2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
kızla erkek bebekleriniz kaç kilo oldu? Benimki kreşe başladıktan sonra sanki kilo verdi
Ben de merak ediyordum 9.600 Gr dı bizimki. Bu aralar tartıldık 9.500 gr geliyor. 100gr vermiş. Bana da kilo verdi gibi geliyor. Zaten persentilin en altında ilerliyorduk doğduğundan beri.

kızla erkek bebekleriniz kaç kilo oldu? Benimki kreşe başladıktan sonra sanki kilo verdi
Bizimki ben tartinca 10 kilo çıkıyor.. zayıf ve kısa çok kafaya takıyorum tek yediği şey patates kızartması onu da hergun nasıl yedirebilirim..😔 çocuk endokrinolojiye goturmeyi düşünüyorum bakalım

kreşe başlattınız mı ? daha çok erken degilmi ? yani bende 24aylıkken başlatacağım, ve bakacak kimse olmadığı için.
ben 24 aya küçük diyordum, zannederim siz daha da erken başlatmışsınız ?
birde kabul ettilermi ? genelde minimum 24ay olsun diyorlar ?

Tek çare emzirmeyi bırakmak ilk birkaç gün sürekli kalkıyor sonraki günler bakıyor süt yok güzelce uyuyor. 4-5 günde bizim uyku düzenimiz tamamen düzeldi birkaç sayfa geri gidince okursunuz bende dertliydim. Şimdi gayet rahat yatıyorum, son azı dişleri çıkmasına rağmen o da düzenli uyuyor. Memeler mastit olmasın diye sabah biraz sağıp boşaltsanız yeterli. Oda 3-4 günde normalleşiyor. Kolay gelsin 👍🏼
bakalım ben de bu sürece başlayacağım yakında. inşallah herşey benim için de sizin yaşadıklarınız gibi kolay olur :)

kreşe başlattınız mı ? daha çok erken degilmi ? yani bende 24aylıkken başlatacağım, ve bakacak kimse olmadığı için.
ben 24 aya küçük diyordum, zannederim siz daha da erken başlatmışsınız ?
birde kabul ettilermi ? genelde minimum 24ay olsun diyorlar ?
evet mecburen işe başlamam gerektiği için günde 2,5 saatliğine kreşe başlattım. Sonrasında babannesi bakıyor. Kreşe alışana kadar böyle devam edecek. 21 aylıkken başladı. Evet küçükler tam gün için hatta 2 saatliğine bile gitmek istemiyor çoğu zaman ağlıyor her bıraktığımda ama işe gitmek zorundayım mecburum. Ankarada gündüz bakımevi olarak geçen kreşler 6 aydan sonra kabul ediyorlar ama çoğu kreş dediğiniz gibi 24 aydan sonra kabul ediyor burda da.

Bizde de durum benzer, memeye aşırı düskün oldu. Köpek dişleri de çıkıyor, bu da etkiliyordu tabii ama başka bir düşkünlüğü var. 2 yaş atakları sanırım. Beni görmemeye de dayanamıyor, tüm gün memeee diye geziniyor. Konuşmak işe yaramıyor. Bir tek dışarıda unutuyor, yazın gelmesi inşallah işe yarar. Belki de bırakmaya başlamadan evel zirve yapti. Bir ara azaltmisti çünkü.
Ben yazsam benzer şeyleri yazardım okurken kendi yaşadıklarımı gördüm. Anne den çok meme diyor hatta mememmm seviyor öpüyor okşuyor süt bitmiş diyorum aç diyor seviyor kapatıyoruz 4 dk sonra em diye diye geliyor 😄 dişten ziyade hassas dönemde olduklarını düşünüyorum bende. Eylül ekim gibi bırakmaya başlarız sanırım epey yorucu olsa da direnmeye devam ediyorum 💪 demekki rahatlatıyor onu.

