglik ocagi kontrolunde tansiyonum15-9 cikti. Tabi ben o gun orada cok beklemis ve cok sinirlenmistim bence bundan cikti. Sonra tansiyonum dusmeyince beni gebelik zehirlenmesi olabilir vs diye panik yapip acil doktoruma yonlendirdiler. Doktorum kardiyolojiye yonlendirdi 24 saat tansiyon holteri takildi ve tansiyonum normal cikti. Doktorum onlem amacli 24 saat idrar toplamami da istemisti, odem sorunum vardi cunku. Idrarda protein kacagi cikti ve onlem amacli tansiyon ilacina basladik. Amac tansiyonu dusurmek degil gebelik zehirlenmesini onlemek icindi. Cuma gunu 1 ay sonra kontrole gittim, hersey cok sukur yolunda bebegin gelisimi de riskli olmama ragmen onden gidiyor. Bebek saglikli oldugu icin yeniden test istemedi, 1 ay sonra kontrole gidecegim. Sizin tansiyon doktor fobisi gibi olabilir bazi insanin hastaneye gidince cikarmis cunku, hatta holter takma nedenleri de bu. Idrarda protein basli basina risk teskil etmiyor. Odem, tansiyon ve bebegin gelisimi degerlendiriliyor. Tabiki duyunca biz de cok endise ettik hatta tansiyonum gunlerce stresten dusmedi. Takip onemli, insallah sizde de bir sorun cikmaz

Bence kilosu gayet iyi Maasallah ki 3.500 g doğarsa çok çok iyi.Boyu fln mi geride hangi ölçümleri geride canım?
Canım kafa ölçümleri bi kaç gün ileri diğerleri geri. Doktorum ayrıntılı olarak söylemedi sekreterine söylerken duyduğum hatırladığım kadarıyla. İnşallah öyle olur. Zaten kendimde kilosu olan yemeyi çok seven bi insan değilim. Sağlıklı olsun yeter benim için..

Allah yardımcın olsun cnm çok zor Bi durumdasın ama Allah büyüktür İnş o bebişin de güzel kilo alır
Bebeğe kilo alan şeylere agırlık veriyor musun? Multivitamin kullanıyor musun?

Allah yardımcın olsun cnm çok zor Bi durumdasın ama Allah büyüktür İnş o bebişin de güzel kilo alır
Bebeğe kilo alan şeylere agırlık veriyor musun? Multivitamin kullanıyor musun?

Selam arkadaşlar, normalde benim doğum Eylül sonu gözüküyor ve sizler daha tecrübeli olduğunuz için sizlere danışmam gereken bir konu var.
40 yaşındayım, tup bebekle hamile kaldım, ilk gebeliğim ve ayrıca gebelik diyabetim var (Diyetle kontrol altına aldım).
Bugün gittiğim 3.dr da bana rahim ağzı uzunlugumun 19 mm olduğunu söyledi. Serklaj yapabiliriz ama riskleri var dedi.(%50 şans, enfeksiyon ve kanama riski ve işlem sırasında da suyun patlaması)
Iyi düşün karar ver öyle yapalım dedi.
Benim durumumda olup, serklaj yaptıran ya da tamamen yatarak gebeliğini sonuna kadar getirebilen varmı?
Ne yapacağımı inanın bilmiyorum, moralim çok bozuk

Merhabalar sağlıkla kucağınıza alın inşallah sizin de nabzınız yüksek mi atıyor tansiyonum normal ama nabzım çok yüksek atıyor benim 120-130 oluyor bazen otururken
Yok nabız en yüksek 115 oldu şimdiye kadar ama sol elimde basen çok hafif şişlik oluyor sol tarafa yatınca üzerine yattığından olur dedi.

Bu haftalarda acil serklaj yapılıyor diye biliyorum. Benim 12. Haftada tedbir amaçlı yapıldı. Haftan ileri olduğu için serklaj konusunda doktorunun çok iyi ve deneyimli olması lazım. Dikiş değil de halka(yüzük) takılma gibi bir şey de yapılabiliyor sanırım onu sor bi doktorlarına. S Sarisinmelekk sanırım onun da rahim boyunda kısalma vardı.

Biliyorum Zaten gün de 1 tane yiyorum ne olur ne olmaz diye çok yemiyorum, bir iki hafta geçsin (benim doğum iki hafta öne gelebilir erken döllenme olmuş sanırım) ona göre artiracagim o haftalar. Cok teşekkür ederim hayirlisiyla sag salim saglikla doğsunlar sütümüzün geleceğine eminim bende artık yazılanları okudukça emin oldum

Arkadaslar merhaba bebegin kiyafetlerini hangi programda yikadiniz acaba?ve kac derecede uygun oluyor?deneyimlerinizden faudalanmak isterim
Canim ben hastane cikisi yaptirdigim.yere sormustum, 30derecede hassas programda yikama yapmami soylemisti. Ben ekstra program bittikten sonra durulama da yaptim su an lekeli olmadiklari icin 30derece yeterli oluyo ama sonrasinda ne olur bilmiyorum

İkiz miydi. Kaç kilo doğdular nasıllar. Dr bana da erken doğum olacak dedi. Baya tedirgin oldum. Süreç nasıl geçiyor. Hastane, emzirme vs?
2 kese vardi birisi kayboldu kanamali gecirdim hamileligimi hep sıkıntılıydı son 1 ayda fazladirda su sızıntısı vardi hastanede yattim bebek buyusun diye bekleyebildigimiz kadar bekledik nst de kalp atışı degisince acil sezeryanla aldılar 920gr. süt sagip götürüyorum agizdan mideye gonderiyorlar buyumeye çalışıyo bugun uyanikti hic durmadan hareket ediyi gozleri açık esniyor zor durduruyorlar agzindaki minik hortumu cekmesin diye

Kizlar selamlar ya iki gundur berbat nefes darligi cekiyorum ozellikle otururken . Cok is yapincada nefes nefese geziorm evde bebegin buyumesiylemi alakali baska bisi olabilirmi diye dusunmeden edemiorm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…