2020 Şubat Anneleri

Sanmıyorum A Alisdendef
Herhalde böyle birden olmuyordur. Belki ağzında bir yara varsa ya da damağı şiştiyse istemiyor olabilir diye düşündüm.
Şimdi çok şükür ki emmeye başladı . Dişten diye düşündüm önce ağzını kontrol ettirmedi sonra baktım vücudu soğuk . Solgundu yüzü. Aç ama yemiyor. Bütün gece kastı kendini emmemek için klasik usul ayakta salladım uyudu. Sabahta istemedi 12’ye kadar yemekte yemedi. Birde dün onu emzirme aralığını çok açtım sonra çok besledim Denizde bir iki çekti onu da gördü bence bana tepki koymuş da olabilir. Küsme gibi huylarımız var 🤣

İnş. değildir. İnş. Güzel sonuçlar alırsınız. Biz evlenirken 2015 yılında eşimden şüphelendiler ama sonra çıkmadı birşey. Ama gelinimizde bu hastalık var. sanırım hasta o. Bazen rahatsızlandığını işitiyoruz. Paylaşmadıkları için çok sorup bilgi sahibi olamadık.
Çok teşekkür ederim canım inşallah değildir insan evladı olunca çok üzülüyor çocuk çok sağlıklı kilosu boyu iştahı iyi ne bileyim belirtisi de yok ama bir kurt düştü içime biliyorsun eşim de Libya'da sağolsun anneler geliyor yine de insan eşini arıyor böyle durumlarda bakalım ilaclarini alsın tekrar test yaptıracaz doktor da aciliyeri yok dedi sizin de gelininize çok geçmiş olsun

Çok teşekkür ederim canım inşallah değildir insan evladı olunca çok üzülüyor çocuk çok sağlıklı kilosu boyu iştahı iyi ne bileyim belirtisi de yok ama bir kurt düştü içime biliyorsun eşim de Libya'da sağolsun anneler geliyor yine de insan eşini arıyor böyle durumlarda bakalım ilaclarini alsın tekrar test yaptıracaz doktor da aciliyeri yok dedi sizin de gelininize çok geçmiş olsun
Çok geçmiş olsun umarım değildir ne diye götürdünüz yani bir sıkıntısı mı vardı

KıZlar 1 yaş kontrolü için doktora gittiniz mi pandemiden çok dışarı çıkarmak istemiyorum hastane falan işkence gibi geliyor kontrolleri için ne isteniyor

KıZlar 1 yaş kontrolü için doktora gittiniz mi pandemiden çok dışarı çıkarmak istemiyorum hastane falan işkence gibi geliyor kontrolleri için ne isteniyor
Yakın zamanda gittiyseniz 1 yaş için özellikle gitmenize gerek yok.
1 yaşında asm nin yapacağı muayene yeterli

8 aylıkken gitmiştik 1 yaşta gitmedik. Bende soracaktım gittiniz mi gitmek gerekiyor mu diye

Slm kizlar kızım 13 gün sonra yaşına girecek eltilerim başta olmak üzere devamlı aaa neden yürümüyor lafını çok duyar oldum 15 gün önce emeklemeye başladı bir haftadirda koltuklardan tutunup kalkıyor ama sıralamiyor.ayakta duruyor elinden tutunca çok güzel kosuyor yuruyor. TV tel aciyormusunuz tamamen yasaklanmalı miyim. Yürütece bindirdim parmak ucuna basıyor.onuda kaldirmaliyim galiba. Birde takliti çok iyi öpücük verir şaşır kızım derim aaa yapar saklanir bulmami ister ama alkış baybay yapmıyor her çocuk yapmalımi.direk bana bilinçli anne der hep babasına baba der acıkınca mama der kediye pisi pisi nerde dersem yanına gider gerilik varmı sizce

Kizlar 1 yas devam sutu deneyen oldu mu aranizda ?
Gece saat basi emzirmekten artik belim cok zorlaniyo zaten belim sıkıntılı acaba diyorum icmeyi kabul ederse gece kalktiginda ondan mi versem ya da ben uyurken annem mi verse ?

Slm kizlar kızım 13 gün sonra yaşına girecek eltilerim başta olmak üzere devamlı aaa neden yürümüyor lafını çok duyar oldum 15 gün önce emeklemeye başladı bir haftadirda koltuklardan tutunup kalkıyor ama sıralamiyor.ayakta duruyor elinden tutunca çok güzel kosuyor yuruyor. TV tel aciyormusunuz tamamen yasaklanmalı miyim. Yürütece bindirdim parmak ucuna basıyor.onuda kaldirmaliyim galiba. Birde takliti çok iyi öpücük verir şaşır kızım derim aaa yapar saklanir bulmami ister ama alkış baybay yapmıyor her çocuk yapmalımi.direk bana bilinçli anne der hep babasına baba der acıkınca mama der kediye pisi pisi nerde dersem yanına gider gerilik varmı sizce
Bu yurume mevzusu ne kadar cok abartiliyo ya 18 aya kadar uzmanlar normal kabul ediyo bizim insanlarimiz yasinda yurumeyene hemen neden yurumuyo diyo her seyi cok biliyolar cunku 😃

Ben eline tel vermiyorum goruntulu konusurken sadece aliyo onun haricinde de tv acmiyorum yaninda daha cok konusmaya calisiyorum bol bol anlatiyorum her seyi suan cogu seyi anlamiyo gibi gozukselerde aslinda her dedigizimi kapip kayit ediyolar.

