2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
Bu arada, Kalppare Kalppare , @misskokulumm , Jadesi Jadesi , @Helinnnnn , @BKGK O ogretmen61 @nuriye54 D dilzar C cecenn @CocoChanelmademoiselle @yuksekokceler_2016 @hansela @SuRMeLi @minikbebegim9640 @Sonsuzsukurler daha hatırlayamadığım birçok nisan annesi, hepinize sevgiler gönderiyorum bebelerimiz umarım iyidir. Coco Melissa nasıl oldu, umarım birçok güzel gelişme olmuştur. Yüksekökçeler siz ne alemdesiniz, Dilzarım Asım Paşam nasıl oldu uzun zamandır insta da da göremedim. Asya'yı Deniz'i, Mercan'ı, Eylül'ü, İpek'i, Deniz'i, takip ediyorum. Hepsi de ne güzel büyüdüler. Allahım esirgesin. Missim Göktug'um nasıl sizi de göremiyorum. Tüm bebişlerimize sağlıklar diliyorum. annelere güç kuvvet, geçirilecek kaliteli zamanlar diliyorum. sevgilerimle....
Yeşimcimm koşturmada valla pek giremiyorum okuyup çıkıyorum bazen ama bu arada reelslerimizden geri kalmıyoruz tabi😂😂 senin için yorucu oluyor baya yoğunsun ama kreşe verince rahat edeceksiniz üçünüzde eminim.. Ben de bütün minnoşları öpüyorum instagramda gördüklerim göremediklerim🥰🥰🥰

Ay evet ya sorma her gün bir koşturmaca resmen. Oğlan devamli enfeksiyon geçiriyordu dört buçuk beş ay hastanede süründüm defalarca kan idrar aldılar hep bir şeyler girdi araya yapılamadı yapmadılar. En son evde yaptırdık üroloji doktoruna. Şükür ondan kurtuldum en azından bir nebze kafam rahat. Ama iki yaş sendromuna bodoslama daldı şimdi de. Hayatı sorguluyorum😅
Geçmiş olsun canım. 2 yaş sendromu başladı ama ben oglanın sendromlarıni görünce kızın sendromlarına şükrediyorum.oglan biraz fazla kardeş kıskançlığı yaşıyor 😵
Tabii😊 Bir Alman tarafından bulunmuş yöntemler dizisi diyebiliriz. Çocuklar için uykuda konuşma şeklinde işliyor. Nasıl yaptığımı anlatayım. Oğlum uykuya dalınca sesleniyorum adıyla. Cevap verirse susup uyumasını bekliyorum. Vermezse ama vermeye çalışır gibi bir hal içindeyse konuşmaya başlıyorum. Konuşurken parmakları ayakları dudakları segirir gibi olmalı. 5-10 dklik bir zaman dilimi o yüzden iyi değerlendirmek lazım. Bu 5-10 dkda bilincalti açık oluyormuş. Önce olayı tüm ayrıntısıyla anlatıyorum. Örneğin gözünü şöyle anlattım. Deniz sen bana anne diye seslendin ben bakmadım, sen çok üzüldün, hatırla. Sen sana bakmamı, seninle ilgilenmemi istedin ben bakmadım ve sen üzüldün, kızdın, hatırla. Bu şekilde olayı ayrıntılı halde anlatıyorum. Üç kez. Sonra telkinlere geçiyorum. Deniz bunlarin artık hiçbir önemi yok çünkü hepsi geçmişte kaldı. Sen tamamen sağlıklısın sen tamamen guvendesin. Ben artık sen her seslendiginde sana bakarim, annen her zaman seninle ilgilenir. Bunu da üç kez söylüyorum. En sonunda seni seviyorum, teşekkür ederim, beni affet, özür dilerim diyorum birkaç kez ve bitiyor. Gözü geçene dek yaptım bunu sanırım beş altı gece falan sürdü. Elbette direkt sayfayı okuyup incelemek çok daha sağlıklı sonuç verecektir. Eksiklerim olabilir çünkü.

Direkt bizi ilgilendiren gönderiyi ekledim.

Çok teşekkür ederim grubun en nahif annesi 😍 Ata'yi bolca öp benim için.
Yaa ben bunu cok beğendim.bu gece hemen oğlana deneyeceğim 🤩🤩🤩 cok güzel fikir ve işe yarayacağını düşünüyorum.bisey soracagim. Babybeyin gözünün akmasıyla psikolojik bağlantıyı nasıl kurdun? Yani nedenini sadece tahmin mi ettin? Bi heyecanlandim valla🤗🤗🤗 insAllah işe yarar.çunku benim oglan cok sinirli oldu bu aaraa hepp öfkeli 🙄
Canlar sağolun merak etmişsiniz. Bu ara baya yoğunum hem işte hem evde zaten ipekten başka işim yok. İyiyiz biraz bu ara düzene girdik. İpek in odasını ayırdım o biraz etkili oldu. Uykuya direnme ve odalarda uyuyacağım diye gece ağlama krizleri bitti en azından. Gece uyanınca yanına istiyor ve kalkınca uyanıyor o yüzden ben de onun yanında uyuyakalıyorum her gece en az 2 saatim başka yatakta geçiyor ama en azından koltuk kenarı değil yatak buna da şükür 😁

Bu arada ben emzirmeyi bırakma eğitimine katıldım instagramda baya faydalı oldu. Böyle bir ihtiyacı olan varsa tavsiye ederim online ve sonra video olarak izlenebiliyor. Duygularını anlayarak ve aynalama yaparak bırakmayı öneriyor duygularını anlamak başka konularda da işe yaradı ama gece emerek uyuduğu için onu bırakmak çok zor olacak. Zaten ben daha bi kaç aya bırakayım diyorum zamana yaymak açısından iyi oldu.

