2020 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    313
B grubu vitamin kac oldu öneriyorlar ama hep unutuyotum..almayi bile 😑 bugun alacagim diyorum eczaneye ugramayı unutuyorum.Unutuyorum ya..demir ilaci içecegim kim sorarsa bir baktim tarihi bile geçmiş.gecen lise arkadasimla konuştuk dertlestik. Inan ki canim yaslandim diyor.cocuklar hem iyi ki var hem yaslanma sebebi diyor.bu arada onun icin de dua isteyeyim sizden. Annesi gogus kanseriydi akcigerlere sicradi. Simdi arkadasimda da kitle oluştu.cerraha yonlendirmisler.randevu aldi.insAllah kotu bisey çıkmaz.akliniza gelirse dua ederseniz sevinirim. 2 küçük çocuğu var 😔
Bu karadenizde kanser ne zaman bitecek acaba 😔
Canım b12 için Methyl formu kullan. Solgar var bende. Denize de ocean kullanıyorum. Diğer formdan daha etkili Methyl formu.

Arkadaşına Allah acil şifalar versin. Çok üzüldüm tez zamanda iyileşir inşallah. Bahsettiğim sayfayı ona da.soyle istersen, teslimiyet çalışması rahatlatır belki manen.

Canım b12 için Methyl formu kullan. Solgar var bende. Denize de ocean kullanıyorum. Diğer formdan daha etkili Methyl formu.

Arkadaşına Allah acil şifalar versin. Çok üzüldüm tez zamanda iyileşir inşallah. Bahsettiğim sayfayı ona da.soyle istersen, teslimiyet çalışması rahatlatır belki manen.
Sagol canım ona bakayım bir de.

Şekerparecim her hastalık için bir travma öngörülüyor sistemde. Göz için onun ona bakmamı istediği ama bakmadigim ya da tam tersi gizli bir şey yapıp görünmek istemediği bir durumda onu fark etmem. Bu ikisinden biriymiş. Ben emin olmadığım için ikisini de anlattım. Dene bak sayfayı da incele. Yani gerçek değilse bile insanın içi kafası rahatlıyor. Ki ben fayda gördüğüm için inanıyorum gerçekliğine. Gec yazdim kusura bakma. Denedin mi oglusta? Eğer sayfa sahibine yazarsan durumu, sana olası travmayı söyler. Düşününce de olayı buluyor insan.
Canım insta yok ben de.ama linke tıklayınca okudum gerekenleri. Ogluma tırnak yeme icin uyguladım. Ciddi azalma gördüm.cidden etkili ama ben travmasini cok hortlatmak istemedim bir defa hatırlattim ve cok detay vermedim bence bu ters etki yapabilir. Küçükken tırnak iltihabi yasadi uzun sure bitmedi ve tirnak uzadikca agrisi artiyordu.bundan dolayı tırnağının milim uzamasina katlanamadigini düşündüm.ve boyle yüzeysel söyleyip oglum artik tırnakların ve parmakların sağlıklı artık tırnaklarının uzamasına izin ver ve uzayınca tırnak makası ile keselim dedim. Ertesi gün de yeni, renkli bir kagıt törpü hediye ettim.yemek istegi geldiginde torpuleyelim dedim.torpu de ise yaradı kısmen epey azaldı tırnak yeme ama halen tam bitmedi. Soyle diyim 3. Gün hic yemeyince ben de konusmayi kestim ama 4. Gun bir baktım eller agiza gidiyor.birkac gun daha yapacagim. Tesekkurler canim ben faydasini gördüm😊😊 ama sayfanin devamini incelemedim.insta yok ya.

Esime diyorum sen de ben uyurken benle konuş 🤣 esimin tepkisi -->🤔🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Günaydın tanıdığım en cici anneler 🥰🥰🎊🎉
Hava bu sene buuuuzzzz gibi. Uzun süredir böyle bir soguk yaşamadık.disari çıkasım gelmiyor 🥶🥶🥶 sinuzitim tutuyor başım ağrıyor.o kaadar soğuk. Sizler nasılsınız 🥰

