2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Ben de ilk 10 ay oyleydim. Seni anliyorum. Su an manikur pedikur yaptirirken yaziyorum 😄 Burdan da ağdaya gidicem. Her ay bir kere kendimi odullendiriyorum. Ayda birkac kere de disarida oturup kahve iciyorum, yuruyus yapiyorum, tek basima netflixte merak ettigim bi filmi izliyorum. Cok iyi geliyor. Eskiden Lunayi kreşe gonderip evde egleniyorum diye vicdan azabi duyuyordum. Eglenmemeye calisiyordum. Keyif aldigim seyleri yapmamaya calisiyordum. Temizlik yapiyordum ya da evle ilgili baska bir seyi halletmeye calisiyordum. Psikopatliga bakar misiniz? Yan gelip yatarsam vicdan azabi duyarim diye tek ayak uzerinde cocugum gelmesini bekliyordum nerdeyse. Simdi vicdan azabi cekmiyorum artik. Eldeki imkanlarim bu. Hem cocugum mutlu hem ben mutluyum. Kres bitince yine annesinin kuzusu. Kres ogretmeni gordugum en mutlu cocuklardan biri. Cok iyi bir cocuk. Onunla gurur duymalisiniz dedi gecen gun. Nasil hosuma gitti anlatamam. Cunku biz mutlu bir aileyiz dedim. Demek ki bir seyleri duzgun yapiyoruz, demek ki ben kendime bakarken aslinda sadece kendimi mutlu etmis olmuyorum, bunun bile cocuguma guzel bir donusu oluyor. Diyecegim o ki hanimlar hepimiz kendimizi sevelim, simartalim.
Heheheh biz çok aynıyız ya sanki ve bebeklerimizde :)

Ben çalışmaya başlamadığım için bir tık daha az vakit ayırıyorum kendime ama yine de kafa yapımız ve mantığımız aynı...

Öncelikle insanız ve süper güçlerimiz yok, anne olunca süpergüç yükleniyor sanıyorlar ya da öyle baskılıyorlar..

meme konusunda gelince gündüz sadece 1 kez öğle uykusundan önce emiyor,
Akşam da yine akşam uykusundan önce

Fakat gece uyanması değişik 2-4/5 kez arası... bizim gece uyanmaları kötü ağlıyor asla seni duymuyor bir kaç kez sakinleştirmeye çalıştım ama nafile biz sanki gündüzü kolay bırakırız da gece de zorlanırız...

Onu da muhtemelen 1-2 saat ayakta dikkat dağıtarak atlatacağız.

Ben bir şey sürülmesi tiksindirilmesine karşıyım 20 aydır onu sakinleştiren ve yanında olan bir şey ve birden kaybetmek travmatik olabilir...

Büyüdüler konuşa konuşa 1-1.5 ay gibi bir sürede gerekirse... istiyoruz ki her şey hemen olsun

