• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Selam kizlar gunaydin ben hala hic kilo alamadim hatta veriyorum sanırım. Cok az yiyebiliyorum sanki midem küçülmüş gibi almıyor. Hic kilo almayan var mi?
Selam cnm bende aynıyım kg almayı bırak 3 kg verdim bende çok az yiyorum aynen midemiz küçüldü sanırım 😒

bende 43 ile hamile kaldım 44,5-- 45 aralığında tartı suanda 1,5 kg almışım kesin

ama bende ödem oluşuyor ellerimde hissediyorum bolda su içiyorum oysaki
ama masabaşı işte çalışıyorum sanırım ondan

Kizlar maden suyu icenler vardi..ben de cok seviyorum cok iyi geliyor. Annem diyetisyene gidiyor kilo vermek icin. Diyetisyen, kizilay marka disinda gunde bir tane içebilirsiniz demis. Kizilay da sodyum orani fazlaymis odeme sebep oluyormus. baska markalari tavsiye etmis. Aklinizda bulunsun diye yaziyim dedim😘

Selam kizlar gunaydin ben hala hic kilo alamadim hatta veriyorum sanırım. Cok az yiyebiliyorum sanki midem küçülmüş gibi almıyor. Hic kilo almayan var mi?
ben 50den 48e dusmustum simdi 1 kilo alip ancak 49 oldum. Bulantilar hala devam. Dun acillik oldum su icsem cikardim geceyi 2 buyuk serumla bitirdim😣
Sağlık ocağına hamile olduğunuzu bildirmezseniz yasal suçmuş bildirmemiz gerekiyormuş yoksa yasal işlem uygulanıyomuş
tasindigim yerde bildireceğim gec ogrendim belki 🤭🤫
Allah Allah peki bana neden tekrar yaptirmam gerektigini soylediler ki😐 ogluma hamileligimde 2015 yilinda yaptirdim.. Sen de saglik ocaginda mi yaptirmistin canim
Evet ama dogumdan sonra da bikac doz daha yaptırdım. Tamamlarsan 10 yil gecerli demişlerdi

Canlarım bişy sorucam ya . Şimdi ben ikili test yaptıracam da şimdi benim hesaplamama göre 11 hafta 1 günlüğüm şuan yani 12 hafta içindeyim. Haftaya gitmeyi planlıyorum yani 11 hafta 4 yada 5 günlük olucaz. İkili test için uygunmu acaba yoksa tam 12 hafta dolduktan sonra mı gitmeliyim . Ve cinsiyette belli olur mu sizce 🙈💃💃🌸🌸👯‍♀️

Canlarım bişy sorucam ya . Şimdi ben ikili test yaptıracam da şimdi benim hesaplamama göre 11 hafta 1 günlüğüm şuan yani 12 hafta içindeyim. Haftaya gitmeyi planlıyorum yani 11 hafta 4 yada 5 günlük olucaz. İkili test için uygunmu acaba yoksa tam 12 hafta dolduktan sonra mı gitmeliyim . Ve cinsiyette belli olur mu sizce 🙈💃💃🌸🌸👯‍♀️
Cnm benim 11+4 te yapildi ikili zateb 12. Haftasan gun alio oluyorsun benim o zaman soylememisti doktir keain degil die 10 gun sonra soylemisti cinsiyeti

Cnm ben 6 haftalıkken gitmiştim buraya kayıt yaptırdınız mı demişti hemşire bende hayır demiştim yaptırmanız gerekiyordu 8 haftayı geçince mi ne yasal suç demişti bende haberim yoktu dedim baya bi bilgi sordu formu doldurup sağlık bakanlığına gönderdi
Elifakca Elifakca

Cnm ben 6 haftalıkken gitmiştim buraya kayıt yaptırdınız mı demişti hemşire bende hayır demiştim yaptırmanız gerekiyordu 8 haftayı geçince mi ne yasal suç demişti bende haberim yoktu dedim baya bi bilgi sordu formu doldurup sağlık bakanlığına gönderdi
Elifakca Elifakca
Aile hekimliginin sorumlulugu doğuyor para cezasi ve ceza puani aliyorlar diye biliyorum. Sorumlulugu ustlerinden atmak icin yapmislardir. Hangi kanunda yaziyormus suc olduğu, goz korkutuyorlardir.
Ben ilk hamileligimde aile hekimlerinin takip ettigini bilmiyordum haliyle bildirmedim cok sonra tesadufen ogrendiler

Aile hekimliginin sorumlulugu doğuyor para cezasi ve ceza puani aliyorlar diye biliyorum. Sorumlulugu ustlerinden atmak icin yapmislardir. Hangi kanunda yaziyormus suc olduğu, goz korkutuyorlardir.
Ben ilk hamileligimde aile hekimlerinin takip ettigini bilmiyordum haliyle bildirmedim cok sonra tesadufen ogrendiler
Yani bencede bu kdr kişi sanki herkes bildiriyo mu hangi birini bulup suçlayacaklar boş boş durdukları için kendilerine uğraşacak iş arıyolar

