2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Helva yiyorum sutum çokken canim kesinlikle arttiriyor ama emzireyim derken de 8 kilo aldım ben malesef doğumdan sonra. Simdi biraz yediklerime dikkat etmeye çalışıyorum çünkü kıyafetlerim olmuyor artık Humana caylardan iciyorum, bide anne takviyeleri ile tek göğüs devam. Gece emzirmeye devam ediyorum canim.
Canım kayısı, hurma, incir, badem, fındık cevizli sucuk, pestil bu tür ürünleri ve bol su tüket sütün artar yine. Makineyle çekince de güzel artıyor bikaç güne kalmadan.

İlk başlarda pek sutum yoktu diye manuel almıştım ben canim o da pek işe yaramadı açıkçası sonrada elektriklisini almadım. Insallah artar yeniden. Stres acaip etkiliyor. İyi geliyordu tek göğüs bile olsa ama bikac hafta içinde çok azaldı

Canım kalorisiz olarakda önerebileceğim doğadanın emziren anne çayı var ben seviyorum ondan iç işe yarıyor. Bol su mutlaka. İnşallah artar en kısa zamanda. Humana çok şekerli gelmişti bana. Çok içemedim. Evet elektrikli daha kullanışlı çekim kolay oluyor, ama inşallah gerek kalmaz ona artar sütün yeniden

Kızlar size kötü bir haberim var benim oğlum regl dönemindeysen memeyi bıraktı bir daha da dönmedi ben yaklaşık 2.5 aydın sağıp veriyorum resmin ilk günlerinde hormonlardan dolayı sütün tadı değişirmiş ben bide o dönemde hasta oldum antibiyotik kullandım ikisi bir araya gelince memeye dönmedi bir daha ben sağlığım sütü biberonla veriyorum tabi Çoçuk emmediğiöiçşn oda azaldı

Evet bu aylar bal oldular ben kız bebeklerini daha tatlı bulurdum ama oğlum olunca fikrim değişti

Evet canım ben makineyle sağıyorum günde 2 defa 12 saat arayla mastit olmak istemem

Çok sağolun cevap verdiğiniz için bir anda panik oldum. Birden neden şimdi diye..

Rabia islam’ı da özledik haa hele bakın yokluğu nasıl da belli şimdi burda olsa iki sohbet konusu açardı sayfalarca konuşurduk ah ah
Ahahajs ya şuan burayı okuduğuna eminim
Hanımlar bu gün başıma neler geldi bilemezsiniz .
Madem özlediniz
Bundan sonra bende hanımlar diyerek başlayacağım konuya, yerini dolduramam ama belki bir nebze özleminizi hafifletebilirim

Selam kizlar, sekiz yıl sonra türlü tedaviler,kocakarı yöntemleri bir, aşılamalar sonrası kendi kendine hamile kaldım. Bu bebeği çok istedim ,eşim de öyle . Ama çok mutsuzum bu ara ,çok kötüyüm, eşimle zaten ayrı uyuyoruz ,yatak muhabbeti zaten yok gibi bir şey. Üstüne kızım çok ağlıyor bağırıyor ,bensiz durmuyor . Tuvalete bile gidemiyorum resmen. Son bı kaç gündür ben de onunla oturup ağlıyorum artık. Yetemiyorum galiba ne kendime ne bebeğime ne eşime. Zaten eşim de baya ilgisiz oldu çıktı. Bebekten önce çok çok iyiydik , mutluyduk. Ama bebek her şeyi değiştirdi. Bazen bebeğime çok fazla bagirdigimi farkediyorum. Kendimi tutamayıp vuracağım diye çok korkuyorum nasıl geçecek nasıl olacak hiç bilmiyorum, aşırı mutsuzum

Bebeklerimizi ne hayallerle, umutlarla bekliyoruz ama yeni düzene alışmak her zaman kolay olmuyor canım. Kendi ailemde yaşamadım ama ablamlarda bebekten sonra zor toparladılar, birebir yaşadım sayılır. Yani çoğu insan yaşıyor. Yanlız değilsin. Sen stres oldukça bebeğine yansıyordur o da daha çok huysuz oluyordur. Eşine gelince eminim konuşmuşsunuzdur ama oturup sakince konuşsanız. Destek beklediğini, yetemediğini söylesen. Biz hep kendi açımızdan bakıyoruz haklı olarak anne olan, hormonları, vücudu, uyku, yeme düzeni değişen bizleriz ama erkeklerin çoğu bu kadar detaylı düşünmüyor maalesef. Bunları anlatsan faydası olmaz mı?

Ayrıca başlarda bende oğlum ağladığında stres oluyordum, yetemiyorum, bakamıyorum diye ama hep derler ya bebekler ağlaya ağlaya büyüyorlar. Yani keyfi yerinde bile olsa ağlayabiliyorlar çünkü tek iletişim kurma şekilleri ağlamak. Sen yetemiyorsun diye ağlamıyor ki. O açıdan bakıp biraz rahatlatsan kendini.
Ya da destek alsan?

Esinin ilgisizligi ve destek olmayisi seni daha gerginlestiriyor canim. Eski gunlerini bebek geldigi icin artik kaybettigini dusunup bilincaltinda bebegi sucluyorsun ama yapma. Bizde ayni seyleri yasiyoruz cunku ordan biliyorum, 8 yil sonra oldu bizimde hemde kendiliginden. Ne kadar bekledik bu bebekleri o gunlerini duşun. Allahin bize bir hediyesi ve emaneti bu yavrular. Bence esinle olan problemlerini cozmeye calis, onlari cozunce bebegine daha olumlu yaklasirsin. Bizde cok sorun yasadik ve ara ara halen yasiyoruz. Hala ayri yatiyoruz. Cinselligin eksikligide cok etkiliyor iliskiyi, firsat bulmak lazim bi sekilde ona da.