Bir kaç sefer kalkıp meme olmayınca vazgeçiyorlar zaten kalkmaktan ☺️

Geçmiş olsun canım üzülme biz de eşimle geçirmiştik Ocak ayında doktorumuza söyledik Ada nasıldı dedi 1 gün huysuzdu calpol verdik dedik
Oh süper geçirmiş onlar öyle geçiriyor güzel dedi
Sag ol. Tesekkur ederim. Isin asli belki de Luna kresten getirdi. Sonradan dusunduk de hic huyu olmamasina ragmen yemek secer oldu- ki gercekten cok oburdur yemedigi 3-5 sey vardir- 2 haftadir meyve yogurt bebe biskuvisi yiyor. Hatta az once dedim esime bu sefer hicbir sey onermicez onune koydugumuzu reddederse. Nasilsa meyve yogurda guveniyor. Ac kalsin 1 saat sonra yine teklif edelim. Disleri cikti, istahsizliginin sebebi dis olamaz. Yani belki de cocuk covid oldu ama ates cikarmayinca biz anlamadik. Bir de yine son 2 haftadir gece uyanip agliyor. Sabaha kadar uyurdu. Bazen 2 saat uyanik kaliyor. Kabus mu gordu derdi ne anlamiyoruz. Gunduz yeterli bslenmedihi icin gece ackip uyaniyor diye dusunuyorum. Allahtan tombis bi bebek de yemese de suzulmedi. Ya bir de simdi benden ilgi istiyor, surekli etrafimda. Normalde odaya da sokmamam lazim ama cok kucuk anlamiyor, travma olustursun istemiyorum. Odayi havalandiriyorum dokundugu seyleri sterilize ediyorum. Ama yanima aliyorum. Zaten teste kadar yuzlerce kez opmusumdur. Her dakika her an micmic optugumden esim diyor sende varsa bizde de vardir cikar maskeyi. Kapiyi acmazsam agliyor, hep gelip sariliyor sevgi ilgi istiyor. En azindan bakimiyla ben ilgilenmiyorum, yemegini hazirlamiyorum, maskeyle duruyorum yaninda, mumjun mertebe oyuncaklariyla esyalariyla temas etmiyorum, ellerimi surekli yikiyirum ve onu opmuyorum. iste kendimce alabildigim tek onlem. Ama onu opmeyi cok ozledim ya.

Heheheh biz çok aynıyız ya sanki ve bebeklerimizde :)

Ben çalışmaya başlamadığım için bir tık daha az vakit ayırıyorum kendime ama yine de kafa yapımız ve mantığımız aynı...

Öncelikle insanız ve süper güçlerimiz yok, anne olunca süpergüç yükleniyor sanıyorlar ya da öyle baskılıyorlar..
Hahah kesinlille oyle. Anne uzerinde bir baski var. Ya direkt kadin olsan baski car ki zaten. Anne dedigin siyle olur, anneler kutsaldir, sen annesin oyle taparsin, bu takisik almaz vs. Herkesin her konuda bir fikri var. Ben de meme estetigi bozulmasin diye emzirmeyen annelere cok iyi saydirirdim. Sonra dusundum meme benim degil, cocuk benim degil, insanlarin hayati beni neden geriyor. Bana ne yani. Kadin kadina dusman olnamali.

Evet rahatliga gelecek olursak biliyorum sen de oylesin, rahat anne rahat bebek konusundan bahsettigimizi hatirliyorum. Beni ve surecimi en iyi bilenlerden biri sensin. Ben bu noktaya gelene kadar ne yollardan gectim. Ilk 4 ay cocugun gozu ustunde kasi var diye endiseleniyordum. Surekli evhamlaniyordum. Nefes almayi bile unutacak kadar gozumu kirpmadan basinda durup sadece onu izliyordum nefesini kontrol ediyordum. Kendimi hep en iyisine zorladim, hep en mukemmeli olsun diye ugrastim. Depresyona girdim yetersiz hissettim. 1 yil terapi gordum. Çok ugrastim yani bu rahatliga ulasabilmek icin. Ilkti bilmiyordum yalnizdim, simdi 2. Cocugumuzda saniyorum ki daha rahat olucam.

Merhaba sevgili anneler ben çok uzun zamandır yazmıyordum hasta olanlara geçmiş olsun tekrar hamile olan annelerimiz sağlıkla kucaklarına alsınlar zaman geçip gidiyor büyüyoruz süt alerjimiz yavaş yavaş bitiyor henüz süt içemesekte çikolata yiyemesekte peynir yoğurt yiyebiliyor artık bende meme olayını bitirmek istiyorum ama hiç niyeti yok boş kaldı mı meme geliyor aklına bakalım ne zaman sonlanacak
Seni yeniden görmek güzel. Peynir yoğurt yemeye başlamasına sevindim. İçmesi için süt vermiyorum bende ayran yoğurt kefir nadiren de olsa peynir yer.