Sizler nasılsınız? Şekerpare dişin iyi mi memnun musun çok acı çektin çok canını sıktın inşallah düşündüğün kadar kötü değildir durum.

Umudum senanın ishali düzeldi mi çok zayıflamıştır kuzu inşallah yeme konusunda ilerler de telafi eder hepsini 🙏🏻

@BKGK ben de epeydir diş fırçalattırıyorum uyku rutini olarak yapıyoruz. Macun da jack and jill in kini kullanıyorum. İçeriği temiz.

@Helinnnnn senin de eğitim almana çok sevindim en azından tekrar iş ortamına da kendini hazırlamış olursun çok iyi olur senin için.

SonsuzUmut SonsuzUmut zor ama napıcak ki insan çabalamayı bırakınca kendini daha kötü hisseder bence devam et mutlaka nasibin bir yerdedir

Jadesi Jadesi asya kuzusu nasıl güzel dans ediyor maşallah ona çook tatlı 😻
Diş derdim bitmiyor susam. Biraz yükseklik var bir ara gidecegim.yuzumde titreme ara ara oluyor. Doktorlar igneden olmaz ama yüzünü uyusukken ruzgara tutmus olabilirsin tutulmuş dediler.yani onlar kaslarini bir nevi gecici felc ediyorlar ve uyuşukken ruzgara tutunca biraz etkileniyormuş kaslar. Ben de maskeyle yuruduydum yuzum terliyor maskeyle cikarip devam ediyorum bayır cıkarken.buranin ruzgari eksik olmaz.muhtemelen tutuldu.ama sinirim bozuluyor bu duruma.doktor b grubu vitamin kullan gecmezse norolojiye gorun dedi.kismen hafifledi sanki ama ara ara artiyor.

Diyecegim o ki dis tedavisi yaptirinca hava soguksa disarida yurumeyin bu size tavsiyem olsun⚘
Jadesi Jadesi ısırırım ben o balı. Asya güzel dans ediyoru okuyunca , ins den jade diye aratmam 🤦🏼 Neyse ki çok uzun sürmeden ismini hatırladım 😁 Hafızayı canlı tutmayınca ne kötü oluyor. Evde şu an ben Sena dan hiç bir şey yapamıyorum . Uyuduğunda biraz kitap okursam öpüp başıma koyuyorum . Ama mesleki anlamda da bir şeyler yapmam lazım 😑 bir de takviye vitamin filan da almam lazım belli ki. sizleri takdir ediyorum hem çocuk hem ders gerçekten zor . İnşallah emeklerinizin karşılığını alırsınız . SonsuzUmut SonsuzUmut
Ben de vitamin soracaktim. Tv de vitocco diye bir vitamin reklami gördüm.hatta ogretmenelre oneriyorlardi. Turk markasiymış. b grubu vitamin cinko magnezyum falan diyordu.kullanan var mi ?yoksa solgar b grubu vitamin ki alsam🤔
Araba mı sürüyor acaba 🤣Ben dün gece üşümüş mü diye ensesine bakayım dedim benimki de gıdı gıdı dedi 🤣🤣🤣
Gidi gidi ne yaaaa 🤣🤣🤣🤣🤣 yirim yaa yiriiiimmm 😅😅😅🥰🥰🥰🥰🥰
Günaydın🌞gerçi gün aymadan evden çıkıyoruz havada kapalı olunca güne 1-0 yenik başlıyoruz ders öncesi burayı okumak ne iyi geldi özlüyorum buraya yazmayı da okumayıda..
Ayşeciği haftasonu iki gün evdeyken dışarı çıkartalım dedik hasta ettik çocuk hep evde olunca dışarısı garip geldi ve en komiğide dışarıda ev halkından başka insanları da görünce anne bak adam gördüm baba bak bebek demesiydi garibim bizden başka kimseyi görmeyince😊uykuları çok bozuldu Ayşenin Zeynep te öğlenci olunca erken yatmıyor ve onun sesini duydukça uykuya direniyor gece 12 den önce uyutamıyorum sonra Zeynep beni de uyut diyor yanında bende sızıyorum gece Ayşenin uyanmasıyla odaya yatağa geçebiliyorum.Yorgun yatıp yorgun kalkıyorum bugün okulda nöbet günüm boş dersimde var müzik sınıfının duvarını boyuyorum çok güzel motive oldu bana terapi gibi geldi fırça boya bedenen yorulsamda iyi geldi farklı bişeylerle uğraşmak
Ohh ne iyi gelir sana 🥰 resim insan ruhuna iyi geliyor ya ben hep boyle düşünürüm 🥰🥰
Bu arada, Kalppare Kalppare , @misskokulumm , Jadesi Jadesi , @Helinnnnn , @BKGK O ogretmen61 @nuriye54 D dilzar C cecenn @CocoChanelmademoiselle @yuksekokceler_2016 @hansela @SuRMeLi @minikbebegim9640 @Sonsuzsukurler daha hatırlayamadığım birçok nisan annesi, hepinize sevgiler gönderiyorum bebelerimiz umarım iyidir. Coco Melissa nasıl oldu, umarım birçok güzel gelişme olmuştur. Yüksekökçeler siz ne alemdesiniz, Dilzarım Asım Paşam nasıl oldu uzun zamandır insta da da göremedim. Asya'yı Deniz'i, Mercan'ı, Eylül'ü, İpek'i, Deniz'i, takip ediyorum. Hepsi de ne güzel büyüdüler. Allahım esirgesin. Missim Göktug'um nasıl sizi de göremiyorum. Tüm bebişlerimize sağlıklar diliyorum. annelere güç kuvvet, geçirilecek kaliteli zamanlar diliyorum. sevgilerimle....
Iyiyiz dünürüm 😊 pek vakit bulamıyorum eskisi gibi. Ali bey cok zorluyor.çok agresif ve kompleksli.surekli öfke hali.buralarda domuz gribi artti. Komsunun torunlari yogun bakimlik oldu.disari cikmaya korkar olduk. Damadım demek annecigine sarılıyor he 🥰🤗🤩 masAllah kuzuma 🥰❤❤

