- 19 Ocak 2018
- 875
- 708
- 34
Saolasin canim. Dostlar saolsunBaşın sağolsun.
Ay benimkide bir düzene girer inşallah ya cok yoruyor beniBenim oğluş akşam 7 7.30 arası uyuyor huzursuzsa o gün belki 8i bulabiliyor uyuması ama o da en geç. Sabah da 8e 10 kala çeyrek kala gibi uyanıyor yaklaşık. Normal düzeninde gece 3 kere fln uyanırdı aslında ama bu ara hem yolculuk yaptik hem farklı yerde kalıyoruz düzeni bozuldu hem de diş sıkıntısı başladı oyle olunca sık uyanıyor baya. Ama yatma kalkma saatleri yine aynı sayılır
merhaba,Saç dökülmesi çok normal, ben haftada iki banyo yaptiriyorum hava soğuduğunda beri, asilarda da rotayı 2 ve 4 aylıkken olduk, menenjit için 3-5-13 olarak planladı bizim Dr.
Uyku gurusu çok güzelmiş güle güle kullansın, biz de kullanıyoruz kolları sarabilirsin de dışarı çıkarma yeri de var ama bişey dikkatimi çekti mutlaka biliyorsundur ama sanırım bu 0.5 tog evin bayaa sıcak olması lazım kışın kullanabilmek icin, bizim ev 24 derece 2.6 tog kullanıyoruz şu anda ,mevsim geçişi 1.7 tog kullanmistim
Ay canim yazik yavruma. Alt üst olmustur illaki, insallah düzelir biran önce. Benimki cok erken kalkiyor o yüzden merak ettim sizlerdedemi öyle diyeBenimkinin düzeni vardı akşam 9da banyo sonra meme emiyordu en geç 10da uyurdu gece 2de emmeye kalkıyordu sonra sabah 6da tekrar emip 8de uyanıyordu ama birkaç gün kayınvalidemlerde ve annemlerde kalınca düzeni bozuldu şimdiki halimizi hiç sorma kaçta yatıyor kaçta kalkıyor belli değil uykuya da zor dalıyor artık başka yerde kalınca oraları yadırgadı ve çok ağladı
Atak döneminden dolayı heralde. Memeye düşkün oluyolarmış. Emzik varsa biraz onunla oyalanırmış ama.Valla benimki 4 de ayaga dikiyor beni bazen en gec 6 da gecede her saat emiyor yat kalk dua et seninki gene iyi
Normalde emzik emiyordu geceleri aama emzigi eliyle fırlatıyor meme istiyor emdiginden değil emzik niyetine beni kullanıyor. Vermeyincede direk uyaniyor. Anam ne atakmis dogdugundan beri bi cikamadik.Atak dönemi böyle oluyomuş.
Atak döneminden dolayı heralde. Memeye düşkün oluyolarmış. Emzik varsa biraz onunla oyalanırmış ama.
Atak. Döneminde kafalarını kendileri tutmayi sevmiyorlarmis canim. Bende yüz üstü yatirinca zaten sevmiyorduda simdi hic istemiyor kafasini direk yere birakiyor kaldirmiyor. Isteyince dönüyordu onuda yapmiyo yüz üstü hayata küsmüş gibi zirliyoBenim bebeğim bikaç gün önce yüzüstü dönmeye başladı. Şu an sürekli dönüp durmuyo ama günde 1 falan. Genellikle de sola doğru dönüyo. Yan dönerken de sola dönerdi genelde. Nadir sağ.
Neyse bi iki gündür de dikkatimi çekiyo. Bazen özellikle yüzüstü koyuyorum yere. Önceden baya dayanırdı. Şimdi kolay mızmızlanmaya başlıyo durmak istemiyo pek. Bi de sol tarafa kendini veriyo dururken. Sağ tarafta nerdeyse yarı elle destek alıyo. Solda dirsek omuz desteği var. Bi tarafa yatık gibi duruyo yani. Önceden böyle değildi. Neden olabilir? :/
Bi de dilini ağzında yuvarlarmış gibi bişeyler yapmaya başladı. Biri harfleri çıkarmak için deneme yapıyodur dedi ama bilmiyorum. Sizin de yapıyo mu öyle?
