• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    260
Ben benim oğlum da o işi sanki çözdüm.yani inşAllah yanılmam.tadını sevmediği şeyi yemediğini düşünüyorum.mesela dün kahvaltıda avokado dilimledim kaşarlı omlet ve kefir vardı.avokadoyu eline aldı biraz yedi ve yere attı.kaşarlı omletin suratına bile bakmadı ki bence oğlum yumurtayı sevemedi.kefirden de bıktı sanırım.hemen etsuyuna domates suyudu da eklediğim naneli sarımsaklı şehriye çorbası yaptım ve onu hapur hupur yedi.ve ağlaması kesildi.çocuk açmış meğer 🙄🙄🙄 aradan 2 saat bile geçmeden ona buğday nişastasından muzlu tarçınlı ve çilekli muhallebi yaptım.onu da ayıla bayıla yedi ve gece sadece bir kez emmek için uyandı.zavallı çocuk açmış meğer ve sütüm ona artık yeterli gelmiyormuş bunu anladım
Annemin teorisi tutmuş sende😊 Ağlasa, mızıldansa hemen açtır o aç diyor😋
Daha önce de dedim ya farklı tatlar denenebilir. Bence biraz da sıkıldılar. Zaten sıcaklar bir yandan. Şu sıra ayranı sevdi benimki. Ben çiğneyemez yutamaz diye hala evham yapıyorum ama baktım ısararak yemek istiyor. Dün kirazı soysam mı, zarı yutabilir mi, ezsem mi derken hop ısırdı elimdeyken?😊 ikiye bölüp çıkardım çekirdekleri ısıra ısıra yedi😋
Biraz daha rahat olmak lazım galiba. Büyüdüler ama bizim korkular devam.

Allah sabır versin canım.gerçekten de kendi evimiz daha iyi.yatakları düzenleri alışkanlıkları hel evimizde.mecbur olsak idare ederiz tabiki de ortada mecburiyet olmayınca tam bir çileye dönüşüyor maalesef.en azından yemek derdim yok diyip kendini teselli etmeye çalışsan? Tahmin ediyorum gerçekten de bunalmışsındır da bişeylerle kendimizi avutmaya çalışmazsak da hayat bize daha da zor gelir 🥴
Öyle yapıyorum canım en azından yemek yapma derdim yok ama bizim düzenimiz bir şekilde oturmuş meğersem şimdi yeni bir düzen kurmak zor geldi bana.Neyse 1 haftam kaldı bir şekilde idare edecem artık bu bana ders olsun.

Biİmkiside yemiyor.. Tamam sıcaktandır diyorum, ama nereye kadar. Tek yediği kavun, karpuz...onlarıda öyle 4-5 küçük lokmadan sonra bırakıyor. Geçen bir arkadaş kahvaltıda ne veriyorsunuz diye sormuştu, ben ne verirsem veriyim çocuk yemiyor ki 🤷🏼‍♀️
Benimde öyle malesef 😔

Çocuğumun altını değiştiremiyorum resmen yatmıyor kattiyen kalkıp kaçıyor büyüdükçe zorlaşıyor her şeyi yemek yedirmeye çalış, uyutmaya çalış, alt değiştirmeye çalış derken kendi çocuğumu sevmeye oynamaya zaman bulamıyorum resmen

Çocuğumun altını değiştiremiyorum resmen yatmıyor kattiyen kalkıp kaçıyor büyüdükçe zorlaşıyor her şeyi yemek yedirmeye çalış, uyutmaya çalış, alt değiştirmeye çalış derken kendi çocuğumu sevmeye oynamaya zaman bulamıyorum resmen
Al benden de okadar.altını değiştirirken kan ter içinde kalıyorum resmen.her şeyi geçtim gözümün için uykusuzluktan kaşınırken ağlayarak uyanıp gece beni ayağa dikmesi beni bitiren olay.1 saattir uyanığız ve mızmızlanıp duruyor.sinir sistemim çökmek üzere

Al benden de okadar.altını değiştirirken kan ter içinde kalıyorum resmen.her şeyi geçtim gözümün için uykusuzluktan kaşınırken ağlayarak uyanıp gece beni ayağa dikmesi beni bitiren olay.1 saattir uyanığız ve mızmızlanıp duruyor.sinir sistemim çökmek üzere
Aynı şekilde ağlayarak uyandı gözünü açamıyor ama bağıra bağıra ağlıyor çok kötü oldum emmek dahi istemedi kabus mu gördü canı mı yandı acaba? Biraz gezdik evde emiyor şimdi umarım yapmaz hiçbir bebek yapmaz. Ah dertlerini bi bilsek

Alın bendende okadar çıldırma ramak kaldı dün saat başı uyandığı yetmezmiş gibi 3 te kalkıp 6 ya kadar enerji patlamasi yasadi sabah 7:30 yine uyandı ve sürekli agliyor kafamdaki soru neden ve ne yapabilirim artık zivanadan çıktı hersey

Yalnız olsam ben beceremiyorum galiba bu işi diyeceğim😔 Ama görüyorum ki dertler ortak. Gündüz zaten tüm gün mıy mıy üstümde. Gece sürekli memede😣 Dinlenmeye, kafa boşaltmaya hiç zaman yok. Üstüne bir de ne yedircem, nasıl yedircem derdi? Alt almak tam bir işkenceye dönüştü. Yapılması gereken onlarca ev işi var. Ve benim ne fiziken, ne ruhen enerjim var. Kolumu kaldıramıyorum😭
Rahmetli babaannemin bir lafı vardı. Gücüm üzgün ya da gücümü üzdüler elim kolum kalkmıyor derdi. Anlamazdım küçükken. Gücüm dediği moral, motivasyon, iç enerjiymiş şimdi anlıyorum😩

