- 9 Temmuz 2019
- 668
- 657
- 31
Gecenlerde benim bebegimin kakasida kokuyordu.ben buyudugu icin boyle koktugunu dusunmustum bu bir sorun mu ki?Merhabalar ; çocuk doktorunuz süt alerjisinden şüphelendimi hiç..
Aynı sıkıntıları ben bebeğimde yaşadım 20 günlükken başladı gaz .. ve isal.. her bezi kakalı
dr damla verdi .. yok aynı 40 günlükken başka damla verdi onu kustu kızım .. kulak arkaları kuruydu kızımın ve kokulu kaka vardı.. bir çok sorulardan sonra doktorumüz süt alerjisi olabilir dedi.. sürekli gazı var gibi çıkartamıyor gibi ağlıyor her memeden sonra. gece ilk uykusunda mama veriyorum yine aynı..
ben süt diyetine başladım laktoz içeren mamayı kestik. çocuğum huzura kavuştu. Takipteyiz şuanda. 3 hafta oldu .. diyet devam.
sağlıkla büyüsün bebeğiniz.
hayır canım bazen belirti bile vermeyebilirmiş süt alerjisi.. bazen tek bir bulgu. bende yeni deneyimşiyorum, inşallah ek gıdaya kadar atlatırız biz. doktorunuzla görüşerek emziriyorsan diyet yapıp takip edebilirsin yoksa teşhis koyulmuyor zaten test te yapılmadı..Ya bizim böyle, gece ya da uykuluyken emmeleri dışında kısacık emip ağlayarak bırakıyo. Sadece 2-3 gündür kokulu kaka yapıyo. Vücudunda kızarıklık yok.
2 aylık şu an. Ben de bi ara niye böyle alerji mi acaba diye düşündüm ama fazla da bişeyi uymuyo gibi. Hepsinin mi olması gerekiyo?
hayır canım her kokulu kaka sorun değildir elbette.. sizin yediklerinizden de koku olabilir diye biliyorum ayrıca üşüttüğünde kokar sanki.. doktorunuza sorabilirsiniz bu ay da kokulu kaka normalmi bilemedim. bende normal diye düşünüyordum hep .. ama farklı çıktı bizimkisi alerji şüphelendi. belki sizin değildir .Gecenlerde benim bebegimin kakasida kokuyordu.ben buyudugu icin boyle koktugunu dusunmustum bu bir sorun mu ki?
çok geçmiş olsun canım yeni gördüm mesajınıUltrason çekildi. Mastit olmuşum. Antibiyotik yazdı. Sıcak kompres yap dedi. Bi de sağmaya zaman bulabilirsem sağıyorum. Sık sık emzir dedi bi de.
geçmiş olsun canım düzelmedi mi halaKızlar 2 ay 14 günlük olduk aşımız biraz sıkıntılı geçti 2 gün ateşi oldu ama hafif . Ama 1 haftadır hiç ama hiç uyumuyoruz delirecek gibiyim ya . Kucaktada ağlıyor uykusuzluktan bittim
benim sadece eş tarafındakilerde oluyor o hisKızlar size bir şey sorucam. Bebeğinizi başkalarından kıskanma durumu sizde de var mı yoksa ben mi doğumdan sonra kafayı kırdım. Kendi annem ve eşim dışında herkesten kıskanıyorum ve eşimin annesi babası ablası bunların bebeğimi kucağına alması sevmesi beni rahatsız ediyor hemen geri almak istiyorm biliyorum çok kötü bir durum ama hissettiklerime engel olamıyorum.
Kizlar dun bebegime covid testi yapildi
2aylik bebegim
Dua edin pozitif cikmasin lutfen
çok geçmiş olsun canım sende mastit olmuşsun herhaldeSiz nasilsiniz sizede test yapildi mi?
Kizlar benim hic tadim tuzum yoktu bas agrisi icin parol ictim oda sutumu azaltti bebegim 2 gun boyunca gogsumu birakmak istemedi hali ile ucu kizarmisti ve aciyordu bende sut olsun diye incir yedim bir kac tane gece bi uyandim donuyorum atesim cikmis gogsume dokunamiyorum butun vucudum agriyo. Dun 39 dereceye kadar cikti atesim bi an korona mi oldum dedim. Butun gece atesim 38 bucuklarda gitti. Esim gece surekli alnima bez koydu atesimi olctu ama dusmuyordu. Ben hissetmiyorum atesimi ama. Bugun atesim yok cok sukur ama yemek yerken hic lezzet alamiyorum herseyin tadi aci geliyoryani korkuyorum korona miyim diye ama gogsumde agri hala var ve yaniyo gogsum. Anyibiyotik kullaniyorum acaba yediklerimin tadi ondan mi oyle geliyor hic ilac kullanirken boyle olan var mi?
