2020 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Kız 👩‍👧

OY: 165 49,4%
  • Erkek👩‍👦

OY: 157 47,0%
  • İkiz Kız 👩‍👧‍👧

OY: 4 1,2%
  • İkiz Erkek 👩‍👦‍👦

OY: 1 0,3%
  • İkiz 1 Kız 1 Erkek 👩‍👧‍👦

OY: 7 2,1%
  • Üçüz 3️⃣

OY: 0 0,0%
  • Dördüz 4️⃣

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    334
Mrb bayanlar iki aylık olduk biz de. Genelde anne sütü veriyorum günde 1 ya da 2 kere de mama veriyorum pek mama içmek istemiyo. 2 gündür kaka yapmıyor idrari da kötü kokuyor. Neden olabilir acaba . Su vermiyirum
Benimki gun asiri bazende gunde 1 kaka yapiyor idrati senin yediklerinden kaynaklaniyor olabilir ama icin rahat degilse tahlil yaptirabilirsin

Mrb bayanlar iki aylık olduk biz de. Genelde anne sütü veriyorum günde 1 ya da 2 kere de mama veriyorum pek mama içmek istemiyo. 2 gündür kaka yapmıyor idrari da kötü kokuyor. Neden olabilir acaba . Su vermiyirum

reklamlardaki pine isimli bezden alıp bakabilirsin,eger enfeksiyon çıkarsa doktora goturursun? migrosta vardi.

bi de 4 kilom kaldi eski halime.
eski pant. giriyorum artik cok mesudum bu konuda.
Cabuk gitti kilolar.
Dikkat etsem o 4 kiloda gidecek hemen ama yiyorum sutum cok yok.
Yemekle alakasi yok diyenlere ben inanmiyorum.
sutlac, yesil sebzeler, dereotu, kuru incir vs gibi seyler tukettigimde artiyor.
ac kaldigimda sutum cok azaliyor.
Onun icin yiyorum 4 kiloyuda veririm gider biter uzerimden

ben de test ettim onu, yemezsen azalıyor..
ama yemekten kastım;
normal etimi,sebzemi,bakliyatimi yiyorum..3 öğün,3 ara öğün+ 3 lt su..
ara ögünlerde de sütlaç,incir,cig badem,ayran vs yiyorum kilo yapmıyor..
şimdi tatildeyim ara ara cozutuyorum o yuzden eski kıyafetlere hala giremiyorum. cunku 8 kilo fazlam var..
:KK43: kilo sicakta bile dert, Allah kilolulara dirayet kararlilik versin kurtulsunlar kilolarından.ben +8 kg tasiyamiyorum ayaklarim ağrıyor

ben de test ettim onu, yemezsen azalıyor..
ama yemekten kastım;
normal etimi,sebzemi,bakliyatimi yiyorum..3 öğün,3 ara öğün+ 3 lt su..
ara ögünlerde de sütlaç,incir,cig badem,ayran vs yiyorum kilo yapmıyor..
şimdi tatildeyim ara ara cozutuyorum o yuzden eski kıyafetlere hala giremiyorum. cunku 8 kilo fazlam var..
:KK43: kilo sicakta bile dert, Allah kilolulara dirayet kararlilik versin kurtulsunlar kilolarından.ben +8 kg tasiyamiyorum ayaklarim ağrıyor
Amin
ya evet su ic sut yapar diyorlar tamam dogru ama yemeden benim sutum olmuyor malesef
verirsin ya oglumda 8 ayda vermistim
kizda hizli gitti cok terliyorum

