Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Hayırlı olsun canım inşallah yeni yaşam yeriniz size mutluluk getirir Kolaylıklar.. çocuklar en kolay ve rahat alışır merak etmeyin. Yaş olarak en uygun dönemde gidiyorsunuzvay grubumuzun ilk okullusu ipektoş oldu ha. bence hakli da olmakla. neyse civanimda arkasından gelecek 2 haftasi kaldi. 1 eylulde başlıyoruz. tam gün bizimki. ama ilk günler saatlik birakir yarim gune cikartir tam gune tamamlariz insallah.
zaten alismali cocuklar çünkü hayat bizi baska yollara sürüklüyor. icinde bulunduğumuz hayat sartlari doğrultusunda yurtdisina tasinmaya karar verdik. şu anda dil ogrenme sureci ve evrak hazirlama süreci basladi. hem korkuyorum hemde mecbur hissediyorum. hem umutluyum hem buruk hissediyorum.
Ben vermedim denedim ama pek başarılı olmayınca erteledim. Kreşte de eğitim verebiliyorlarmış belki orda olur. Ben şimdi kreşe başlarken bi de bunu sokmak istemedim araya daha önce haziranda da başarılı olmadıkKızlar tuvalet eğitimi vermeyen kaldı mı aranizda
Kalppare ne de güzel olmuşHayırlı uğurlu olsun canım
Iyiyiz biz de. Büyüdüler hamd olsun. Bu arada ben şekerpare. Nick değiştirdim
Hayırlısı olsun canım hakkınızda yaşadığın duygu karmaşası çok normal inş herşey güzel olur sizin için.. Biz bir proje için Zeynep doğmadan önce 1 ay kalmıştık Almanyada ve ünv yıllarımda yada daha sonra gitmiş olsam kesin kalırım dönmezdim demiştim ama annemi geride bırakamamıştım. insanları biraz soğuk ve fazlasıyla kuralcı bir ülke ama herşey okadar düzenli ve sistematik ki inş kolaylıkla alışır uyum sağlarsınız zaten okadar fazla Türk var ki hiç yabancılık çekmezsiniz Türk yemek kültürüne uygun öyle çok yer var ki marketlerde bile Türk reyonları var. Çocuklarda yaş itibari ile kolay uyum sağlarlarvay grubumuzun ilk okullusu ipektoş oldu ha. bence hakli da olmakla. neyse civanimda arkasından gelecek 2 haftasi kaldi. 1 eylulde başlıyoruz. tam gün bizimki. ama ilk günler saatlik birakir yarim gune cikartir tam gune tamamlariz insallah.
zaten alismali cocuklar çünkü hayat bizi baska yollara sürüklüyor. icinde bulunduğumuz hayat sartlari doğrultusunda yurtdisina tasinmaya karar verdik. şu anda dil ogrenme sureci ve evrak hazirlama süreci basladi. hem korkuyorum hemde mecbur hissediyorum. hem umutluyum hem buruk hissediyorum.
