• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    260
Merhaba kızlar Allah bebişlerimizi sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin amin:anneadayı: sabahtan beri bir çok konu okudum fakat bu konuda biraz konuşmaya ihtiyacım var, dün vajinal ultrasonda kese bariz gözüktü fakat şimdilik bebek görünmüyor dedi dr. Haftaya tekrar gideceğiz inşallah. Sizlerde de benzer durumlar oldu mu, neler yaşadınız?
Benimde ilk muayenede kese gözükmüştü bebek gözükmedi.10 gün sonra tekrar gittigimizde bebeği ve kalp atışını gördük.Kacinci haftada kese göründü önemli olan o.Birde vajinalmi bakti

Benimde ilk muayenede kese gözükmüştü bebek gözükmedi.10 gün sonra tekrar gittigimizde bebeği ve kalp atışını gördük.Kacinci haftada kese göründü önemli olan o.Birde vajinalmi bakti

6+2de kese göründü elhamdülillah. Evet vajinal baktı, bir de hazırlanırken daha çok erken o yüzden vajinal bakacağım dedi

Kızlar benim iki üç gündür o kadar midem bulanıyor ki sanki herşeyden tiksiniyorum inanır mısın sanki eşim bile kokuyor burnuma :KK43: Geceleri kaç defa uyanıyorum sıcak basıyor sanki bide o kadar rüya görüyorum ki.. Sanki depresyonda gibiyim çok mutsuz benim gibi olan var mı şu an cok kotu hissediyorum kendimi..Bebeğim için güzel beslenmek istiyorum ama iki gündür hiçbir sey yiyemiyorum vicdan azabı cekiyorum sanki bu da beni depresyona sokuyor malesef desteklerinizi bekliyorum :KK200:
Canım inan aynı durumdayım yazmıstım hatta oğluşumun agzı sanki kokuyor gibi geliyor cok üzülüyorum diye sonra içimi bi korku sarıyor ben ikinci bebeğe bakabilecek miyim ilkine haksızlık mı ediyorum acaba öncesinde daha detaylı mı düşünseydim diye geceleri uyku yok garip garip rüyalar hepimizde var inan bende ara ara durup sanırım mutlu değilim diyorum sonra kendimi teselli ediyorum işte bunlar hep hormonlardan diye 😂

Kızlar bişey sormak istiyorum , ben ilk zamanlar canım hep tuzlu istıyordu , şimdi tatlı istemeye basladı , acaba değerlerim mi düşüyor onlami alakalı ? Çok kafama takiyorum, bu arada kese gözüktü ama pazartesi tekrar gidıcem
Canım değerlerle alakalı bir sey değil bence bu☺️

Merhaba kızlar Allah bebişlerimizi sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin amin:anneadayı: sabahtan beri bir çok konu okudum fakat bu konuda biraz konuşmaya ihtiyacım var, dün vajinal ultrasonda kese bariz gözüktü fakat şimdilik bebek görünmüyor dedi dr. Haftaya tekrar gideceğiz inşallah. Sizlerde de benzer durumlar oldu mu, neler yaşadınız?
Banada aynısını dedi , haftayı bekliyorum hiç vakit gecmiyo hayırlısı 🙏

Bunları bilmiyordum canım bilgilerin için cok teşekkür ederim ne kadar güzel seyler öğreniyorum sizlerden içim rahatladı :KK200: Doktor bol su içceksin olabilcek idrar yolu enfeksiyonu için dedi buyuk olçude engelliyormuş suyu çok içince benim de midem bulanıyor malesef bu konuda bilgin var mı?
Evet bana da suyu çok içmem söylendi su sadece idrar yolu için değil tüm vücudu arındırmak için gerekiyor ve ödemi engellemek için. Su tek başına mideni bulandırıyorsa içine limon veya taze zencefil ekleyebilirsin. Zencefil ve limon mide bulantısı için çay olarak da tavsiye ediliyor. Ben bulantı için bazen de 4-5 tane tuzsuz leblebi alıyorum ağzıma. İnşallah şu 13 haftayı atlatınca düzelecek bunlar, zaten yarısı da gitti bile