Benim yapım sinirimi dışarı gösteremiyorum fakat içten içe çok kızıyorum. Bebeği Eline alan TV izletiyor
Annemde bana izlet nolcak diyo
Dedim daha cok kucuk.
Guya cizgi film falan dikkatini ceker oualanir biraz hesabi yapiyo
Kendisi bizi oyle buyuttu.
Sabah kardesimle kalkardin cizgifilm basina annem uyurdu.
Bize tembihlerdi ben uyucam siz izleyin diye.
Kolayina geliyo iste bazilarinin.
Ben oyaliyorum kitap resimleri gosteriyorum, muzikli piyanosu var ayagiyla vuruyor ses cikinca hosuna gidiyor.
cocuk sarkilari soyluyorum.
Oda oda geziyoruz.
evde bebek arabasini aciyorum gezdiriyorum.
Birlikde ev supuruyoruz oyle

ben günde 5 dk cocuk kanali açıp tv karşısına koyuyorum.ama maksimum 5 dk.
televizyon renkli ve hareketli olduğundan göz kaslarını bu aylarda geliştiriyor diye dinlemiştim bir uzmanı..asla fazlası değil ama,Tv,tablet.cep telefonuna maruz kalan çocuklarda otizm olabiliyor ya Allah korusun..
Annemde bana izlet nolcak diyo
Dedim daha cok kucuk.
Guya cizgi film falan dikkatini ceker oualanir biraz hesabi yapiyo
Kendisi bizi oyle buyuttu.
Sabah kardesimle kalkardin cizgifilm basina annem uyurdu.
Bize tembihlerdi ben uyucam siz izleyin diye.
Kolayina geliyo iste bazilarinin.
Ben oyaliyorum kitap resimleri gosteriyorum, muzikli piyanosu var ayagiyla vuruyor ses cikinca hosuna gidiyor.
cocuk sarkilari soyluyorum.
Oda oda geziyoruz.
evde bebek arabasini aciyorum gezdiriyorum.
Birlikde ev supuruyoruz oyle
Bizde de ne olacak diye söylüyorlar. Ev kalabalık olunca vakit geciyorda TV sürekli açık illaki biri izletiyor.

Hanımlar 😔 galiba bebeğim isilik oldu ne yapmam gerekiyor doktora goturmeme gerek var mı. Böyle kırmızı küçük baloncuk gibiler

Hanımlar 😔 galiba bebeğim isilik oldu ne yapmam gerekiyor doktora goturmeme gerek var mı. Böyle kırmızı küçük baloncuk gibiler
İsilik olduğundan emin ol bence. Benim oğlumda da küçük baloncuk gibi çıktı sadece bacağında. Çevremde kim gördüyse isilik dedi doktorun biri isilik değil dedi krem verdi başka bir doktor başka bir krem verdi en son doktorun biri süt ürünlerine alerjisi olabilir 3 hafta içinde süt olan hiçbir şey yeme geçerse alerjisi vardır geçmezse cildiyeye götür mutlaka dedi. 2 haftanın sonunda geçti. Alerji dikkate alınmalı kötü sonuçlar doğurabiliyor.

Rutky Rutky uzulme benimde goguslerim suan öyle.
ozellikle gunduz sık emdiginden bazen sutum yetmiyor (3.ayi dolsun dr. kontrolunde anlatip mamaya baslamayi dusunuyorum misal gunduz 2 defa falan gibi)
sut arttirici cay, damla hepsini kullandim kullaniyorumda.
Ama mesela oglumda da benim 8ay sutum oldu.
Anneminde bizde sutu pek yokmus.
Yani cocugun nasibi iste.

Bana faydali gelenleri yine yazim bunlari tukettigimde en azindan gece falan baya süt toplaniyo

Kuru incirin arasina ceviz koyup yiyorum.
Hurma, dereotu, sütlac, marul (kis olsa yesil sebzeler sut yapiyor) bol su.
Bunlar bana iyi geldi.

Ama dedigim gibi kiminin sutu 2 yasina kadar oluyor benim gibilerinde 8 ay olsa bari diye umut ediyorum.
Ama azaldigini hissediyorum.
Teşekkür ederim cevabın için . Benim sütüm öyle güzeldi ki inan taş gibi oluyrdu göğüslerim. Kaynanam bende bir aydır . Eşimle tartıştık bir hafta boyunca eşim ve kendisi burnumdan getirdi . Öyle üzüldüm ki o gün bugündür sütüm azaldı bomboş sanki memem . En başta çok vardı çünkü . Şimdide ne yapsam artmıyor

bence götür, ilk kızım cok alerjik kendi terine bile alerjisi var..yenidogdugunda da dedigin tarzda isilik olmustu.3 yasina kadar yaz ayları hep kabusumuz oldu :KK43: suan 4 yaşında gunese, sıcağa yeni yeni alışıyor cildi ilk kez kabarmadi.. küçükken doktoru oksizinc diye bi krem var onu vermisti, hemen söndürmüstü kabarcıkları.. bence ihmal etme, , geçmiş olsun canım..

