- 25 Şubat 2020
- 1.447
- 1.301
- 45
Canım bebeğini hayırlısıyla sağlıkla büyütrsün inşallah loğusalıktan oluyo onlar zamanla geçer inşallah süt arttırmak için bana bebek hemşiresi ısırgan otu çayı söylemişti benim sütümü çok arttırdı o bide rezene içiyorum bebeğim 2 buçuk aylık oldu hala daha kullanıyorumtecrübeli anneler nasılsınız?
5 günlük taze bir anneyim. bebeğime sütüm yetmediği için mama+meme şeklinde gidiyorum günde 80 cc mama içiyor 3 saatte 1 ve beni emiyor. kızımı emzirdikten sonra yine pompa yardımıyla sağıyorum toplam 10 cc ya çıkıyor ya çıkmıyor.
süt arttırmak için neler önerirsiniz? nelerin faydasını gördünüz?
bir de lohusalıktan sanırım sürekli ağlamak geliyor içimden kendimi tutamıyorum zaten durduramıyorum da. kızıma bakıp "bunu ben mi doğurdum" krizleri vuruyor sık sık ama üzüntü ağlaması değil mutluluk ağlaması yaşadığım şey. bu bitecek mi? sütümü engeller mi?
mama desteği aldınız mı peki hiç?Canım bebeğini hayırlısıyla sağlıkla büyütrsün inşallah loğusalıktan oluyo onlar zamanla geçer inşallah süt arttırmak için bana bebek hemşiresi ısırgan otu çayı söylemişti benim sütümü çok arttırdı o bide rezene içiyorum bebeğim 2 buçuk aylık oldu hala daha kullanıyorum
BEnimkide öyle gündüzleri asla uyumuyor ana akşam 8 oldumu sabaha kadar uyuyor anlayamıyorum bazen çıldırıyorumkızlar merhaba,
benim bebek yaklaşık 1 aylık oldu. yaşadıgım sıkıntıyı anlatmak istiyorum.
genelde gündüz saatlerinde;
hiç uyumuyor,
aglıyor,
sanki gazı var ve çıkartmaya çalışıyor ama çıkartamadıgından huysuzlanıyor (ki esasında gazını da sanki yetişkin biriymiş gibi çıkartıyor)
sürekli emmek istiyor, memeden ayrılınca husursuzlanıyor, ilave mama verelim diyorum, mamayı anında bitiriyor sanki hiç emmemiş gibi. sonra geri memeye varmak istiyor, memedeykende çenesi sürekli hareket halinde yani emiyor
gaz ilacı olarak biogain 5 damla kullanıyoruz. dedigim gibi gazını çıkartıyor esasıda, ama sanki gaz çıkartamıyor da kendini kasıyor gibi bir hali var. bu arada her bez değiştirdiğimde kakasını yaptıgını görüyorum. ama kendini kastıgında gaz mı çıkartamıyor, yoksa kakasını mı yapamıyor, bunu da anlayabilmiş degilim.
akşam saatleri olunca ise;
aglaması kesiliyor,
uyuyor, hatta uyandırmasak 3-4 saate kadar deliksiz uyuyor
beslemek için uyandırdıgımda 10dakika emiyor ve geri uyuya kalıyor.
ne yapmalıyım, normalmi acaba ? fikirlerinizi almak isterim. çünkü yardıma ihtiyacım var, bunalmış durumdayım.
doktor bir gaz ilacı daha vermişti, acaba bu ilaçmı çocugu bozuyor diye düşünerek bunu kestik, ama halen aynı.
gerçekten yıprtıcı ve bunaltıcı oluyor. desteklerinizi bekliyorum :)
Benim bugun tadi yerine geldi fakat simdi de oksuruyorumMastit olmuşsun galiba. Ben de bi gece sabaha kadar ateşlenmiştim. Çok aşırı değildi ama uyutmadı da. Sonra o gün halsizlikten hep yatasım geldi. Ağzımın da tadı yoktu.
Şu an mastit geçsin diye antibiyotik kullanıyorum.
Sor bakalım belki sende öyle bi etki yapmıştır.Benim bugun tadi yerine geldi fakat simdi de oksuruyorumyan etkileri okudum ciddi yan etkileri kisminda astim yaziyor. Yarin aile hekimini arayip soracagim birakayim mi diye
Teşekkür ederim, kaç günlük acaba ve kaç gündür bu şekilde ?BEnimkide öyle gündüzleri asla uyumuyor ana akşam 8 oldumu sabaha kadar uyuyor anlayamıyorum bazen çıldırıyorum
Benim bebeğimde 1,5 aylık gündüz uykusu toplam 2 saat ya uyuyor ya uyumuyor.uyutana kadar neler çekiyorum 5 dk sonra uyanıyor.Teşekkür ederim, kaç günlük acaba ve kaç gündür bu şekilde ?