Bizde henüz başlamadık hazır değil çünkü. Bakalım okullar açılmadan halletmemiz gerek. Şimdi emmeyi bırakmaya aşamasındayız sonra sırada tuvalet varKızlar tuvalet eğitimi vermeyen kaldı mı aranizda
Oyyy hayırlı olsun ipekcik okullu mu olmuş nasılda heycanlıdır şimdi. Ayşe de ablanın hazırlıklarını görünce çok istiyor bankada çanta alın kitaplarımı koyucam okula gidicem öğretmenim arkadaşlarım olucak diyorMerhaba güzel anneler uzuun zamandır giremiyordum buralara. Nasılsınız neler yapmaktasınız? Minnoşlar nasıllar? İnstagramda olanları görebiliyorum sanki hep hayatımda gibi artık onlar ama diğerlerini de özledim İpek bugün kreşe başladı şimdi alıştırma haftasında kendi daha fazlasına heves edene kadar yarım gün göndereceğiz. Hem bu haberi vereyim hem de bir selam vereyim dedim. Hepimiz çok heyecanlandık kendisi de çok hevesli sabah okul kitabımızı da alalım dedi. Okul fikrine alışsın diye aldığımız okuma kitabını yanında götürmek istedi Sorumluluk bilincini yerim senin kuzucuğum dedim ben de
Hepinizi çok öpüyorum güzel anneler
Umarim mesajımı okur sizde kurtulursunuz bu böceklerden toz akarı veya un akarı undan tüm erzaklara karabibere kadar yayılır hepsinden kurtulmak lazım ve makarna dahil ne alırsanız buzdolabında cam kavanoz tutmanızı öneririmKuzu masumlar apartmani diye bir dizi başlamis ya..ordaki temizlik hastasi kadını gorunce bir korktum kendimden..dedim kendine gel..sonun boyle olursa kimse istemez seni..mesela su an ev daginik.oglan hasta yemiyor diye sabahtir pesinde kosuyorum..ote yandan bu toz akarı basima bela..bitmiyor.dun yine gördüm.9 ay oldu bezdim artik toz seker kadarlar... yuruyen toz sekeri kim fark eder.ancak manyak bir sekerpare ev daginik diye sanki nefes alamiyorun..ama biliyorum tam anlamiyla toplayamayacagim... ve bu sana sinir yapiyor.kendime gelemiyorum neden boyle ya..neden neden neden ne var yani..kki cocuk..biri hasta.normal bunlar..ama kendimi ikna edemiyorum .aslinda boyle biri degildim..okulda cocuklq ro kadar dagitirdi ortaligi gulerdom.egleniyorlar derdim..ama ev baskaymis simdi kizi sallıyorum.. uyursa isime bakarim insAllah ❤ kizina da ogluna da gecmis olsun canim..biraz nazar var galiba ❤
Umarim mesajımı okur sizde kurtulursunuz bu böceklerden toz akarı veya un akarı undan tüm erzaklara karabibere kadar yayılır hepsinden kurtulmak lazım ve makarna dahil ne alırsanız buzdolabında cam kavanoz tutmanızı öneririmYok canim onlardan da geldi arda.onlar baska.onlara can kurban en azindan gorebiliyorsun.onlar sivri sinek gibi gelip gecici ve zarari yok.evde uremiyorlar.bunlar baska birsey.yuruyen toz seker.. kayinvalidemde var ve muhtemelen ondan geldi bana.dun soyledim sende de var dedim.kipkirmizi oldu kadin.vardir goremem dedi ama var oldugunun farkindaydı.. ben onun ciktigi eve yerlestim o alt kata gecti ben bu kata gectim.ilk 1 sene hicbirsey yoktu.ya da ben farkinda değildim.sonra hamileligimin kotu gecmesiyle cok is yapamaz oldum.o sira belirdi.ben basta anlamadim.gecer sandim.ama gecmiyor.evin icini yikadim resmen..buzdolabimi ne zamandir silemedim.soylemeye utaniyorum.sira gelmedi yani.ya bilmiyorum ordan obsesif bir temizlik hastasi gibi mi göründüm bilmiyorum..ama bu oyle birsey degil.ya tamam titiz bir insanimdir ama cok şükür ileri vardirmadim.yani aslinda burda dert yanmamin sebebi su..
Ben cok yoruldum..temizle temizle bittim artik.dikislerim cok acıyor dayanamiyor bedenim artik iki cocuk da bir yandan.. esime dert yaniyorum..mucadele edecegiz nasilsa bitecek diyor.kayinvalideme söylüyorum cok takma herkeste var diyor.anneme söylüyorum cok uzuluyor cikin o evden diyor.ciksam nasil olacak mendil bile almadan cikmam lazim.bastan esya mi duzeyim? Kısacası simdilik mucadele ediyorum.ama ustune bir de elti belasiyla uğraşıyorum..annem hastaliktan sinra huysuzlandi..bazen kendimi firtinada bir hortum icinde hissediyorum..savruluyor gibi..ondan buraya yazıyorum..çünkü burda kimsenin bir digerinden cıkarı yok.herkes objektif.