Eğitimden anladığım kadarıyla meme emmek bir yerden sonra duygu regülasyonu için yaptıkları bişeymiş. Yani bir sebeple emiyor. özlüyor emiyor, ağlıyor emiyor, istediği olmuyor öfkeleniyor emiyor. Eğer altında yatan duyguyu anlayıp onu regüle etmesini öğretirsek o zaman memeye ihtiyaç duymamaya başlarmış. Mesela bizde en çok özlem var. Ben de hemen çok mu özledin sen beni gel sarılalım diyorum bazen işe yarıyor unutuyor. Bazen ağladığında canı yandığında emiyor o zaman da çok mu üzüldün çok mu canın yandı falan diyorum. Ama bi keresinde daha ben demeden emdi emdi çekildi özlediğin için emiyosun dedi ve emmeye devam etti 😅🤦🏼‍♀️ Ben onu aynalayacakken o beni aynaladı (bu duygularını ona söylemek aynalama oluyormuş) 😅 ben de error verdim tabi 😅 ama uykuya geçişteki emme sebebi uyuyacak kadar sakinleşmek için. bunun için de biraz duck tv deki uyku öncesi çizgi filmlerden biraz da kitaplardan destek aldık baya sakinleşiyor aslında ama son noktada illaki meme istiyor orda da uyumadan ağzından çekip kendi kendine uyumayı öğretmek gerekiyormuş. Bunları yapmadan sürece yaymadan birden kesmek salça sürmek vs bazı çocuklarda meme yerine parmak emme masturbasyon gibi başka rahatlama teknikleri bulmak ile sonuçlanıyormuş. Daha da düşkünleşmesi bence normal ayrılacağını anladı bununla baş edemiyor. Sarılmak konuşmak iyi gelebilir. Çok zormuş gerçekten sen demiştin hatırlıyorum memeden ayırmaktan korkuyorum diye haklıymışsın

çok sagolasin Susamcigim, ne kıymetli bilgiler. 🥰🥰🥰🥰
ben de bilmeden oyunu koymaya çalışmışım meme yerine. ☺☺ eskiden eve gelince hemen emmeye başlardı, şimdi elimi tutup odasına götürüyor. açıkçası şimdi daha çok yoruluyorum. uzanıp emzirmek daha kolaymış 🤪🤣😅😂 ama mecbur bir yerde de.

annenin de hazır olması gerekiyor biraktirmada, en ufak bir tereddütu üzüntüyü anlıyorlar çünkü. bizim süreç hala devam ediyor. insallah güzelce tamamlarız hepimiz. 😉😊😊

Sagol canım ona bakayım bir de.

Canım insta yok ben de.ama linke tıklayınca okudum gerekenleri. Ogluma tırnak yeme icin uyguladım. Ciddi azalma gördüm.cidden etkili ama ben travmasini cok hortlatmak istemedim bir defa hatırlattim ve cok detay vermedim bence bu ters etki yapabilir. Küçükken tırnak iltihabi yasadi uzun sure bitmedi ve tirnak uzadikca agrisi artiyordu.bundan dolayı tırnağının milim uzamasina katlanamadigini düşündüm.ve boyle yüzeysel söyleyip oglum artik tırnakların ve parmakların sağlıklı artık tırnaklarının uzamasına izin ver ve uzayınca tırnak makası ile keselim dedim. Ertesi gün de yeni, renkli bir kagıt törpü hediye ettim.yemek istegi geldiginde torpuleyelim dedim.torpu de ise yaradı kısmen epey azaldı tırnak yeme ama halen tam bitmedi. Soyle diyim 3. Gün hic yemeyince ben de konusmayi kestim ama 4. Gun bir baktım eller agiza gidiyor.birkac gun daha yapacagim. Tesekkurler canim ben faydasini gördüm😊😊 ama sayfanin devamini incelemedim.insta yok ya.

Esime diyorum sen de ben uyurken benle konuş 🤣 esimin tepkisi -->🤔🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Canım aslında kilit nokta travmayı o anı hatırlatıp tüm duygularını yaşamasını sağlamak. Duygu bitince yarattığı travma da bitiyor. Telkinler de iyileşmeyi sağlıyor. Tabii yine sen anne olarak nasıl içine siniyorsa öyle yap. Çok ama çok sevindim işe yaramasına😍 sorun olursa bana yaz ben sana sayfadan cevabı bulursam atarım inşallah.

