2021 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    302
Doktoruma da sordum ne yapalım diye. Sağolsun arada kalışımı daha da pekiştirdi :)
Riskli gruba ( öğretmen, doktor gibi insanlarla sık görüşen vs. ) öneriliyor dedi. Sinovac da biontech de olabilirsiniz diyor.
Ama ben riskli grupta değilim, çalışmıyorum şu an. Bu durumda karar size kalmış diyor.
Çok detaylı konuşamadım yoğun epey. Haftaya görüşmemiz var zaten, o gün daha detaylı konuşurum. O güne kadar bekleyeceğim. Öf yani böyle kişinin keyfine bırakılınca da çok zorlaşıyor iş. Bişey olsa suçlayabileceğim kimse de kalmıyor bu durumda.
Kesinlikle kişinin keyfine bırakınca tereddütte kalıylsosun.Benim doktorum da aynı şekilde istersen yaptır diyor bana bırakıyor. Bende uzaktan çalıstığım için hala biraz daha özen gösterip doğuma kadar olmayacağım sanırım.

Kızlar doğumdan sonra süt olsun diye bu aylarda daha çok yemeye başladığınız yiyecek varmı
Ben şu an onun için birşey yapmıyorum ama süt arttırıcı çaylardan kullanmayı düşünüyor musunuz diye soracaktım ben de. Ya da ilk bebeği olmayan daha önce kullanan varsa hangisini önerirsiniz?

Kızlar bişey soracağım 27.haftadayım. Bir iki haftadır bebek genelde sabahları uyandığımda ve gece uyumadan hareketli olurdu. Dünden beri gece ve sabah hareketlenmedi ama kahvaltıdan sonra hareket etmeye başlayınca saydım yarım saatte 5 hareket oldu. Devam edeceğim saymaya ama sizce bunun için doktora erken gideyim mi randevum cumartesi eğer yarın gidersem başka doktora gitmek zorunda kalıcam. Siz olsanız ne yapardınız
Benim minik de 4 gün önce daha hareketliydi yerinde durmuyordu. Şimdi aheste aheste takılıyor. Ne zaman olacağı belli olmuyor genelde akşam hareketli oluyor. Hareket ediyorsa sorun yok dedi doktorum 🤓

Arkadaslar merhbaa son 3-4gundurnsag elimin ortanca ve yanindaki parmaklarimim ucunda tirnakla birlesen kisimlarda uyusukluk ,hissizlik hissediyorum ...seker olcumu yapiyorum acaba ondan mi ,gebelikten mi bilemiyorum....bazen sabahlari uyaninca hem sag hem sol parmak uclarimda ayni uyusuklugu hissediyorum ama sonra geciyor....netten bakinca banu ciftcinin bu tarz seylerin gebelikle birlikte daha sonra yok olacagini soyluyor ama insan evham yapiyor...benzer durum ysayan var mi?

Arkadaslar merhbaa son 3-4gundurnsag elimin ortanca ve yanindaki parmaklarimim ucunda tirnakla birlesen kisimlarda uyusukluk ,hissizlik hissediyorum ...seker olcumu yapiyorum acaba ondan mi ,gebelikten mi bilemiyorum....bazen sabahlari uyaninca hem sag hem sol parmak uclarimda ayni uyusuklugu hissediyorum ama sonra geciyor....netten bakinca banu ciftcinin bu tarz seylerin gebelikle birlikte daha sonra yok olacagini soyluyor ama insan evham yapiyor...benzer durum ysayan var mi?
Benim iki elimin parmaklarında da uyuşma oluyor ben de yarın doktora soracağım ama internetten araştırınca gebelikte normal olduğu yazıyor.

Benim iki elimin parmaklarında da uyuşma oluyor ben de yarın doktora soracağım ama internetten araştırınca gebelikte normal olduğu yazıyor.
Sorduktan sonra buraya beni etiketleyerek yazabilirmisiniz rica etsem🙄yani gidip emar felan cektirmek istemiyorum korkuyom da😬ozelikle benim tirnaklara yakin olan bolumde oluyor uyusma hissizlik...😂😂senaryolari kurup durmak da istemiyom saglikla gelsin bebislerimiz tabi 🙏 hamilelikte gercekten normalse rahatlyacahim biraz

Sorduktan sonra buraya beni etiketleyerek yazabilirmisiniz rica etsem🙄yani gidip emar felan cektirmek istemiyorum korkuyom da😬ozelikle benim tirnaklara yakin olan bolumde oluyor uyusma hissizlik...😂😂senaryolari kurup durmak da istemiyom saglikla gelsin bebislerimiz tabi 🙏 hamilelikte gercekten normalse rahatlyacahim biraz
👍Yazarım tabi ki yarın akşama doğru randevum öğleden sonra çünkü.

Kızlar kollarımda ve bacağımda sinek ısırığına benzer kızarıklıkla var ve kaşınıyor ve kaşındıkça da minik minik şişiyor.
Yarın doktora randevu aldım ama, yaşayan var mı?
Evde sineğe de denk gelmedim hiç.
Nisan ayından beri uğraşıyorum. Önce kollarımda çıktı sonra bacaklarda. Cildiye doktoruna gittim verdiği kremlerle geçmişti şimdi de karnımda başladı. Stres ve sıkıntıdan kaynaklanıyor diye söyledi. Gerçekten de kafama bir şey takılsa hemen kabarmaya ve kaşınmaya başlıyorum.

