2020 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Kızlar nefes konusu şöyle doktorum söyledi. Özellikle ikinci gebeliklerde daha erken görülür ama ilklerde de vardır. Hergun rahim biraz daha büyüyor ve diyafram git gide itiliyor. Bu nedenle otururken bile nefes darlığı çekebilirsiniz. Vücut henüz değişimlere ayak uydurmaya çalıştığı için yani. İkinci gebelerde daha sık görünüyor çünkü onların rahim genişlemeye daha elverişli ☺ kilo ile alakası yokmuş nefes alamıyor gibi hissetmek zok normalmis

Ben cevabımı aldım doktora sormama gerek kalmadı😁

Kekelenme yaşamışsın canım öncelikle ayaklarını uzatarak dinlen. Çalışıyorsan çöp kovasını ters çevir uzat ayaklarını ben öyle yapıyorum hep. Böyle oturmaya alıştırırsanız kendinizi ileri ayaklarınızda şişmez dip not. Lekelenme yaşadığını doktoruna söyle mutlaka bekleme hiç. İlaç al ya da dinlen diyebilir. Ama mutlaka sanış

Hamiş anne görmeden ve kesinlikle anlaşılmadan arkadan kafasına bir tutam tuz atılıyor. Zaten hamile anne farketmeden ya ağzına dokunuyor ya burnuna. Burnuna dokunursa erkek agzina dokunursa kız. Benim önceki hamileliğimde yapmışlardı bana 3-4 tane kocakarı testi deniyor hepsi erkek çıkmıştı. Arkadan annem tuz atmış benim haberim yok tabiki konsurken burnumu kasimisim tabi çığlık kıyamet erkek erkek ne olduğunu anlamadım. ☺
Arkadan tuz atmak derken ben anlayamadım. Dün bir bayanda haşlanmış yumurtayı cinsiyet öğrenme niyeti ile ikiye kes. ortadaki kısım delikse kız değilse erkekmiş. Sabah yaptım kız herhalde delik çıktı :KK70:
Çin takvimi erkek diyor ve ben tutmayan görmedim :KK35:

Arkadan tuz atmak derken ben anlayamadım. Dün bir bayanda haşlanmış yumurtayı cinsiyet öğrenme niyeti ile ikiye kes. ortadaki kısım delikse kız değilse erkekmiş. Sabah yaptım kız herhalde delik çıktı :KK70:
yok artık daha neler duyacağız :KK70:

Kızlar merhaba .Geçen hafta keseyi görmüştük doktor cumartesi günü kalp atışı için çağırmıştı. Bugün sabah kahve akıntım oldu. Takip edebilmek için günlük ped taktım 2-3 damla daha gelmiş. Daha önce bu durumu yaşayanlar olmuştu grupta, sizce korkmalı mıyım? Cumartesi sabaha kadar beklesem gecikmiş mi olurum?
Endişe etme ama yinede Dr git derim. Tutunma için progestan veriyor Dr. Kırmızı kan olursa hiç bekleme git. Geçmiş olsun

+1 diyorum :KK68:
Ama 9. haftadan gün alana kadar beklemekte kararlıyım. Bakalım dayanabilecekmiyim. Gerçi az daha beklesem cinsiyet öğrenirim :süslü:

Ahaa 😁😁 bende başlarda gitmem hemen diyordum da işin şakası bir yana doğum sigortası yaptırmıştım aralıkta bitecek sınırsız paketi yaptırmak için hamile olduğumu teyit ettirmek için gidiyorum. Bir de 1 sene para ödedim bari ilk tahlilleri karşılasın sigorta istiyorum

Ahaa 😁😁 bende başlarda gitmem hemen diyordum da işin şakası bir yana doğum sigortası yaptırmıştım aralıkta bitecek sınırsız paketi yaptırmak için hamile olduğumu teyit ettirmek için gidiyorum. Bir de 1 sene para ödedim bari ilk tahlilleri karşılasın sigorta istiyorum
AA evet çok mantıklı hergün giderim öyle olsa :KK55:

