• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim diğer yazdığımız grup taşınmış. Bende Ocak nnesi olacagım nasip olursa. 23 Ocak görünüyor muhtemel dogum tarihi. İkinci çocugum ama 7 yıl aradan sonra sanki ilk gibi. Çalışıyorum aynı zamanda 8 saat ayaktayım bu yüzden cok yoruluyorum. Beyaz kokusuz akıntım cok ve midem hep bulanıyor ama kusmamak için direniyorum. Sizlerde durum nasıl?

😀😃😂😍 maşallah maşallah iste sizi düşünmesi cok guzel tabi.. Bazen de abartabiliyorlar bosver 😂
Aynen canım, ilgili olsun da, dert abartması olsun 😂

Bizim diğer yazdığımız grup taşınmış. Bende Ocak nnesi olacagım nasip olursa. 23 Ocak görünüyor muhtemel dogum tarihi. İkinci çocugum ama 7 yıl aradan sonra sanki ilk gibi. Çalışıyorum aynı zamanda 8 saat ayaktayım bu yüzden cok yoruluyorum. Beyaz kokusuz akıntım cok ve midem hep bulanıyor ama kusmamak için direniyorum. Sizlerde durum nasıl?
Hoşgeldin :) Evet, bütün diğer ocak 2020 anneleri gruplarını kapatıp burada topladılar herkesi :) Hep beraber olduk, ne güzel 😍 Çok kolay gelsin sana canım. Ben hamile kaldığımdan beri hep ayakta çalışmak zorunda olan hamişlere kolaylık dileyip duruyorum. Ben yarım saat yürürsem eğer, kasıklarıma ciddi sancı girmeye başlıyor, umarım senin o kadar değildir. Rabbim çok çok yardımcın olsun :KK200: Onun dışında mide bulantısı,kusması olanımız çok var, hiç belirtisi olmayıp benim niye belirtim yok diye endişeleninimiz de çok var. Öyle yuvarlanıp gidiyoruz işte grupça :halay:Benim de mide bulantım var ama hayatımı aşırı derecede kısıtlamıyor. Sık acıkma ve uyku problemim var benim :) Böyle işte :)

Arkadaşlar merhaba bi sorum var size. Gebeliği sat’a göre mi yoksa ultrasonda görünen tarihe göre mi değerlendiricez???

Arkadaşlar merhaba bi sorum var size. Gebeliği sat’a göre mi yoksa ultrasonda görünen tarihe göre mi değerlendiricez???
Ben de zorlanıyorum bu konuda :/ Ilk haftalarda ultrasonda, sata göre daha küçük çıkıyordu bebeğim (burdaki hamilelik günlüğünü de ona göre yapmıştım), 2 hafta önceki son kontrolümde 2 tane ultrason fotosu verdi doktor. Birinde sata göre 2 gün ileri, diğerinde 6 gün ileri :olamaz: Ölçüm yapıyor ya popodan başa, ona göre belirliyor ultrason kaç haftalık olduğunu. Doktor tam düzgün ölçemezse, o da sıkıntılı yani. Dediğim gibi aynı kontrolden bi 8+6lık bi de 9+4lük yazan ultrason çıktısı var elimde. O yüzden şu an soranlara 10-11 haftalık diyorum. Azcık daha büyüdüklerinde daha net belli olur heralde..

Ben de zorlanıyorum bu konuda :/ Ilk haftalarda ultrasonda, sata göre daha küçük çıkıyordu bebeğim (burdaki hamilelik günlüğünü de ona göre yapmıştım), 2 hafta önceki son kontrolümde 2 tane ultrason fotosu verdi doktor. Birinde sata göre 2 gün ileri, diğerinde 6 gün ileri :olamaz: Ölçüm yapıyor ya popodan başa, ona göre belirliyor ultrason kaç haftalık olduğunu. Doktor tam düzgün ölçemezse, o da sıkıntılı yani. Dediğim gibi aynı kontrolden bi 8+6lık bi de 9+4lük yazan ultrason çıktısı var elimde. O yüzden şu an soranlara 10-11 haftalık diyorum. Azcık daha büyüdüklerinde daha net belli olur heralde..
Yanlış ölçüm olabilir mi ?