Ben de vitamin soracaktim. Tv de vitocco diye bir vitamin reklami gördüm.hatta ogretmenelre oneriyorlardi. Turk markasiymış. b grubu vitamin cinko magnezyum falan diyordu.kullanan var mi ?yoksa solgar b grubu vitamin ki alsam🤔
Bende solgar var elimde ama İnan kendime bakamıyorum unutuyorum hep . Enfeksiyon vardı onun için antibiyotik kullanıyordum Sena’nın hastalığından su içmeyi ihmal ettim hep . Biraz da ihmalkarlık da var tabi😑 senin söylediğin vitamine bir bakayım ilk defa duydum .

Merhaba Susamım, ben okudum bir solukta, siz İpek çiçeğimle sistemi güzel kurdunuz, Çocuklar herşeyi anlıyorlar, işe gitmemiz gerektiğini geri geleceğimizi söylediğimizde içselleştirmeleri daha kolay oluyor. Sevgilerimi gönderiyor İpek'imi öpüyorum.

canımm benim. kalp kalbe karşı. Ablacığına çok sevindim. Kayınvaliden gitti mi, çocuklar teyzeleriyle normal düzene döndüler mi, dayın nasıl oldu, kucak dolusu sevgiler kuzulara öpücükler. Bugün hava güneşli eşimin boş günü birazdan sokaklara atacaklar kendilerini.

Sevgili umudum ben eylül ayında Ata'yı kreşe başlatmayı düşünüyorum. Hazır olduğuna inanıyorum. 2 buçuk yaşta artık bakıcının çok da fazla birşey vermeyeceğini düşünüyorum. En azından burdaki seçenekler öyle. İnşallah siz de güzel bir kreşle işi çözersiniz. Senam mutlu sen mutlu, daha kaliteli zaman geçirirsiniz.Öperim boncuğumu.

M

Merhaba canım benim. işe başlama konusundaki tereddütlerini o kadar iyi anlıyorum ki, çok zor bırakıp gitmek. Benim işim evimle aynı kampüste, sürekli gir çık yaptığım halde, ben yokken babasıyla olmasına rağmen aslında onlar anne kuzuları ve ençok annelerine ihtiyç var. ve bence 3 yaşa kadar anneler kesintisiz bakabilmeli bebelerine ama Türkiyede ne yazık ki böyle olmuyor. Yanı sıra mesleklerimiz var, sadece anne değil, sosyal birer varlığız ve hali hazırdaki işlerimize hem sosyal,hem psikolojik, hem de ekonomik olarak ihtiyacımız var. Şuan kuzular 21 aylık ve her söyleneni anlayacak idrak edecek durumdalar. İşe gideceğini ama gün sonunda yine eve onun yanına geleceğini, gelince bir sürü oyunlar oynayacağınızı, sen yokken ..... (bakıcı) ablasıyla da güzel oyunlar oynayacağını söylersen eminin Hamza Sami bunu anlayacaktır. Bizler duygusalız. Çocuklar realist. Bak az önce bumesajlara başlamıştım ki evden acıktık telefonu geldi. Eve geçtim Ata'nın kahvaltısını yaptırdım bu arada babası da kahvaltisını yaptı. Çıktım. Baktım anne diye ağlamaklı geliyor sesi. Geri döndüm. kapıya geldiler. "canım oğlum şimdi işe gidiyorum. bir saat sonra geleceğim seninle dışarıya çıkacağız, ben gelene kadar babanla bulaşık makinesini boşaltın ve oynayın, geleceğim kuzum" dedim. Gülerek bay bay yaptı. Bir yerden başlaman lazım. Eğer evde oturayım çalışmayayım diyorsan, ekonomik ve sosyal açıdan böyle mutlu olurum diyorsan başka. Ama başlayacaksan önce kendini buna alıştırman lazım, çünkü çocukların alışma süreci bize göre daha kolay. Ama senin telaşın, stresin otomatik olarak ona yansıyor, aynı şekilde sakinliğin ve dinginliğinde. sevgiler gönderiyor hamza samiyi öpüyorum.

Merhaba blup cım. Denizin iyi olmasına çok sevindim. inşallah bütün sıkıntıları atlatmışsınızdır. sağlıkla büyüsün inşallah. sevgilerimi gönderiyor, deniz i öpüyorum.