Ben de merak ediyordum 9.600 Gr dı bizimki. Bu aralar tartıldık 9.500 gr geliyor. 100gr vermiş. Bana da kilo verdi gibi geliyor. Zaten persentilin en altında ilerliyorduk doğduğundan beri.
21.ay kilo ve boy oranını bilmiyorum cuma gunu kontrolumuz ama 18. Ayda kilosu 10.600 grmdi. 18.aydan boy ve kilo olarak baya ilerledi.Her çocuğun gelişimi -bünyesi farklı olabilir o yüzden genel sağlık durumu iyiyse pek sorun etmeyin bence 😊

Bizimki biraz burnu akıyor dişlerden dolayı da bayağıdır ishal şeklinde kaka yapıyor. Onun dışında bir şey yok bu son azılar da çıksa rahatlayacağız. Kafasının tepesi ateş gibi.

Bizimki biraz burnu akıyor dişlerden dolayı da bayağıdır ishal şeklinde kaka yapıyor. Onun dışında bir şey yok bu son azılar da çıksa rahatlayacağız. Kafasının tepesi ateş gibi.
Epey zor geçiyor diş dönemleri ya 😔 bir gün iyi bir kötü gidiyor bizde de. Bugün ne güzel yedi ne güzel uyudu diye geçirsem içimden ertesi gün tersi oluyor. Değişmeyen nadir şeylerden biriyse tabi ki memeye düşkünlük.

Bugun 21. Ay kontrolune goturdum. Du ciceginin 2. Dozunu oldu. Doktor hep harika gelisimi, boyle devam et derdi, bu sefer annesi bu kiz biraz fazla mi yiyor dedi 😅 Gobisini sevdi. Hahah tombisim benim. Bizim kızımız çok seviyor yemeyi napalim. Buz dolabini cekmeceleri acip mama mama diye yemek kacirmaya calisiyor gozumuzun icine baka baka. Porsiyonlarini kucultebilirsin dedi, bakicaz artik. Ama dert degil ya. Daha kucuk, ileride zayiflar zaten.

Epey zor geçiyor diş dönemleri ya 😔 bir gün iyi bir kötü gidiyor bizde de. Bugün ne güzel yedi ne güzel uyudu diye geçirsem içimden ertesi gün tersi oluyor. Değişmeyen nadir şeylerden biriyse tabi ki memeye düşkünlük.

Kesinlikle bir günü diğer gününe uymuyor 🙄Bizde değişen tek şey meme ohh valla o kısmı hallettiğim için memnunum😆 artık adı sanı yok ☺️

Selam 🙋‍♀️ anneler nasılsınız günler epey yoğun geçiyor herkes meşgul sanırım. Bebişler sağlıklı olsun da ordan oraya koşturmaca devam etsin. Arada fırsat bulursanız ses verin umarım her şey yolundadır.
@April wind
@MaYa_MiLa
@torro
Rheaa Rheaa
@esmeralda5
aling aling
M Mirune
@MC06
@Dilko
@cimcim karides
@masal3487
amadeusdegilsalieri amadeusdegilsalieri
T Tanem001
@Erganun
@zelihanur
@White Mocha
Bir ayı geçmiş girmiyorum. herkes sanirim en hareketleri donemleri oldugu icin perisan halde. gecen sali ebeveynli oyun grubu deneme dersine goturdum alin i. sanirim haftaya kayit yaptiracagim. ikimiz icin de degisiklik olacak. kuaforler kahveler konusulmus. ben henuz yapamiyorum onlari. hayattan cok kopmus durumdayim. Rheaa Rheaa ben de aynen oyleyim. sanki 5 dk birine birakirsam basina bisey gelecek gbi. zaten biraktigimda da durmuyor. kisir bir donguye girmis gibiyiz.

Herkes iyidir umarim. sirayla okuyorum mesajlarinizi.