Bu da mı ataktanAtak. Döneminde kafalarını kendileri tutmayi sevmiyorlarmis canim. Bende yüz üstü yatirinca zaten sevmiyorduda simdi hic istemiyor kafasini direk yere birakiyor kaldirmiyor. Isteyince dönüyordu onuda yapmiyo yüz üstü hayata küsmüş gibi zirliyobende dayanamayıp kaldiriyorum hemen
Ay hersey atakdan herhalde ne bilim eskiden atak felan yoktu ama yalniz değilizBu da mı ataktan
Sık sık değiştiryorum bide sudocrem sürüyorum bakalım iyi gelir inşallah canımCanım senin bebişin fotosunu geç gördüm inşallah düzelmiştir simdiye kadar,duzelmediyse biralabildigin kadar açık bırak hava aldıkça daha hızlı iyileşiyor
Uyandığında ışığı açma karanlık olsun oda yatağından da alma, piş piş yap genelde kucağa alıp konusmayın diyorlar uykusu iyice açılrmışBenimki aksam. 8 gibi yatiyo sabah 4-6 arası kalkiyor ya bide her saat başı emiyor. Eskiden 3 saatte bir emerdi simdi hep istiyor. Uyanincada uyumuyor geri en az 1 bucuk saat sonra uyuyo oda yarim saatligine
merhaba,
cevabınız ve uyarınız için teşekkür ederim. ama kafam karıştı biraz
interntte bununla ilgili tablolar var, orada 24 derece için 0.5tog yazıyordu. benmi yanlış biliyorum acaba ?
mesela rastgele buldugum bir linki paylaşıyorum.
UYKU TULUMU SEÃÄ°MÄ°
Anne blogger,YaÅam ve Kadın Blogu,Gezi ve Pratik Tarifler,Kendin Yap, Kerem'in annesi'nin hayatına dair herÅeyden biraz biraz...keremsmom.blogspot.com
Senin yanında bebeğinin anneanne ve babaannesi yok galibaDoğduğundan beri öyle canım hiç sallamadım kendi kendine uyudu hepte öyle gitti açıkçası alışkanlık galiba
Off of beni bi sen anlarsın tam olarak söylediğin sıralamayı uyguluyorumAynen senin gibiyim valla,
Saat 9 oldu mu uyumaya götürüyorum bazen emerken uyuyor, uyumazsa birazda kucakta deniyim diyorum o da olmadı ayakta sallıyorum o da olmadı ninni açıyorum :))
O gece kısmetim de ne varsa öyle uyuyorbu konuda çok kotuyum
Valla ben battaniyeyle hamak yaptım ama bebek agirlastikca oda sünmeye başladı. Simdi şükür sallanan yatak buldum yurt dışındayım burda pek kullamiyorlar böyle şeyleri, ona koyup uyutuyorum iki gündür gündüzleri çok rahatladım salla salla kollarım kopuyordu.Off of beni bi sen anlarsın tam olarak söylediğin sıralamayı uyguluyorumhangisi denk gelirse, çok yoruldum ya. Bizim çocuk sallanmayı seviyor ya salıncak mı alsam diye düşünüyorum bebem kilo aldıkça iyice zorlanmaya başladım
Anneannesi Ankarada zatenSenin yanında bebeğinin anneanne ve babaannesi yok galibabenim hayalim de buydu ama anneler beni bitirdi şimdi hiçbiri yanımda yok çilesi bana kaldı
Evet ben de öyleyim boynum kollarım çok ağrıyor. Ya salıncak ya da dediğin gibi bir şey almam lazım Allah kolaylık versin hepimizeValla ben battaniyeyle hamak yaptım ama bebek agirlastikca oda sünmeye başladı. Simdi şükür sallanan yatak buldum yurt dışındayım burda pek kullamiyorlar böyle şeyleri, ona koyup uyutuyorum iki gündür gündüzleri çok rahatladım salla salla kollarım kopuyordu.
Sorma ya çok canım sıkkın aslında ikisine de yakın oturmuyoruz ama bir araya geldikçe çocuğun huyları değişiyor farklı farklı şekillerde uyutmaya çalışıyorlar. Kaynanam da her gün görüntülü arayıp görmek istiyor çok bunaldım çocuk telefon ekranına baksın alışsın istemiyorum ama anlayan yok.Anneannesi Ankarada zatenBabaanneyle aynı mahallede oturuyoruz ama 1-2 saat duruyorlar genelde yatma saatine karısamıyorlar o yuzden Yaaa onlar kötü alıstırdı o zaman
Egzema olabilir mi? Veya bir şey alerji mi yaptı acabaKızlar bende bir kalıntı başladı. Vücudumda; ayak altları kollar göğüs falan yara ettim o derece niye olabilşr ki