Civciv saliha Canım benim oğlum ilkokul 2’deyken tüm sınıf arkadaşlarıyla beraber rehberlik gözetiminde test gibi birşeye girdiler. Yeni bir bilgiyi nasıl öğrendiklerine dair. Görsel Edinim, İşitsel Edinim, Dokunsal edinim, Kinetik Edinim ...vb gibi çocukların nasıl edinim kazandıklarını anlamaya yönelikti. Burada öğretmen arkadaşlarımız var. Onlar konuya daha hakimdir. Test sonuçlarını sonra velilerle değerlendirdiler. O zaman öğrendim ki her çocuğun kendine ait bir öğrenme methodu var. Bu doğumla başlayan bir süreç. Benim oğlum görsel ve kinetik edinim çocuğuydu. Kimi çocuk duyduğu şeyi hemen tekrar ediyor, belleğine atıyor ihtiyaç anında kullanıyor. Bu işitsel edinim. Benim oğlum gibi kimi çocukta taklit ediyor, oyunla öğreniyor, canlandırma istiyor. Bunları anlatmamdaki sebep, kafana takma, belki Öğrenme şekli farklıdır. Mesela evde abisi yada ablası olsaydı, o sana anne diye seslendiğinde belki onu taklit edecekti. Bir de başka bir formda okumuştum. Bebekler bir kabiliyetini geliştirirken, diğer yeteneklerini geliştirmek için beklerlermiş. Örneğin şuan yürümeye çabalıyorsa, konuşma bekleyebilir, aynı anda iki yeteneğimi geliştirmeye konsantre olamam derlermiş