Ben veremedim daha Direniyor resmen lazımlığa oturmuyorKızlar tuvalet eğitimi vermeyen kaldı mı aranizda
Günaydın canlar
Biz deplasmandan döndük ama hala evimize geçemedik annemin evine geldik 2 gün fındık toplamaya gittik sonrada anneciğimin senesi vardı onu yaptık çocuklar Burda çok mutlu bahçede oynuyor bisiklete biniyor salıncakta sallanıyor lar evin önünde. Nasılsa okul açılınca hep evde olacaklar şimdi buranın tadını çıkarsınlar.Zeynebimi çok rahat büyütmüştüm ama Ayşecik 2 yaş sendromunu dibine kadar yaşıyor canı saolsun çok inatçı herşeyi ben yapıcam ben ben diyor ve ablasına hiç rahat vermiyor hiç ondan geri kalmıyor pire gibi hiç yerinde durmuyor Zeynebim de hala kıskançlık devam ediyor Ayşecik çok dilli birde minik olunca her yaptığı her söylediği sevimli oluyor herkesin ona ilgi göstermesi de Zeynebi üzüyor...
Yaaa canımsınnn çoook teşekkur ederimKalppare ne de güzel olmuş
CanımsınSelamlar kızlar nasılsınız bir bakayım kim var kim yok dedim
Kalppare kimmiş diyorum bizim şekermiş hayırlı olsun yeni adın canım.
Helinnnnn Almanya konusunu önceden de söylemiştin ailenden de orda olanlar var diye hatırlıyorum.Tam zamanında güzel bir karar vermişsiniz çocuklar için çok iyi bir seçim tebrik ederim yolunuz açık olsun
Aliciğin okula alışma dönemi de rahat olur inşallah canım sen de rahatlarsın biraz.Bizim de bi abiyi rahat bırakmama durumumuz var okul başlasa rahat edecek yavruş
Ahh bu kıskançlıklar bizim de aynı. Özellikle toplum içinde kıskanıyor. Herkes ister istemez ufaklığa yöneliyor. Ama büyüdükçe o da senin gibi olacak. Bebekligi bitiyor dediğimde rahatlıyor sanki. Sanki bebek oldugu icin kıskanıyor gibi
Ne güzel olmuş annenin evine gitme iz. Cocuklar dogayı col seviyor. Benimkiler de sürekli gezelim istiyorlar nasıl da oźlemisim sizi
Yaaa canımsınnn çoook teşekkur ederim
Canımsın
Okudum yazdıklarını özlemişim nerelerdesin cadı miss
Demek gökkuş alıştı wc aferin ona bir erkek cocuk için erken bile
Sen kış hazırlıklarından haber ver helee
Ya şu renkli eriştelerden yapsam diyorum. İspanaklı pancarlı havuçlu vs yapılıyor ya. Acaba tadı nasıl olur
Geçmiş olsun canım sena nın saç kıran ve iştahsızlık alerjik olabilir okuyunca direk onlar aklıma geldi.Bir gözlemle bakalım artış azalma ne iyi ne kötü geliyor belli eder belki kendini.Ben de özlemişim buraları Bizim kız da bu ara bana çok düştü . Anlatıyorum okulum başlayacak Derya ablan gelecek onunla oynarsınız diyorum şimdiden . Bu yüzden sanırım gidecek sanıyor beni hemen . İnşallah yine kolay alışır . Ama şu an durumları daha iyi anladığı için ben deryayı sevmiyorum gelmesin seninle oynayalım diyor kaygılarım artıyor benim de bu sebeple . Ben de dişime tel taktırdım , yeniden de öğrenci oldum Daha önce bahsetmiştim pdr ye geçiş mi yapsam diye . Bu yıl başlıyorum bakalım ikisi birarada nasıl gidecek . Sena nın WC eğitimi de kolay oldu ancak ara ara kazalar oluyor . Unuttum , kaçırdım filan diyor . Dün kontrole götürdüm