Merhaba ben de geçen hafta perşembe günü ultrasona girmiştim kesen belli belirsiz gözüküyor dedi doktor. Yarın başka bir doktora gideceğim inşallah güzel haberler alırız. Sizin de erken dönemde olduğu için gözükmüyor olabilir belki ya da cihazlar da farkedebiliyormuş sanırım. İnşallah hepimiz hayırlı haberler alırız🙏

Merhaba ben de geçen hafta perşembe günü ultrasona girmiştim kesen belli belirsiz gözüküyor dedi doktor. Yarın başka bir doktora gideceğim inşallah güzel haberler alırız. Sizin de erken dönemde olduğu için gözükmüyor olabilir belki ya da cihazlar da farkedebiliyormuş sanırım. İnşallah hepimiz hayırlı haberler alırız🙏

Merhaba kızlar, gebeliğinizi muhtemelen yeni öğrendiyseniz doğumunuz eylüle denk gelecek. Burdan kontrollerimizi, rutinlerimizi paylaşalım birbirimize fikir verelim. Takvime eklenmek isteyen arkadaşlar bana yazın bazen kaçıyor 😂

Muhtemel Doğum TarihiCinsiyetBaşlangıç kiloKaçıncı
@yavru kartal06 Eylül?711.
BUSR412 Eylül?641.
Mihmandar_3411 Eylül?752.
Minnakk2910 Eylül621.
@Azraaaa29068 Eylül751.
@Sssyyyaaa13 Eylül
55
1.
@efrahuzeyfe14 Eylül643.
@hobby859 Eylül731.
@Renkli bukalemun5 Eylül661.
@Gul45masal5 Eylül661.
@SERAPGNL18 Eylül552
Son adet tarihim 6 Aralık benim de. Başlangıç kilom da 49

Kızlar bulantısı olanlar nasıl çözümler buldunuz. 3 gündür cok kötüyüm. Açken ve yeni yemek yediğim zamanlar çok kötüyüm. Afedersiniz istifa etmeden rhatlayamiyorum ondada acı su geliyor sadece... çubuk kraker denedim sade soda fena değil gibi ama yine de fena haldeyim.

Her şeyi o kadar cok kafama takıyorum ki hayırlısıyla bi düzene girdiği günleri görsem 🙏, hamilelik için cok keyifli derler hep , ben korkudan hiç bişey düşünemiyorum ☺️

Aslında biliyor musun, burada birbirimize faydamız kadar zararımız dokunuyor olabilir. Çünkü hamilelik zaten çok hassas bir dönem, hormonlar resmen esir alıyor kadınları, bir de burada birbirimizden duyduklarımızla evham yapıp kendimize stres yaratıyoruz. Benim ilk hamileliğimde doktorum daha ilk görüşmede "beni her sorun olduğunda arayabilirsin ama ben de senden rica ediyorum, internette okuduklarınla bana gelme" demişti. Adamcağızı nasıl darladıysak artık 😂

• Beğen
Reactions: Mgt
Kızlar bulantısı olanlar nasıl çözümler buldunuz. 3 gündür cok kötüyüm. Açken ve yeni yemek yediğim zamanlar çok kötüyüm. Afedersiniz istifa etmeden rhatlayamiyorum ondada acı su geliyor sadece... çubuk kraker denedim sade soda fena değil gibi ama yine de fena haldeyim.
Hamilelik dışında da çubuk kraker bulantıya iyi gelir ama kabızlık yapar, o nedenle ishal yoksa pek yemem ben. Onun yerine leblebi öneririm. Bir de ıhlamurdan çok fayda görüyorum. 1 dolu tutam ıhlamur çiçeğinin üzerine kaynamış su ekleyip en fazla 4-5 dk bekletip içebilirsiniz. İçine 1 dilim taze zencefil de koyabilirsiniz. Zencefil de ıhlamur da gebelikte güvenli bitkidir. Hem bulantıya hem şişkinlik ve hazımsızlığı iyi geliyor. Rahat uyku da bonusu...

