2020 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Kız 👩‍👧

OY: 165 49,4%
  • Erkek👩‍👦

OY: 157 47,0%
  • İkiz Kız 👩‍👧‍👧

OY: 4 1,2%
  • İkiz Erkek 👩‍👦‍👦

OY: 1 0,3%
  • İkiz 1 Kız 1 Erkek 👩‍👧‍👦

OY: 7 2,1%
  • Üçüz 3️⃣

OY: 0 0,0%
  • Dördüz 4️⃣

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    334
Ben ilk zamanlar kayınvalideme he he diyordum etkilenmyim diye etkilenmiyorum saniyordum ama insan çok etkileniyor.
Sürekli kendi cocuklariyla bebeğimi kıyasliyor o hiç sallamadan hiç of demeden büyütmüş AA benim bebegm ağlıyormus onun çocukları hiç aglamazmis onun yüzünden ilk 40 gün görmediğim doktor kalmadı çocuğumun birşeyi mi var diye şimdide arayıp ben torununu her şekilde kabul ediyorum diyor 🤦 sanki çocuğunun birşeyi var :/
Belki alerjisi var diye ilk zamanlar katı diyetteydim bana bakıp zavallı kızcağız yazık sana diyip yemekleri hopletiyordu.
Şuan yoldayız bayrama gidiyoruz resmen travma olmuş cok korkutorum yasiycaklarimdan..
Allahım sabir ve hee heee deme gücü ver bana 🙏
Bizde şu an yoldayız oda yanımızda bayrama gidiyoruz memleketlerine. Cevap vermedikçe dozu daha da arttırıyor bu tipler. Afedersin enayi falan olduğunu düşünüyorlar. Bizimkinin en büyük hobisi laf çakmak mesela .Ilk zamanlar şoka giruyrdm çaktığı laflar karşısında. Şu an o caktikca bende çakıyorum. Çok edepsiz bir kadın olduğu için bazen çaktığı laf karşısında çakacak bir laf bulamadığımda oluyor .Etkilenmeme gibi bir şey kesinlikle olmaz emin ol.Çunku içe attıkça o sana dert oluyor .Kaynana edepsizinin bana kene sütü bozuk demişliği bile var

ah be canım keşke gitmeseydin bayrama..
deseydin eşine, bebeğimiz çok küçük, salgın var ,ister istemez etkileniyorum sağdan soldan biri bir laf etse sütüm azalıyor fln diye..
lohusaligi atamadım ben deseydin.
inşallah sorunsuz geçer Allah yardımcın olsun..benimki İstanbul'a gelip beni sutumden etmişti, 3 ay sonra biz bayrama gittiğimizde mama verdigimi görünce, dehşete düşmüştü ayyy mama veriyo cocuga vah vah sütün yok mu diye..
ya nasıl yapabiliyorlar gercekten anlamiyorum.hadi bana yaptin da torunun rizkina engel oluyosun,oglunun evinin huzurunu kaçırıyorsun..
Kötü insanlar canm o yüzden. Bir de kafa bulmuş resmen seninle

Kötü insanlar canm o yüzden. Bir de kafa bulmuş resmen seninle

zaten sutumle de alay etmişti, sagiyordum mecburi sebeplerden dolayi, biberonda görüyordu zaten sütün pek duru,cocuga yaramasi icin yağlı olması lazım diye bi yorumda bulunmuştu.oglu sağolsun benim yerime cevap veriyodu, bu sene seni koruma programına aldım en az 6 ay annemi yanastirmicam sana dedi sağolsun:)
mıh gibi işliyor zihnine insanın 4 sene geçmiş üstünden dün gibi aklima geliyo..

Herkese merhaba tam iki aylık olduk biz de.
ayak tabanı kırmızı sizce neden olabilir acile gittim çocuk doktoru yoktu mecbur pztsi beklicem.

Kızlar real kanama durumunuz nedir? Bebeğim 2,5 aylık oldu. Düne kadar kanamam düzensizdi ve koyu tenkti. Dünden beri oluk oluk açık kırmızı akıyor. Tam da bayram günü. Ped iki saatte bir değiştiriyorum anca yetiyor. Benimle aynı durumda olan var mı?

