- 6 Mart 2017
- 804
- 1.047
Evet oyuncağıyla 10 dakika kadar oynuyor sadeceEline oyuncak verince duruyor mu biz sürekli konuşuyoruz gezdiriyoruz uyursa uyuyor. Ya günler de çok uzun 5:30 6 gibi uyanıyor sonra akşam olmuyor
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Evet oyuncağıyla 10 dakika kadar oynuyor sadeceEline oyuncak verince duruyor mu biz sürekli konuşuyoruz gezdiriyoruz uyursa uyuyor. Ya günler de çok uzun 5:30 6 gibi uyanıyor sonra akşam olmuyor
Biz de galiba kucağa alıştırdım yere yatırınca hemen mizmizlanmaya başlıyorEvet oyuncağıyla 10 dakika kadar oynuyor sadece
kızlar ben yine bir soruyla geldim :) bebişimin gazi (popodan) bir haftadır kokulu olmaya başladı normalde kokusu yoktu sizce neden olabilir? sadece anne sütü alıyor. bir de kaka düzeni bozuldu her sabah yapardı artık bir gün yapıyor bir gün yapmıyor yaparsa da saati belli olmuyor. bundan mı oldu acaba yoksa üşütüyor muyum ben kuzucuğu çözemedim
Kendi kendine vakit geçirmesi için çok erken değil mi? Eleştirmek için değil bilgi almak için soruyorum. Benim oğlum 15 gün öncesine kadar oyun halısı da oynamaya bayılıyordu en az 15 dk oyalanıyordu ama şimdi oyun halısından nefret ediyor. Önceleri uyanınca kendi kendine mırıldanıyordu şimdi gözünü açtığı gibi bizi yanında istiyor. O uyanıkken hiçbir şey yapamıyorum. Tek başına bırakıyorum belki oyalanır diye basıyor yaygarayı.Hemen hemen aynı şeyleri yapıyormuşuz. Mutfakta pusetine koyuyorum beni izliyor, oyun halısında 15-20 dakika kendi kendine oyalanıyor, ablası ilgileniyor, (bazen oyuncak bebek gibi oynuyor , karışmıyorum.) balkona çıkmaya başladık, görsel uyarım kartı almıştım onları yanına koyuyorum onlara bakıyor, bazen öylece kanepeye koyuyorum boş boş bakıyor veya elini emip duruyor babası hafiften hoplatmaya başladı ama erken bence.
Ayrıca tek başına vakit geçirmeye alışsın diye sürekli ilgilenmiyorum. Odada yalnız bıraktığım çok oluyor. Uyanık olduğu her an bir aktivite yapmıyorum. Çevremden gözlemlediğim kadarıyla bebekle sürekli aktivite yapan anneler var, aman şarkı söyleyim aman oynatayım hoplatayım diye bebeği veya çocuğu beş dakika boş bırakmıyorlar. Sonra çocuk büyüyünce kendi kendine vakit geçiremez oluyor, hep yanında annesini oyun arkadaşı olarak istiyor. Anne bu sefer yetişemiyor. Çocuklarımıza biraz özgürlük alanı tanıyıp, kendilerini oyalamayı öğretmeliyiz diye düşünüyorum
Cocuk 0-3 yaşında her şeyi öğrenir, öğrenirken ayırt etmez. O yüzden bu dönemde bebeklerle ne kadar çok konuşulursa ilerde akademik başarısının o kadar yüksek olduğu bilimsel açıdan kanıtlanmıştır.Hemen hemen aynı şeyleri yapıyormuşuz. Mutfakta pusetine koyuyorum beni izliyor, oyun halısında 15-20 dakika kendi kendine oyalanıyor, ablası ilgileniyor, (bazen oyuncak bebek gibi oynuyor , karışmıyorum.) balkona çıkmaya başladık, görsel uyarım kartı almıştım onları yanına koyuyorum onlara bakıyor, bazen öylece kanepeye koyuyorum boş boş bakıyor veya elini emip duruyor babası hafiften hoplatmaya başladı ama erken bence.