Maşallah ne kadar iyi Ata'nın iletişimine hayran oldum hem çocuğu üzmemişsin hem bu açıklamaları yaparken onun da yaşına göre sade sakin anlatmışsın size bravo canım👍🏻
iletişim kilit nokta zaten..
Eminim beni bakiciyla aynı ortamda stressiz, mutlu gördükçe o da mutlu olcak ve kolay alışacak inşallah. Zaten aynen öyle çocuklar bizim kadar duygusal anlam yüklemezler sadece bir güvenlik ihtiyacı vardır. Anneden başka güveneceği insanların da varlığını doğru izah edersem Hamza Sami'nin de ihtiyaç duyduğu o güveni kurmuş olurum. Teşekkür ederim verdiğin fikirler için. Ben de Ata'yı öpuyorm
Sevgilerimle...

Evet akşamlarımız ben yapmasam bile programlı oluyor çünkü artık o rutine o da alışıyor kendisi istiyor. Meme oyun yemek oyun banyo kitap uyku gibi bir rutin oluşuyor. Hafta sonları nasıl geçiyor hiç anlamıyorum ama hafta içi uyuyana kadar her anı onla geçirmek için çabalıyorum. Bu arafa yanlış anlaşılma olmasın iş saatlerim değil evden çıkış giriş saatlerimi yazdım bizim de mesaimiz 8 saat şimdi pandemi dolayısıyla dönüşümlü çıkıştan dolayı 7,5 saat oldu sadece yolum uzun. Ama senin de uzunmuş yakınsa belki yoldan avantajın olur. Kolaylıklar arkadaşım 😊
Teşekkür ederim,susamcım. Genel olarak uzak mesafe değil ama akşam trafikli olacağını düşünüyorum ben bakalım her şeyin hayırlısı olsun

Bende solgar var elimde ama İnan kendime bakamıyorum unutuyorum hep . Enfeksiyon vardı onun için antibiyotik kullanıyordum Sena’nın hastalığından su içmeyi ihmal ettim hep . Biraz da ihmalkarlık da var tabi😑 senin söylediğin vitamine bir bakayım ilk defa duydum .
B grubu vitamin kac oldu öneriyorlar ama hep unutuyotum..almayi bile 😑 bugun alacagim diyorum eczaneye ugramayı unutuyorum.Unutuyorum ya..demir ilaci içecegim kim sorarsa bir baktim tarihi bile geçmiş.gecen lise arkadasimla konuştuk dertlestik. Inan ki canim yaslandim diyor.cocuklar hem iyi ki var hem yaslanma sebebi diyor.bu arada onun icin de dua isteyeyim sizden. Annesi gogus kanseriydi akcigerlere sicradi. Simdi arkadasimda da kitle oluştu.cerraha yonlendirmisler.randevu aldi.insAllah kotu bisey çıkmaz.akliniza gelirse dua ederseniz sevinirim. 2 küçük çocuğu var 😔
Bu karadenizde kanser ne zaman bitecek acaba 😔

Kızlar bir de benim burun engelli oldu galiba ya. Kulaga komik geliyor ama koku duyusu hic gelmedi. Hersey igenc kokuyor.burnum kokuları karistiyor. Gecen yazmistim biskuvi kokusunda camasir kokusu aliyorum diye.bir ara tutturdum ervanin idrari cok kokuyor diye. Kv sordum yok kızım koku diye.
Hic duymazdi rahattim. Simdi duyuyor ama yaniliyor cok garip ve saçma.duzelmeyecek sanırım 4 ay oldu. Annemin de boyle kaldı.
Az once cizgi filmde izledim koku duyusu beynin %5lik kısmından yonetiliyormus.benim beyin hasari oldu galiba 😬☺☺
Bazen duyuyorum bazen duymuyorum bazen kokulari karıştırıyorum. Allah korusun yangın çıksa duymam.unutkanlik da var. Aklım çıkıyor 🙄

Canımsın güzel anne 😍

• Beğen
Reactions: Kuf
Jadesi Jadesi ısırırım ben o balı. Asya güzel dans ediyoru okuyunca , ins den jade diye aratmam 🤦🏼 Neyse ki çok uzun sürmeden ismini hatırladım 😁 Hafızayı canlı tutmayınca ne kötü oluyor. Evde şu an ben Sena dan hiç bir şey yapamıyorum . Uyuduğunda biraz kitap okursam öpüp başıma koyuyorum . Ama mesleki anlamda da bir şeyler yapmam lazım 😑 bir de takviye vitamin filan da almam lazım belli ki. sizleri takdir ediyorum hem çocuk hem ders gerçekten zor . İnşallah emeklerinizin karşılığını alırsınız . SonsuzUmut SonsuzUmut
Ay Umudum bende çok yapıyorum buradaki herkesin adını buradaki adıyla hatırlıyorum düşünüp duruyorum neydi neydi diye 🤣
Ya ben de meşgalem oldu diye iyi geldi aslında ders çalışmak. Bekarken ya da sorumluluklarım azken yapamadığım şeyleri öyle aşkla yapma çabam var ki Asya büyüttü beni resmen 🤣 ibşallah karşılığını alırız @sonsuzumut 😇 olana kadar devam ben bu sene atanıyorum hepiniz de böyle söyleyin fışınızdan olur mu okuyunca Yeşim bu sene atanıyor 🍀💕
Valla atanmış olsaydım da kitap okuyup dizi izlerdim film izlerdim bol bol dediğin gibi kendimi geliştirmeye yönelik davranırdım💃 yaparsın sen de ya yeterki iste