Teşekkür ederim cevabın için . Benim sütüm öyle güzeldi ki inan taş gibi oluyrdu göğüslerim. Kaynanam bende bir aydır . Eşimle tartıştık bir hafta boyunca eşim ve kendisi burnumdan getirdi . Öyle üzüldüm ki o gün bugündür sütüm azaldı bomboş sanki memem . En başta çok vardı çünkü . Şimdide ne yapsam artmıyor

çok üzüldüm:KK43: ilk dogumumda bende aynı sebepten 3 ay verebildim süt, sıkıntıdan tekrar sigaraya baslamistim..simdi coronadan sebep rahatim, henüz hiç gelmedi

çok üzüldüm:KK43: ilk dogumumda bende aynı sebepten 3 ay verebildim süt, sıkıntıdan tekrar sigaraya baslamistim..simdi coronadan sebep rahatim, henüz hiç gelmedi
Eğer huzurunu bozacaksa hiç gelmesin inş.Hakkimi helal etmiyorum onlara .Evladımın rızkı onlar yüzünden böyle oldu .Ne desem boş terbiyesiz insanlar çünkü

Eğer huzurunu bozacaksa hiç gelmesin inş.Hakkimi helal etmiyorum onlara .Evladımın rızkı onlar yüzünden böyle oldu .Ne desem boş terbiyesiz insanlar çünkü

üzme nolur kendini, seni cok iyi anlıyorum.suan her süt verdigimde aklima o günler geliyor, öyle olmasa onu da böyle besleyecektim,kızımın sütünü çaldınız ondan diye kinleniyorum..sadece evladını düşün gerisi umrunda olmasın.ben cok pişman oldum keşke umursamasaydim diye ,aynı şeyi seninde yaşamanı istemem.zaman gectikce hep aklina geliyor,keske sallamasaydim diye ama elde degil işte haklısın da..
Allah yardımcın olsun..
benim eşim ben tek laf etmeden, lafı agzina tıkardi sağolsun ama o işteyken yapacagini yapiyodu..

üzme nolur kendini, seni cok iyi anlıyorum.suan her süt verdigimde aklima o günler geliyor, öyle olmasa onu da böyle besleyecektim,kızımın sütünü çaldınız ondan diye kinleniyorum..sadece evladını düşün gerisi umrunda olmasın.ben cok pişman oldum keşke umursamasaydim diye ,aynı şeyi seninde yaşamanı istemem.zaman gectikce hep aklina geliyor,keske sallamasaydim diye ama elde degil işte haklısın da..
Allah yardımcın olsun..
benim eşim ben tek laf etmeden, lafı agzina tıkardi sağolsun ama o işteyken yapacagini yapiyodu..
Sağ ol canım yani eşimde annesinin bir kopyası olduğu için bu kadar zorlaşıyor herşey . Ama dediğin gibi çocuğum için takmamam lazım . Inş.sütüm bir an önce eskisi gibi olur

malesef hemen etkileniyor süt.
Bende bunaldim biraz evde olmak, sicaklar, alerjim azitti (sicaga gunese alerjim var) stresle birlikde cogaldi onlarda etkiledi sutumu.

Napalim artii 3 ay doluyor ben 4. ayda baslicam mamaya az az
Yapacak bisi yok

malesef hemen etkileniyor süt.
Bende bunaldim biraz evde olmak, sicaklar, alerjim azitti (sicaga gunese alerjim var) stresle birlikde cogaldi onlarda etkiledi sutumu.

