• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    112
Kızlar selam,
bu haftalarda bebeğin hareketleri nasıl sizlerde? yani sürekli hareket ediyor mu? uyutmuyor mu? ya da bi sabah bi akşam mı hareket ediyor? nasıl sizde durumlar.
Evet benimde çok hareketli değil. Özellikle bugün sürekli bir sertleşme var

Ayağa kalkınca vajinaya baskı ya da yemek yaparken falan beyaz akıntı içeren su gibi bişi de akıyor doktor normal dedi. Şu değildir normal akıntıdır dedi. Ama bel ağrısı ve bir yere toplanıp kasılma çok var tüm karın boyunca nst de 40 üstü olunca toco yazan yer (20 dk da 3 ve üstü 40 ı gecerse) doğum başlamıştır diyor ama 32-35 arası çıkıyor bende maksimum arada 25 e falan da düşüyor geçen hafta 20-32 arası idi pazartesi tekrar gidicem bakalım

Ayağa kalkınca vajinaya baskı ya da yemek yaparken falan beyaz akıntı içeren su gibi bişi de akıyor doktor normal dedi. Şu değildir normal akıntıdır dedi. Ama bel ağrısı ve bir yere toplanıp kasılma çok var tüm karın boyunca nst de 40 üstü olunca toco yazan yer (20 dk da 3 ve üstü 40 ı gecerse) doğum başlamıştır diyor ama 32-35 arası çıkıyor bende maksimum arada 25 e falan da düşüyor geçen hafta 20-32 arası idi pazartesi tekrar gidicem bakalım
Ağrılardan ölüyorum artık ne yatınca dinlenebiliyorum ne oturunca ama nst de bir gram sancı çıkmıyor😄

ben yatagin yanina takmalik donenceden aldim hollandada dolap gibi bir uygulamadan cunku dediginiz gibi hem pahali hem de cok az bi zaman diliminde kullanilabilicek, ama herkes kullaniyor cocukta otizm riski yaraticagina inanmiyorum sadece uykuya dalip onu oyalamasi icin o, hem de tatli duruyor bazi muzikli olanlari, tavsiyem turkiyede letgo ya da dolap’a bakmaniz💖

sut sagma makinasiyla ilgili de burda bizim evimize gelecek olan ebe bana simdiden sut sagim pompasi almana gerek yok hastanede oluyor kiralamak istersen sonrasinda ama sut gelmesi icin ugrasicaz eger aksi durum olursa dedi, ama tabi ki o anin sartlarinda hastanede ne olur bilinmez aldiysaniz yaniniza alirsiniz belki🙏🏻
Burada da hastanelerde varmış. Genel olarak hastaneler alınmasına gerek görmüyor demek ki.

Evet dekor olarak çok güzel görünüyor dönenceler. Bebeğin sağlığı açısından bilemiyorum elbette. Sallanmayı da önermiyorlar mesela, her uzman bir şey diyor. Kime güveneceğini şaşırıyor insan.

Bazen ilk seferde süt gelmeyince sağmak gerekir diye bir bilgi var buna çoğu kişi katılmıyor belki ondan diyorlardır. Çünkü bebeğin emmesi kadar güçlü değil hiçbir makine ya da pompa. Ben hastane çantama koydum ama gerek duymadım ilk gün bebeğim emdiği için. Birkaç gün sonra sütüm artınca gerekli oldu. Emmeyen bebeği ısrarla emzirmek için teşvik etmeleri bundan dolayıdır belki.
Muhtemelen dediğiniz gibi. Ama ihtiyaç da oluyor illaki. Hiç olmadı çalışmaya başlayınca zaten almak gerekecek. Erken almakta bir sakınca yok. Ben dediğiniz gibi bulunduracağım.

Ağrılardan ölüyorum artık ne yatınca dinlenebiliyorum ne oturunca ama nst de bir gram sancı çıkmıyor😄
Benim de aynı. Kasık ağrısı, bel ağrısı, yatsam mide yanması. Zaten sağa sola dönerken zorlanmaya başladım. Kimse bana dokunmasın akşama kadar olduğum yerde kalayım istiyorum. Çok halsiz ve yorgun hissediyorum. Belli bir yaştan sonra hamilelik çekilmiyor galiba 😀

Evet benimde çok hareketli değil. Özellikle bugün sürekli bir sertleşme var
bende de oyle cok hareket yok, toplaniyor bi yere sirti poposu bi yere de ayaklari hissediyorum kendini itip kasildigini
pelvis kemiklerim agriyor benim de ve yatarken cok zorlaniyorum artik saga sola donerken, bi agirlik kutlesi benle beraber saga ve sola donuyomus gibi hissediyorum ki oyle, asla uyuyamiyorum :(

Burada da hastanelerde varmış. Genel olarak hastaneler alınmasına gerek görmüyor demek ki.

Evet dekor olarak çok güzel görünüyor dönenceler. Bebeğin sağlığı açısından bilemiyorum elbette. Sallanmayı da önermiyorlar mesela, her uzman bir şey diyor. Kime güveneceğini şaşırıyor insan.

Muhtemelen dediğiniz gibi. Ama ihtiyaç da oluyor illaki. Hiç olmadı çalışmaya başlayınca zaten almak gerekecek. Erken almakta bir sakınca yok. Ben dediğiniz gibi bulunduracağım.
Yani zaten alınacaksa hastane çantasında da bulundurulmasının bir sakıncası yok tabii ki. Sütümüz az da gelebilir çok da gelebilir hiç gelmeyebilir de. Hazırlıklı olmak gerekir her duruma.