Ultrason daha doğru olur. Mesela benim Sat a göre uymuyor geç döllenme dedi doktorum
Ultrason da cok dogru olmuyor. Ben ilk hamileligimde gece kanamam olunca acile gittim bebek 10 gun onde dedi doktor 😄 ayni hastanede baska bi ultrasondu. Ertesi gun kendi doktoruma gittim 5-6 gun onde gidiyordu zaten rutin kontrollerde de. Doguma yakin 2950 gibi olctu kilosunu ertesi gun bebegim 2840 dogdu. Velhasil bu ultrason biraz tarti gibi. Bazi tartilarda 100 gr eksik bazilarinda 200 gr fazla cikarsiniz hassas ayarda illa fark çıkar 😉

Bi sorum daha var 😂 10. Hafta kritik hafta diyor gebelik takvimim bende 12. Hafta bitince kritik dönem biter diye biliyordum. Hangisi doğru ??? İlk gebeliğim bu arada. Bu konularda bilgi sahibi değilim 😊

Canım beni yanlış anlama ama o bağırsak hareketlerındır imkansıza yakın bence 13 hafta falanmısın bırak dışardan birinin anlamasını senin daha anlaman zor ilk olarak anne kelebek kanat cırpması gıbı seyırme hısseder oda 16 haftada olmustu benım babanın yada dısardan bırının anlaması 20 kesin gecıyor... bu duyguyu yasadıgında ne demek ıstedıgımı anlayacaksın
Canim bnm ikinci gebeliğim ve cok net hissedebiliyoruz.bnm ailem yurtdisinda oldugu icin arladaslarla cok samimiyiz gecen gun arkadasimda net olarak hissetti :)bu arada bende ozel bi hastanede başhemşireyim yani sağliğın içindeyim bagirsak sesiyle bunu cok net ayirt edebiliyorum :)

Canim bnm ikinci gebeliğim ve cok net hissedebiliyoruz.bnm ailem yurtdisinda oldugu icin arladaslarla cok samimiyiz gecen gun arkadasimda net olarak hissetti :)bu arada bende ozel bi hastanede başhemşireyim yani sağliğın içindeyim bagirsak sesiyle bunu cok net ayirt edebiliyorum :)
Merhaba hayırlı olsun inşallah bizede nasıp olur o günleri yaşamak. Sağlıkla büyüsün bebişlerimiz bu arada bende hemşireyim

Kizlar hosgeldiniz böyle olmasi cok iyi oldu bizde grupta az kisiydik 🤗

Size bir sorum var folik asit kacinci aya kadar kullaniliyor bana doktorum devam et dedi

Arkadaşlar eğer ki cinsiyet belli olmasın parti yapayım diyorsanız 10. Haftada falan doktorunuzu uyarin mutlaka
Ben bugün ultrasona girdim ve o kadar çok hareket etti ki ağzım açık bakmaktan bişey diyemedim ve bu da muhtemelen pipisi dediğini duymuş bulundum doktorun 😂
Kız erkek fark etmez Allah tüm isteyenlere nasip etsin evladı
Hepimiz sağ salim alalım kucağımıza inşallah 🙏

Arkadaşlar eğer ki cinsiyet belli olmasın parti yapayım diyorsanız 10. Haftada falan doktorunuzu uyarin mutlaka
Ben bugün ultrasona girdim ve o kadar çok hareket etti ki ağzım açık bakmaktan bişey diyemedim ve bu da muhtemelen pipisi dediğini duymuş bulundum doktorun 😂
Benimde en çok merak ettiğimdi cinsiyeti 🤗 annem ve Kardeşim de gelmişti Yanımda onlar öğrendi benim merakımdan dolayı 😂 bende partı vereyim dedim ama annem teyzeme teyzem de eşime ablama söyledi sürpriz falan kalmadı işte 😂😂😂

Aaa cinsiyeti 10. Haftada mi ogrendiniz . Ben de 12 bitince gideceğim inşallah belli olur . Birseyler alırım yavaştan

Merak ettim, ilkinde ne zaman hissetmiştiniz?

Ben 28 hafta bitene kadar hicbi sey almadım. Allah korusun bi sey olur o elimde kalanlar daha kahreder diye 😔
Benim ilk bebeğim doğumda öldü . Anne karnında hasta olduğunu öleceğini soylemislerdi. Hiçbir şey alma demişti doktor. Herşey içimde kaldı hep yuttum. Ama bu sefer olumsuz düşünmemek için öğrendiğim günden itibaren almaya baslayacagim. Uzulecegim kadar üzüldüm zaten olumlu düşünmek istiyorum hep.

Back