Uyutmuyorum zaten babası uykusunu kaçırmak için uğraşıyor. Bir bebek 11.30 da uyanıp gece 2 ye dek uyumaz mı:KK43: Erken de uyanırsam aynı yoruldum artık.
Bixde de daha farkli bir durum var. oglen klasik hep 45 dk 1 saat arasi uyur. Her zaman boyleydi. arada kacaklar oluyor. hic uyumadigi oluyor. aksam ama kacta yatirirsam yatirayim -ki 21:00 den once uyutmuyorum- Cocuk kalkip oturuyor. ben iptal oldum artik. hem mental hem fiziksel olarak. 21:00 uyutuyorum 22:00 kalkiyor. gece 2-3 e kadar oturuyor. 22:00 uyutuyorum 22:30-23:00 gibi uyaniyor. gece 00:00 da da uyutsam 1-2 saat sonra uyaniyor ve oturuyor. bu ama 6-7 aylikken de boyleydi. ara ara duzeliyordu sadece. bu durumu nasil asacagiz bilmiyorum. doktora soruyorum uyandiginda geri uyuyana kadar odadan cikartmayin gerekirse siz de o saatte uyuyun diyor duzene girene kadar. bunu aylarca denedik. ama duzelmedi. sonuc ben cok yiprandim. uykuyu sevmiyor zaten bundan eminim. az uykuyla geciriyor günü. ben evden calisiyorum gunduz pek pc bakamadigim icin mecburen onu uyutup yapmaya calisiyorum. o da uyaninca artk cikartiyorum odadan. nasilsa duzelmiyor diye. iyice aliskanliga döndü yani

Bugun 21. Ay kontrolune goturdum. Du ciceginin 2. Dozunu oldu. Doktor hep harika gelisimi, boyle devam et derdi, bu sefer annesi bu kiz biraz fazla mi yiyor dedi 😅 Gobisini sevdi. Hahah tombisim benim. Bizim kızımız çok seviyor yemeyi napalim. Buz dolabini cekmeceleri acip mama mama diye yemek kacirmaya calisiyor gozumuzun icine baka baka. Porsiyonlarini kucultebilirsin dedi, bakicaz artik. Ama dert degil ya. Daha kucuk, ileride zayiflar zaten.
Benim kızında göbişi var, eşim diyor çok yemek veriyorsun diye ama yemek isteyen çocuga vermemek kendimi kötü hissettiriyor. Bizim 21.ay kontrolumuz bugün saat 6 da. Bakalım doktorumuz neler söyleyecek.
Sizin kontrolde boy kilo değerleri nasil çıktı?

Benim kızında göbişi var, eşim diyor çok yemek veriyorsun diye ama yemek isteyen çocuga vermemek kendimi kötü hissettiriyor. Bizim 21.ay kontrolumuz bugün saat 6 da. Bakalım doktorumuz neler söyleyecek.
Sizin kontrolde boy kilo değerleri nasil çıktı?
Luna'nın boyu buradaki bebeklere göre kısa 80 cm. Kilosu 13. Vücut kilo endeksi 20.66 çıkmış. Normalde 17-19 arasinda değişiyorum ama hiç 20lere cikmamisti. Kilosu 99 persentili aşmış. Ama yemek isteyen çocuğu ben de aç bırakamam. Yaz geldi zaten artık, akşamları yürüyüş yapıyoruz, yoruyoruz onu. Hem daha iyi uyuyor hem de egzersiz yapmış oluyor. Deniz sezonu da açıldı toparlar bu yaz.

