- 20 Mayıs 2020
- 1.857
- 3.244
- 32
-
- Konu Sahibi Nefesimmmsin
- #22.281
Anladım cevabınız için teşekkür ederim ben de ekg çektirebilirim eşim çok ısrarcı bakalım sağolunYok nabız en yüksek 115 oldu şimdiye kadar ama sol elimde basen çok hafif şişlik oluyor sol tarafa yatınca üzerine yattığından olur dedi.
Sanırım rutin bi uygulama ve inşallah bi sorun çıkmaz. EKG çekildi mi size de nasıl bir işlem oluyor? Zor oluyor mu?Benim 14.haftada gittiğim doktor da bana kardiyolojiye git demişti. Sebep olarak da eskiden böyle bir uygulama yoktu, şimdi rutin olarak her anneyi gönderiyoruz artık demişti
Öncelikle moralini bozma bak doktorun ihtimal vermemişken bu haftalara kadar geldiniz ne güzel. Daha da devam eder inşallah. Önceki hamilelikte oğlumun gelişimi 34. Haftada durmuştu doğumdan önceki gün bile 2.400 ölçülüyordu kilosu ama 2.900 kilo doğdu. Takibimi yapan doktor izindeydi Doğum için tıp fakültesinde Prof perinatologa gittim son bir haftayı hastanede geçirdim. İstersen sen de hastaneye yatış isteyebilirsin. Kontrol altında olmak daha iyi olabilir. Hamilelerin böyle bi hakkı var ki senin durumun riskli.Kızlar bugün profesör perinatolog a gittim. Takibini yapan Dr um bana küçük olan bebekle alakalı çok kötü şeyler söylemişti. Bu yaşamaz vs diye. 600 gr bu bebek Bunu gözden çıkararak büyük bebek odaklı hareket etmeliyiz gibi şeyler söylemişti. Hatta küçük olanın 30.haftaya kadar düşeceğini de dedi. Ama ben yarın 30 oluyorum. Dediği gibi olmadı şimdiye kadar. Bugün gittiğim dr ise anne karnı kapalı kutu gibidir. Kimse kesin bir şey diyemez. O kadar da vahim bir durum yok. Takip edileceksin. Küçük bebeği de düşünerek 34.haftada ikisini de alırız. O zamana kadar gelmen lazım dedi. Kilo olarak da küçüğüne 800 gr bu dedi. İnanın Dr Dr gezdim en son bu da profesör artık. Ben eski Dr umu değiştirmeyi düşünüyorum. Şu saatten sonra zor geliyor bana ama bugünkü Dr psikolojik olarak biraz daha rahatlattı beni. Siz olsanız ne yapardınız.( Küçük bebeğin anatomik olarak yani ogansal düzeyde sorunu yok sadece damarda plasenta da direnç var oksijen az gidiyor ve az büyüyor.)
Yaptırmadım kiSanırım rutin bi uygulama ve inşallah bi sorun çıkmaz. EKG çekildi mi size de nasıl bir işlem oluyor? Zor oluyor mu?
Öncelikle moralini bozma bak doktorun ihtimal vermemişken bu haftalara kadar geldiniz ne güzel. Daha da devam eder inşallah. Önceki hamilelikte oğlumun gelişimi 34. Haftada durmuştu doğumdan önceki gün bile 2.400 ölçülüyordu kilosu ama 2.900 kilo doğdu. Takibimi yapan doktor izindeydi Doğum için tıp fakültesinde Prof perinatologa gittim son bir haftayı hastanede geçirdim. İstersen sen de hastaneye yatış isteyebilirsin. Kontrol altında olmak daha iyi olabilir. Hamilelerin böyle bi hakkı var ki senin durumun riskli.
Ben de ayniyim canım sırt üstü otururken bile nefesim daralıyor cok normal sıcaklar da başladiKizlar selamlar ya iki gundur berbat nefes darligi cekiyorum ozellikle otururken . Cok is yapincada nefes nefese geziorm evdebebegin buyumesiylemi alakali baska bisi olabilirmi diye dusunmeden edemiorm
Canım benim yaaa sağlıcakla annesine babasına kavuşacağı günlerde gelsin bir an önce inşallah2 kese vardi birisi kayboldu kanamali gecirdim hamileligimi hep sıkıntılıydı son 1 ayda fazladirda su sızıntısı vardi hastanede yattim bebek buyusun diye bekleyebildigimiz kadar bekledik nst de kalp atışı degisince acil sezeryanla aldılar 920gr. süt sagip götürüyorum agizdan mideye gonderiyorlar buyumeye çalışıyo bugun uyanikti hic durmadan hareket ediyi gozleri açık esniyor zor durduruyorlar agzindaki minik hortumu cekmesin diye
Merhaba ben de 1 ay hiç kilo almadim hatta bi ara kilo verdim 1 kg falan. Bebek hep aldı o süreçte ama, çünkü acile gitmistim sancı vsden dolayi 1 haftada 200 gr fark ediyordu. bizim fazla kilo almamız / almamamiz onunla pek alakası yok gibi duruyor.Hanımlar selam,
Size Bir şey danışacaktım.