Ayrıca tek başına vakit geçirmeye alışsın diye sürekli ilgilenmiyorum. Odada yalnız bıraktığım çok oluyor. Uyanık olduğu her an bir aktivite yapmıyorum. Çevremden gözlemlediğim kadarıyla bebekle sürekli aktivite yapan anneler var, aman şarkı söyleyim aman oynatayım hoplatayım diye bebeği veya çocuğu beş dakika boş bırakmıyorlar. Sonra çocuk büyüyünce kendi kendine vakit geçiremez oluyor, hep yanında annesini oyun arkadaşı olarak istiyor. Anne bu sefer yetişemiyor. Çocuklarımıza biraz özgürlük alanı tanıyıp, kendilerini oyalamayı öğretmeliyiz diye düşünüyorum
Evet ben oturtuyorum ana kucağını hafif eğimli hale getirdim onda oturuyor ama dik değil biraz eğimli. Yine emzirme yastığını da kullanıyorum ayrıca.zaten doktorumuz da 4,5 ayda oturtmaya başlıyoruz dediHanimlar bebegini az surelerle destekli oturtan varmi 4.aylarindalar ben bugun bir emzirme yastigi yaptim destekli oturabilsin diye ama daha kullanmadim
Teşekkür ederim bilgiler için. Evet konuşmak, ilgilenmek çok önemli. Kendimi yanlış ifade ettim sanırım. Bebekleri atın bir tarafa, ilgilenmeyin demiyorum. 30 Milyon Kelime kitabından da otizmden de haberim var. Benim anlatmak istediğim şey herşeyin bir dengesi olması gerektiği. 7 yaşında bir çocuğum var, kendi kendine oyun kurup saatlerce oynayabiliyor, 2. sınıfta akademik olarak başarılı diyebilirim. Bunun sırrı denge kurmada. Bebeklere ve çocuklara kendi başına vakit geçirmeyi de öğretmeliyiz. Sonra sürekli sıkılan, anne babası olmadan oyun oynayamayan çocuklar yetişiyor. Çok örneği var maalesef çevremde.Cocuk 0-3 yaşında her şeyi öğrenir, öğrenirken ayırt etmez. O yüzden bu dönemde bebeklerle ne kadar çok konuşulursa ilerde akademik başarısının o kadar yüksek olduğu bilimsel açıdan kanıtlanmıştır.
Dolayısıyla bence şimdiden bebeğinizle konuşun ilgilenim.3 yaşından sonra bilgileri sınıflandırmaya başlayınca sadece kendince gerekli gördüklerini ogrenecek.
Canım destekli oturtmak derken ben sadece kucağımda destekli oturtuyorum. Onun dışında yastıklarla falan destekli oturtmaya başlamadım. Zaten oturamaz daha.Hanimlar bebegini az surelerle destekli oturtan varmi 4.aylarindalar ben bugun bir emzirme yastigi yaptim destekli oturabilsin diye ama daha kullanmadim
Kendi kendine vakit geçirebilir. Henüz erken değil, nasıl alışırsa öyle devam eder. Önceden duruyorsa şimdi de durur. Sadece artık daha akıllandı, seni manipüle etmeye başladıKendi kendine vakit geçirmesi için çok erken değil mi? Eleştirmek için değil bilgi almak için soruyorum. Benim oğlum 15 gün öncesine kadar oyun halısı da oynamaya bayılıyordu en az 15 dk oyalanıyordu ama şimdi oyun halısından nefret ediyor. Önceleri uyanınca kendi kendine mırıldanıyordu şimdi gözünü açtığı gibi bizi yanında istiyor. O uyanıkken hiçbir şey yapamıyorum. Tek başına bırakıyorum belki oyalanır diye basıyor yaygarayı.