Anlattiklarinizda gayet normal gerilik varmis gibi durmuyo iciniz rahat olsun.

Bu yurume mevzusu ne kadar cok abartiliyo ya 18 aya kadar uzmanlar normal kabul ediyo bizim insanlarimiz yasinda yurumeyene hemen neden yurumuyo diyo her seyi cok biliyolar cunku 😃

Ben eline tel vermiyorum goruntulu konusurken sadece aliyo onun haricinde de tv acmiyorum yaninda daha cok konusmaya calisiyorum bol bol anlatiyorum her seyi suan cogu seyi anlamiyo gibi gozukselerde aslinda her dedigizimi kapip kayit ediyolar.

Anlattiklarinizda gayet normal gerilik varmis gibi durmuyo iciniz rahat olsun.
Kitap okuyorum kartları var onları anlatıyorum üst üste dış çıkarıyor TV açık oluyor ara ara bakıyor bu gün kapattım hiç acmiyacagim telle görüntülü her gün konuşuyorduk teyzeleri çok onuda bıraktım yürüme mevzusu insanlar sorunmus gibi bakınca sinirim bozuldu onlarınki 9 aylık yürümüş falan... Sağlıklı olsunda... Bu gün kulak için doktoruna gittik kulağını çok cekistiriyordu vuruyordu içinde kir varmış damla verdi ondan yapıyormuş mümkün olduğunca banyo yaparken kulağına su kaçsın dedi ,ben tam tersi kaçmasın diye uğraşıyordum yanlismis. anlattım sorun görmedi sadece parmak ucuna bastığı için yuruteci kaldır dedi bir iki aya yürür dedi😀.

Gece saat basi emzirmekten artik belim cok zorlaniyo zaten belim sıkıntılı acaba diyorum icmeyi kabul ederse gece kalktiginda ondan mi versem ya da ben uyurken annem mi verse ?
Ben kullanıyorum sma 2 şekersiz uyumadan uyanınca günde iki defa veriyorum severek içiyor sütu sagiyordum yıprandım bıraktım 20 gün olcak yaşını doldurmuş sende dene bence kendinede bakmalısın zor olur. Kızım gece uyanmaz sabaha kadar seninki ac olduğundan değil alışkanlık yapmış olmalı.

Lamia78 Lamia78 yürüteç mevzusu hep konuşuldu, ortopedik açıdan ciddi olabilecek zararları var yürümeyi de geciktirir. Tabiki kaldırın artık.
Zihinsel anlamda gayet iyi gelişiyor gibi anlattığınıza göre. Hiç sorun yok.
Yürüme ortalama 11-14 aylıkken olur.
18 ay nörolojik olarak değerlendirilmesi için üst sınırdır, tv yi hayatın bi parçası haline getirir o izlesin ben işimi yapamayım derseniz tabi gelişimini çok etkiler ama eğer arkada çalışıyorsa bebek ilgilenmiyorsa çok da önemli değil.

Onu bende düşünmedim değil. Ama biberon almıyor içmiyor. Sütümü sağıp verdim yine içmiyor. Kaşık maması denedim onu da içmedi. Yani öyküyü uzun süre bırakıp bir yere gidemem yapışık olmak zorundayız bu durumda. Ama emmeye düşkün değil artık hatta itiyor beni. Denizde açık görsün birazcık içicem deyip duruyor.
Öykü etçil çıktı eti yiyor kuzu kıymasını tuzla ovup pişirdim iki çocuğumda yedi ama baharat girince yemiyorlar. Bizde tuzla ovup buzluğa attık yemek yemeyince ondan çıkarıp veriyoruz.

Bu tür kıyaslara hiç üzülme insanlar hep konuşur. Bizim kız yürüyor ama yürümek istemiyor. Biz kucakta yorucu olduğu için yönlendirip yürütmeye çalışıyoruz. Bence bebeğinin gelişimi gayet iyi öykü bay bay yapıyor ama anne demiyor. Bay bay öğrenilebilir siz sıkça yaparsanız taklit eder. Teknolojik alet vermiyoruz ama kendisi farkında elimizden alıp kaçırmaya çalışıyor açık olursa bakıyor ama ben engel oluyorum. Abimiz beynini tablete satmış durumda. Maalesef denizi bu anlamda koruyamadık. Bence vermeyin bilmeyince istemiyorlar. Bir çok açıdan çocuğu geriletiyor. Yürüteçi eltim kullandı parmak ucuna bastığı için kızı geç yürüdü.

