bilmiyorum ki yaptiran arkadaslar cevap verebilir belki. Bana ilk cocukta yaptirdigim asi 10 yil gecerli olacak dediler diye ustune dusmedim pek
aile hekimliklerinin ustunde baski var takip konusunda. Hem gebelik hemcocuk asisi vs. Ceza puani aliyorlar ve para cezasi veriliyor. Bir de yanlis hatirlamiyorsam aile hekimligi uygulama yonetmeliginde takip ettikleri her gebelik islemi icin doner sermaye gibi ekstra ucret alıyorlar. Ben ilk evlendigimde aile hekimi secmeye gittim hemsirelerin hepsinin burnu havada doktor da dolu ama falan dediler. Yeni evli oldugumu ogrenince cocuk dusunuyo musun diye sordular, simdilik erken ama dusunurum deyince havada kaptilar ne hikmetse doktoru dolu olan hemsire ablalarim
hatta siz bildirmemek sucmus deyince internette arastiriyim dedim, bi saglik forumunda surekli ceza veriyorlar bildirmiyorsalar biz nasil tespit edecegiz hamile olduklarini diye isyan etmisler. Bildirim yapilmamissa yapilamayan takip icin kendi sorumluluklari dogmayacagi gerekcesi ile dava aciyorlarmis. Vs vs. Velhasil bildirim yapmama halinde anne adayinin “suc” islemis olacagina dair hicbi sey gormedim ben