Ben aile hekimligine haber vermedim simdilik bilmiyolar 🙈 surekli ariyolar cok darliyolar. Tetanoz asilarimi tamamlamistim 10 yil sureyle gecerli demislerdi. Simdilik boyumu kilomu ben kendim olcuyorum zaten 🙄
Tetanoz kaçıncı haftada yapılıyor ki bende haber vermedim

Peki bizim yararımız nedir ki acaba bundan. Ben öğrendiğim zamandan açtım kaydımı ama Şuana kadar bir bilgilendirme çağırma fln olmadı. Neden böyle bir uygulama getirmişler bir bilgin var mı amaç nedir ?

Kizlar daha önce yazdım ama cevap alamadım. Ne olur yardim edin. Normalde folic asit olarak pregnacare kullanıyorum. İçinde bir sürü vitamin ve folic var. Yalnız dün gittigimde B12 azalacak zamanla New life da al dedi. O da B12+biotin ve folic asit. Bu kadar folic asit alan var mı ? Toplam 800 olacak iki hapı da alınca. Çok korkuyorum bir şey yapar mı acaba ?

Bebeğimin kalbi durmuş 9 haftalıkken... şimdiden teşekkür ederim iyi dilekleriniz için.. sizden tek isteğim pazartesi günü kürtajla alınacak ve ikinci kez bu olduğu için rahme zarar gelme riski daha yüksekmiş.. yalvarırım dua edin benim için. Sağlıkla bir bebeğim olabilmesi için.. hayıslısıyla şu zor süreci atlatabilmemiz için.. hamilelerin duası kabul olurmuş😢 hepiniz için tek duam sağlıkla bebeklerinizi kucaklarınıza almanız.. hoşçakalın..

Bebeğimin kalbi durmuş 9 haftalıkken... şimdiden teşekkür ederim iyi dilekleriniz için.. sizden tek isteğim pazartesi günü kürtajla alınacak ve ikinci kez bu olduğu için rahme zarar gelme riski daha yüksekmiş.. yalvarırım dua edin benim için. Sağlıkla bir bebeğim olabilmesi için.. hayıslısıyla şu zor süreci atlatabilmemiz için.. hamilelerin duası kabul olurmuş😢 hepiniz için tek duam sağlıkla bebeklerinizi kucaklarınıza almanız.. hoşçakalın..
Geçmiş olsun, üzme kendini demekki zamanı değilmiş. Alanda Allah verende , umarim saglikli bir gebeligin olur sonunda kucagina alirsin sorunsuz bi sekilde. Rabbim kimseyi sinamasin , karninda da kucagindada tasiyabilmeyi nasip etsin. Cabucak iyiles insallah 🙏

Çok üzüldüm 😔 çok çok geçmiş olsun. Hiç sıkıntısız atlatırsınız inşallah operasyonu 🙏🙏rabbim en kısa zamanda sağlıkla tekrar nasip eder inşallah. Dualarımız sizinle 🙏🙏

Tetanoz kaçıncı haftada yapılıyor ki bende haber vermedim
bilmiyorum ki yaptiran arkadaslar cevap verebilir belki. Bana ilk cocukta yaptirdigim asi 10 yil gecerli olacak dediler diye ustune dusmedim pek
Peki bizim yararımız nedir ki acaba bundan. Ben öğrendiğim zamandan açtım kaydımı ama Şuana kadar bir bilgilendirme çağırma fln olmadı. Neden böyle bir uygulama getirmişler bir bilgin var mı amaç nedir ?
aile hekimliklerinin ustunde baski var takip konusunda. Hem gebelik hemcocuk asisi vs. Ceza puani aliyorlar ve para cezasi veriliyor. Bir de yanlis hatirlamiyorsam aile hekimligi uygulama yonetmeliginde takip ettikleri her gebelik islemi icin doner sermaye gibi ekstra ucret alıyorlar. Ben ilk evlendigimde aile hekimi secmeye gittim hemsirelerin hepsinin burnu havada doktor da dolu ama falan dediler. Yeni evli oldugumu ogrenince cocuk dusunuyo musun diye sordular, simdilik erken ama dusunurum deyince havada kaptilar ne hikmetse doktoru dolu olan hemsire ablalarim 😄 hatta siz bildirmemek sucmus deyince internette arastiriyim dedim, bi saglik forumunda surekli ceza veriyorlar bildirmiyorsalar biz nasil tespit edecegiz hamile olduklarini diye isyan etmisler. Bildirim yapilmamissa yapilamayan takip icin kendi sorumluluklari dogmayacagi gerekcesi ile dava aciyorlarmis. Vs vs. Velhasil bildirim yapmama halinde anne adayinin “suc” islemis olacagina dair hicbi sey gormedim ben

Back