esmeralda5 esmeralda5 oh mis gibi tatil iyi gelmiştir. Ne güzel evi de elden geçiriyorsun bazen toparlamak temizlemek de iyi hissettiriyor.
Hehehe aşırı temizlik manyağı bir insan değilim ama düzeni seviyorum bana da terapi gibi geliyor açınca düzenli görmek ya da her elimi attığım yerde kolayca bulabilmek ☺️

Tatil ise çok iyi geliyor hepimizin ihtiyacı var Ada büyüsün valla çocuksuz tatile de ihtiyacım varrrr

Hahah kesinlille oyle. Anne uzerinde bir baski var. Ya direkt kadin olsan baski car ki zaten. Anne dedigin siyle olur, anneler kutsaldir, sen annesin oyle taparsin, bu takisik almaz vs. Herkesin her konuda bir fikri var. Ben de meme estetigi bozulmasin diye emzirmeyen annelere cok iyi saydirirdim. Sonra dusundum meme benim degil, cocuk benim degil, insanlarin hayati beni neden geriyor. Bana ne yani. Kadin kadina dusman olnamali.

Evet rahatliga gelecek olursak biliyorum sen de oylesin, rahat anne rahat bebek konusundan bahsettigimizi hatirliyorum. Beni ve surecimi en iyi bilenlerden biri sensin. Ben bu noktaya gelene kadar ne yollardan gectim. Ilk 4 ay cocugun gozu ustunde kasi var diye endiseleniyordum. Surekli evhamlaniyordum. Nefes almayi bile unutacak kadar gozumu kirpmadan basinda durup sadece onu izliyordum nefesini kontrol ediyordum. Kendimi hep en iyisine zorladim, hep en mukemmeli olsun diye ugrastim. Depresyona girdim yetersiz hissettim. 1 yil terapi gordum. Çok ugrastim yani bu rahatliga ulasabilmek icin. Ilkti bilmiyordum yalnizdim, simdi 2. Cocugumuzda saniyorum ki daha rahat olucam.
Ahhh bilmez miyim beni çok evhamlanıyorsun dediğimde terslemiştin ne kızmıştım sana o zaman sonra ben de kendime demiştim saçmaladın diye çünkü o yalnız küçücük bir bebeği anlamaya çalışıyor ve aynı zamanda çalışmak zorunda ..

Hehehe itiraf gibi oldu ama Tr de saat gece 3 genelde bu saatte yapılan sohbetler çok samimi olur, bu da kalsın burda 🫠

Ben de çok nefes dinledim valla yalan yok ama 🥶

Sag ol. Tesekkur ederim. Isin asli belki de Luna kresten getirdi. Sonradan dusunduk de hic huyu olmamasina ragmen yemek secer oldu- ki gercekten cok oburdur yemedigi 3-5 sey vardir- 2 haftadir meyve yogurt bebe biskuvisi yiyor. Hatta az once dedim esime bu sefer hicbir sey onermicez onune koydugumuzu reddederse. Nasilsa meyve yogurda guveniyor. Ac kalsin 1 saat sonra yine teklif edelim. Disleri cikti, istahsizliginin sebebi dis olamaz. Yani belki de cocuk covid oldu ama ates cikarmayinca biz anlamadik. Bir de yine son 2 haftadir gece uyanip agliyor. Sabaha kadar uyurdu. Bazen 2 saat uyanik kaliyor. Kabus mu gordu derdi ne anlamiyoruz. Gunduz yeterli bslenmedihi icin gece ackip uyaniyor diye dusunuyorum. Allahtan tombis bi bebek de yemese de suzulmedi. Ya bir de simdi benden ilgi istiyor, surekli etrafimda. Normalde odaya da sokmamam lazim ama cok kucuk anlamiyor, travma olustursun istemiyorum. Odayi havalandiriyorum dokundugu seyleri sterilize ediyorum. Ama yanima aliyorum. Zaten teste kadar yuzlerce kez opmusumdur. Her dakika her an micmic optugumden esim diyor sende varsa bizde de vardir cikar maskeyi. Kapiyi acmazsam agliyor, hep gelip sariliyor sevgi ilgi istiyor. En azindan bakimiyla ben ilgilenmiyorum, yemegini hazirlamiyorum, maskeyle duruyorum yaninda, mumjun mertebe oyuncaklariyla esyalariyla temas etmiyorum, ellerimi surekli yikiyirum ve onu opmuyorum. iste kendimce alabildigim tek onlem. Ama onu opmeyi cok ozledim ya.
Açıkçası ben de öncesinde 100 kere dokunup öptüğüm için maske dahi takmamıştım