Günaydın🌞gerçi gün aymadan evden çıkıyoruz havada kapalı olunca güne 1-0 yenik başlıyoruz ders öncesi burayı okumak ne iyi geldi özlüyorum buraya yazmayı da okumayıda..
Ayşeciği haftasonu iki gün evdeyken dışarı çıkartalım dedik hasta ettik çocuk hep evde olunca dışarısı garip geldi ve en komiğide dışarıda ev halkından başka insanları da görünce anne bak adam gördüm baba bak bebek demesiydi garibim bizden başka kimseyi görmeyince😊uykuları çok bozuldu Ayşenin Zeynep te öğlenci olunca erken yatmıyor ve onun sesini duydukça uykuya direniyor gece 12 den önce uyutamıyorum sonra Zeynep beni de uyut diyor yanında bende sızıyorum gece Ayşenin uyanmasıyla odaya yatağa geçebiliyorum.Yorgun yatıp yorgun kalkıyorum bugün okulda nöbet günüm boş dersimde var müzik sınıfının duvarını boyuyorum çok güzel motive oldu bana terapi gibi geldi fırça boya bedenen yorulsamda iyi geldi farklı bişeylerle uğraşmak
Valla yetişemiyoruz neden böyle oldu ki acaba 🙄 bende çok özlüyorum ama haftada 1 iki anca girip toplu cevap veriyorum
Kar da ne güzel eğlenmiş siniz ya biz de kuru soğuk var kar falan yok 🤣 olsa Asya dokunmaz kesin

Evet canım geçen yıl ki uzaktan eğitim kabusundan sonra okula gitmek pijama dışında kıyafet giymek ev halkından başkaları ile iletişimde olmak kitap okumak resim yapmak inanırmısın arkadaşla boş ders kahvesi içmek bile öyle iyi geldi ki ev hep yoğun bir kısır döngüde dönüp duruyordum şimdide evde ki yoğunluk devam ama okul bana bir mola gibi çok iyi geliyor. Bu arada ablam için bugün başka bir doktora daha gittik ve çok ilginç miyom yok olmuş ve o çok yüksek çıkan CA125 değeri 47 çıktı şoktayım şaşkınız biyopsi yapalım diyorlar ama iki hastane arası bu kadar farklı bir sonuç kafamızı iyice karıştırdı haftaya Ankaraya bir prof a gidelim diyoruz bakalım
Bak işte bu duruma deli oluyorum ben ikisi de doktor ikisi de aynı kişi nasıl bu kadar fark olur ya 🙄 bence de bir doktor daha görsün canım

merhaba sevgili nisan bebelerinin sevgili anneleri. hepinizi çok özledim. günler o kadar hızlı ilerliyor ki gece sızıyorum. ata saolsun çok hareketli ve meraklı. onun yanında telefonu elime almamaya çalışıyorum. çünkü istiyor üzmek ağlatmak istemiyorum ben de telefonu rafa kaldırmış durumdayım anlayacağınız. Şimdi daireden yazıyorum. biraz nefes alınacak zaman oldu sizlere selam vereyim dedim. Hepinizi çok merak ettim. umarım sizler de bebelerimiz de iyisinizdir. Burada bu hafta hep yağmurluydu bugün açtı. Ata dışarı çıkamadı. Öğleden sonraları işe gitmedim beraber oynadık vakit geçirdik. Çok hızlı büyüyor hiçbir anını kaçırmak istemiyorum. Çok yoğunluk var hayatımda ama hamdolsun herşeye yetişmeye çalışıyorum. Günler güzel geçiyor. Ata konuşma konusunda biraz geriden geliyor. Ama bu hafta birçok sözcüğü birden söyledi. İyice gözlemleyip kendinden emin olup, ondan sonra hayata geçiriyor. Annem diye bir sarılması var beni benden alıyor. Allahım sağlıkla mutlulukla anneli babalı büyütmeyi nasip etsin hepimize. Güzel günlerini görelim. Hepinize ayrı ayrı selam eder kuzularımı öperim. Görüşmek ümidiyle. Allaha emanet olun.
Yeşimcim naif mesajlarını görmek ne güzel kolaylıklar diliyorum Ata yo da çok öpüyorum💕

Ay Umudum bende çok yapıyorum buradaki herkesin adını buradaki adıyla hatırlıyorum düşünüp duruyorum neydi neydi diye 🤣
Ya ben de meşgalem oldu diye iyi geldi aslında ders çalışmak. Bekarken ya da sorumluluklarım azken yapamadığım şeyleri öyle aşkla yapma çabam var ki Asya büyüttü beni resmen 🤣 ibşallah karşılığını alırız @sonsuzumut 😇 olana kadar devam ben bu sene atanıyorum hepiniz de böyle söyleyin fışınızdan olur mu okuyunca Yeşim bu sene atanıyor 🍀💕
Valla atanmış olsaydım da kitap okuyup dizi izlerdim film izlerdim bol bol dediğin gibi kendimi geliştirmeye yönelik davranırdım💃 yaparsın sen de ya yeterki iste
Hadi inşallah bu azimle atanırsın sen 👍 bir ara ben de iyi bir düzen kurmuştum . Sena’nın gündüz uykusunda kaynak tarayıp gece uykusunda da kitap okuyordum. Nasıl iyi gelmişti kendimi dinlenmiş hissediyordum , kafam dağılıyordu . Şimdi bu ara sürekli internette vakit geçiriyorum , ev bakıyorum , altın I takip ediyorum 🤣 bir bakmışım sena uyanmış 😁 nasıl geçiyor vakit anlamıyorum. Hoş Sena’nın uykusu da en fazla 1 saat , maksimum 1 saat 20 dk. Üstü yok😑