Canım benzer durumları hepimiz yaşıyoruz ama geçici diye düşünüp kendine zaman ver neden böyle olduk biz diye düşünüp üzülme. Öncelikle eşini sessize al evde sadece sen ve bebeğin varmış gibi düşün güne başladığında önceliği kendine ve bebeğine ver geri kalan her şeyi bırak bebeğinle dışarıda bol bol zaman geçir bebeğini al kuaföre git ne bileyim avmye git alışveriş yap sana iyi gelen bi arkadaşınla buluş en iyi arkadaşın bebeğin gibi düşün her ne yaparsan onuda dahil et dışarı çıkmak ikinizde iyi gelecek inan. Burada bi arkadaşa bırakacak kimsem olmadığını söyleyince öyle söylemişti gerçekten işe yarıyor hiç bir şey olmazsa bile her gün yürüyüşe parka gidin. Evdede eşinle bir süre gerektiği kadar muhatap ol mesafe koy bırak o sizi özlesin yaklaşsın. Bizim için önceliğimiz bebeğimiz, Allahtan gelen hediyemiz sonsuz şükürler olsun onları veren Allaha. Onu senden daha çok seven seni ondan daha çok seven kimse yok düşünsene aranızdaki bağın gücünü Sen mutlu huzurlu olursan bebeğinde olacak, gittikçe sakinleşecek. O sakinleştikçe sen rahatlsyacsksın, ikiniz kendinize gelince iyi hissedince sıra eşine gelir onunla paylaşırsın destek olmasını istersin onuda dahil edersin. Bu çabalara rağmen düzelme yoksa bir uzmanla görüş bizlerde deneme yanılma yoluyla kendi hayatımızdan örnek veriyoruz ama profesyonel anlamda ne yapmamız gerektiğini bilmiyoruz sonuçta, fırsat olsa imkan olsa hepimiz bir uzmandan destek alsak keşke şu dönemde ihtiyacı olmayan kimse yok bence. Allah hepimizin yuvasına huzur, sağlık, mutluluk versin inşallah.

Canım cümlende hep mutsuzlugundan bahsetmıssın . Anne mutsuz olursa ailede huzur olmazsa bebekte mutsuz ve huysuz olur bunu cevremden deneyımledım . Eşinle konusmadan once kendı iç dünyana bi yönel cunku kilit nokta sensin . Sen bu psikolojden cıkınca eşinle aranda düzelecek bebegınde daha sakin bi bebek olucak bunuda kendı yasantımda tecrübe ettim . Bu noktaya nasıl vardın dicek olursanda the secret belgeselini izledim düşüncelerımız nasıl hayatımız oluyor onu gordum. Eşimden şikayet ettıgum her sürecte eşim daha kötüye gitti . Oglum daha huysuz oldu . Şuan meditasyonlar falan yapıyorum oglum uyudugunda bende sakinleştim .Bide Tavsiyem ne olursa olsun yatakları birleştirmeniz .

Gercekten rabbim yokluklarını göstermesin . Ogluma da diyourm sen benım en yakın arkadaşımsın .bizim evlılıgımızın 1.5 senesinde ben hamıle kaldım ama bu sürece kadar okdr şey yaşadık ki . Eşimin panık atak krizleri hastalanmaları cevremın bebek bebek olmuyosa doktora gidin demesi . ( halbukı her gece ogullarını hastnelerden toplıyodum cinsellige ayırcak kafam yoktu ) cok sukur rabbim hepimize bir evlat nasıp ettı . Elhamdülilllah ben bu ara sma lı ailleleride takip ediyorum instagramda her gördüğümde içim gidiyo . Bi yandan da şükrediyorum hayatta okdr acılar varkı rabbim ailelere sabır versın

Ben de benzer durumları yaşadım tatlım ama bir farkla ne olursa olsun bebeğimi çok sevdim. Hergün Allaha şükürler ettim. Ve her ağladığında soyle düşündüm aslında bana anlatmak istediği bir derdi var bir sorun var dedim ve çözeme kadar uğraştım bazen bizim bile başımız ağrıdığında mutsuz olmazmiyiz.. Onun da belki bir derdi vardır. Dr. Muayenelerini yatırıyorsundur zaten.. Onun dışında seni sevdiği için senin kucağında olmak istiyor ve birkaç ay sonra artık kucakta değil yerde olmak isteyecek biliyorsun.yürümelerine az kaldı. Olabildiğince kucağında tut danset mutlu olun birlikte gezin dolaşın.. ve sana birşey diyeyim mi bebeğin mutlu iken dünya yansa umrunda olmuyor
Esin konusunda bir yorum yapamayacağım..konus onunla..anlayisli biri ise hemen toparlanır. Yada bir yakının konuşsun onunla yani bebeğin ilk yıllarında yaşanan zorlukları iliskilerde anne babanin rolunu ..vs.tecrübeli birinden dinlesin daha etkili oluyor ..

Bir de yorgunsundur ..oyuzden de hayat daha zorlaşıyor. Ilk fırsatta dinlen ve kendine sevdiğim bir tatlıyı ısmarla.. Çok iyi geliyor emin olabilirsin..

Kız benimki yerdeyken kucağı kucaktayken yeri istiyo onu nasıl yapıcaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…