2020 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Merhaba kızlar uzun zaman oldu yazmadım kızım 66 günlük oldu şuan verem aşısı flan yapıldı dün ateş oldu biraz calpol verdim
Bende ilk adeti oldum ama çok av geldi iki gün az az normalde 6 gün sürer sizinde öyle oldu mu
Birde bebek emerken diyet yapılırmış sizce kilo almaya başladım ben de 😪

Benim bebegin kakasida kokuyor bide arada mukuslu yapiyo doktoruna sordum kan olmadigi sürece sorun yok dedi. Bide cok eli agzibda yumrugunu sokmaya calisiyor sinirleniyo agzini yirtiyo bazen sanki damagi kasiniyor gibi benim elimide emmeye çalışiyo cok huysuz oldu yavrum. Dismi cikartacakki
Bnm kızda 2 aylık yumruğu hep ağzında

Bebeğim tam 2 aylık şu an. Ben bi süredir 1 aya yakındır yani, yanlış olduğunu bilmeden sürekli sırtüstü yatırdım. Galiba kafası biraz düzleşti😐 Sürekli sağ sol dönüşümlü yatırmak ya da kafa yastığı kullanmak gerekiyomuş galiba. Bu saatten sonra sırtüstü yatırmayı bıraksam normal şekil almaya başlar mı kafası? 😕

Selam bizim de bebegimiz 2 aylıkken aynı sorun vardi.Ne tarafa yatirirsam yaptırayım aynı yöne dönerdi.. doktor boyun kaslarını çalıştırması gerektiğini diğer yönlerde dönmesi gerektiğini söyledi.. Bizde ilgisini cekecek şeyleri hep kafasını çevirmek istemediği yöne koyduk Biz çevirince çok ağlıyordu çünkü Kendisi çevirmeye başladı Kafası da duzelmeye başladı Sizde mutlaka yapın Kafası tek yöne yatırmayın..

Benim bebegin kakasida kokuyor bide arada mukuslu yapiyo doktoruna sordum kan olmadigi sürece sorun yok dedi. Bide cok eli agzibda yumrugunu sokmaya calisiyor sinirleniyo agzini yirtiyo bazen sanki damagi kasiniyor gibi benim elimide emmeye çalışiyo cok huysuz oldu yavrum. Dismi cikartacakki

Benim doktorum çok gaz problemi var diye alerji olabilir mi dedik, hep mukuslu kaka varmı diye sordu sanırım ilk belirti.. süt ve süt ürünleri kullanmayı bıraktık ilk etapta Bizde bişey değişmedi..Yeniden kullanmaya başladık aynı diye.. Siz deneyin bakalım değişecek mi?

Bebeğiyle aynı odada yatan arkadaşlar küçük de olsa bir işik yakıyor musunuz?Ben doğdu doğali loş ışıklı abajur yakıyorum.Cok kusuyor gözümün önünde olsun diye ancak 3 aylık olacak iyice işiğa göre yön almaya başladi uykusunu böler mi diye düşünüyorum.Normalde de gece sık sık uyanan bir bebek.Artık abajuru da mi yakmasam diyorum daha kaliteli uyur belki ne bileyim.Nasil alişirsa öyle gider diyorlar.Kaka yapmadıkça çişli bezini de almamaya çalişiyorum uykusu bölünmesin bi düzen olusur belki zamanla diye.Çocuğa karanlık olduğunu hissettirin diyor bilirkişiler ya.

Bizim yatak odası karanlığa çok yakın , yatak odasına bakan odanın ışığını acik bırakıyorum onun bulunduğu bölüm hafif aydınlık oluyor gorebilmemi sağlıyor onun dışında odada başka ışık yakmiyoruz, bebe de derin uyuyor böyle olunca

kızlar ikinci ay aşılarını kaç günlükken vurdurdunuz acaba ? ben tam 60 günlükken vurulmalı diye biliyordum. bugü saglık ocagını aradım, 60. güne aşı yok elimizde dedi, 75. güne ellerinde olacakmış. ikinci ay bitip üçüncü ay başlayana kadar olan sürede herhangi bir gün yapılabilir dedi, ama kafam karıştı.
yani saglık ocagı diyorki, ikinci ay aşıları dogumdan sonraki 60gün - 90gün arasında yapılabilir.
sizlerin yorumunuzu almak istedim.

