2020 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ;

• Ankete Katılan
    260
Eline vermeye hiç tahammülum yok benim yaaa.asiri batıyor her yer

Sanırım bı de 3.olunca ona özel yemeğe sıra mi gelmiyor ki bilemedim
Sanki öyle biraz yetişemiyorum napıyım diyorum ramazanda hele hiç halimde olmuyor Allah ne verdiyse yediriyorum
Benim büyük kız in minicik tepesinde topluycak saçı vardı bunda yok
Benim diğerleri daha fenaydı bide büyük kızımı iki aylıktı kazıdım töbe uzamadı bunun ki daha iyi uzuyor sanki
Muz lekesi ölüm gerçekten bende örümcekle gezerken ısırtıyorım bitince bağıra bağıra geliyor

Katı gıda yiyen bebekleri tebrik ediyorum bizim ki ağzına kocaman sokuyor kocaman koparıyor başlıyor öğürmeye biraz bekliyorum sonra bi bakıyorum kocaman parça müdehale ediyorum Böylece katı yemek maceramız son buluyor kaşıkla devam. Hep pütürlü verdim ama bizimki koparma işini beceremiyor.
Ruzgaressedee sofaraya beraber oturuyorz canım beraber yiyoruz

Vakti var ozmn canım sen arada dene hiç ummadığın zaman yemeye başlar

Anladım canım içer inşallah

Kızlar merhaba. Size bir sorum olacak. Kız bebişlerinize küpe taktırmayı düşünüyor musunuz? Fikirlerinizi alayım

Kızlar merhaba. Size bir sorum olacak. Kız bebişlerinize küpe taktırmayı düşünüyor musunuz? Fikirlerinizi alayım
Biraz büyüyünce kendi karar versin düşüncesindeyim ben çnk benim küpeye hiç hevesim olmadımsorulmadan delindi sonuç alerjik altını bile zor taktım

Oooo bizim sorunumuz kaşıkla yedirememe . Her şeyi ver elimle yiyeyim diyor. Ben ilk günden beri blw pürelerde kaşık olarak gittim. Çok şükür boğumla falan olmadı. Salatalığı bile tüm eline veriyorum. Korkma olaki boğazına kaçtı öksürüyor. Ben bu ara muhallebi tarzı yedirmek için TV açıyorum. En en çok kınadığım şeydi. Aptamilin kaşık mamaları dan aldım. Sevdi ama yedirmesi sorun. Ver kaşığı diye kavga ediyor. Kaşık mamadan yediği zaman güzel uyuyor.
Bugün yumurta yedirdim kahvaltıda. Labne ile karıştırdım . Çok sevdi ve bayağı yedi. Akşama doğru her yeri kabardı. Kaşıntı başladı. Allah'tan ilacı varda verdim kahvaltı kabus oluyor . Çok uzattım korkma ver canım.

Yumurta alerjisi olanlara kızamık aşısı yapilmiyi aklınızda bulunsun gerçi belki biliyrsnzdur.dr gözetiminde olması lazim