Ay keşke.biri de benimle.konussa gece😂

Günaydın tanıdığım en cici anneler 🥰🥰🎊🎉
Hava bu sene buuuuzzzz gibi. Uzun süredir böyle bir soguk yaşamadık.disari çıkasım gelmiyor 🥶🥶🥶 sinuzitim tutuyor başım ağrıyor.o kaadar soğuk. Sizler nasılsınız 🥰
Selam.canim havalar.cok sogudu herkesde hasta benimde bogazim agriyor 2 gecedir aksmlari üşüyorum ya insallah hasta olmam
Bizim kizda gece ustunu acıyor deli ediyor beni.

Selam.canim havalar.cok sogudu herkesde hasta benimde bogazim agriyor 2 gecedir aksmlari üşüyorum ya insallah hasta olmam
Tulum alsana canım

Bu arada, Kalppare Kalppare , @misskokulumm , @Jadesi , Helinnnnn Helinnnnn , BKGK BKGK @ogretmen61 nuriye54 nuriye54 D dilzar @cecenn @CocoChanelmademoiselle @yuksekokceler_2016 @hansela @SuRMeLi minikbebegim9640 minikbebegim9640 @Sonsuzsukurler daha hatırlayamadığım birçok nisan annesi, hepinize sevgiler gönderiyorum bebelerimiz umarım iyidir. Coco Melissa nasıl oldu, umarım birçok güzel gelişme olmuştur. Yüksekökçeler siz ne alemdesiniz, Dilzarım Asım Paşam nasıl oldu uzun zamandır insta da da göremedim. Asya'yı Deniz'i, Mercan'ı, Eylül'ü, İpek'i, Deniz'i, takip ediyorum. Hepsi de ne güzel büyüdüler. Allahım esirgesin. Missim Göktug'um nasıl sizi de göremiyorum. Tüm bebişlerimize sağlıklar diliyorum. annelere güç kuvvet, geçirilecek kaliteli zamanlar diliyorum. sevgilerimle....
Iyiyiz bzde şükür artık eskisi gbi ksinlikle giremiyorum fırsatım olmuyor anca yetişiyorum iş di yemekti cocuktu derken akşam cabuk olmaya başladı artik😂 sen nasilsin senin minik nasil iyisinizdir insallah.
Tekrar geldm araniza demistm ama frsat kalmiyor ki aksam bile pek frsat bulamiyorm artk yorgunluktan telefn gözüm grmez oldu😑

Selam kızlar bu minnoşlar nasıl bukadar hızlı büyüyor 🤩🤩 ilk 3 ay hiç geçmemis ama sonrası hele smdi nasıl hızlı geçiyor bazen uzuyorum annemler bu hallerin için hep aynı hikayeleri anlatirlar ay diyordum hiç birşeyi hatirlamiyorsunuz oyuzden herşeyimi videoya cekesim geliyor😊
Doktorumuz bukadar ilgilenmeyin çocukla dedi yarım saat sağlıklı oynasaniz yeter o sizi oyuna dahil etmiyorsa serbest bırakın oyunu siz yönetmeyin onun oyununa eşlik edin dedi öle yapmaya başladık kendiyle daha çok zaman geçirmeye başladı şarkı söyleyerek oyun oynuyor isirmamak için kendimi zor tutuyorum 🤤🤪
Eşim yada ben evden çıkarken evdekine birşey istiyor musun diye sorunca mercis direk yok diyor yada yoğurt muz ne istiyorsa sıralıyor 🤣
Oyun hamuru hikaye kitapları boya kitabı kucuk hayvan ve arabaları kurtarıcı oyuncaklarımiz.
Çıkarma kitabı ve saklı nesneleri bul diye çocukların kitapları ilgisini çekti saklı nesneler benimde çok hoşuma gitti kullanan var mı?
Bunun dışında Ev iş yemek bulaşık yuvarlanıp gidiyoruz 🤩