Merhaba kızlar bir şey soracağım benim kasılmalarım çok erken haftalarda başladı kasılmaya alıştım artık fakat son zamanlarda kasılırken nefesimin kesildiğini ve içimde patlayacak gibi bi basınç oluştuğunu hissediyorum. Nabzım hızlanıyor. Tansiyon problemim yok. Kasılmaya böyle şeylerin eşlik etmesi normal mi ? Yaşayan var mı ?

Merhaba kızlar bir şey soracağım benim kasılmalarım çok erken haftalarda başladı kasılmaya alıştım artık fakat son zamanlarda kasılırken nefesimin kesildiğini ve içimde patlayacak gibi bi basınç oluştuğunu hissediyorum. Nabzım hızlanıyor. Tansiyon problemim yok. Kasılmaya böyle şeylerin eşlik etmesi normal mi ? Yaşayan var mı ?
Karnım sertleşince bende öyle oluyorum büyük bşr basınç beynim içim çekiliyor gibi ama ağrı eşlik etmiyor bu zamana kadar bir problem yaratmadı önemsemiyorum bende

Benim karnım da sertleşince kötü oluyorum nefes darlığı ve çarpıntı oluyor.

Yani zaten alınacaksa hastane çantasında da bulundurulmasının bir sakıncası yok tabii ki. Sütümüz az da gelebilir çok da gelebilir hiç gelmeyebilir de. Hazırlıklı olmak gerekir her duruma.
Mama da mı almak lazım o zaman

Bendede bazen oluyor kalp sıkışması gibi hissediyorum sanki ben

Yürürken dayanilmaz bi ağrı hissediyorum bugün, yürüme dediğim de tuvalete gitmek. Az once esimin yardimiyla gittim adim atamiyorum napicam bilmiyorum bu kasik agrisiyla 🤦‍♀️ hele ilk adim işkence gibi. Yatarken bir sey yok. Böyle bisey yasayan var mi?

Dönence önerilmiyor. Bebekler sürekli dönen bir nesneye baktığı için onlarda otizm riskini arttırıyor diye biliyorum. Ayrıca bebeğin üstünde toz yükü, alerjik vs de olabiliyor.

Süt olayı tamamen kişisel, siz iyi düşünün. Bazen çok şey bilmek de kafa karıştırıyor. Bu dönemde zorlanırsanız devlette artık emzirme danışmanları var, onlar yol gösterir. Çevredeki büyüklere çok da sormamak lazım, çünkü geneli kendini övme peşinde, sütüm şöyleydi sütüm böyleydi😅 bir de birine çok danışınca maalesef kendinde her şeyi hak görüyor. Annelik tecrübe işi olduğu kadar güdüsel bir şey aynı zamanda.

O kadar doğru söylediniz ki. Karşıdakinin kendini överek yetersizlik duygusu yaratması mı üstüne bir de kendinde her yorumu her şeyi hak görmesi mi. Sadece bu durumda değil her şeyde öyle maalesef. Eş dost akraba desteği görmek istediğimizde hep bir köstek çabası. Allah iyi insanlarla karşılaştırsın.

Yürürken dayanilmaz bi ağrı hissediyorum bugün, yürüme dediğim de tuvalete gitmek. Az once esimin yardimiyla gittim adim atamiyorum napicam bilmiyorum bu kasik agrisiyla 🤦‍♀️ hele ilk adim işkence gibi. Yatarken bir sey yok. Böyle bisey yasayan var mi?
Bende de o ağrı var hem de çok yatarken de ağrıyor yürüken de🥴

Kızlar bugün kontrolüm vardı. Üniversite hastanesinde çıkan tüm tahlillerin iyi dendi. Enfeksiyon yokmuş kültürde üreme çıkmadı ama garip olanı özel hastanede yapılan üç tahlilde de enfeksiyon olmasıydı. Neyse o yok çok şükür dedim. Nst bakıldı önce sancım da yok.. bebeğin gelişimi de iyi çok şükür ama suyun biraz fazla dedi. Ki ben gebelik şekeri diyeti yapıyorum ekmek meyve dahil hiçbir şey yemiyorum. Geçen hafta suyun gayet iyi derken şimdi biraz fazla dedi. Canım çok sıkıldı çünkü bu da erken doğum sebebi. Eşyalarını hazırla tedbirli ol dedi. Böyle bir durum yaşayan var mı aranızda? Sonra çıkarken korkma bence bu bebiş erken gelmeyecek dedi ama suyun biraz fazla demesi korkuttu beni. Her hafta kafama takılacak bir şey çıkıyor😢 Allah'ım sağlıkla vaktinde kavuştursun bizi yavrularımıza 🙏🏻

Son zamanlar 1 2 kere yaşadım ama anlık oldu.yürümedim oturup 5 dakika dinlenince geçiyor canım.

O kadar doğru söylediniz ki. Karşıdakinin kendini överek yetersizlik duygusu yaratması mı üstüne bir de kendinde her yorumu her şeyi hak görmesi mi. Sadece bu durumda değil her şeyde öyle maalesef. Eş dost akraba desteği görmek istediğimizde hep bir köstek çabası. Allah iyi insanlarla karşılaştırsın.
Zaten her çocuk dinamiği farklı sadece burada olasılıklardan bahsediyoruz ama bu çocuğum belki çok farklı olacak zaten kendiniz gerekirse uyusun yeter diyip sallayacaksınız da mama da verilecek herkes organik şeyler yerken benim kız hepsine öpürüp kavanoz mamasını yiyordu herkes laf esiyordu mesela o yüzden kimseyi takmamak lazım

Back