Ben de vereceğim valla.baharat koymam yemeklere olur biter.biz ne yiyorsak o da ondan yesin.
aynen öyle valla. yaz geliyor ona ayrı bize ayrı çok zor olacak sanki.
Canım zeytini nasıl veriyorsun.Ve peyniri?blw mi yapıyorsun?salatalığı eline mi geriyorsun.Bir de bebek ekmeği nasıl oluyor?Çok soru sordum kusura bakma bulamaç yapmaktan sıkıldım da o yüzden merak ettim.
zeytini hep 1 tane veriyorum 3 gün kuralıyla verdim. akşamdan suya koydum tuzu iyice çıksın diye evde tuzsuz yoktu. benim blw ye sabrım yok valla olanları tebrik ediyorum peynir de labne kaşar peynir tuzsuz beyaz peynir falan veriyorum aklıma ne gelirse. eline vermiyorum tabağını görebileceği şekilde tutuyorum ufak parçalara ayırıp hafifçe ezip ağzına koyuyorum.
Bende gaza geldim ben sadece kati gıda nasıl vericem bilmiyorum ya yutamazsa diye korkuyorum
inan instagramda mesaj atmadığım sayfa kalmamıştır nasıl yedircem ben bu çocuğu korkuyorum diye. bi gelin siz yedirin demediğim kalmıştı yani yemin ederim. baktım böyle olmayacak bismillah dedim ilk omlet yaptım hafif kıvamlı. peynirli yapmıştım. baktım yiyor devamı da geldi işte.
her öğünde ne kadar yiyor tahmini canım? Bir çay bardağı kadar yiyor mudur? Benim ki az yiyor gibi geliyor bana , ama arttırıncada reddediyor yada memeyi azaltıyor
aşağı yukarı o kadar yiyordur sanırım. 3 saatte 1 bazen daha fazla arası oluyor öğünlerinin. acıkınca yiyor istemezse onları da yemiyor mesela. meyve ya da meyveli yoğurdu bazen gece yatmadan veriyorum bazen mamadan sonra filesine koyup veriyorum öğün gibi olmuyor.

Aslında meyve ve yoğurt da var onları saymadın yani dimi canim, bana da az gibi geldi de ondan sormustum
mesela mamasını yedi oynarken eline filesini veriyorum bi yarım saat sonra meyve yiyor. akşam meyveli yoğurt ya da irmikli mama veriyorum yine meyveli yiyor. bazen bınlar da olmuyor.
hiç eline vermedim pankek yapınca. ufak parçalara bölüyorum 25 krş kadar bazen daha bile büyük o ağzını açınca yanağına ya da dişlerinin olması gerektiği yere koyuyorum bayağı maşallah diyim çiğniyor. ilk gördüğümde çok aevinmiştim benim kız biliyormuş çiğnemeyi diye

ve başlamadan önce ben de paniktim. boğacağım diye ödüm kopuyordu. izlemediğim ilk yardım videosu kalmamıştı allah korusun. yavaş yavaş başladım böylece.

bir civciv annesi benimkide omlet yumuşak patatesi yiyor cigniyorda yulafida çiğneyip yutuyor ama mesela kuru fasulye nasıl vericem diye korkmiluyor değilim pilav falan rahat yiyor daa pankek deneyyim bı zaten ne görse ağzına götürüyor bizimkinin halen dış ortada yok

Kızlar dün başıma geleni anlatayım mutfakta yemek hazirliyorduk Eylül mama sandalyesindeydi her zamanki gibi bacağını atmayı öğrenmiş son dakka anne refklisyle tuttum köşeden assagiya düşerken aynı şekilde anne yani yatağında bugün bı baktım bacağını atıp çıkmaya çalışıyor iyicene tehlikeli hal aldı

Bu sebepten hicbi çocuğumu besige koyamadum ayaklaninca bunda ne olacak acaba

Bizimkinde de halen diş yok gaz yapar diye korkudan ben de hiç k fasulye vermedim

hiç korkma çatakla azıcık ez koy yanağının içinr bak nasıl çiğniyor.

aklıma gelmişken pankek tarifi de yazayım. yumuşacık pamuk gibi oluyor ve 10-12 tane çıkıyor. biz de yiyoruz

1 yumurta sarısı
1 çay bardağı sulu yerinden yoğurt
4 yk kaşığı un (istediğinizi koyabilirsiniz)
istediğiniz bir meyve püresi
1 tatlı kaşığı sıvı yağ

karışımın kıvamı boza kıvamında olacak unu ona göre de ekleyebilirsiniz çok lezzetli oluyor ve dediğim gibi yumuşacık kolay çiğneniyor

Fırsat bulup yazamıyorum verdiğimiz idrar tahlilinde enfeksiyon çıkmıştı Antibiyotik iğne başlandı sonuna geldik artıkYeniden tahlil yapılacak umarım gerilemiştir. Tam da tatil dönemine denk geldi. Bayram sonrası uzmanına götüreceğim inşallah.

inşallah temiz çıkar sonucu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…