Ya 4+5 de olup bıçak gibi sancıları olan var mı? Ama 20 saniyelik filan..nefes alamıcak gibi oluyorum sonra geçiyor benim adet sancılarımda böyle şiddetli oluyordu onun gibi aynen

Ya 4+5 de olup bıçak gibi sancıları olan var mı? Ama 20 saniyelik filan..nefes alamıcak gibi oluyorum sonra geçiyor benim adet sancılarımda böyle şiddetli oluyordu onun gibi aynen
Sen dahil bu posttaki % 90 hamileler bunu yaşıyoruz arkadaşım. Kanama ya da dayanılamayacak ağrı yoksa sorun yok için rahat olsun

Hahahha yumurta haşlama süresini görmezden gelmeliyiz o zaman 😃😃😃hergun yiyiyorum bir gün tam bir gün delik hadi bakalım ne olcak :KK48:
Tuz testi canım smdi senin haberin olmadan biri arkandan bir çimdik tuz serpicek parmak ucuyla ama snein keisnlikle haberin olmaması lazim. Sonra sen elini ağzına veya burnuna götürüyorsun kısa bir süre içinde zaten yapan kişi pür dikkat yüzüne baktığı için kahkaha kopuyor öyle bişey 😃😃😃

Ben cevabımı aldım doktora sormama gerek kalmadı😁

Kekelenme yaşamışsın canım öncelikle ayaklarını uzatarak dinlen. Çalışıyorsan çöp kovasını ters çevir uzat ayaklarını ben öyle yapıyorum hep. Böyle oturmaya alıştırırsanız kendinizi ileri ayaklarınızda şişmez dip not. Lekelenme yaşadığını doktoruna söyle mutlaka bekleme hiç. İlaç al ya da dinlen diyebilir. Ama mutlaka sanış
Benim değil bir arkadaşin lekelenmesi olmuş ama bence zaman geçmeden doktoruna görünmeli. Zaten hemen iğne yapıyor Protestan ilaç veriyor inşallah durum o kadar ciddi değildir. Normaldir ama böyle şeyler ihmale gelmez 🙄

Sen dahil bu posttaki % 90 hamileler bunu yaşıyoruz arkadaşım. Kanama ya da dayanılamayacak ağrı yoksa sorun yok için rahat olsun
Teşekkür ederim ilk olunca insan napıcağını şaşırıryor buraya sizlere danışınca cok rahatlıyorum..tek çocuğum annem farklı ben farklı yerde olunca onada sürekli sormak olmuyor size danışınca rahatlıyorum❤️

Kızlar progestani nasıl kullanıyorsunuz bana günlük 1 tane vermiş doktor ama dozu az değil mi ?

Benim değil bir arkadaşin lekelenmesi olmuş ama bence zaman geçmeden doktoruna görünmeli. Zaten hemen iğne yapıyor Protestan ilaç veriyor inşallah durum o kadar ciddi değildir. Normaldir ama böyle şeyler ihmale gelmez 🙄

Yazdıktan sonra farkettim yanlış alıntı yaptığımı

Hahahha yumurta haşlama süresini görmezden gelmeliyiz o zaman 😃😃😃hergun yiyiyorum bir gün tam bir gün delik hadi bakalım ne olcak :KK48:
Tuz testi canım smdi senin haberin olmadan biri arkandan bir çimdik tuz serpicek parmak ucuyla ama snein keisnlikle haberin olmaması lazim. Sonra sen elini ağzına veya burnuna götürüyorsun kısa bir süre içinde zaten yapan kişi pür dikkat yüzüne baktığı için kahkaha kopuyor öyle bişey 😃😃😃
Yumurtayı cinsiyet için yapacakmışsın. Söyleyen bayan öyle dedi. Bir nevi cinsiyet niyetine kesecekmişsin.

Şimdi senin tuz işini çevremde bilen yok. Kimse söylemedi. Anneme desem böyle böyle. Benim haberim yokken yap ben direk hangi cinsiyet istersem ona götürürüm elimi. Bizde tutmaz o iş :KK43: bunu hiç bilmemeliydim. :KK17:

X