Ben 28+5 de doktora gittim, 63.5 kiloydum.
Bugün endokrine gittim. Gitmişken tartılayım dedim. Yine 63.5 çıktım. 100 gram bile almamışım. 30+2yim bu arada.
Kendi doktoruma 32 de gideceğim. O zaman göreceğim bebeği. Annem karnın büyümüş dedi beni bugün görünce (2 haftadır görmüyordu beni)
Sorum şu: Hiç kilo almamam bebeğin gelişimi durdu demek değildir dimi?
Ben gebelik şekeri sebebiyle diyet yapıyordum. Kaşar süt yoğurt et hep yedim ama ben kilo almamışım bebek almıştır değil mi?
Moralim bozuldu
Yaptırmadım ki
Kendi kadın doğum doktorum prof gerek yok dedi
Onceki iki hamileligim cok kolay gecti bu canima oluyorBen de ayniyim canım sırt üstü otururken bile nefesim daralıyor cok normal sıcaklar da başladi
Degil 2 hafta 27. Haftada toplamda 2.5 kilo almistim 29. Haftada 1.5 kilo vermisimHanımlar selam,
Size Bir şey danışacaktım.
Ben 28+5 de doktora gittim, 63.5 kiloydum.
Bugün endokrine gittim. Gitmişken tartılayım dedim. Yine 63.5 çıktım. 100 gram bile almamışım. 30+2yim bu arada.
Kendi doktoruma 32 de gideceğim. O zaman göreceğim bebeği. Annem karnın büyümüş dedi beni bugün görünce (2 haftadır görmüyordu beni)
Sorum şu: Hiç kilo almamam bebeğin gelişimi durdu demek değildir dimi?
Ben gebelik şekeri sebebiyle diyet yapıyordum. Kaşar süt yoğurt et hep yedim ama ben kilo almamışım bebek almıştır değil mi?
Moralim bozuldu
Onceki iki hamileligim cok kolay gecti bu canima oluyorbacak agrisi bel agrisi simdi nefes darligi halsizde kaliorm uyumak istiorm hep. Allahim saglikla kurtarsin hepimizi canim bebegin erkekmi?
Bana güzel geldi isim neden beğenmediniz ki :)Kızlar oğlumun babası yamaç isminde kararlı sizce nasıl bi isim pek içime sinmedi ama sen ne istersen koy demiş bulundum baştafikirlerinizi rica ediyorum
Yanlız degilsin beni çok zorluyor birde çalışıyorum bayılacak gibi hissediyorumKizlar selamlar ya iki gundur berbat nefes darligi cekiyorum ozellikle otururken . Cok is yapincada nefes nefese geziorm evdebebegin buyumesiylemi alakali baska bisi olabilirmi diye dusunmeden edemiorm
Ah yavrum ya. Konuştuğum bir hemşire küvözde ki bebeklerin inanılmaz güçlü olduğunu söylüyor. Sizinki de büyüyor büyüyecek maşallah. Şimdi kilosu ne kadar oldu. Sağlıkla dönsün evine. Size dua edeceğim.2 kese vardi birisi kayboldu kanamali gecirdim hamileligimi hep sıkıntılıydı son 1 ayda fazladirda su sızıntısı vardi hastanede yattim bebek buyusun diye bekleyebildigimiz kadar bekledik nst de kalp atışı degisince acil sezeryanla aldılar 920gr. süt sagip götürüyorum agizdan mideye gonderiyorlar buyumeye çalışıyo bugun uyanikti hic durmadan hareket ediyi gozleri açık esniyor zor durduruyorlar agzindaki minik hortumu cekmesin diye
Teşekkür ederim detaylı anlatmışsınız. Dr um da dedi ilerleyen haftalarda yatışla takip edilmen gerekebilir diye. Haftaya kontrole çağırdı ciğer geliştirici yapabilir ve Doppler le bakacak küçüğü sıkıntıya girdiği gibi de alacak. Perinatolog ikisini de kurtaralım mantığıyla düşünüyor. Eski Dr ise büyük bebek odaklıydı. Her şeyin hayırlısı. İnş bu Dr doğru zamanda doğru müdahaleyi yapar. Allah hepimizin yardımcısı olsunSanırım rutin bi uygulama ve inşallah bi sorun çıkmaz. EKG çekildi mi size de nasıl bir işlem oluyor? Zor oluyor mu?