Napalim artii 3 ay doluyor ben 4. ayda baslicam mamaya az az
Yapacak bisi yok
Erken değil mi

Merhaba hanımlar. Oğlum 16 temmuzda çocuk doktoru tarafından 6100 gram olarak tartıldı. Aşıya gittiğimiz asmdeki Hemşire ise 20 temmuzda 6400 dedi. Bugün gittim kendi hemşiremiz 6650 dedi. Yani son tartım doğru ama ilk ikisinden hangisi yanlis bilmiyorum. Çişli bez sayısı dolu dolu günde 4 falan. Bana az geldi o yüzden gittim tarttırdım. Yaz sıcaklarından mi acaba bu azalma sizde durumlar nasıl? Kilo alımı doktorun ölçtüğüne göre günde 39 gram, hemşireye göre 25 gram oluyor. İnşallah doktorunki doğrudur. Sütüm de yeterli bence çünkü bebeğim doyuyor ağlama vs yok hatta ben bazen veriyorum kendisi istemiyor tok olduğu için. Ama yumuşadı tabi eskisi gibi dolu dolu değil artık

Sağ ol canım yani eşimde annesinin bir kopyası olduğu için bu kadar zorlaşıyor herşey . Ama dediğin gibi çocuğum için takmamam lazım . Inş.sütüm bir an önce eskisi gibi olur
Ben ilk zamanlar kayınvalideme he he diyordum etkilenmyim diye etkilenmiyorum saniyordum ama insan çok etkileniyor.
Sürekli kendi cocuklariyla bebeğimi kıyasliyor o hiç sallamadan hiç of demeden büyütmüş AA benim bebegm ağlıyormus onun çocukları hiç aglamazmis onun yüzünden ilk 40 gün görmediğim doktor kalmadı çocuğumun birşeyi mi var diye şimdide arayıp ben torununu her şekilde kabul ediyorum diyor 🤦 sanki çocuğunun birşeyi var :/
Belki alerjisi var diye ilk zamanlar katı diyetteydim bana bakıp zavallı kızcağız yazık sana diyip yemekleri hopletiyordu.
Şuan yoldayız bayrama gidiyoruz resmen travma olmuş cok korkutorum yasiycaklarimdan..
Allahım sabir ve hee heee deme gücü ver bana 🙏

Ben ilk zamanlar kayınvalideme he he diyordum etkilenmyim diye etkilenmiyorum saniyordum ama insan çok etkileniyor.
Sürekli kendi cocuklariyla bebeğimi kıyasliyor o hiç sallamadan hiç of demeden büyütmüş AA benim bebegm ağlıyormus onun çocukları hiç aglamazmis onun yüzünden ilk 40 gün görmediğim doktor kalmadı çocuğumun birşeyi mi var diye şimdide arayıp ben torununu her şekilde kabul ediyorum diyor 🤦 sanki çocuğunun birşeyi var :/
Belki alerjisi var diye ilk zamanlar katı diyetteydim bana bakıp zavallı kızcağız yazık sana diyip yemekleri hopletiyordu.
Şuan yoldayız bayrama gidiyoruz resmen travma olmuş cok korkutorum yasiycaklarimdan..
Allahım sabir ve hee heee deme gücü ver bana 🙏

ah be canım keşke gitmeseydin bayrama..
deseydin eşine, bebeğimiz çok küçük, salgın var ,ister istemez etkileniyorum sağdan soldan biri bir laf etse sütüm azalıyor fln diye..
lohusaligi atamadım ben deseydin.
inşallah sorunsuz geçer Allah yardımcın olsun..benimki İstanbul'a gelip beni sutumden etmişti, 3 ay sonra biz bayrama gittiğimizde mama verdigimi görünce, dehşete düşmüştü ayyy mama veriyo cocuga vah vah sütün yok mu diye..
ya nasıl yapabiliyorlar gercekten anlamiyorum.hadi bana yaptin da torunun rizkina engel oluyosun,oglunun evinin huzurunu kaçırıyorsun..

X