60 tan bir gub önce olmaz ama sonra olabilir demişti doktorumuz, randevuyu bir iki gün önceye almaya çalışırken öğrendim

Evet canim cok cnm skldi onu Allaha havale ettim artik Allah islah etsin
Bu arada esimin kizinin sonucu pozitife yakin geldi ama herhangi bir belirtisi olmadigi icin 1hafta icinde atiyormus virusu
Allahtan bizlere bise bulasmadi sukurlzr olsun
Ama o kadina diyecek bise bulamiyorum rabbime havale ettim
Bile bile gonderdigine inaniyorum
Ruh sagliginin iyi olmadigini sagdan soldan duymustum ama bu derece oldugu aklima gelmezdi
Pozitif e yakın demişsiniz nasıl oluyor anlayamadim

Selam bizim de bebegimiz 2 aylıkken aynı sorun vardi.Ne tarafa yatirirsam yaptırayım aynı yöne dönerdi.. doktor boyun kaslarını çalıştırması gerektiğini diğer yönlerde dönmesi gerektiğini söyledi.. Bizde ilgisini cekecek şeyleri hep kafasını çevirmek istemediği yöne koyduk Biz çevirince çok ağlıyordu çünkü Kendisi çevirmeye başladı Kafası da duzelmeye başladı Sizde mutlaka yapın Kafası tek yöne yatırmayın..

Benim doktorum çok gaz problemi var diye alerji olabilir mi dedik, hep mukuslu kaka varmı diye sordu sanırım ilk belirti.. süt ve süt ürünleri kullanmayı bıraktık ilk etapta Bizde bişey değişmedi..Yeniden kullanmaya başladık aynı diye.. Siz deneyin bakalım değişecek mi?

Bizim yatak odası karanlığa çok yakın , yatak odasına bakan odanın ışığını acik bırakıyorum onun bulunduğu bölüm hafif aydınlık oluyor gorebilmemi sağlıyor onun dışında odada başka ışık yakmiyoruz, bebe de derin uyuyor böyle olunca

60 tan bir gub önce olmaz ama sonra olabilir demişti doktorumuz, randevuyu bir iki gün önceye almaya çalışırken öğrendim

Pozitif e yakın demişsiniz nasıl oluyor anlayamadim
Canim cocuklar tasiyici oluyomus eger herhangi bir hastalik belirtisi olmuyosa yetersiz molekul oldugu icin disariya atmiyomus
Disariya bulasmuyormus
Mesela pozitife yakinda ama kendi kendine iyilesti gecti gitti eger belirtileri olsaydi bulasiyormus

Ben kullanmıcam hap hormonlarımla oynamak istemiyorum eşim koruncak mecbur☺
Bizdeki katır inadı . Ama hasta olmazsam ohh ona inatçı keçi . Sırf bundan istemiyor bile banane ya napım yani sinirimi bozuyor ! Sonra hamile kalacam bu bebeği bile tamam diyen kişi şimdi olursa olur diyor 😡

Bizdeki katır inadı . Ama hasta olmazsam ohh ona inatçı keçi . Sırf bundan istemiyor bile banane ya napım yani sinirimi bozuyor ! Sonra hamile kalacam bu bebeği bile tamam diyen kişi şimdi olursa olur diyor 😡
Eşin hiç mi korunmak istemiyor yani🤔 bebeğin daha küçük sonuçta her anlamda sana yardımcı olması lazım yapıcak bişey yok

Canim cocuklar tasiyici oluyomus eger herhangi bir hastalik belirtisi olmuyosa yetersiz molekul oldugu icin disariya atmiyomus
Disariya bulasmuyormus
Mesela pozitife yakinda ama kendi kendine iyilesti gecti gitti eger belirtileri olsaydi bulasiyormus

Hadi ya iyiki öyleymiş Sizi ve bebeğinizi hasta edebilirmis Allah korusun, annesi belki abisi hasta bu kizce de hasta olmasın diye göndermiş olabilir mi.. Aksi çok çok büyük zalimlik yoksa..

X