Al benden de o kadar . İkinci döneme biraz umudum vardı ama yok başlayamayacagım ve evde çok daraldım . Birlikte zaman geçirmek çok keyifli ama bu zamanın çok az kısmı verimli oluyor . Kendime bile düzgün vakit ayıramıyorum. Çalışmak bana enerji veriyormuş , zihnimi de canlı tutuyordu. Eşimi bile çok az görüyoruz . Tek başıma da yorgun düşüyorum . İnşallah seneye en azından her şey daha derli toplu olur .
evde olunca hersey daha iyi olacak gibi gorunsede öyle olmuyor aslinda. istiyoruz ki kontrol bizde olsun ama kendimize ait bir pencere lazım. değişiklik sart. herkes arel icin bile kres icin cok erken yazik oluyor derken civani bile 2bucuk yasta veresim var. evde kalma surem doldu gibi verimli hissetmiyorum kendimi onlara karsi. simdi de sucluluk duygusu var o zamab da olacak 🤐
İnstagramda cocukruhu_pedagog diye bir hesaptan sonradan bir hesapta daha gördüm orda da güzel anlatıyordu ama onun eğitimine katılmadım. O da psikolog_aysukaraca. Bu arada ben hala bırakamadım 🙈
bu pazarki egitime katilacam insallah 🙏
Helinnnnn Helinnnnn helinciğim aynen öyle. Anneliğin zor tarafı budur. Hele de sen iki tane evlat büyütmüşsün anlıyorsun benim kaygımı stresimi, ve durmadan düşünmekten kendimi alıkoyamıyorum. Vicdan muhasebesi yapmadan hareket edemiyorum. Annelerin sevgisi en güçlü duygu tıpkı ağaç gövdesi gibi ama ah şu endişeler icimdeki güzel hisleri yok eden güvensizlik hafif bir rüzgarda kırılacak dallar gibi duruyor gövdemde.🥺 En azından işe baslasam diyorum kafamda kurmam bu düşünceleri surec stresli evet yapım da zaten böyle pek rahat biri değilimdir sanki işteyken oğlum beni unutuyormu diye şüphe ederim. Eskisi kadar uzun süreler görüşemeyecegiz bağımız zayıflayacak mı diye endişelere kapilirim. Biliyorum hepsi de yanlış ama oğluma sanki haksızlık olcak gibi hissediyorum.Elimde olmadan, hep nasıl olcak diye düşünüyorum..
Allah razı olsun yani gerçekten benim gibi stresli bi annenin anlaşılması beni çok mutlu etti beni iyi anlamışsın Umarım sen de sıkıntına derdine anlayış gösteren insanlarla karşılaşırsın duygudaşlığın için teşekkürler..❤️🥰
rica ederim bi faydam dokunduysa ne mutlu bana
Bu arada, Kalppare Kalppare , @misskokulumm , @Jadesi , Helinnnnn Helinnnnn , BKGK BKGK @ogretmen61 nuriye54 nuriye54 D dilzar @cecenn @CocoChanelmademoiselle @yuksekokceler_2016 @hansela @SuRMeLi minikbebegim9640 minikbebegim9640 @Sonsuzsukurler daha hatırlayamadığım birçok nisan annesi, hepinize sevgiler gönderiyorum bebelerimiz umarım iyidir. Coco Melissa nasıl oldu, umarım birçok güzel gelişme olmuştur. Yüksekökçeler siz ne alemdesiniz, Dilzarım Asım Paşam nasıl oldu uzun zamandır insta da da göremedim. Asya'yı Deniz'i, Mercan'ı, Eylül'ü, İpek'i, Deniz'i, takip ediyorum. Hepsi de ne güzel büyüdüler. Allahım esirgesin. Missim Göktug'um nasıl sizi de göremiyorum. Tüm bebişlerimize sağlıklar diliyorum. annelere güç kuvvet, geçirilecek kaliteli zamanlar diliyorum. sevgilerimle....
yesimmmm komşum hava az duzelsede gorussek yine
@nzh99 canim sagolasin, ben iyiyim şükür. yoğun ve telaşla geçiyor günlerim. malum dönem sonu işleri, bu hafta tuttuğumuzu yazili yapma haftası. karantinalar, salginlar mahvetti sınav haftasini.

Asim bu sene çok çok hastalanıyor. en son adenovirus oldu, gözler şişti, çizgi kadar kaldı, burun akıntısı, öksürük çabası. fare deliğe sığmamis kuyruğuna kabak bağlamış hesabı, bir de meme bıraktırmaya uğraşıyorum. en son gece kaldı, hedefim bu hafta onu da tamamen bitirmek. 15 tatile temiz girmeyi planladim, hastalıklar planı aksatsa da idare ediyoruz.
once tebrik sonra takdir ediyorum. peşinden gelmeyi hedef koyuyorum kendime 🙈

Geçmiş olsun canım.tuluma alısamadı mi hala? Erva da ateslendi dun gece bugun de atesliydi. burnum deyip deyip ağlıyor.yanakları kızardı diştir diyorum çünkü ates 38 i geçmedi bin şükür 🤔 ama bakacagim duruma göre doktora gidecegim.

