2020 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    260
Kahvaltıda farklı yedirdiğiniz bir şeyler var mı kızlar? Sıcaklarda her gün yumurta vermek istemiyorum. Zaten sadece omlet olarak yiyor. Arada meyveli yulaf ezmesi yapıyorum.

Bu sabah bu soruyu sormayı o kadar çok düşündüm ki. Ama çekindim nedense, iyi ki sormuşsun cevapları bekliyorum ben de.

Bu sabah bu soruyu sormayı o kadar çok düşündüm ki. Ama çekindim nedense, iyi ki sormuşsun cevapları bekliyorum ben de.

Ben mesela her sabah yumurta ve pekmez veriyorum yumurta bazen domatesli peynirli ama çoğunlukla sade. Evde varsa ve üşenmezsem portakal suyu da sıkıyordum ama epeydir yapmıyorum onu.

Ne yapsam yemiyor sabahtan beri kırk takla attım.yemedi yemedi ve yine yemedi.geçen gün kahvaltıda muzlu pankek yaptım eline verdim ve yere attı.sonra ağzının içine koydum ağzından çıkardı.patatesi patates kızartması şeklinde doğrayıp üstüne zeytinyağı gezdirip fırına atıyorum onu eline veriyorum.ona bayılıyor ama onjn da sınırı var tabikii.iki ya da üç parça yiyor.yarısına kadar yiyip gerisini o minnacık avucunun içinde hamur yapıp yere atıyor

Artık sinirlerime hakim olamıyorum.kaç kezdir elimi kaldırıyorum dövme noktasına geliyorum.gerçekten de 10 aydır çok zor günlerden geçtim.bugün resmen ne kadar yorulduğumı anladım.sabahın 7sinden beri oğlumun yapmadığı huysuzluk aksilik kalmadı.dün akşama kadar temizlediğim eve sabah koca bir bardak kefiri döktü.koltuk,sehpa,üstü,örümceği her yer kefir oldu.kendimi kaybettim.sabah saat 8:30du çok bağırdım çoooookkkk.11 gibi uyuttum ben de yanına kıvrıldım.okadae bitkin uykusuzum ki..tam dalacağım anda ağlayarak uyandı.tekrar emzirdim.uyudu..yine tam dalacam yine ağlamaya başladı.kaldıramıyorum artık.çok çaresizim ne yapacağımı bilmiyorum

Yardim alabilir msiin? Birilerinden acil yardim alıp sinirlerini gevsetmen gerekiyor.
Yoksa esin kendini zorlayip bugunlerde bir saat baksa sen hic onlarin sesini duymayacagin bi yerde istedigini yapsan (uyumak banyo, muzik veya film esliginde mutfagi toparlamak, disari cikmak gibi)
Yasadiklarinda yalniz degilsin

Kizlar kahvalti sormussunuz, benim bebegim çiğneme,yutma konusunda biraz gecikmeli. O yüzden sabahlari pure veriyorum pankek omlet flan yemiyo. Hurma yumurta sarisi yulaf ezmesi karistiriyorum genelde bu. Yoksa yine yulafli kayisi püresi
Ve 10 günü gecti sanriim benimki de sizler gibi bisey yemiyo benzer dönemlerdeyiz..

B Bebekannesiii inan yalnız değilsin canım Dün aynı senin gibiydim. Kendi kafamı vurasım geldi duvara. İnsanın beyni zonklar mı o derece sinirlerim gerildi
Zaten hem ruhen,hem bedenen yorgunluk var. Bir de krizleri eklenince kaldıramıyor insan. Dedikleri gibi yardım iste yakında biri varsa. Dedim dün delircem diye eşime. Çıkıp gelmiş biraz arabayla gezdirelim rahatlayın diye. Kendini yırtan çocuk sustu. Dönüşte de uyudu.
Insanın kendine bir iki saat ayırması çok önemli. Nasıl iyi geliyor. Bugün anneme bıraktım temizlik yapamıyorum diye. Allahım temizlik yapmayı özler mi insan? Açtım müziği o iki, üç saat terapi gibi geldi. Yalnız kendini dinlemek istiyor insan. Ara ara böyle kaçamaklar yapabilsek. Şöyle hiçbir şey yapmadan 2 saat uzanmak istiyorum mesela

Bizim gündüz uykuları en fazla 20 dk gece uyması 2 buçuk 3ü buldu. Şimdi memleketteyim yemeğim pişiyor bi oh diyebiliyorum yine de yoruluyorum gidince ne yapcam bilmiyorum. Burda bizimkiler tv bağımlısı odadan çıksalar bile tv açık olur çok zorladım çok direndim ama bizimkide tv izlemeye başladı gözünü ayırmadan reklam izliyor sinir oluyorum

Evet bıgün ablamı aradım.ama önce eşime isyan ettim.çünkü eşimden de kaynaklanıyordu.ne zaman ailemde kalmak istediysem reddetmişti.bana hep annesini söylüyordu.en son annesinin beni her defasjnda laflarıyla ne hale getirdiğini de suratına haykırdım.bugün de ağlamaktan gözüm çıktı.yete artık dedim beni ne zamana kadae bu psikolojinin içine hapsedeceksin?herkes ailesinden yardım alıyor.neden yardım almamam için direniyorsun? Oğlumuzu bugün dövecektim nerdeyse farkında mısın dedim? Tmm istersen git bugüm orda kal dedi.gerek yok dedim bından sonra ablam gelip alacak biraz o ilgilenecek ben de kafamı dinlicem dedim.tmm dedi.demekki illa bağırıp çağırıp ağlamak gerekiyormuş.benim için gerçekten de aşırı derecede yıpratıcı bir gündü.

