2020 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    260
Sizinki 4u tamamlAmis bari bizimki on 2den biri vardı biri yoktu olmayan tarafın yani çıkmıştı anlatabildim mi bilmem ama

Seslerini kesfediyorlarmis bu ay içinde o yüzden yapıyorlar galiba öyle.bizimkide bişey istese yada kendini bazen ifade etmek için bağıra bağıra takıyor kendini parcaliyor resmen illa istediği olucak ben yapmamaya çalışıyorum sonra beni yenemeyince hiç bişey olmamış gibi susuyor bazense kahkaha atıyor sonra

Bizde bugün vurulduk. Dişte cikaracak ikisi bir oounca mı bilmiyorum ama ateşi çıktı calpol verdim şimdi iyiyiz baya ağladı bizimkide. Bu arada canım yanlış anlama ama doktor sanki başından savmak için alerji ilacını vermiş gibi yapmış. Tek derdinizin uyku olduğunu sanmış. Allah sabır versin inşallah tez zamanda toparlar küçük beyfendi. Benim bir yeğenim aynı senin oğlun gibi çok çektirdi bizlere bir iki yaşından sonra resmen melek gibi oldu

Bizimki hala anne baba demiyor çok takıyorum
Erkek çocukları geç konuşuyor genelde gerçekten hiç takma çocuklar içinde yaşayan biri olarak söylüyorum. Geçen iki yaşında bir çocukla Eylül oynuyordu hiç net söylediği bir kelime yokmuş ded bab diye kisaltiyormus doktora götürüp duruyoruz dedi ama bişey yok gayet normal demişler tüm gittikleri doktorlar yani hiç canını sıkıp üzme kendini. Her yaptığın ona şöyle biseyoeri verirken eline isimlerini şöyle zamanla oturur herşey

Hangi marka model acaba ben de düşünüyorum da

Aynen öyle resmen başından savdı.doktorumuzu değiştiriyoruz.başkasına götürecem.yorgunluktan yıkılmak üzereyim çünkü

Aynı bizimki valla Bi anda Bi bağırarak ağlıyor bişey oldu kesin diyorum Bi gidiyorum hiç bişi yok bana gülüyor

Hiç takma kafaya canım.konuşup konuşup kafamızı şişirdikleri günler gelince de bu günlerimizi özleyeceğiz.mesela otuma simidinde oturduğu günleri özlüyorum şu anda
Canım çenesi hiç durmuyor aslında kendince hep bir şeylet anlatıyor. Ba ba diyor fakat bilinçsiz.
Evet arkadaşımın oğlu da 2 yaşında ağlamak dışında ses çıkartmıyormuş doğru düzgün ama işte insan hep iyi örnekleri görüyor

Haklsiin bende hep uyku konusunda özellikle başka bebelere bakıyorum.bebek arabasında duran yemek yerken sessizlesen kucakta sakın olan bebeklere bakıp benimki neden böyle diyorum genelde

Çok takılma canım zamanı geldiğinde bir anda yapıveriyorlar. Dedikleri gibi erkekler biraz daha geç konuşabiliyor.

Civciv saliha Canım benim oğlum ilkokul 2’deyken tüm sınıf arkadaşlarıyla beraber rehberlik gözetiminde test gibi birşeye girdiler. Yeni bir bilgiyi nasıl öğrendiklerine dair. Görsel Edinim, İşitsel Edinim, Dokunsal edinim, Kinetik Edinim ...vb gibi çocukların nasıl edinim kazandıklarını anlamaya yönelikti. Burada öğretmen arkadaşlarımız var. Onlar konuya daha hakimdir. Test sonuçlarını sonra velilerle değerlendirdiler. O zaman öğrendim ki her çocuğun kendine ait bir öğrenme methodu var. Bu doğumla başlayan bir süreç. Benim oğlum görsel ve kinetik edinim çocuğuydu. Kimi çocuk duyduğu şeyi hemen tekrar ediyor, belleğine atıyor ihtiyaç anında kullanıyor. Bu işitsel edinim. Benim oğlum gibi kimi çocukta taklit ediyor, oyunla öğreniyor, canlandırma istiyor. Bunları anlatmamdaki sebep, kafana takma, belki Öğrenme şekli farklıdır. Mesela evde abisi yada ablası olsaydı, o sana anne diye seslendiğinde belki onu taklit edecekti. Bir de başka bir formda okumuştum. Bebekler bir kabiliyetini geliştirirken, diğer yeteneklerini geliştirmek için beklerlermiş. Örneğin şuan yürümeye çabalıyorsa, konuşma bekleyebilir, aynı anda iki yeteneğimi geliştirmeye konsantre olamam derlermiş