Bixde de daha farkli bir durum var. oglen klasik hep 45 dk 1 saat arasi uyur. Her zaman boyleydi. arada kacaklar oluyor. hic uyumadigi oluyor. aksam ama kacta yatirirsam yatirayim -ki 21:00 den once uyutmuyorum- Cocuk kalkip oturuyor. ben iptal oldum artik. hem mental hem fiziksel olarak. 21:00 uyutuyorum 22:00 kalkiyor. gece 2-3 e kadar oturuyor. 22:00 uyutuyorum 22:30-23:00 gibi uyaniyor. gece 00:00 da da uyutsam 1-2 saat sonra uyaniyor ve oturuyor. bu ama 6-7 aylikken de boyleydi. ara ara duzeliyordu sadece. bu durumu nasil asacagiz bilmiyorum. doktora soruyorum uyandiginda geri uyuyana kadar odadan cikartmayin gerekirse siz de o saatte uyuyun diyor duzene girene kadar. bunu aylarca denedik. ama duzelmedi. sonuc ben cok yiprandim. uykuyu sevmiyor zaten bundan eminim. az uykuyla geciriyor günü. ben evden calisiyorum gunduz pek pc bakamadigim icin mecburen onu uyutup yapmaya calisiyorum. o da uyaninca artk cikartiyorum odadan. nasilsa duzelmiyor diye. iyice aliskanliga döndü yani
Gerçekten bazı çocukların uykuları çok düzensiz uyumak istemiyorlar. Oğlumda bütün kışı gece 2 saat kalkıp oturarak geçirdi. Yani oturmakta demeyelim ayağımda sallıyordum dalsın diye. Ama ben erken yatırıyordum saat 20.30 gibi. Sonra dışarıda daha çok vakit geçirdik ve artık çok geç uyuyor saat 21.30-22.00 arası ama artık gece uyanmıyor. Sabah normal saatte uyanıyor.

Gerçekten bazı çocukların uykuları çok düzensiz uyumak istemiyorlar. Oğlumda bütün kışı gece 2 saat kalkıp oturarak geçirdi. Yani oturmakta demeyelim ayağımda sallıyordum dalsın diye. Ama ben erken yatırıyordum saat 20.30 gibi. Sonra dışarıda daha çok vakit geçirdik ve artık çok geç uyuyor saat 21.30-22.00 arası ama artık gece uyanmıyor. Sabah normal saatte uyanıyor.
16 dişi 17. ayda tamamladi. dis sikintisi falan da degil bizimki. eskiden dişlere yoruyordum. artık saldım. daha şimdi uyudu mesela. bir sekilde duzelecek inanıyorum 😁😁

21.ay kilo ve boy oranını bilmiyorum cuma gunu kontrolumuz ama 18. Ayda kilosu 10.600 grmdi. 18.aydan boy ve kilo olarak baya ilerledi.Her çocuğun gelişimi -bünyesi farklı olabilir o yüzden genel sağlık durumu iyiyse pek sorun etmeyin bence
Umarım kontrolünüz iyi geçmiştir. Sizin doktor harika zaten detaylı bakıyor. Merak ediyordum bu kontrolde neler dedi diye.
Bizde daha gitmedik doktora genel kontrol için. Değerlerini bilmiyorum ama kilosu dışında genel olarak iyi gibi. Öyle pek hastalanmıyor. 18 ay kontrolünde 87cm boy, 9.600 kilosu vardı. Şimdi 9.500gr kilosu. Kahvaltı ve yemeklerle arası hiç iyi değil. Gün boyu meyve yiyor sadece. Bir de ceviz badem fındık veriyorum onları da çok az yer zaten.
Dediğiniz gibi çok hastalanmadigi için sıkıntı yapmamaya çalışıyorum ama takmıyor da değilim.
23 ünde sünnet olacağız. Şimdide onun için kaygilaniyorum. Genel anestezi olacağı için gece 2 den sonra hiç bir şey yememesi içmemesi lazım. Gece emmemiz var. Bir kaç gece denedim mümkün değil gece emmeyi bırakamadı. Onada şöyle çözüm yolu buldum. Zaten 11 yada 12 ye kadar uyumuyor. Gece 2 ye karar uyutmayip karnını doyurup ( ki yerse, inşallah yer ) üstüne meme verip öyle uyutmayi deneyeceğim. Sonra 5 te yine uyanırsa uyutmadan sabahlarız diye düşündüm.

X