ah be canım keşke gitmeseydin bayrama..
deseydin eşine, bebeğimiz çok küçük, salgın var ,ister istemez etkileniyorum sağdan soldan biri bir laf etse sütüm azalıyor fln diye..
lohusaligi atamadım ben deseydin.
inşallah sorunsuz geçer Allah yardımcın olsun..benimki İstanbul'a gelip beni sutumden etmişti, 3 ay sonra biz bayrama gittiğimizde mama verdigimi görünce, dehşete düşmüştü ayyy mama veriyo cocuga vah vah sütün yok mu diye..
ya nasıl yapabiliyorlar gercekten anlamiyorum.hadi bana yaptin da torunun rizkina engel oluyosun,oglunun evinin huzurunu kaçırıyorsun..
Biz gitmesek onlar gelcekler hergun arayıp çok özledim çok ozledim diyor valla dün verdim eline gittim yattım emzirmeye getirdi azcik rahat ettim ama beli koptu 😬😬
Banada emzir mama verme diyor mama sole kötü böle kötü niye böle diyorsun mamada verebilirim sütüm yetmeyde bilir dedim ins anlamıştır.
Bebek uyuyormu diye sormuyor bırakınca kendi kendine uyuyormu diyor ya uyusun diye ben takla atıyorum sanki sakince uyuyormuş gibi birde sallamadan uyuyor mu diyor 🤦🤦 ya bana herseyleri batıyor ya gerçekten erkek anneleri garip.

Bizde şu an yoldayız oda yanımızda bayrama gidiyoruz memleketlerine. Cevap vermedikçe dozu daha da arttırıyor bu tipler. Afedersin enayi falan olduğunu düşünüyorlar. Bizimkinin en büyük hobisi laf çakmak mesela .Ilk zamanlar şoka giruyrdm çaktığı laflar karşısında. Şu an o caktikca bende çakıyorum. Çok edepsiz bir kadın olduğu için bazen çaktığı laf karşısında çakacak bir laf bulamadığımda oluyor .Etkilenmeme gibi bir şey kesinlikle olmaz emin ol.Çunku içe attıkça o sana dert oluyor .Kaynana edepsizinin bana kene sütü bozuk demişliği bile var
Aslında cevap vericeksin de anlayana anlamıyorlar ki..
Dün bebeği uyutmus bak böle sakin davranicaksin sakin olursan kalpten inanırsan uyur diyor sanki ben çocuğuma ne yapıyorum 😂 günü günü mü tutmuyor bebek o diyorum aglasada üzülme her zamanı farklı diyorum yok anlamiyor

zaten sutumle de alay etmişti, sagiyordum mecburi sebeplerden dolayi, biberonda görüyordu zaten sütün pek duru,cocuga yaramasi icin yağlı olması lazım diye bi yorumda bulunmuştu.oglu sağolsun benim yerime cevap veriyodu, bu sene seni koruma programına aldım en az 6 ay annemi yanastirmicam sana dedi sağolsun:)
mıh gibi işliyor zihnine insanın 4 sene geçmiş üstünden dün gibi aklima geliyo..
Böle yetersiz hissettiriyorlar ya o kötü baksana nasıl içine işlemiş kaç yıl geçmiş hala aklında :KK43:(
Diyceksin al sen besle ozaman..
Esin iyi insan bak koruyor seni neguzel oda anneci olsa daha kotu

Aslında cevap vericeksin de anlayana anlamıyorlar ki..
Dün bebeği uyutmus bak böle sakin davranicaksin sakin olursan kalpten inanırsan uyur diyor sanki ben çocuğuma ne yapıyorum 😂 günü günü mü tutmuyor bebek o diyorum aglasada üzülme her zamanı farklı diyorum yok anlamiyor
Bence anlıyor da işine gelmiyor maksat her şeyi ben bilirim ve size öğretirim :)

Kızlar, oğlum 65 günlük. Şehirlerarası yolculuk yaptığımızdan herhalde dünden beri ateşi 37.4 ile 36.9 arasında geziyor. Ilık duş aldırdık. Üstünü fazla örtmeden gece uyuttum bu kez de üşüdü mü acaba. Şimdi ölçtüm 37.1çıktı.endişe etmeye başladım.

Kızlar, oğlum 65 günlük. Şehirlerarası yolculuk yaptığımızdan herhalde dünden beri ateşi 37.4 ile 36.9 arasında geziyor. Ilık duş aldırdık. Üstünü fazla örtmeden gece uyuttum bu kez de üşüdü mü acaba. Şimdi ölçtüm 37.1çıktı.endişe etmeye başladım.

geçmiş olsun,hava değişiminden midir bilmiyorum ama klima falan açtınız mı ki yolda?

Ateşi gayet normal, neden endiselendiniz ki? 37.6 ve sonrası yüksek ateş olarak kabul edilir.

Ateş normal endişe etmeyin huzursuzluguda yoksa keyfi yerinde demektir.
biz üstünü hiç örtmuyoruz zıbın ve corapla yatıyor.
Diğer odaların camlarini acıp kapılarını kapatıp yatakodasinin kapısını açık bırakıyoruz

Kızlar real kanama durumunuz nedir? Bebeğim 2,5 aylık oldu. Düne kadar kanamam düzensizdi ve koyu tenkti. Dünden beri oluk oluk açık kırmızı akıyor. Tam da bayram günü. Ped iki saatte bir değiştiriyorum anca yetiyor. Benimle aynı durumda olan var mı?
Ben daha regl olmadim.
Ama bu yan etki yapmaya basladi.
Ellerim ayaklarim yaniyor resmen, ter bosaltiyorum surekli menapoz teyzelere döndum.
Yangin var diye ciglik atasim geliyo bazen.