Memeden kesmen iyi olmuş en azından onu aramaz yokken. Ben 9,5 aylıktan beni çalışan hem de saatleri epey uzun olan (7.15-18.30) bir anne olarak herhalde sana epey yardımcı olabilirim. Bakıcıyı 1 ay önceden başlattım tanıdığım birinin eşiydi. 1 ay birlikte onun da çocuğu ne kadar sevdiğini gördükçe ben de ona bırakmaya güvendim. Umudum un dediği çok doğru sen güvenmezsen çocuk anlar sen gitmek için tereddüt edersen çocuk bunu hisseder ve gitmemen için elinden geleni yapar. Zaten ben tereddüt edemedim servisim var saati var. Ben ilk günden itibaren onun gözlerinin içine bakarak gitmem gerektiğini ama akşam geleceğimi söyledim. Alıştırma döneminde de 1 saatlik 2 saatlik yarım günlük çıkmalar yaparak onu gittiğime ama döndüğüme alıştırdım. O zamanlar daha kolay tabi ayrılık kaygısı başladığında ağlamalar da başladı. 15 ay sonrası gibi. O zaman da duygularını anlayan bir konuşma yaptım anlıyorum ben gidiyorum diye çok üzülüyorsun beni özlüyorsun çok haklısın gibi zaten arkamdan hemen susup oyuna dalıyormuş. Bakıcıya da asla ağlama deme diye tembihledim. Tabi bir kaç kez ben de ağlayarak gittim işe hala da kolay değil. Özellikle bir kez ben de geleyim dediğinde çok kötü oldum. Bunu kaldıramayacağını düşünüyorsan bence hiç başlama. Ama 3 yaş sonrası kreşe verebilirsin hatta erken okul öncesi eğitim çok önerilen bişey o zaman da çocuklar gitmemek için ağlıyor beni bırakma diye ağlıyor. Bunun bir zamanı var mı dersen o zaman hiç bırakamazsın. Okula da ben bıraksam daha mutlu olur vs diye sürer gider.
Alışma döneminde bakıcıyı önce oyunlarına dahil ettik sonra öz bakıma en son da uyutmaya. Her gün işe başlayacağım zamanki saatlerde gelip gitmesi konusunda kesindim ki esnetmelere ne kadar yatkın bunu görmek istedim. İş disiplini olmayan bir insanla çok zor çünkü bakabilecek başka kimsem yok gibi bişey. Geç kalmalar bana servis kaçırtır sürekli izin istemelerde çocuğu bırakabileceğim yer çok uzak vs.
Psikolojini bozmadan nasıl yaparız bilemiyorum kim bilebilir psikologlar bile bir dönem dediklerini başka dönem değiştiriyor bunun araştırılması için nerdeyse insan ömrü kadar zaman gerek ki öyle bir araştırmayı çok nadiren yapabiliyorlar sonuçları da ne kadar sağlıklı toplayabiliyorlar bilinmez.
Yemeği bakıcımız yapıyor akşam gelince wc ye bile bırakmıyor beni sadece oyun meme ilgi alaka öyle geçiyor babası gelince onla ilgilenirken bırakır sadece o da çok kısa süre. Bulaşıkları da ya o uyuyunca toplarız ya da eşim toplar. Uyku saatleri ileri gidiyor. Daha çok görmek için uyumak istemiyor. Sabah da uyku saatlerinden dolayı hep uyanırdı uyanmasa da ben uyandırır biraz oynar sonra vedalaşırdım ki gittğimi görsün annem beni uyurken bırakıp gidiyor demesin diye. Ama karanlıklarda uyanmayınca uyandırmamaya başladım o zaman biraz kötü oldu gece uyumamaya başladı. Sonra tekrar uyandırmaya başladım. Şimdi bazen kendi ben çıkmadan zaten uyanıyor bazen de ben uyandırıyorum. Nadiren de uyuyor geç yattıysa mesela.
Bu sabah örnek tam ben çıkmadan 10 dk önce uyandı uyanır uyanmaz oturma odasının ışığını açık görünce sabah olduğunu anladı. “Gitmeden biraz oyun oynayalım” dedi. Kalbimi bıraktım 🥺❤️ Hamur oynadık sonra kitap okumak istedi ama vakit kalmadı çıktım ben. Biraz mızırdandı bakıcının adını söyleyip onla okursunuz akşam gelince de beraber okuruz dedim. Bay bay yaptı gönderdi. Dün sabah yine ben çıkmadan 7 dk önce uyandı sadece meme emdi oyun oynamaya vakit kalmadı dedim. Bugün çocuğum resmen memeden fedakarlık etti oyun oynamak için 🥲 yani anlattıklarıma bakarsan ben de hala zorlanıyorum hala o da zorlanıyor ama gün içinde bakıcısıyla da mutlu diye kendimi teselli ediyorum.
Bir de baba bizim daha geç gidiyor ve onun işi daha esnek sabahları yarım saate kadar oynuyor. O giderken daha uyanık olduğu için daha hareketli oyunlar oynayabiliyorlar. Benleyken uykulu oluyor.
İşe başlarken ve bakıcı görüşmelerinde instagramdaki calısananneolmak hesabından çok fayda gördüm eski postlarını falan okudum. Belki bakarsın.
Çok uzun oldu senden başkası okumaz herhalde destan yazdım makale başvurusunda bulunayım bari 😅🤪
Ben okudum valla 🤣🤣 açıkçası çalışmak güzrl ama bu kısmı çok zor Allah yardımcınız olsun 🙏

nzh99 nzh99 canim sagolasin, ben iyiyim şükür. yoğun ve telaşla geçiyor günlerim. malum dönem sonu işleri, bu hafta tuttuğumuzu yazili yapma haftası. karantinalar, salginlar mahvetti sınav haftasini.

