2020 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Kız 👩‍👧

OY: 165 49,4%
  • Erkek👩‍👦

OY: 157 47,0%
  • İkiz Kız 👩‍👧‍👧

OY: 4 1,2%
  • İkiz Erkek 👩‍👦‍👦

OY: 1 0,3%
  • İkiz 1 Kız 1 Erkek 👩‍👧‍👦

OY: 7 2,1%
  • Üçüz 3️⃣

OY: 0 0,0%
  • Dördüz 4️⃣

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    334
Bu diş olayı ne kadar zormuş. Yani söylüyorlardı da bu kadar tahmin etmezdim. Sabahlara kadar meme ağzında kalıyor öyle rahatlıyor belki. Ağrı kesici veriyorum bazen o rahatlatıyor. Bizd 11 diş var sizde durumlar nasıl
Biz aylardır azı dişini bekliyorduk. Diş çıkarması durmuş gibiydi. Hem alt hem üst azı yerleri kabarıp kabarıp iniyordu, morarıyordu hatta ama çıkmıyordu. Diş doktoruna dahi sordum. Ne cevap verdi dersiniz. Ne kadar geç çıkarsa o kadar iyi 😂 mantığı da şöyleymiş; ne kadar erken çıkarsa o kadar çok kullanacağı için, hasar riski o kadar fazla olurmuş. Neyse, geçen hafta alt azı dişinden biri çıktı. Şu an 9 diş oldu ama diğerleri de yolda diye düşünüyorum.

Hamileliğiniz hayırlı olsun. İnşallah çok zorlamaz sizi. Bazen bende düşünüyorum ikinciyi fakat şimdiye kadar uyku uyumadım 😃 biraz uymak istiyorum.
Teşekkür ederim amin inşallah. Çok şükür uyku problemi yaşamadım ama uyanıkken çok ilgi istiyor beni de bu korkutuyor. E hayırlı ve doğru zamanda darısı başınıza olsun inşallah

Biz aylardır azı dişini bekliyorduk. Diş çıkarması durmuş gibiydi. Hem alt hem üst azı yerleri kabarıp kabarıp iniyordu, morarıyordu hatta ama çıkmıyordu. Diş doktoruna dahi sordum. Ne cevap verdi dersiniz. Ne kadar geç çıkarsa o kadar iyi 😂 mantığı da şöyleymiş; ne kadar erken çıkarsa o kadar çok kullanacağı için, hasar riski o kadar fazla olurmuş. Neyse, geçen hafta alt azı dişinden biri çıktı. Şu an 9 diş oldu ama diğerleri de yolda diye düşünüyorum.
Geçen ay bizim için zor geçti ne yedi ne uyudu 4 diş birden geldi. Bizimkinin de geç geldi dişleri. Aşılar beraber geldi bizde dizinde öyle olur muhtemelen.

Teşekkür ederim amin inşallah. Çok şükür uyku problemi yaşamadım ama uyanıkken çok ilgi istiyor beni de bu korkutuyor. E hayırlı ve doğru zamanda darısı başınıza olsun inşallah
İlgi istiyorlar evet belki etrafta başka biri olmadığından olabilir. Bebekten sonra yazar mısın buraya ilkinin tepkilerini kolayını zorunu

rabbim sağ salim kucağına almayı nasip etsin .olsun ikisi bir büyür üzülmeyin. bende rahatsızlığımdan dolayı sütten kestim zaten büyüdüler 18 ay yeterli olur.
Amin inşallah teşekkür ederim. Kadın doğumcum emzir diyor aile hekimim ve eczacım bırakmalısın diyor. Ben de kademeli olarak azaltıp 3 ay içinde bırakcam

Herkese merhaba hamile olanlara hayırlı olsun :) ben de korunmayı beceremeyip ikinciyi bekliyorum çok zor geçiyor. Rahim ağzı kısalığı ve açılmam oldu emzirme konusunda üç doktor sağlık ocağı ikisini bir dahi emzirebilirsin dedi 6 buçuk aya kadar emzirdim zorlanmadım da. Ama bi anda hastaneye yatınca erken doğum riskim var 4 gün kadar kızımdan ayrı kaldım kesmek zorunda kaldık çok zor geçmedi bırakmak şükür. Tam 15 aylık oldu yemesi ve uykusu da düzeldi biraz da olsa. Kilo konusunda alt sınırdaydık ama aşırı hareketli bir bebek 10 Aydan beri yürüme derdinde. Karnımdaki bebeğin de kilosu etkilenmedi bu arada ama ben kızımda olduğu gibi çok bulantı yaşadım 10 kilo verdim ilk 4 ay. Ben de size bir soru sormak istiyorum kızım parmak ucunda yürüdü uzun süre hala da öyle ama düz yürüdüğü zamanlarda oluyo son zamanlar daha da düz basıyor yürüteç az da olsa kullandım ona bağlıyorum henüz doktora gidemedik. Zaten takipli bir bebek nöroloji Hematoloji vs.gelişiminde bir sıkıntı yok ama.yaşayan var mı merak ettim.