Ben bunları yazarken kucağımda uyuyordu. Yerine yatırmamla açtı gözleri😭 şimdi ayağımda alkış yapıyor bana. Allahım sen aklımı koru. Bilmem kaç saat uğraşıyorum yatırmak için en fazla yarım saat uyuyor. Onda da çıt sesi çıkmayacak. Kendime "sabır sabır ya sabır" şarkısını armağan ediyorum🤯

Yalnız olsam ben beceremiyorum galiba bu işi diyeceğim😔 Ama görüyorum ki dertler ortak. Gündüz zaten tüm gün mıy mıy üstümde. Gece sürekli memede😣 Dinlenmeye, kafa boşaltmaya hiç zaman yok. Üstüne bir de ne yedircem, nasıl yedircem derdi? Alt almak tam bir işkenceye dönüştü. Yapılması gereken onlarca ev işi var. Ve benim ne fiziken, ne ruhen enerjim var. Kolumu kaldıramıyorum😭
Rahmetli babaannemin bir lafı vardı. Gücüm üzgün ya da gücümü üzdüler elim kolum kalkmıyor derdi. Anlamazdım küçükken. Gücüm dediği moral, motivasyon, iç enerjiymiş şimdi anlıyorum😩
O cümle benim ağzımda hep ben beceremiyorum bakmayı biseyleri yanlış yada eksik yapıyorum sürekli kendime kiziyorum ve kendi psikolojimi darmaduman ediyorum. Allah'tan bu sayfa var bakıyorum demekki sorun bizde değil bebeklerimizde diyorum daha doğrusu bebeğimde sıkıntı yaratmasına da çok üzülüyorum ama en azından bebek o diyip geçiyorum kendimize pozitif telkinler vermemiz gerek yoksa iyicene zivanadan çikacak hersey

Kizlar bebegim ishal bende il disinda bir ilcedeyim bir saatte dort kez kaka yapti doktora gideyim diyorum ama burdaki doktor bilgisi pek yok 8 yasindaki ogluma dusmustu enfeksiyon olmasin diye antibiyotigi hap vermis icemeyecegi halde calpolu ise bebekler icin olani vermis. Onerebileceginiz biseyler varmi

Kizlar bebegim ishal bende il disinda bir ilcedeyim bir saatte dort kez kaka yapti doktora gideyim diyorum ama burdaki doktor bilgisi pek yok 8 yasindaki ogluma dusmustu enfeksiyon olmasin diye antibiyotigi hap vermis icemeyecegi halde calpolu ise bebekler icin olani vermis. Onerebileceginiz biseyler varmi
Umca damla ve bol bol su öneririm canım Umca bitkisel zaten. Antivirütik ve bağışıklık güçlendirici bize de çok doktorumuz vermişti hala arada veririm sen de kullanabilirsin.

Kullanmak istemezsen de 1 çay bardağına çok az şekerli limonata yapıp içirebilirsin. Biberonla ya da.

Canım bol bol su içirmeyi aman ihmal etme...vücudu susuz kalmasın. Geçmiş olsun

Oğlum ateşlendi 38 derece yıkıyorum düşüyor tekrar çıkıyor napcam bilemedim annemlerdeyim düşer bişi olmaz diyolar kardeşimin kedileri var onlardan mı mikrop kaptı, dişten mi bilemedim

Oğlum ateşlendi 38 derece yıkıyorum düşüyor tekrar çıkıyor napcam bilemedim annemlerdeyim düşer bişi olmaz diyolar kardeşimin kedileri var onlardan mı mikrop kaptı, dişten mi bilemedim
Geçmiş olsun.Şu ara salgın var galiba. Diğer annelerde yazıyordu.Calpol verilebilir belki devam ediyorsa ateşi. Enfeksiyon mu var acaba? Dişte çok yükselmiyor bildiğim kadarıyla

Dolven öneririm bizde o çok düşürmüştü soğuk almış olmasın ve 38 üstüne çıkınca diş olmuyor 38 ve altiysa distir demişti bana doktorum ve burdan bir arkadas söylemişti

Kızlar bendan 3 hafta sonra doğum yapan komsum vardi onla dün karsilastim oda bizler gibi şikayetçi yemiyor sürekli ağlama krizleri başa çıkamıyorum diyor ve o çalışıyor etrafida kalabalik hep çocukla ilgilenen var🤔 bende biz evde tekiz o yüzden ağlama krizleri çok diye dusunuyordum

Kızlar bendan 3 hafta sonra doğum yapan komsum vardi onla dün karsilastim oda bizler gibi şikayetçi yemiyor sürekli ağlama krizleri başa çıkamıyorum diyor ve o çalışıyor etrafida kalabalik hep çocukla ilgilenen var🤔 bende biz evde tekiz o yüzden ağlama krizleri çok diye dusunuyordum
Yememe olayı çok canımı sıkıyor, çeşitte sunuyorum aslında ama her öğün peşinde koşmak istemiyorum. Çeşit sunmakta doğru değil gibime geliyor... nasılsa başka birşey teklif edecek diye mi düşünüyor acaba😕 doktor, ne yiyeceğine sen, ne kadar yiyeceğine o karar versin diyor. Sıcaklardan bizde az yiyoruz, muhakkak etkilenyordur. ☹️ Ama yüzü kaşık kadar kaldı gibi geliyor

Back