çok sevindim canım negatif çıkmasına şükür nasıl art niyetli biriymiş o bir bile yollamış yazıkBizde herhangi bir belirti yok
Test yapmadik
Esimin kizi yaptirdi oda yetersiz sonuc geldi tekrar yapacak
Bebegimde négatif cikti
Canim mastit olabilirmisin acaba? Antibiyotigi doktormu yazdi
tahin pekmezde çok artırdı benim ve bol bol emzirmek her ağladığında bırakana kadar emzirdim hala da öyletecrübeli anneler nasılsınız?
5 günlük taze bir anneyim. bebeğime sütüm yetmediği için mama+meme şeklinde gidiyorum günde 80 cc mama içiyor 3 saatte 1 ve beni emiyor. kızımı emzirdikten sonra yine pompa yardımıyla sağıyorum toplam 10 cc ya çıkıyor ya çıkmıyor.
süt arttırmak için neler önerirsiniz? nelerin faydasını gördünüz?
bir de lohusalıktan sanırım sürekli ağlamak geliyor içimden kendimi tutamıyorum zaten durduramıyorum da. kızıma bakıp "bunu ben mi doğurdum" krizleri vuruyor sık sık ama üzüntü ağlaması değil mutluluk ağlaması yaşadığım şey. bu bitecek mi? sütümü engeller mi?
düzelir herhalde canım bende hep dönüşümlü yatırdım gece sağına gündüz soluna yanında olduğuna sırt üstü yatırdımBebeğim tam 2 aylık şu an. Ben bi süredir 1 aya yakındır yani, yanlış olduğunu bilmeden sürekli sırtüstü yatırdım. Galiba kafası biraz düzleştiSürekli sağ sol dönüşümlü yatırmak ya da kafa yastığı kullanmak gerekiyomuş galiba. Bu saatten sonra sırtüstü yatırmayı bıraksam normal şekil almaya başlar mı kafası?
Ben istediğinde emziriyorum canım saat dk tutmuyorum bırakana kadar emiyor şükür kilo konusunda sıkıntımız yokEmziren anneler kac dk bir memede bebek emziriyorsunuz . Ben8m bebek hala tombik olmadi
Valla benim 3 ay olucak bazen bişey değince hala sızlıyor ama eğilip kalkmada sorunum yok bence normal anca iyileşir ameliyat sonucta için hep yara suan. Bi 6 ay geçmesi lazım diyorlarsezeryan dogum yapan annelere bir sorum olacak. sezeryan olalı yaklaşık 30-35 gün oldu. ilk günlerde agrım vardı, ama sonrasında geçmişti. şimdi son 4-5 gündür dikiş izinin oldugu bölgede bir agrı bir sızlama var. özellikle oturup kalkarken veya egilirken bunu hissediyorum. ben nasıl olsa iyileşti diye seviniyordum, ama şimdi aradan 1ay geçtikten sonra bu agrı-sızı hissetmem normalmi acaba ? siz hiç böyle birşey yaşadınızmı ? tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz ?
Ben gece lambasi kullanıyorum.. Bebegim karanlıktan korkuyor bide dedigin gibi kusan bir bebek ne olur ne olmaz diye yakıyorum.Bebeğiyle aynı odada yatan arkadaşlar küçük de olsa bir işik yakıyor musunuz?Ben doğdu doğali loş ışıklı abajur yakıyorum.Cok kusuyor gözümün önünde olsun diye ancak 3 aylık olacak iyice işiğa göre yön almaya başladi uykusunu böler mi diye düşünüyorum.Normalde de gece sık sık uyanan bir bebek.Artık abajuru da mi yakmasam diyorum daha kaliteli uyur belki ne bileyim.Nasil alişirsa öyle gider diyorlar.Kaka yapmadıkça çişli bezini de almamaya çalişiyorum uykusu bölünmesin bi düzen olusur belki zamanla diye.Çocuğa karanlık olduğunu hissettirin diyor bilirkişiler ya.