Erkekler! Bizi anlamiyolar

Erkekler! Bizi anlamiyolar
Aynen.bugün neden evlendiğimi bir kez daha sorguladım zaten.ne güzel özgür özgür takılıyırdum dedim nerden bulaştjm evliliğe diye bağırıp çağırdım.daha neler neler söyledim.genç kızlar da evlilik de iyi bir şeyler var zannediyorlar da cart da curt da neler saydım neler

Bende çok sıkıntıdayım. Kendime ne çözüm arasam tıkandı. Öylece sürünüp gidiyorum ruhi bedeni. Uyku da yok sayılır moralde. Ablasiyla ilgilenemeiyorum ona cok üzülüyorum. Yavrumun cok güzel yaşı, 4 yaşında oyun mutluluk lazım. Evde kaldik böyle, ikinci dogumuma kadar oyle guzel ilgilenmistim ki..
Rahatliycagim bi yer yok bazen kendimi köle gibi hissediyorum

Hayaller ve gerçekler giriyo burda. Denklik cok önemli, evlenirken 40 kere dusunmek denemek lazim. Bazi ciftler kafa dengi olabiliyo kesinlikle birbirinin rahatini düşünen yardimlasan kari koca olmak lazim yoksa ömrümüz tükeniyo.

Bırakacaksın sadece 2 saatliğine baksınlar diye. O iki saat nasıl geçiyor bir öğrensinler. Karşıdan konuşmak kolay. Çok zorlu günler. Elbet bir gün geçecektir ama o kadar yıpratıcı ki 10 yıl yaşlandım sanki

Canim çocuklar genelde farklı ortamda evden daha çok şey görmek istiyorlar, ben de bu hafta annemlere geldim uzun kalacağım icin mama sandalyesi, yürüteç, park yatak vs her şeyi getirdim. Daha rahat oldu, yeme konusuna çok takma yavaş yavaş açılır ins

B Bebekannesiii yalnız değilsin, +1’le yanındayım. Kendimi sürekli yetersiz hissesiyorum. Pandemi bitti, herkes normal hayatına dönmeye başladı. Geziyorlar, tatil yapıyorlar, eğleniyorlar... ben 10 dakika zaman bulsam, uyusam mı telefona mı baksam yada duş mu alsam diye düşünüyorum. Ve neye karar verirsem veriyim diğerini yapamadığım için sürekli bir vicdan azabı..Tek sosyalleştiği yer instagram, ona bile girmek hiç istemiyorum.

Bixim saymamiz değil onların algılaması önemli.genejde algılamıyorlar...

Hiç sorma canım hiç.dün ablam gelip bizi aldı anneme gittik.neyse oğlum yine mızmız ve ayaklarıma yapışıyor.zorla uyuttum.annemlerin evi de deniz kenarjnda olduğundan inanılmaz nem var.oğlum da asla sıcağa gelemez.zorla uyuttum.uyandı ve denize gittik.ay ne kadar güzeldi.sanki hiç pandemi yokmuşcasına herkes denizdeydi.ablam ve çocukları yüzdü ve ben oğlumla kumsalda oturmak zorunda kaldım çünkü oğlum denizde ağladı.bir dakika susmadı.ne yaptıysam denize alışamadı.ama geçen gün babası 10dk soktuğında beyefendi denizden çıkmak istememişti.sonra bana denizden tad vermeyince ki bekarken denizden havuzdan çıkmazdım.o günleri nasıl özlediğimi anladım.ablama siz yüzün ben eve gidiyorum dedim ve içim buruk bir şekilde eve geldim.oğlumun ağlaması da uyku vaktine kadar devam etti.babam bile balkondan geldi bu çocuk niyr ağlıyor diye sordj.babamı bile tersledim nerdem bileyim neden ağladığını dedim.çok acaip bir insan oldum.kendimi tanıyamıyorım artık.ama yarından itibaren ablam gelip oğlumu alıp gidecek.şöyle bir 15/20gün bu şekilde kafa dinleyeceğim.bebek için ilk bir yıl çok önemliyken bozulan psikolojimle oğlumun bütün hayatını yakmamalıyım

Harika gecelerden birini de bugeceyaşadım.gece 2:30 ya da 3 tü tam olarak bilmiyorum saate bakmaya fırsat bile bulamadım.oğlum ağlayarak uyandı.çığlık çığlığa ağlama.meme veriyorum asla susmuyor da emmiyor da.su verdim yok susamamış da.balkona çıktık sustu.salıncakta oturduk yarım saat kadar.sonra konuşmaya başladı anlamsız sesler dede baba anne gibi şeyler işte.ses mahallede yankı yapınca içeri odaya geçtik.emzirdim.yatar pozisyonda emzirmeye geçince ağlıyor.ama benim de nasıl uykum var anlatamam.masaj emme derken saati 4:30 yaptık.4:30 da daldı.6:30 da tekrar aynı şekilde ağlayarak uyandı.ne yaptıysam yine susmadı.geldi babası aldı.bir saat kadar yatakta kaldım ama o ağlıyor.babası getirdi acıktı dedi ama emmiyorki.ağlıyor sadece.getirdim oyuncaklarının önüne koydum binbeter ağlamaya başladı.ağrıkesici verdim son çare.ağrıkesiciyi çok çok çok zorda kalmasam vermiyorjm da artkk çok zorladı.şimdi memede uyuyacak inşAllahh.diş değildir diye düşünüyorum çünkü damaklarda şişlik falan yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…