Sütten bahsetmişsiniz kızlar 27 ay oğlunu emziren biri olarak kendi tecrübemi söyleyeyim.
Bol bol her fırsatta uyumak
Bebişi sürekli emzirmek gerçek anlamda sürekli emzirmek aglamasını beklemeden, aranmasını beklemeden
Bol bol su içmek özellikle gece yatmadan su içmeyi ihmal etmemek
Ben kendim rezene kullandım 1,2 ay ama bebeğin daha çok gazı için içmiştim.
Ve bol bol Pilav, Tahin pekmez, Baklava vb süt artırıcı şeyler yemek
Ben kendim her Yemekten de yiyordum yani mesela yemekte kurufasulye varsa pilava suyunu ekleyip yiyordum. Yani öyle bu gaz yapar şu gaz yapar deyip yememezlik yapmıyordum gaz yapan çeylere agırlık vermiyordum ama herşeyi yiyordum çevrenin yoğun baskısına ragmen
Ki inanın gaz için perhize dahi girsen o çocuğun zaten gazı oluyor her halükarda önemli olan bebeğe gerçek anlamda zaman ayırıp yer emzirme den sonra hem üstten hem allten gazını çıkarmak
Ve oğlum 12 gün küvöze kaldığı için süt sagıyordum onunda çok çok faydası oldu çünkü süt kanallarını bebeğin gücüne göre daha çok açıyordu ve sürekli Bi süt üretimi oluyordu.
Haa bu seyler in olumsuz yani millet gibi kilo verme yerine kilo alıyorsun emzirme döneminde
Bu bebeğime de aynı şeyleri uygulayacağım kiloları sa sonra veririm artık ne yapayım varsın +2,4 kilom olsun