Kendine stres yapma sütüm yetmiyor diye.. En büyük etkenlerden birisi bu. Canim sütüm kesilse yememekten benimki kesilirdi inan bana. Bol su tüket ve her firsatta emzir yavrunu saat dakika bekleme. Emdikce gelir sütün. Ne Süt yapar ben pek bilmiyorum malesef.Kızlar acilen süt artırıcı tavsiyelere ihtiyacım var daha yeni başka bir şehire taşındık çok yorgun ve uykusuz kaldım koşturmacadan pek bir şey de yiyemedim sütüm azaldı bebeğime yetmemeye başladı.84 günlük oldu bugün, sütüm hep vardı ama artık yetmiyor
Ben hep karanlıkta uyutuyorum doğru olanda buymuş zaten canım bence karanlıkta alıştırBebeğiyle aynı odada yatan arkadaşlar küçük de olsa bir işik yakıyor musunuz?Ben doğdu doğali loş ışıklı abajur yakıyorum.Cok kusuyor gözümün önünde olsun diye ancak 3 aylık olacak iyice işiğa göre yön almaya başladi uykusunu böler mi diye düşünüyorum.Normalde de gece sık sık uyanan bir bebek.Artık abajuru da mi yakmasam diyorum daha kaliteli uyur belki ne bileyim.Nasil alişirsa öyle gider diyorlar.Kaka yapmadıkça çişli bezini de almamaya çalişiyorum uykusu bölünmesin bi düzen olusur belki zamanla diye.Çocuğa karanlık olduğunu hissettirin diyor bilirkişiler ya.
Ben tam 2. Ayında oldu ama ellerinde zatürre aşısı yoktu ben 1.5 hafta sonra yaptırdım onuda çok geçmediği sürece sorun olmaz diye biliyırumkızlar ikinci ay aşılarını kaç günlükken vurdurdunuz acaba ? ben tam 60 günlükken vurulmalı diye biliyordum. bugü saglık ocagını aradım, 60. güne aşı yok elimizde dedi, 75. güne ellerinde olacakmış. ikinci ay bitip üçüncü ay başlayana kadar olan sürede herhangi bir gün yapılabilir dedi, ama kafam karıştı.
yani saglık ocagı diyorki, ikinci ay aşıları dogumdan sonraki 60gün - 90gün arasında yapılabilir.
sizlerin yorumunuzu almak istedim.
Yeşil üzüm bana süt yapıyor baya kavunda. Humana iç bide bence kimyon çayı falan canım bide uyku tabiki uyuyunca süt birikiyor bayaKızlar acilen süt artırıcı tavsiyelere ihtiyacım var daha yeni başka bir şehire taşındık çok yorgun ve uykusuz kaldım koşturmacadan pek bir şey de yiyemedim sütüm azaldı bebeğime yetmemeye başladı.84 günlük oldu bugün, sütüm hep vardı ama artık yetmiyor
Teşekkür ederim, zatürre aşısı dediğiniz verem aşısımı ?Ben tam 2. Ayında oldu ama ellerinde zatürre aşısı yoktu ben 1.5 hafta sonra yaptırdım onuda çok geçmediği sürece sorun olmaz diye biliyırum
Evet canim cok cnm skldi onu Allaha havale ettim artik Allah islah etsinçok geçmiş olsun canım yeni gördüm mesajını
geçmiş olsun canım düzelmedi mi hala
benim sadece eş tarafındakilerde oluyor o his
çok geçmiş olsun canım sende mastit olmuşsun herhalde
çok sevindim canım negatif çıkmasına şükür nasıl art niyetli biriymiş o bir bile yollamış yazık
tahin pekmezde çok artırdı benim ve bol bol emzirmek her ağladığında bırakana kadar emzirdim hala da öyle
düzelir herhalde canım bende hep dönüşümlü yatırdım gece sağına gündüz soluna yanında olduğuna sırt üstü yatırdım
Ben istediğinde emziriyorum canım saat dk tutmuyorum bırakana kadar emiyor şükür kilo konusunda sıkıntımız yok
Allah büyük canim düşünmemeye çalış eşin ne dedi bu duruma peki çok şükür size bişey olmamış o çocukta hemen atar insAllah virüsüEvet canim cok cnm skldi onu Allaha havale ettim artik Allah islah etsin
Bu arada esimin kizinin sonucu pozitife yakin geldi ama herhangi bir belirtisi olmadigi icin 1hafta icinde atiyormus virusu
Allahtan bizlere bise bulasmadi sukurlzr olsun
Ama o kadina diyecek bise bulamiyorum rabbime havale ettim
Bile bile gonderdigine inaniyorum
Ruh sagliginin iyi olmadigini sagdan soldan duymustum ama bu derece oldugu aklima gelmezdi
Esim ne desin oda bana hak verdiAllah büyük canim düşünmemeye çalış eşin ne dedi bu duruma peki çok şükür size bişey olmamış o çocukta hemen atar insAllah virüsü