- 24 Kasım 2013
- 3.003
- 2.105
- 133
- Konu Sahibi Pembis Hayaller
-
- #32.861
Gebelikten sonda saç dökülmesi kabusunu bende yaşadım. Uyandığımda yastığımda gördüğüm saçlar beni çok ürkütmüştü. Araştırdım normalmiş. Demir ve çinko takviyesi , omega3 takviyesi ile toparlanıyormuş. 2. Doğum sonrası takviyeleri düzenli aldığımdan ve doğum sonrası Demir ilacına devam ettiğimden sanırım dökülme olmadı. Geçmiş olsun arkadaşımHeryerde saçım var duştan çıkınca sımsıkı topluyorum yinede dökülüyor. Bugün çocuğumun ağzında gördüm çıkaramadım. Yuttu muhtemelen. Zarar verir mi diye saçma bi soru sorayım size. Sabahtan beri saçmalama diyorum kendime ama kafamdan geçen senaryoları bi görseniz 3. Sınıf korku trajedi. Sinir oluyorum kendime gidip kökten kazıtcam en sonunda
Dis taaa kemiği yarar gelir çok zor çıkarmış der annem.bence de dış bizde de durum aynı.dis kaşıyıcı almayı düşünüyorum ben de.bazen havuç filan veriyrm damagini kasisin diye onu da tutamıyor..Evet aynen onlarida yapıyor ayaklari bizim elimiz yüzümüz o yüzden ustlerimide onun deterjaniyla yıkıyorum her yerim hep temiz tutmaya calisiyorum neden yapiyordurd ki son zamanlarsa iyicene azdı bu davranisi
Bazen bakkallarda olabiliyor, yakınlarda pazar varsa oradan da bulabilirsin veya doğal ürün satan yerlere sorabilirsin. Ama bence hazır yoğurt da kullansan olur sonuçta fermente olurkenson halde faydalı bakteriler de oluşmuş oluyor ben böyle de çok yaptım yaniKızlar, yoğurt mayalarken , maya için ilk yoğurdunuzu nerden temin ettiniz? Benim çevremde ev yoğurdu yapan kimse yok. Günlük şişe süt alıp mayalayacağım. Ama ilk mayayı nerden temin edebilirim. Kefir mayası migroslarda oluyor diye biliyorum, yoğurtta var mıdır acaba??
Benimde öyle, çok moral bozucu.. öbek öbek ayrılıyor benden saçlarımHeryerde saçım var duştan çıkınca sımsıkı topluyorum yinede dökülüyor. Bugün çocuğumun ağzında gördüm çıkaramadım. Yuttu muhtemelen. Zarar verir mi diye saçma bi soru sorayım size. Sabahtan beri saçmalama diyorum kendime ama kafamdan geçen senaryoları bi görseniz 3. Sınıf korku trajedi. Sinir oluyorum kendime gidip kökten kazıtcam en sonunda
Bazen bakkallarda olabiliyor, yakınlarda pazar varsa oradan da bulabilirsin veya doğal ürün satan yerlere sorabilirsin. Ama bence hazır yoğurt da kullansan olur sonuçta fermente olurkenson halde faydalı bakteriler de oluşmuş oluyor ben böyle de çok yaptım yani
Genelde activyanin probiyotik yogurduyla yapıyor arkadaslarimKızlar, yoğurt mayalarken , maya için ilk yoğurdunuzu nerden temin ettiniz? Benim çevremde ev yoğurdu yapan kimse yok. Günlük şişe süt alıp mayalayacağım. Ama ilk mayayı nerden temin edebilirim. Kefir mayası migroslarda oluyor diye biliyorum, yoğurtta var mıdır acaba??
Havuç tehlikeli dediler bana pırasa verdiriyorlar baya rahatlatıyor ama genelde diş kasiyicisini dolaba atıyorum onla kasıyor soğukluk geçene kadarD
Dis taaa kemiği yarar gelir çok zor çıkarmış der annem.bence de dış bizde de durum aynı.dis kaşıyıcı almayı düşünüyorum ben de.bazen havuç filan veriyrm damagini kasisin diye onu da tutamıyor..