Ateş normal endişe etmeyin huzursuzluguda yoksa keyfi yerinde demektir.
biz üstünü hiç örtmuyoruz zıbın ve corapla yatıyor.
Diğer odaların camlarini acıp kapılarını kapatıp yatakodasinin kapısını açık bırakıyoruz
Bende uzerine sadece müslin seriyorum o da bel kismina ozellikle.
Corap falanda giydirmiyorum zibinla evde.
Evim baya sicak.
Onun oldugu odanin camini acmiyorum diger odalar acik.
Bazen yerde oyalayip yerde uyutuyorum daha serin oluyo uzun uyuyor.
yere kucuk bir yorgan attim öyle oyaliyorum orda

üzme nolur kendini, seni cok iyi anlıyorum.suan her süt verdigimde aklima o günler geliyor, öyle olmasa onu da böyle besleyecektim,kızımın sütünü çaldınız ondan diye kinleniyorum..sadece evladını düşün gerisi umrunda olmasın.ben cok pişman oldum keşke umursamasaydim diye ,aynı şeyi seninde yaşamanı istemem.zaman gectikce hep aklina geliyor,keske sallamasaydim diye ama elde degil işte haklısın da..
Allah yardımcın olsun..
benim eşim ben tek laf etmeden, lafı agzina tıkardi sağolsun ama o işteyken yapacagini yapiyodu..
Sağ ol canım yani eşimde annesinin bir kopyası olduğu için bu kadar zorlaşıyor herşey . Ama dediğin gibi çocuğum için takmamam lazım . Inş.sütüm bir an önce eskisi gibi olur
Ben kaynanamla yillardir gorusmuyorum benzer sebeplerden dolayi.
Gelip aylarca evimde kalip her gun 3 ögun laf sokardi kesin.
Surekli evde kavga gurultu.
Belki 10yil oldu gorusmuyorum.
Ama suan yine sutum az.
Yani süt bebegin nasibimi diyim, genetik mindiyim(anneminde olmazmis) bilmiyorum benim hic sikintim yok yani uzulup sutumun gidecegi bisi (sicaklar sadece bunaltiyor beni) ama yinede az.
Biraz cogaliyo sonra azaliyor.
Tamamen kesilir diye korkmuyo degilim ama aklima getirmek istemiyorum.
Bi ablam sutum yok deme gitti gelecek de diyo.

Oglumda kaynanam basimdaydi ama yine 8 ay emzirmistim.
Gelmisti
hele 6ay hic mama vermemistim.
Ama 3.ay dolsun mamaya baslicam cunku doymuyor napim bu durum uzucu evet olsa da sadece anne sutuyle doyursam ama nasip iste napalim

Ben kaynanamla yillardir gorusmuyorum benzer sebeplerden dolayi.
Gelip aylarca evimde kalip her gun 3 ögun laf sokardi kesin.
Surekli evde kavga gurultu.
Belki 10yil oldu gorusmuyorum.
Ama suan yine sutum az.
Yani süt bebegin nasibimi diyim, genetik mindiyim(anneminde olmazmis) bilmiyorum benim hic sikintim yok yani uzulup sutumun gidecegi bisi (sicaklar sadece bunaltiyor beni) ama yinede az.
Biraz cogaliyo sonra azaliyor.
Tamamen kesilir diye korkmuyo degilim ama aklima getirmek istemiyorum.
Bi ablam sutum yok deme gitti gelecek de diyo.

Oglumda kaynanam basimdaydi ama yine 8 ay emzirmistim.
Gelmisti
hele 6ay hic mama vermemistim.
Ama 3.ay dolsun mamaya baslicam cunku doymuyor napim bu durum uzucu evet olsa da sadece anne sutuyle doyursam ama nasip iste napalim
Benim durum çok başka canım . Iki elim yakasında eşim ve annesinin Rabbim bırakmasın yanlarına. Hani diyorsun ya ilişkimi kestim görüşmüyorum. Ben sıkıysa görüşmeyeyim .Eşim Hemen saldırıya geçer.

Benim kiz kitaplari cok sevmeye basladi.
Cok rahat yarim saat oyalayabiliyorum onlarla.
1 tane a101den almistim.
Ayni seriden 6tane trendyoldan siparis verdim.
Bakiyo dokunmaya calisiyor bakarken guluyor
Okuyorum ona az bi yazilari var dinliyor beni.
Gorsel ve dokunma becerisi olarak hosuma gittiler baskisi kalinligi.
Bu ayi bu kitaplarla atlatirim artik.
Bir de alibabanin ciftligi sarkisini seviyor.
hayvanlarin seslerini cikariyoruz seviniyo guluyo
Her gün bisi kesfediyorlar

X