Asim bu sene çok çok hastalanıyor. en son adenovirus oldu, gözler şişti, çizgi kadar kaldı, burun akıntısı, öksürük çabası. fare deliğe sığmamis kuyruğuna kabak bağlamış hesabı, bir de meme bıraktırmaya uğraşıyorum. en son gece kaldı, hedefim bu hafta onu da tamamen bitirmek. 15 tatile temiz girmeyi planladim, hastalıklar planı aksatsa da idare ediyoruz.

nzh99 nzh99 canim sagolasin, ben iyiyim şükür. yoğun ve telaşla geçiyor günlerim. malum dönem sonu işleri, bu hafta tuttuğumuzu yazili yapma haftası. karantinalar, salginlar mahvetti sınav haftasini.

Asim bu sene çok çok hastalanıyor. en son adenovirus oldu, gözler şişti, çizgi kadar kaldı, burun akıntısı, öksürük çabası. fare deliğe sığmamis kuyruğuna kabak bağlamış hesabı, bir de meme bıraktırmaya uğraşıyorum. en son gece kaldı, hedefim bu hafta onu da tamamen bitirmek. 15 tatile temiz girmeyi planladim, hastalıklar planı aksatsa da idare ediyoruz.
Geçmiş olsun damadıma hastalıkta iyice memeye düşüyorlar nasıl da denk gelmiş 😕 bu şekilde bile azaltmayı başardıysan bravo 🧿 Bizimki de ben bırakmaya çalıştıkça iyice düşkünleşti özellikle uyurken emme işi nasıl bitecek hiç bilmiyorum 😔 dün ben banyodayken uyandı geri uyumak için ille beni istiyor yani memeyi babasını itip kendini yerlere atıyormuş nasıl çıktığımı bilemedim. Çok zor çok.. emsin diye neler yaptım şimde de bıraksın diye hayat çok garip 🥺

Geçmiş olsun damadıma hastalıkta iyice memeye düşüyorlar nasıl da denk gelmiş 😕 bu şekilde bile azaltmayı başardıysan bravo 🧿 Bizimki de ben bırakmaya çalıştıkça iyice düşkünleşti özellikle uyurken emme işi nasıl bitecek hiç bilmiyorum 😔 dün ben banyodayken uyandı geri uyumak için ille beni istiyor yani memeyi babasını itip kendini yerlere atıyormuş nasıl çıktığımı bilemedim. Çok zor çok.. emsin diye neler yaptım şimde de bıraksın diye hayat çok garip 🥺
sagolasin dünürüm, başlamış bulundum, hasta olunca da bırakamadim. sonra daha büyük direnç geliştirir diye. ama zor oldu haklısın. gündüz zaten ben geldikten sonra emebildigi için daha nispeten kolay bıraktı, sürekli telkin ederek, yerine oyunu koyarak. hala arada elini atsa da. 🤪🤪🤪

gecelerimiz hala kabus. Asim uykuya geçişte memeyi kullanıyordu. önce onu bıraktirdim. sarılarak, ninniyle, vs. ama uykuda verdim. şimdi tamamen vermiyorum ama çok tepki gösterdi uyku beslenmesinin kesilmesine, hala da gösteriyor.

süreçte benden bağımsızlasir derken daha çok bağlandı. babayı kabul etmiyor, uyurken vs. kaygı mi oluştu, normal mi bilmiyorum. 😔

sagolasin dünürüm, başlamış bulundum, hasta olunca da bırakamadim. sonra daha büyük direnç geliştirir diye. ama zor oldu haklısın. gündüz zaten ben geldikten sonra emebildigi için daha nispeten kolay bıraktı, sürekli telkin ederek, yerine oyunu koyarak. hala arada elini atsa da. 🤪🤪🤪

gecelerimiz hala kabus. Asim uykuya geçişte memeyi kullanıyordu. önce onu bıraktirdim. sarılarak, ninniyle, vs. ama uykuda verdim. şimdi tamamen vermiyorum ama çok tepki gösterdi uyku beslenmesinin kesilmesine, hala da gösteriyor.

süreçte benden bağımsızlasir derken daha çok bağlandı. babayı kabul etmiyor, uyurken vs. kaygı mi oluştu, normal mi bilmiyorum. 😔
Eğitimden anladığım kadarıyla meme emmek bir yerden sonra duygu regülasyonu için yaptıkları bişeymiş. Yani bir sebeple emiyor. özlüyor emiyor, ağlıyor emiyor, istediği olmuyor öfkeleniyor emiyor. Eğer altında yatan duyguyu anlayıp onu regüle etmesini öğretirsek o zaman memeye ihtiyaç duymamaya başlarmış. Mesela bizde en çok özlem var. Ben de hemen çok mu özledin sen beni gel sarılalım diyorum bazen işe yarıyor unutuyor. Bazen ağladığında canı yandığında emiyor o zaman da çok mu üzüldün çok mu canın yandı falan diyorum. Ama bi keresinde daha ben demeden emdi emdi çekildi özlediğin için emiyosun dedi ve emmeye devam etti 😅🤦🏼‍♀️ Ben onu aynalayacakken o beni aynaladı (bu duygularını ona söylemek aynalama oluyormuş) 😅 ben de error verdim tabi 😅 ama uykuya geçişteki emme sebebi uyuyacak kadar sakinleşmek için. bunun için de biraz duck tv deki uyku öncesi çizgi filmlerden biraz da kitaplardan destek aldık baya sakinleşiyor aslında ama son noktada illaki meme istiyor orda da uyumadan ağzından çekip kendi kendine uyumayı öğretmek gerekiyormuş. Bunları yapmadan sürece yaymadan birden kesmek salça sürmek vs bazı çocuklarda meme yerine parmak emme masturbasyon gibi başka rahatlama teknikleri bulmak ile sonuçlanıyormuş. Daha da düşkünleşmesi bence normal ayrılacağını anladı bununla baş edemiyor. Sarılmak konuşmak iyi gelebilir. Çok zormuş gerçekten sen demiştin hatırlıyorum memeden ayırmaktan korkuyorum diye haklıymışsın