Öncelikle moralini bozma bak doktorun ihtimal vermemişken bu haftalara kadar geldiniz ne güzel. Daha da devam eder inşallah. Önceki hamilelikte oğlumun gelişimi 34. Haftada durmuştu doğumdan önceki gün bile 2.400 ölçülüyordu kilosu ama 2.900 kilo doğdu. Takibimi yapan doktor izindeydi Doğum için tıp fakültesinde Prof perinatologa gittim son bir haftayı hastanede geçirdim. İstersen sen de hastaneye yatış isteyebilirsin. Kontrol altında olmak daha iyi olabilir. Hamilelerin böyle bi hakkı var ki senin durumun riskli.
Çok geçmiş olsunDün az daha doğuruyordum.
Şekerden dolayı iki bebeğin de suyu fazlaydı. Dün soldaki bebeğin suyunun alt sınıra, sağdakinin üst sınıra dayandığını söyledi doktorum. Nst bakalım kalp atışlarına yansıdıysa bugün bebekleri alcam dedi. Öldüm öldüm dirildim resmen soldakine kordon da dolanmış. Neyse ki kalp atışları düzenli cıktı da dün gelmekten vazgeçti benim kızlar. Yakın takip gerektiriyor durumun dedi cuma tekrar kontrol edecek. Artık her an doğurabilirim muhtemelen 7 temmuzu beklemeyecekler.
Ben 23. Haftada yaptırdım serklaj. Sonrasında yatarak devam ettim ama temel ihtiyaçlar ( tuvalet banyo doktora gitme vs gibi, ayakta 5 dk geçmeyecek şekilde ) için kalkabiliyordum. Benim 16 mm e düşmüştü. 10-15ten sonra serklajın da tutması sıkıntı oluyor gibi anlamıştım ben. Mesafe kısa olduğu için enfeksiyona vs yatkınlık oluyor. 15 mmlik noktadan dikmiş doktorum beni. Hatta o sırada açılma da başlamış ama çok yeni başlamış demişti. Sonra iğneler haplar falan kalınlaşma da sağlandı. Şimdi biraz daha rahatım ama yürüyüş vs yine yok ancak kendi kişisel temel işlerim için kalkıyorum. 28 i görücez mi 32 yi görücez mi derken hedef sınırımız 34 e çok yaklaşıktık.Selam arkadaşlar, normalde benim doğum Eylül sonu gözüküyor ve sizler daha tecrübeli olduğunuz için sizlere danışmam gereken bir konu var.
40 yaşındayım, tup bebekle hamile kaldım, ilk gebeliğim ve ayrıca gebelik diyabetim var (Diyetle kontrol altına aldım).
Bugün gittiğim 3.dr da bana rahim ağzı uzunlugumun 19 mm olduğunu söyledi. Serklaj yapabiliriz ama riskleri var dedi.(%50 şans, enfeksiyon ve kanama riski ve işlem sırasında da suyun patlaması)
Iyi düşün karar ver öyle yapalım dedi.
Benim durumumda olup, serklaj yaptıran ya da tamamen yatarak gebeliğini sonuna kadar getirebilen varmı?
Ne yapacağımı inanın bilmiyorum, moralim çok bozuk
Makinede allergy plus & baby diye bi mod var 1 buçuk saatlik yaklaşık, hızlı moddayken. Onda yıkadım. Ama 30 dereceye getirerek. Kıyafetlerin neredeyse hepsinde 30 derecede yıkanır yazıyordu. Zaten aşırı küçükler, sıcaktan çeker vs hiç giydiremem diye 30 dan yukarı yıkamıyoruz. Zaten ütüleniyor bin derece buharda mikrop falan kalmıyordur.Arkadaslar merhaba bebegin kiyafetlerini hangi programda yikadiniz acaba?ve kac derecede uygun oluyor?deneyimlerinizden faudalanmak isterim
Benim aralık ayından beri burnum tıkalı. Hamilelikten kaynaklı. Ayaktayken bi tarafı açılıyor biraz ama yatınca hiç açıklık kalmıyor yüzde yüz kapalı. Bir de 2 aydır nefes sıkıntım gitgide artıyor. Yattığım an nefes yetmiyor kesin. Bazen otururken bile yetmiyor bütün dünyayı içime çekesim geliyor.10 saniye nefes alırsam anca.Kizlar selamlar ya iki gundur berbat nefes darligi cekiyorum ozellikle otururken . Cok is yapincada nefes nefese geziorm evdebebegin buyumesiylemi alakali baska bisi olabilirmi diye dusunmeden edemiorm