Canım aslında kilit nokta travmayı o anı hatırlatıp tüm duygularını yaşamasını sağlamak. Duygu bitince yarattığı travma da bitiyor. Telkinler de iyileşmeyi sağlıyor. Tabii yine sen anne olarak nasıl içine siniyorsa öyle yap. Çok ama çok sevindim işe yaramasına😍 sorun olursa bana yaz ben sana sayfadan cevabı bulursam atarım inşallah.

Ay keşke.biri de benimle.konussa gece😂
Hahahahahha iyi olurdu di mi blup 🤣🤣🤣🤣 hahahahahah :KK70: lohusayken cok yoruldun ama geçtiii deseler 🙄🤣🤣🤣🤣 kesin bilinçaltım bile dayanamaz uyanır hadi len ordan hala cok yoruluyor bu kiz der :KK70:

Geçmiş olsun canım.tuluma alısamadı mi hala? Erva da ateslendi dun gece bugun de atesliydi. burnum deyip deyip ağlıyor.yanakları kızardı diştir diyorum çünkü ates 38 i geçmedi bin şükür 🤔 ama bakacagim duruma göre doktora gidecegim.
Bizim Sena bu zamana kadar bir kere hafif ateşlenmişti onun dışında çok şükür hiç ateş görmemiştim . Dün 40 lara yaklaşınca ateşi çok panik oldum . Ne zormuş ateşini düşürmek . Babamız pozitifti biz temaslı olunca ambulansla tek gittik . Aileden uzakta olmak bir kere daha çok koydu . Anne olduk ama anne sıcaklığı aradım 🥴

Tulum alsana canım
Canim tulum var ama sevmedi gece cikarmaya calisiyor agliyor biraz büyük almisdim ondan mi bilemedim simdide polarla yatiriyorum ev ne kadar sicak.olsada gece soğuk oluyor ama sicakliyor mu anlamiyorum.
Ah canm sorma tuluma alisamadik kac tane tulumaldim en sonuncusna baya parada verdim ama istemiyor benim kiz biraz serini seviyorp sanirim ama.korkuyorum bende gece illaki soğuk oluyor
Size de cok gecmis olsun cnm karyanin en arka azilar.zoŕlamaya basladi bu dis.surecide baya yordu ve uzun.surdu
:KK43:

Umudum- Umudum- Geçmiş olsun canım.

Hahahahahha iyi olurdu di mi blup 🤣🤣🤣🤣 hahahahahah :KK70: lohusayken cok yoruldun ama geçtiii deseler 🙄🤣🤣🤣🤣 kesin bilinçaltım bile dayanamaz uyanır hadi len ordan hala cok yoruluyor bu kiz der :KK70:
Bu yorgunluk tam olarak kaç yıl sonra bitiyor acaba ya😅 benimki hala gece emiyor kaç kere. Gündüz uykusunu da bırakmaya mi calisiyor nedir anlamadım. Ama ben de ısrarla o yatınca dizi film kitap oturuyorum öyle. Gafa yoh ki 😂
Canim tulum var ama sevmedi gece cikarmaya calisiyor agliyor biraz büyük almisdim ondan mi bilemedim simdide polarla yatiriyorum ev ne kadar sicak.olsada gece soğuk oluyor ama sicakliyor mu anlamiyorum.

Ah canm sorma tuluma alisamadik kac tane tulumaldim en sonuncusna baya parada verdim ama istemiyor benim kiz biraz serini seviyorp sanirim ama.korkuyorum bende gece illaki soğuk oluyor
Size de cok gecmis olsun cnm karyanin en arka azilar.zoŕlamaya basladi bu dis.surecide baya yordu ve uzun.surdu
:KK43:
Aa neden sevmedi acaba? İçi elyaf dolgulu mu? Onları deniz de sevmemisti. Çift kat pazen aldım çok rahat ettik biz.

X