Ben şu an onun için birşey yapmıyorum ama süt arttırıcı çaylardan kullanmayı düşünüyor musunuz diye soracaktım ben de. Ya da ilk bebeği olmayan daha önce kullanan varsa hangisini önerirsiniz?
İlk bebeğimde izin alamadığım için süt sağımı da yapmak zorunda kalmıştım. Mutlaka ama mutlaka rezene çayını öneririm. Hem sütü artırıyor hem de sütten bebeğe geçtiği için bebeğin gazını attırıyor. Humana çayı var ama aşırı şekerli, içinde rezene gibi süt artırıcı bitkiler var. Aldm ama çok faydasını görmedim anca bol kilo yapıyor 😕 Bir de tahin pekmez çok yemiştim. Tahinin süt artırıcı faydası var. Beslenme ve dinlenme(özellikle uykuya)ye mutlaka dikkat edilmeli. Ne kadar çok dinlenirseniz o kadar şişiyor göğüsler

İlk bebeğimde izin alamadığım için süt sağımı da yapmak zorunda kalmıştım. Mutlaka ama mutlaka rezene çayını öneririm. Hem sütü artırıyor hem de sütten bebeğe geçtiği için bebeğin gazını attırıyor. Humana çayı var ama aşırı şekerli, içinde rezene gibi süt artırıcı bitkiler var. Aldm ama çok faydasını görmedim anca bol kilo yapıyor 😕 Bir de tahin pekmez çok yemiştim. Tahinin süt artırıcı faydası var. Beslenme ve dinlenme(özellikle uykuya)ye mutlaka dikkat edilmeli. Ne kadar çok dinlenirseniz o kadar şişiyor göğüsler
Teşekkür ederim ben de humana düşünmüştüm ama çok şekerli içecekler zaten pek içemem.

Kızlar merhaba 32+0 d gittim bugün doktora. 1873 gram olmuş oğluşum 🥰 3-3400 gibi bi ağırlıkta doğar dedi doktorum minyon olcak annesi gibi dedi. Kilosuna normal dedi yine ama biraz daha tombiş olsun isterdim bebişimin. Herkese doğduktan sonra dert anlatmayız inşallah. Kalpteki parlaklıkta kaybolmuş çok şükür 😊 Nst ye de girdim sıkıntı yok. İdrar tahlilimde yassı epitel yüksek çıktı yalnızca 😐 doktorumdan geri dönüş bekliyorum.

Benimde göğüslerim boş hiç hamile değilmişim gibi, ne olur ne olmaz elektrikli pompa almıştım lazım olur diye araştırıyorum ne içilir ne yenilir, humana nin çayı şekerliyse cidden bende içemem pek. Medine hurması diyorlar yemeye başladım ama bakalım. Ben son hafta lohusa şerbeti yapmayı düşünüyorum bol tarçınlı cevizli,küçük termosa koyup hastaneye de götürürüm içmek için, rezene çayı da alayım.Bakiyorum yokluyorum bunlardan nasıl süt gelecek merak içindeyim ☺

Bende de sabah uyandigimda parmaklarimda sislik oluyordu doktoruma sordum, ödemden dolayi olabilecegini soyledi, bir onceki gün tuzlu yada fazla karbonhidratli beslendiysen olur dedi. Hatta daha da ilerleyebilir parmaklarinda uyusukluk olabilir, elinden bardak dusurdugun bile olabilir dedi. Neyseki henuz o kadar ilerlemedi ama hamilelikte normalmis bunlar☺️

Kızlar bişey soracağım 27.haftadayım. Bir iki haftadır bebek genelde sabahları uyandığımda ve gece uyumadan hareketli olurdu. Dünden beri gece ve sabah hareketlenmedi ama kahvaltıdan sonra hareket etmeye başlayınca saydım yarım saatte 5 hareket oldu. Devam edeceğim saymaya ama sizce bunun için doktora erken gideyim mi randevum cumartesi eğer yarın gidersem başka doktora gitmek zorunda kalıcam. Siz olsanız ne yapardınız
Bazen 1/2 gün hiç hareket etmez az da olsa kimildadiysa rahat olun :) benimde hiç kimildamadigi gunler oldu o haftalarda doktoruma sordum normal oldugunu soylemisti

Benim de bacaklarımda kaslar uyuşuyor gece kramp bi geliyor uykumun içine ediyor 😁 hamilelikten sonra geçer herhalde

Benimde göğüslerim boş hiç hamile değilmişim gibi, ne olur ne olmaz elektrikli pompa almıştım lazım olur diye araştırıyorum ne içilir ne yenilir, humana nin çayı şekerliyse cidden bende içemem pek. Medine hurması diyorlar yemeye başladım ama bakalım. Ben son hafta lohusa şerbeti yapmayı düşünüyorum bol tarçınlı cevizli,küçük termosa koyup hastaneye de götürürüm içmek için, rezene çayı da alayım.Bakiyorum yokluyorum bunlardan nasıl süt gelecek merak içindeyim ☺
Bende elektrikli pompa aldım 🤣 benimde kocaman gogsum var ama boş hiç şiş değil ama sıkınca kolostrom geliyor inşallah bol sütümüz olur

X