Merhaba çalışamayı düşünen var mı ? Ben öğretmenim batmanda yaşıyorum, burada oyun grubu keşfettim yarım gün için bana da iyi gelir diye düşünüyorum eşimle daha paylaşmadım 😅 ama anne sağlığı da önemli öyle değil mi bir yaş olacak bebeğim deneyimleriniz var mı acaba. ?

Herkese merhaba hamile olanlara hayırlı olsun :) ben de korunmayı beceremeyip ikinciyi bekliyorum çok zor geçiyor. Rahim ağzı kısalığı ve açılmam oldu emzirme konusunda üç doktor sağlık ocağı ikisini bir dahi emzirebilirsin dedi 6 buçuk aya kadar emzirdim zorlanmadım da. Ama bi anda hastaneye yatınca erken doğum riskim var 4 gün kadar kızımdan ayrı kaldım kesmek zorunda kaldık çok zor geçmedi bırakmak şükür. Tam 15 aylık oldu yemesi ve uykusu da düzeldi biraz da olsa. Kilo konusunda alt sınırdaydık ama aşırı hareketli bir bebek 10 Aydan beri yürüme derdinde. Karnımdaki bebeğin de kilosu etkilenmedi bu arada ama ben kızımda olduğu gibi çok bulantı yaşadım 10 kilo verdim ilk 4 ay. Ben de size bir soru sormak istiyorum kızım parmak ucunda yürüdü uzun süre hala da öyle ama düz yürüdüğü zamanlarda oluyo son zamanlar daha da düz basıyor yürüteç az da olsa kullandım ona bağlıyorum henüz doktora gidemedik. Zaten takipli bir bebek nöroloji Hematoloji vs.gelişiminde bir sıkıntı yok ama.yaşayan var mı merak ettim.
Hamileliğiniz hayırlı olsun. Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almanızı dilerim. Parmak ucunda yürüme konusunda şöyle söyleyebilirim; ilk sıralamaya başladığı zamanlar benim kızım da parmak ucunda adım atıyordu. Uzun sürmedi belki 1-2 hafta. Ama o dönem ben de endişe ettim tabi ilk bebek olunca:) annemlere vs sorduğumda normal bir şey, çoğu bebek ilk zamanlar yürür dediler.
Bizde de tamamen yürümeye başladıktan sonra tek ayağını yan basma vardı, o da normalmiş, fazla sürmedi kendiliğinden geçti şükür.

Hayırlı olsun.sag salim gelsin kuzun benimki düz basıyor ama nadirde olsa ucunda yürüyor sürekli olsa sıkıntı olabilir belki ama düz de basıyor diyorsun normaldir diye düşündüm.

Merhaba çalışamayı düşünen var mı ? Ben öğretmenim batmanda yaşıyorum, burada oyun grubu keşfettim yarım gün için bana da iyi gelir diye düşünüyorum eşimle daha paylaşmadım 😅 ama anne sağlığı da önemli öyle değil mi bir yaş olacak bebeğim deneyimleriniz var mı acaba. ?
Bende 3.cocuk olduğu için zor çalışmak ancak evden çalışabiliyorum oda sürekli değil.

Ben çalışıyorum çocuğa bakıcı bakıyor. 2 yaşına basinca yarım gün kreş yarım gün bakıcı ile gideriz diye düşünüyorum.
3 yaşına kadar da kademeli olarak tam güne geçer diye umuyorum. Eve yakın güzel bir kreş de var bir arkadaş oraya başlattı 2020 nisan dogumlu kızını

Bebeklerinizin konusma durumu nedir bir komsumun bebegi 18 aylik baya karsilikli sohbet ediyorlar bizde pek bisey yok 3 5 kelimeden ibaretiz istediginin adini bile soylemiyor ıh ıh diye uzanarak anlatiyor her seferinde su mu istiyorsun bunun adı su gibi cumlelerle herseyi anitiyorum ama yok yok

Bebeklerinizin konusma durumu nedir bir komsumun bebegi 18 aylik baya karsilikli sohbet ediyorlar bizde pek bisey yok 3 5 kelimeden ibaretiz istediginin adini bile soylemiyor ıh ıh diye uzanarak anlatiyor her seferinde su mu istiyorsun bunun adı su gibi cumlelerle herseyi anitiyorum ama yok yok
Bizimki de pek konuşmuyor. Bir kaç kelime söylüyor.

Artık Sütten kesmeyi düşünüyorum. Bizimle uyuyor sabaha kadar mememde ayırıp yatağına yatırıyorum hemen uyanıyor. Gündüz yemek verecegimde süt istiyor. Vermek istemediğim de cok ağlıyor midesi bulanıyor. Çıkmaza girdim sanki

Benim oğlum da aynı şekilde. Bir şey isterken ıh ıh yapıyor. Ben her şeyi tek tek açıklıyorum ama anne dışında hiçbir kelimesi yok. Beklemedeyim

Benim oğlum da aynı şekilde. Bir şey isterken ıh ıh yapıyor. Ben her şeyi tek tek açıklıyorum ama anne dışında hiçbir kelimesi yok. Beklemedeyim
Ozaman bizim komsunun cocugu cok cevval benim 1.kizim da 18 aylikken su gibi konusurdu 2.kizim 5 yasina kadar bebek gibi konustu demek ki ona cekmis

X