2020 Şubat Anneleri

Deniz de bir süredir gündüz uyumak istemiyor. Aslında çok erken ama bırakırlarsa yapacak bir şey yok.

Kızlar öykü dün akşamdan beri rahatsız
Aniden kusmaya başladı dün
Bugün sabahta ateşi çıktı
Ihlamurun içinde calpol içirdim rahatladı ama keyfi yok
Doktora götürmedim ama bilemedim
Napayım sizce

Kusma ateş bir arada olunca dikkatli olmak lazım uzun sürerse götür derim. Tahlil yapılır.

Aynen canım doğru söylüyorsun bizde vazgeçtik zaten iki çocukla çok zor oluyor annemler için bende evde yokum evde olsam olabilirdi belki çünkü sabah uyandığında bezi boş oluyor genelde. Biraz daha bekleyeceğiz bakalım
Vazgeçtik canım annemler işin çok yorucu oldu ben evde olsam çok daha kolay olurdu ama şimdilik 2 yaşını doldurmasını bekleyeceğiz. Geceleri çok nadir çişi oluyor bezinde aslında gün içindede çişini bezine yaparken bazen söylüyor. Kakasını yapmak içinde çömeliyor anlıyoruz kaka yaptığını yaptıktan sonra da kaka çıkar diyor bezi için. Yaman hazır belki ama dediğin gibi biz hazır değiliz
Yaman yaklaşık 2 aydır uyumuyor gerçekten çok yorucu öğlen 1,5 saat uyuyordu dinleniyorduk şimdi akşama kadar pertimizi çıkartıyor inşallah biraz daha bırakmaz öykü
Bebeklerde 16-18. Aylardan sonra emme refleksi azalırmış bu aylarda bu refleks azalınca bebekler noluyo diyip biraz daha memeye düşerlermiş bi kaç ay, 24 aylıktan itibaren ise emme refleksi kaybolurmuş yavaş yavaş bu da 30. Aya kadar devam edebilirmiş. Zeyf in dediği gibi kademeli azaltabilirsin önce gündüz emmelerini azaltıp gündüzü kesince geceyi azaltmaya başlamak lazımmış. İnşallahh sorunsuz atlatırsınız canım. Memeyi bıraktırmakta tuvalete alıştırmakta zor yıpranmadan hallederiz inşallah

Valla öykü resmen bana çektiriyor. Geceleri uyumuyor nasıl direniyor bu kadar anlamıyorum. Memeden ayrılma olayını dönüşte gerçekleştireceğim. İyice bunalttı bu ara. Birde hasta olduk. Öykü dün gece sürekli kustu her yer kirlendi bende ishal ve kusma durumu var. Galiba yediğimiz birşey dokundu yada üşüttük. Şimdi Konya’ya geldik ankaradan da ev tuttuk. Fiyatlar uçmuş. Yavaş yavaş Ankara serüvenine hazırlanıyoruz. Çocuklar yeni bir ortama girecek. Girmeden meme olayını halletmem lazım. Sonrada çalışma hayatı başlayacak. Bakalım nasıl olacak.

Arkadaşlar merhaba. Deniz kan verdi b12 ve demir düşükmüş ikisinin bir arada olduğu yada ayrı olarak tedarik edebileceğimiz bitkisel olması önceliğimiz. Memnun kaldığınız bir ürün yada marka var mıdır?

Biz b12 için ocean kullanıyorduk

Demir için Ocean microfer ve Sidefer kullandık.
Sağolun arkadaşlar bizde ocean aldık. Öykü de ishal vardı geçmiyordu amip kisti çıkmış. Hoca önemsemedi ama ben bu ishalin uzun sürdüğü konusunda ısrar edince ilaç verdi, Çişini alamadık o poşete yapmıyor hep beze sızıyor. İki çocukta da öksürük başladı. Gece hangisine bakacam şaşırdım. Tıkanıyorlar hemen. Benimkiler mi narin acaba. Hemen konyada hasta oluyorlar. Ama burda odalar arasında ısı farklılığı var. Çocuklar bu geçişlerden etkilendi galiba. Eltim kalorifer de olsa bir odaya muhakkak soba kuruyor. Valla hastalıktan uykusuzluktan çocukların yemek yememesinden hayat enerjim bitti. Üstüne de eşim ailesine şaka yollu laf söyleyince bile alınıyor. Yorgunum a dostlar

Ev ısınmıyor da mı soba kuruyor

Hayırlı olsun canım eviniz yeni gördüm İnşallah iyileşmişsinizdir
Senin hayatın baya değişecek umarım çok çok güzel olur