Aslında biliyor musun, burada birbirimize faydamız kadar zararımız dokunuyor olabilir. Çünkü hamilelik zaten çok hassas bir dönem, hormonlar resmen esir alıyor kadınları, bir de burada birbirimizden duyduklarımızla evham yapıp kendimize stres yaratıyoruz. Benim ilk hamileliğimde doktorum daha ilk görüşmede "beni her sorun olduğunda arayabilirsin ama ben de senden rica ediyorum, internette okuduklarınla bana gelme" demişti. Adamcağızı nasıl darladıysak artık 😂
Eşimde bana bakma şu nete diyor , okudukça geriliyorum dediğiniz gibi , ama sürekli yattığım için hep giriyorum , baktıkcada daha cok üzülüyorum , belirti arıyorum ,bu nasıl geccek hç bilmiyorum.

Hamilelik dışında da çubuk kraker bulantıya iyi gelir ama kabızlık yapar, o nedenle ishal yoksa pek yemem ben. Onun yerine leblebi öneririm. Bir de ıhlamurdan çok fayda görüyorum. 1 dolu tutam ıhlamur çiçeğinin üzerine kaynamış su ekleyip en fazla 4-5 dk bekletip içebilirsiniz. İçine 1 dişim taze zencefil de koyabilirsiniz. Zencefil de ıhlamur da gebelikte güvenli bitkidir. Hem bulantıya hem şişkinlik ve hazımsızlığı iyi geliyor. Rahat uyku da bonusu...
Canım allaha şükür kabızlık sorunu hala yaşamadım. AMa yaşamadım dediğim şey ertesi güne başıma geliyor. Soda malum dr günde 1 tane dedi leblebi aldım onuda denicem ama bu kdr kötü olacağını tahmin etmedim. Zencefil kuru yada yaş fark ediyormu ?

Eşimde bana bakma şu nete diyor , okudukça geriliyorum dediğiniz gibi , ama sürekli yattığım için hep giriyorum , baktıkcada daha cok üzülüyorum , belirti arıyorum ,bu nasıl geccek hç bilmiyorum.
Bence de eşin haklı, bebiş sağlıklıysa zaten sana çoktan yapıştı 😍 🥰 Bu durumda onu boşu boşuna strese sokuyor olacaksın.

Sağlıklı değilse de burada okudukların sonucu değiştirmeyecek.

Madem yatmak durumundasın bence bebiş kıyafetleri olan sayfalara, kedi köpek videolarına bak 😀 Ben down sendromlu gebeliğimde öyle büyük stres yaşadım ki yattığım yerden Muhteşem Yüzyıl Kösem'i izleyip bitirmiştim. Gerçekten de kafam dağılıyordu, aksi halde makale ve internette okuduklarımdan aklımı kaçıracaktım.

Canım allaha şükür kabızlık sorunu hala yaşamadım. AMa yaşamadım dediğim şey ertesi güne başıma geliyor. Soda malum dr günde 1 tane dedi leblebi aldım onuda denicem ama bu kdr kötü olacağını tahmin etmedim. Zencefil kuru yada yaş fark ediyormu ?
Kök veya taze zencefil farketmez ama tazesini kaynatmayıp demliyoruz yani üzerine kaynar su döküp bekliyoruz, kuru zencefili soğuk suya koyup kaynamasını bekleyip 5 dk kaynatıyoruz. Hazırlama şekli farklı yani. Bir de aç karnına olan bulantıya ananas iyi geliyor. Ananas kabızlıkta da çok faydalı, kabızlık olursa sabah aç karnına yemek çok işe yarıyor 👍🏻 Hem lezzetli hem faydalı 😊

Üye Adı
Başlangıç Kilo
A ankathesimurg 4203.09.202065?1.
begri begri 04.09.202052?2.
Simpsons35 Simpsons35 04.09.202057?1.
@Gul45masal05.09.202066?1.
@Renkli bukalemun05.09.202066?1.
Z Zeusunkiziyim 06.09.202053?1.
@Rabiavemercimek07.09.202064?1.
@Azraaaa290608.09.202075?1.
@hobby8509.09.202073?1.
@Iremsoner09.09.202069?1.