Valla yetişemiyoruz neden böyle oldu ki acaba 🙄 bende çok özlüyorum ama haftada 1 iki anca girip toplu cevap veriyorum
Kar da ne güzel eğlenmiş siniz ya biz de kuru soğuk var kar falan yok 🤣 olsa Asya dokunmaz kesin
Evet önceden seri bir şekilde yazar sohbet kurardık şimdi ancak okuyabiliyorum fırsat buldukça da slıntılarım silinmediyse cevap yazabiliyorum.
Çok şükür güzel kar yağdı pazar bir başladı hala yağıyor 3 gündür tatil okullar Ayşe çıldırıyor dışarı çıkmak için ama soğuk ve sonda çok var gece
- 24leri görüyoruz hasta etmek de istemiyorum hastaneler çocuk kaynıyor salgın var herkes hasta diye ama bugün de tatil evdeyiz Zeynep te çok istiyor belki ufak bir kaçamak yaparız yine.
Bak işte bu duruma deli oluyorum ben ikisi de doktor ikisi de aynı kişi nasıl bu kadar fark olur ya 🙄 bence de bir doktor daha görsün canım
Pazartesi tekrar gittik 328 olan kanserden şüphelendikleri değer 40 a düşmüş ve miyom gitmiş göremiyorlar ama rahim duvarında kalınlaşma varmış adetliyken tekrar bakacaklar. Çok şaşırtıcı gerçekten🤷‍♀️acaba diyoruz ayaklarında şişlik için gördüğü lenf tedavisi onada mı fayda etti bilemedik şaka gibi mucize duanın gücü şu durumda ameliyata gerek görmüyorlar duruma göre biyopsi yapıcak lar sadece

Geçmiş olsun canım. 2 yaş sendromu başladı ama ben oglanın sendromlarıni görünce kızın sendromlarına şükrediyorum.oglan biraz fazla kardeş kıskançlığı yaşıyor 😵

Yaa ben bunu cok beğendim.bu gece hemen oğlana deneyeceğim 🤩🤩🤩 cok güzel fikir ve işe yarayacağını düşünüyorum.bisey soracagim. Babybeyin gözünün akmasıyla psikolojik bağlantıyı nasıl kurdun? Yani nedenini sadece tahmin mi ettin? Bi heyecanlandim valla🤗🤗🤗 insAllah işe yarar.çunku benim oglan cok sinirli oldu bu aaraa hepp öfkeli 🙄

Diş derdim bitmiyor susam. Biraz yükseklik var bir ara gidecegim.yuzumde titreme ara ara oluyor. Doktorlar igneden olmaz ama yüzünü uyusukken ruzgara tutmus olabilirsin tutulmuş dediler.yani onlar kaslarini bir nevi gecici felc ediyorlar ve uyuşukken ruzgara tutunca biraz etkileniyormuş kaslar. Ben de maskeyle yuruduydum yuzum terliyor maskeyle cikarip devam ediyorum bayır cıkarken.buranin ruzgari eksik olmaz.muhtemelen tutuldu.ama sinirim bozuluyor bu duruma.doktor b grubu vitamin kullan gecmezse norolojiye gorun dedi.kismen hafifledi sanki ama ara ara artiyor.

Diyecegim o ki dis tedavisi yaptirinca hava soguksa disarida yurumeyin bu size tavsiyem olsun⚘

Gidi gidi ne yaaaa 🤣🤣🤣🤣🤣 yirim yaa yiriiiimmm 😅😅😅🥰🥰🥰🥰🥰

Ohh ne iyi gelir sana 🥰 resim insan ruhuna iyi geliyor ya ben hep boyle düşünürüm 🥰🥰

Iyiyiz dünürüm 😊 pek vakit bulamıyorum eskisi gibi. Ali bey cok zorluyor.çok agresif ve kompleksli.surekli öfke hali.buralarda domuz gribi artti. Komsunun torunlari yogun bakimlik oldu.disari cikmaya korkar olduk. Damadım demek annecigine sarılıyor he 🥰🤗🤩 masAllah kuzuma 🥰❤❤
Şekerparecim her hastalık için bir travma öngörülüyor sistemde. Göz için onun ona bakmamı istediği ama bakmadigim ya da tam tersi gizli bir şey yapıp görünmek istemediği bir durumda onu fark etmem. Bu ikisinden biriymiş. Ben emin olmadığım için ikisini de anlattım. Dene bak sayfayı da incele. Yani gerçek değilse bile insanın içi kafası rahatlıyor. Ki ben fayda gördüğüm için inanıyorum gerçekliğine. Gec yazdim kusura bakma. Denedin mi oglusta? Eğer sayfa sahibine yazarsan durumu, sana olası travmayı söyler. Düşününce de olayı buluyor insan.

X