Yakın zamanda gittiyseniz 1 yaş için özellikle gitmenize gerek yok.
1 yaşında asm nin yapacağı muayene yeterli
9 aylıkken kan tahlili vermiştim en son ondan sonra normal muayene oldu 11 aylıkken bişey çıkmadı şükür asm de bıngıldak kapanmamış dedi o kadar onun dışında bir tahlil yapılmadı istiyorum aslında ama pandemi sıkıntı boy kilo da sıkıntı yok gibi 🤔😇

Ben kullanıyorum sma 2 şekersiz uyumadan uyanınca günde iki defa veriyorum severek içiyor sütu sagiyordum yıprandım bıraktım 20 gün olcak yaşını doldurmuş sende dene bence kendinede bakmalısın zor olur. Kızım gece uyanmaz sabaha kadar seninki ac olduğundan değil alışkanlık yapmış olmalı.
Tam olarak arastirmadim hangi markalarin var bilmiyorum ama annem ben sana pinarinkini kullanmistim dedi mama gibi degil benim dedigim hazir sut gibi.
Evet bizimkisi tamamen aliskanlik ve dis kasimak icin gunduzde gecede surekli emiyo iflahim kurudu artik kusuyo sonra yine meme diye agliyo tuhaf bir kısır dongu icerisindeyiz 😩
Onu bende düşünmedim değil. Ama biberon almıyor içmiyor. Sütümü sağıp verdim yine içmiyor. Kaşık maması denedim onu da içmedi. Yani öyküyü uzun süre bırakıp bir yere gidemem yapışık olmak zorundayız bu durumda. Ama emmeye düşkün değil artık hatta itiyor beni. Denizde açık görsün birazcık içicem deyip duruyor.
Öykü etçil çıktı eti yiyor kuzu kıymasını tuzla ovup pişirdim iki çocuğumda yedi ama baharat girince yemiyorlar. Bizde tuzla ovup buzluğa attık yemek yemeyince ondan çıkarıp veriyoruz.
Kaanda 3. Ayindan beri almiyodu ama bu aralar biberondan su falan iciyo o yuzden bende firsat bu firsatken gece denesem mi icer mi acaba diye dusundum. Kaan fena ya memeyle yatip kalkacak abartsiz diyorum 5 dk da bir emmek istiyo evde kac kisiyiz tutamiyoruz cocugu emecek illa yoksa basiyo cigligi meme meme diye kulaklarim sagir olacak yakinda 😵😵

Tam olarak arastirmadim hangi markalarin var bilmiyorum ama annem ben sana pinarinkini kullanmistim dedi mama gibi degil benim dedigim hazir sut gibi.
Evet bizimkisi tamamen aliskanlik ve dis kasimak icin gunduzde gecede surekli emiyo iflahim kurudu artik kusuyo sonra yine meme diye agliyo tuhaf bir kısır dongu icerisindeyiz 😩

Kaanda 3. Ayindan beri almiyodu ama bu aralar biberondan su falan iciyo o yuzden bende firsat bu firsatken gece denesem mi icer mi acaba diye dusundum. Kaan fena ya memeyle yatip kalkacak abartsiz diyorum 5 dk da bir emmek istiyo evde kac kisiyiz tutamiyoruz cocugu emecek illa yoksa basiyo cigligi meme meme diye kulaklarim sagir olacak yakinda 😵😵
Bir arkadaşımın bebeği de böyle, en son keşke kendi isteğiyle bıraksa artık bezdim diyordu.
Ama onunki etrafı kalabalıksa unutuyor. Yalnızlarsa bütün gün emiyormuş 🤷🏻
Vereceksen devam sütü ver derim daha besleyici içerikleri var.
Biberon alıyorsa kesinlikle dene, farklı bir rutin olur,gece sık uyanıp meme emme alışkanlığını kırabilirsiniz.
Belli mi olur

Lamia78 Lamia78 yürüteç mevzusu hep konuşuldu, ortopedik açıdan ciddi olabilecek zararları var yürümeyi de geciktirir. Tabiki kaldırın artık.
Zihinsel anlamda gayet iyi gelişiyor gibi anlattığınıza göre. Hiç sorun yok.
Yürüme ortalama 11-14 aylıkken olur.
18 ay nörolojik olarak değerlendirilmesi için üst sınırdır, tv yi hayatın bi parçası haline getirir o izlesin ben işimi yapamayım derseniz tabi gelişimini çok etkiler ama eğer arkada çalışıyorsa bebek ilgilenmiyorsa çok da önemli değil.
Bu gün yegenlerimi getirdim üçüzler 8 yasindalar bizde kalacak bir süre onlar iyi geldi TV yi unuttu açmadım emekliyek onları kovalıyor arada kalkıyor. yürütece sadece çorba ve temizlik yaparken bindiriyordum uyuyunca yaptım bu gün.Kaldirdim. Teli de göstermedim sakladım görünce direk elimden alıp kaçmaya çalışıyor çünkü.😅Tombullukta engelliyor hareketini az vereyim diyorum öyle ağzını açıyor yemek istiyor kıyamıyorum.😔

X