Hangimiz yorgun değil kiii canımmm bizde kv ye geldik ev işlerimiz vardı izmire tayin olursak ev yaptırmayı planlıyoruz onun görüşmesi için geldik kv de de kalıyoruz. 2 aydır görüşmemiştik burda yazmıştım egzama oldum diye o egzama değilmiş kurdeşen dökmüşüm stresten kv ler gidince geçmişti hiç bişey yoktu şimdi yine başlamış kırmızı kırmızı sinir oluyorum her hareketlerine laf söyleyecek okadar çok şey var ki hadi diyorum boşver gidicez zaten değmez ama dayanırım inşallah

Ev ısınmıyor da mı soba kuruyor
Ev ısınıyor kayınpederim yalıtım da yaptı bu sene. Kat kaloriferi var evde. Kendileri yakıyor. Kayınpederim yazın bile süveter ceket giydiği için kömürü dolduruyor galiba. Valla burda sıcaktan iyice bunaldık en sıcak oda bizimki akşama kadar da güneş alıyor imdat diye bağıracağım.eltiminki alışkanlık üzerinde bazen yemek yapıyor içinde börek çörek de pişiriyorlar. Çocuklar bizim odada terliyor başka odaya geçince soğuyor derken hastalıklar bitmiyor.

Aynen canım yorgun olmayan yoktur. Çok geçmiş olsun. Demek ki çok stresli bir süreç geçirmişsin yoksa öyle kolay kurdeşen dökülmez. Allah sabır versin. Eviniz de umarım gönlünüzce olur. Müstakil düşünüyorsanız çok rahat edersiniz çocuklara dur yapma etme demek gerçekten çok yorucu.

Bizim kayınvalidede durmuyor kötü niyetli değil o yüzden es geçiyorum. Çok ısrarcı oturacağım yere kadar karıştı geçen gün. Rahat edeyim istiyor . Bende gülerek şimdi odama gideceğim bak dedim. Apıştı. Israr en sevmediğim şey. Geçen gün eşimin teyzesi gelmiş şapır şupur öptü iyice gıcık oldum uzak duruyorum anlamıyor çiçek getirmiş eltime. Ne hoş çiçek dedim bana sende al dediler yok ben bakamıyorum soluyor dedim Allahım nasıl ısrar ediyorlar zor ikna ettim. Yemek yaparsın biz onu yemeyiz bunu yemeyiz. Biz yemesek yemiyorsunuz. Kültür farklılığı zor gerçekten başta herşey tozpembe olsa da zamanla acı gerçekler ortaya çıkıyor.

Hanımlar dün şaka gibi birgün yaşadık. Öykü bizim kaldığımız odanın kapısını kendisi yalnızken içerden kilitledi. Abisi ile kuzeni evin içinde koşuyordu bende çorba yaptım odaya dönecektim. Öykü onların sesinden rahatsız olup bir anda odaya girip kapıyı iki kez kilitledi. Önümde oldu olay. Çocuğa 1 saat dil döktük. Anahtarı çevirmedi. Anahtar içinde yan dönmüş üzerinden de alınmıyor dışardan delikten de düşürülmüyor. Allahtan giriş kat olduğu için pencere pvc olduğu için aletlerle açıldı. Ama korkuluk var içeri giremiyoruz. Kızım anahtarı çıkar bize getir yada düzelt dedik çocuk yapmadı gülüp durdu. Ağlamadı da. Neler vaat ettik ama işlemedi. Ben önce telaş yapmadım açacağını düşündüm 1 saat sonunda ağlayacak pozisyona geldim. Normalde direktifleri yapan bir çocuk uykusu geldiği için algısı azaldı ve hiçbirşey yapmadı. Kayınpederim ucunda çengel olan upuzun bir Demir soktu içeri eşimde dışardan uğraştı sonunda aldık anahtarı. Bize ders oldu artık anahtarı üzerinden alıyoruz. Kızım neden anahtarı vermedin dediğimizde hiç konuşmadı oralı bile olmadı. Bu ara oğlak Burcu olmasının hakkını vermeye başladı

Ayy ucuz atlatmışsiniz artık çok tehlikeliler

Amannnn geçmiş olsunnn çok dikkat etmek lazım bizde çıkartalım anahtarları kapının üstünden. Allahtan 1. Katmış da bi şekilde ulaşmışsınız yoksa valla insan kafayı yer

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…