AA ilk defa duyuyorum canım, çok sağlasın, iyi ki sormuşumProb
Genelde activyanin probiyotik yogurduyla yapıyor arkadaslarim
Bende ilk duyunca şaşırmıştım daha sağlıklı hatta çiğ suttan değilde markette satılan pastorilize sütü kullaniyorlar bende öyle yapmayı planlıyorum bakalımAA ilk defa duyuyorum canım, çok sağlasın, iyi ki sormuşum
Günlük sütten yapmıyorlar mı canım? dur şimdi sen benim bütün ezberimi bozdunBende ilk duyunca şaşırmıştım daha sağlıklı hatta çiğ suttan değilde markette satılan pastorilize sütü kullaniyorlar bende öyle yapmayı planlıyorum bakalım
Günlük süt tavsiye ediliyor.yukarıda arkadaşın bahsettiği açık satılan sütler heralde.Günlük sütten yapmıyorlar mı canım? dur şimdi sen benim bütün ezberimi bozdun
Canim tava yoğurtla da mayalama yapabilirsin, ben öyle yapıyorum, güzel de oluyor.hımm öyle mi diyorsun canım, önümüzdeki ay yoğurt vermeye başlayacağım artık. O zamana kadar bir kaç deneme yapıyım diyorum. Mayalamayı pek beceremiyorum da, belki bir ayda bir kıvam tuttururum
Geçenlerde ben de farkettim. Cidden arttırıyor.Kizlar helva çok süt yapıyor ben ne zaman helva yesem normalde zaten sütüm var şükür ama helva yediğimde de taşıyor bide a101 de keçiboynuzu süt var ve malt içecekler var tafsiye ederim
bizde de durum aynı. Dişlerine baktınız mı? altta kökleri belli olmaya başladı bizde. ben 1 haftada çıkar diye düşünmüştüm ama süreç uzunmuş. 4. aydan beri hafta da en az 2 kere diş krizi yaşıyoruz. kulaklarını çekiyor, huysuz, mutsuz.. uykuya dalamaıyor. dr a söyledim böyle durumlarda acı çektirmeyelim 1 çay kaşığı calpol verelim dedi. Eğer devam ederse 4 saatte bir verelim dedi. bir de bezi ıslatıp buzdolabında bekletiyorum. ekine verdiğimde çıldırıyor. soğuk o bölgenin ateşini alıyormuş. son bir şey daha 10 tane karanfili hafif ezebilirsiniz de ya da tüm olarak küçük bir kavonoza koydum. üzerini geçecek kadar zeytinyağı ekledim. 1 gün dolaptta beklettim. ara ara damaklarına sürüyorum.Canım tıpatıp benimkini anlatıyorsun..benimki üstelik iki-üç aydır böyle.. gözünü açar açmaz başlıyor, biz elini ağzından çekersekte bize kızıyor. elleri yetmiyor ayaklarını da sokmaya çalışıyor, eller sürekli ıslak o yüzden. kucağımızzdayken ellerini ağzına götüremezse omuzlarımızı kollarımızı kıyafetimizi ağzına sokmaya çalışıyor
Evet canım pirinç tanesi gibi görünüyor diş etlerinin içinden. Ama kabarıklık yada kızarıklık yok,daha var gibi.Karanfili ilk defa duyuyorum canım. Soğuk kompress beni korkutuyor, psikolojik olarak sanki boğazı şişecek diye korkuyorum. soğuk kompress yerine dediğin gibi karanfili deneyebilirim.Geçenlerde ben de farkettim. Cidden arttırıyor.
bizde de durum aynı. Dişlerine baktınız mı? altta kökleri belli olmaya başladı bizde. ben 1 haftada çıkar diye düşünmüştüm ama süreç uzunmuş. 4. aydan beri hafta da en az 2 kere diş krizi yaşıyoruz. kulaklarını çekiyor, huysuz, mutsuz.. uykuya dalamaıyor. dr a söyledim böyle durumlarda acı çektirmeyelim 1 çay kaşığı calpol verelim dedi. Eğer devam ederse 4 saatte bir verelim dedi. bir de bezi ıslatıp buzdolabında bekletiyorum. ekine verdiğimde çıldırıyor. soğuk o bölgenin ateşini alıyormuş. son bir şey daha 10 tane karanfili hafif ezebilirsiniz de ya da tüm olarak küçük bir kavonoza koydum. üzerini geçecek kadar zeytinyağı ekledim. 1 gün dolaptta beklettim. ara ara damaklarına sürüyorum.
hım.. aklımda olsun canım. Şu aktivite probiyotik fikri hoşuma gitti. Bir öyle deneyeceğim. Kıvamını tutturamazsam bir de tava yoğurduyla deneyeyim. Senin bebeğin başladı mı tadımlara ? başladıysa nasıl gidiyor?Canim tava yoğurtla da mayalama yapabilirsin, ben öyle yapıyorum, güzel de oluyor.
Karanfil rahatlatiyor mu? Bende hic duymamıştımGeçenlerde ben de farkettim. Cidden arttırıyor.
bizde de durum aynı. Dişlerine baktınız mı? altta kökleri belli olmaya başladı bizde. ben 1 haftada çıkar diye düşünmüştüm ama süreç uzunmuş. 4. aydan beri hafta da en az 2 kere diş krizi yaşıyoruz. kulaklarını çekiyor, huysuz, mutsuz.. uykuya dalamaıyor. dr a söyledim böyle durumlarda acı çektirmeyelim 1 çay kaşığı calpol verelim dedi. Eğer devam ederse 4 saatte bir verelim dedi. bir de bezi ıslatıp buzdolabında bekletiyorum. ekine verdiğimde çıldırıyor. soğuk o bölgenin ateşini alıyormuş. son bir şey daha 10 tane karanfili hafif ezebilirsiniz de ya da tüm olarak küçük bir kavonoza koydum. üzerini geçecek kadar zeytinyağı ekledim. 1 gün dolaptta beklettim. ara ara damaklarına sürüyorum.
Banada öyle geliyor bu huy olarak kalacak gibi geliyor 4.ayda olan uyku geriliği devam ederse huy olarak kalıyormuşBaşka bi döngü var mı acaba bana artık hep böyle olcak gibi geliyo
Uyanıyor mu habire çıkılmayacak bu döngüden bence2gece çıkmıştık bu dinguden dün geri başa döndük
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?