doktora değerleri güzel ancak alerji değeri yüksek çıkmış . Nedir bilemedim . Bildiğimiz bir alerjisi olmadığından doktor kıl kurdu olabilir dedi . Bir de yüz şeklinden, burnunun sürekli tıkanmasından dolayı geniz eti olabilir dedi . KBB ye de uğramamız lazım . Saçında saç kıran vardı hala kullanıyoruz ilacımızı şükür ki yayılma yapmadı . Zeyay1420 nasıl güzel yerlerde geziyorsunuz . Kardeş kıskançlığınız da biter inşallah okullar da açılınca rahatlarsınız . misskokulumm kolay gelsin arkadaşım uzmanlık yolunda Göktuğ u da özledik . Kalppare Ali okullu olunca rahatlarsın inşallah . Bir ara çalışmayı düşünüyordun ne yaptın ? Eltin ne alemde
Bir de doktor senaya akranlarına karışması lazım okula başlasa güzel olabilir ya da bir arkadaş çevresi edinin dedi . Çünkü ilk karşılaştığında insanlardan kaçıyor , yüzünü dönüyor . Alışınca çenesi durmuyor ama . Okul konusu da kafamı karıştırmadı değil ama güzel imkanları olan bir okul yok maalesef burda . Yoğunlukta arkadaşların çocukları ile buluşturabilirsem ne ala . Park a götürsem orda arkadaş edinmiyor gözlemliyor hep , kendisi oynuyor . Canım sıkılmadı değil bu konuya ah ne çok konuştum
Evet yüz yüze eğitim canım . Aslında bizim Sena da sosyal değil diyemem ama ilk karşılaşmada sesi soluğu çıkmaz oluyor . Gözlemleyip sonrasında yaklaşıyor. Açılınca da dediğin gibi bir süre sonra arkadaş ortamında her şeyi sahipleniyor,kendine zarar geleceğini hissetse hemen karşılık veriyor . Bu yıl da yeğenimle çok vakit geçirdi , komando oldu çıktı . Parkta salıncaktan tam ineceği sıra biri yönelsin salıncağına inmekten vazgeçiyor . Kayarken millet geçmesin diye arkasında sıra oluşturuyor . Herkes bunun kaymasını bekliyor filan . Sanırım benimki ilk anda temastan hoşlanmıyor . Geçenlerde cildiyeye gittiğimizde doktor uzaktan epey muhabbet etti , hatta bizimki hiç susmadı. Sonrasında temas etti doktor . Bunda ilk anda temas etti , şeker uzattı hemen doktor , direkt kaçtı . Doktor da hep böyle sandı herhalde çocuğu . Ama yine de arkadaş ortamına sokmak iyidir tabi . Kayseri’ye geldiğimde keşke fırsat olsa da görüşsek çok mutlu olurum . Büyükşehir in avantajı götürün valla oyun gruplarına . Ah biz de bir kurtulamadık şurdanGeçmiş olsun canım sena nın saç kıran ve iştahsızlık alerjik olabilir okuyunca direk onlar aklıma geldi.Bir gözlemle bakalım artış azalma ne iyi ne kötü geliyor belli eder belki kendini.
Buraya geldiğinde görüştürelim Göktuğ la diycem de benimki yarım saat oynasa sonra cıvıtıyor zarar vermeye başlıyor o yüzden biryerde çocuk varsa tetikteyim hem çok sosyal bir o kadar da kıskanç .park aletlerini kıskanıyor çocuklardan kim neye uzansa ona koşuyor ellemesin diye
Üniversite okumaya mı başladın PDR okul yüzyüze mi olacak ?hayırlı olsun kolaylıklar diliyorum sana da.
Oyun grubuna götürecem Göktuğ u kış dönemi cumartesi günü 1 saat götüreyim diyorum hem seneye de hazırlık olur
S Susam_tanesi nasıl geçti ipek in okulda ilk haftası?