2 ay 10 günlük 3 gündür böyle önceden yine 2 saatte olsa uyuyordy şimdi hep akşam saatini bekliyor uyumak içinTeşekkür ederim, kaç günlük acaba ve kaç gündür bu şekilde ?
Canım ben doğum yaptığımda hastanede göğsümden kan gelmişti yara olmuştu hemen. Hemşirelere sorduğumuzda önemli değil kan da gelse emzir sen demişlerdikızlar acil bir sorunum daha oluştubebek 1 aylık olacak. az önce gögsümü pompa ile sağıyordum, ne kadar süt geldiğini görmek için. pompaya 4-5 damla kan bulaşmış. gögsüm yara halinde ve zaten kanadı kanayacak diye korkuyordum. pompa ile çıkan sütü korkup döktüm. acaba ben bu halimle emzirebilir miyim ? bebek emerken ister istemez kan alma riski olacak. emzirmesem de gögüslerimi boşaltmam lazım, çünkü geçen haftalarda mastit'e doğru gitmişti. ne yapmalıyım acaba ?
kızlar merhaba,
hiç uyumuyor,
aglıyor,
sanki gazı var ve çıkartmaya çalışıyor ama çıkartamadıgından huysuzlanıyor (ki esasında gazını da sanki yetişkin biriymiş gibi çıkartıyor)
sürekli emmek istiyor, memeden ayrılınca husursuzlanıyor, ilave mama verelim diyorum, mamayı anında bitiriyor sanki hiç emmemiş gibi. sonra geri memeye varmak istiyor, memedeykende çenesi sürekli hareket halinde yani emiyor
gaz ilacı olarak biogain 5 damla kullanıyoruz. dedigim gibi gazını çıkartıyor esasıda, ama sanki gaz çıkartamıyor da kendini kasıyor gibi bir hali var. bu arada her bez değiştirdiğimde kakasını yaptıgını görüyorum. ama kendini kastıgında gaz mı çıkartamıyor, yoksa kakasını mı yapamıyor, bunu da anlayabilmiş degilim.
aglaması kesiliyor,
ne yapmalıyım, normalmi acaba ? fikirlerinizi .almak isterim. çünkü yardıma ihtiyacım var, bunalmış durumdayım.
doktor bir gaz ilacı daha vermişti, acaba bu ilaçmı çocugu bozuyor diye düşünerek bunu kestik, ama halen aynı.
Bizde öyleyiz canim uyulmadığı icinde huysuz ve agliyorAynen bizde de oyle 2.5 aylik olduk ama asla uyumuyor gunduzleri en fazla 10 dk hemen uyaniyor sadece aksamlari hava kararinca uyuyor..gunduzleri surekli ilgilenmek zorunda kaliyorum dogal olarak hic ev isi yapamiyorum...0
Merhabalar ; çocuk doktorunuz süt alerjisinden şüphelendimi hiç..kızlar merhaba,
hiç uyumuyor,
aglıyor,
aglaması kesiliyor,
ne yapmalıyım, normalmi acaba ? fikirlerinizi almak isterim. çünkü yardıma ihtiyacım var, bunalmış durumdayım.
Ya bizim böyle, gece ya da uykuluyken emmeleri dışında kısacık emip ağlayarak bırakıyo. Sadece 2-3 gündür kokulu kaka yapıyo. Vücudunda kızarıklık yok.Merhabalar ; çocuk doktorunuz süt alerjisinden şüphelendimi hiç..
Aynı sıkıntıları ben bebeğimde yaşadım 20 günlükken başladı gaz .. ve isal.. her bezi kakalı
dr damla verdi .. yok aynı 40 günlükken başka damla verdi onu kustu kızım .. kulak arkaları kuruydu kızımın ve kokulu kaka vardı.. bir çok sorulardan sonra doktorumüz süt alerjisi olabilir dedi.. sürekli gazı var gibi çıkartamıyor gibi ağlıyor her memeden sonra. gece ilk uykusunda mama veriyorum yine aynı..
ben süt diyetine başladım laktoz içeren mamayı kestik. çocuğum huzura kavuştu. Takipteyiz şuanda. 3 hafta oldu .. diyet devam.
sağlıkla büyüsün bebeğiniz.
Hayır hiç almadım allaha şükür ilk ay bir buçuk kilo aldımama desteği aldınız mı peki hiç?