Emzirme yastigina bende oturtuyorum ama dik degil egimli olarak kendide oturmak istiyor artik yatmaktan nefret ediyor cocugumEvet ben oturtuyorum ana kucağını hafif eğimli hale getirdim onda oturuyor ama dik değil biraz eğimli. Yine emzirme yastığını da kullanıyorum ayrıca.zaten doktorumuz da 4,5 ayda oturtmaya başlıyoruz dedi
Direk nefroloji ye gittim böbrek bölümüne araştırma hastanesi ayrıca 3 farklı doktor da farklı sınırda sıkıntı yok dediler zamanla geçer dediler şimdi memleketteyim dönünce hem sünnet icin gideceğim o zaman da söylerim çok teşekkür ederim geçmiş olsun bu arada bize test yapılmadı çiş yapmiyordu böbreklerine bakıldı o zaman çıktı acidigi için çişini tutuyormuş sünnet yapacağım Aydın dayım şu an burada 6 yaş altına yasak geldi İstanbul a dönünce özelde yaptıracağım mecbur çünkü hala az yapıyor arada ıkınıyor yaparken ama görünen bir sıkıntı da çıkmadı şükür ins sünnetle düzelirsosyal ogretmen merhaba bebeğinizin böbreğinde genişleme olduğunu yazmışsınız. Benim oğluma megaüreter tanısı konuldu, reflü açısından da değerlendirilmişti. Hangi testlerer yapıldı bilmiyorum ama bir çocuk üroloğuna göstermenizi öneririm neden genişleme olduğu çok önemli. İnşallah geçicidir ama altta yatan bir sebep var mı yok mu emin olursunuz, geçmiş olsun
Bence çok erken. Çocuk doktorunuza danismadan kaşık mama fln vermeyinMerhaba hanımlar Dün bir arkadaşımla konuştum o da mayıs annesi.benden On gün önce aldı bebeğini kucağına. O ikinci aydan beri ek gıdaya geçtim sen neyi bekliyorsun dedi. Kaşık mama veriyormuş yemek suları filan. Benim de kafam karıştı şimdi doktorlar altı ay diyor bunlar için. Kaşık mama nedir onu da bilmiyorum. ne yapayım yavaş yavaş yaptırayım mı dortten sonra. Şimdi mama ile süt beraber götürüyorum
Bana da erke geldi arkadaşım karıştırdı kafamıBence çok erken. Çocuk doktorunuza danismadan kaşık mama fln vermeyin
Merhaba hanımlar Dün bir arkadaşımla konuştum o da mayıs annesi.benden On gün önce aldı bebeğini kucağına. O ikinci aydan beri ek gıdaya geçtim sen neyi bekliyorsun dedi. Kaşık mama veriyormuş yemek suları filan. Benim de kafam karıştı şimdi doktorlar altı ay diyor bunlar için. Kaşık mama nedir onu da bilmiyorum. ne yapayım yavaş yavaş yaptırayım mı dortten sonra. Şimdi mama ile süt beraber götürüyorum
Erken doğum oldu onun en az bir ay tam bilmiyorum. Sütü yoktu mama veriyordu bildiğim alışsın tatları diye veriyormuş. Bende anlamadım yani. Meyve ver eline suyunu emsin diyorCanım arkadaşın şaşırmış sanırım,
iki aylık bebegin ihtiyacı olan tek şey anne sütü ya da devam sütüdür.
Su bile vermiyorum.
Kaşık mamasını da hadi geçtim diyelim, yemek suyu nedir ya?
Yağlı salçalı
Yıl olmuş 2020 , o bebek için üzüldüm cidden
ilerde inşallah sindirim problemi ya da herhangi bir sağlık problemi yaşamaz..
Biz yediklerimizden koklatiyoruz koku duyusu gelişsin diye :)Erken doğum oldu onun en az bir ay tam bilmiyorum. Sütü yoktu mama veriyordu bildiğim alışsın tatları diye veriyormuş. Bende anlamadım yani. Meyve ver eline suyunu emsin diyor
YaaaBiz yediklerimizden koklatiyoruz koku duyusu gelişsin diye :)