Bizimki hala anne baba demiyor çok takıyorum
Aynıyız canım. Benimki de sabahtan akşama kadar gıgıl gıgıl diyor konuşup duruyor ama asla anne demiyor. Ben de taktım bir süre bunu sonra dedim ki elbet diyecek daha çok küçük, öğreniyor. Sen bol bol kitap oku kukla yap oyunlarla öğrenir o da

Çok güzel bir anlatım olmuş bunu ilk kez duydum ve bunu okuyunca aklıma geldi Eylül bir ara dudaklarimizi izlerdi bişey söylerken o sesleri çıkarmaya çalışıyordu sonrasinda

Haklsiin bende hep uyku konusunda özellikle başka bebelere bakıyorum.bebek arabasında duran yemek yerken sessizlesen kucakta sakın olan bebeklere bakıp benimki neden böyle diyorum genelde
Tamamen yapısal birşey. Benim 6 yaşındaki kızım aynı anlattığın gibiydi. Ne bebek arabadında duruyordu. Ne uykuya kolay geçiyordu. Koltuk tepelerinde atlaya zıplaya büyüdü şükür. Şimdi kendi uyumuş kanepedeoğlumda bebek arabasında durur yemek yerken heyecanlanır uyku da dalarken sorun çıkarmaz ama gece sayısız uyanıyor. Kızım da gece uyanmazdı. Yani tamamen yapıları farklı

Biz de esimle bugün bunu konuştuk, acaba ilk cocuklarda anne babanin acemiligindem mi uyku sorunu oluyor diye. Benim ilk kizim senelerce uyumadi (sadece 4bucuk yasinda ama ömrümden ömur gitti) simdi daha iyi uykusu. Dediğin gibi uyuyunca da kolay uyanmıyor. Bu ufakligim cok durmuyor ama en azindan uykusu geldiğinde aşırı sorun çıkarmıyor genelde.
Esime göre acemilik ama ben daha cok fitrat diyorum

Kızlar, benim oğlumun bi huyu var uyurken kalkıp oturuyor sonra pat diye atıyor kendini uyumaya devam ediyor Beşiğinde yatırıyorum kendi odasında ama sesi ta bizim odaya geliyor oturduğunda kendini atarken kafasını vuruyor beşiğine korumalık var şu beşik kenarına takılandan ama o kadar sert atıyorki tak tuk geliyor sesi hem canı acıyodur illa. Kafasını vura vura aptal olacak çocuğum. Yastık koysam yeri daralcak beşiği küçük dar bi beşikte değil. Resmen çift kişilik yatak lazım bizim oğlana var mı önerisi olan ne yapabilirim

Benimki de öyle.hatta kafasını yatağın başına vurup durduğu için onun adı artık minik boğa

ARkadaşlar ben artık çıldırmak üzereyim.. bir bebek sürekli mızmız olabilir mi? Uykuya direniyor, yemeğe direniyor, oyuna direniyor.. sürekli mızmızlanıyor.Lütfen aranızdan biri çıkıp desin ki bizde yaşadık şu kadar zaman sonra geçti. Sürekli üstüme başıma tırmanıyor, kucağıma alıyım bu seferde ittiriyor inmek istiyor. Bu böyle günde milyon kez tekrarlanıyor. Diştir dedim ama ama bir 10 gündür böyle, çıkannbir diş yok

Biraz önce bunu düşünüyordum. Bir bebek tüm gün neden mızlayıp ağlar Öyle yoruldum ki. Bugün bir de akşama kadar uyutamadım. Ancak akşam üstü biraz uyudu. Niye bu kadar mutsuz anlamıyorum Bir yaş dedik düzelen bir şey yok. Daha bunun 2 yaş sendromu var Bir ohh diyeceğimiz günler olacak mı merak ediyorum?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…