İştahsızlık ondan olabilir canım

@masal3487
Merhaba kizlar♥️
Aranizda bebegi hala emen var mi? Kizim yirmi aylik oldu,artik memeden kesmek istiyorum ama asiri duskun,hatta yapisik,memeyle ask yasiyor resmen. Sizlerde durum nedir?Bu konuyu (memeden kesme) arastiran var mi aranizda?Ya da uzman gorusu alan var mi?
Biz bırakalı 6 ay oldu.Kan sulandırıcı iğne kullandığım için mecbur kaldım.2 aya yaydım öyle bir anda olmuyor zaten.Önce günde 3 e sonra 2 ye sonra 1 e düşürdüm kadameli olarak.Ve sürekli konuştum yakında memede süt bitecek artık şeklinde.
Konuşmalar vs pek işe yaramadı.
Kızım memede uyumaya alıştığı için çok zorlandık.(Hala da uyku düzenimiz oturmadı)İlaç kullandığım için bir an önce artık bitirmem gerekiyordu.Yara bandı yapıştırdım uçlarına her istediğinde çıkardım uf olmuşlar dedim.İşe yaradı ağladı biraz ama ufff ufff diyerek yaklaşmadı bir daha.

Geçmiş olsun canım biz de 1 hafta önce atlattık.Kızımın da testi pozitif çıktı.Ateşlenmedi,halsizlik oldu 2 gün.Iştahsızlık 1 hafta sürdü.Hafif öksürük oluştu.Başka bir belirti de yaşamadı.3 günde toparladı zaten hafif atlatıyorlar.
Benimki ağır geçti 2 hafta kendime gelemedim senin durumun nasıl?

izlar♥️
Aranizda bebegi hala emen var mi? Kizim yirmi aylik oldu,artik memeden kesmek istiyorum ama asiri duskun,hatta yapisik,memeyle ask yasiyor resmen. Sizlerde durum nedir?Bu konuyu (memeden kesme) arastiran var mi aranizda?Ya da uzman gorusu alan var mi?
Benim kızım da memeye aşırı düşkün. Beni emmese parmağını emiyor. Emmekten nasır olmuş parmağı. 2 yaşına kadar emsin istiyorum. 2 yaşına kadar kendi bırakırsa bıraksın bırakmazsq müdahale etmeli mi, nasıl etmeli?

Hamileliğin zor döñemine girmiş bulunmaktayım. Doğuma az kaldı zorlanıyorum artık.Kızımla fazla ilgilenemiyorum canım sıkılıyor bu yüzden:KK43: Gündüz uykusunu 1 aydır bıraktı kızım. Ona rağmen gece 2 de uyuyor gündüz 11.00 de uyanıyor.Kendime hiç vakit ayıramıyorum dinlenemiyorum maalesef:KK43: Uyku sorunumuz 5 aydır devam ediyor.
Benim kızım doğduğundan beri geç yatıyor. 11 den önce yatırsak 1 2 saate uyanır sabahlarız. 11 de yatıyoruuz hesapta uyuması 1'i buluyor. Haliyle geç uyanıyor. 15-17 arası öğlen uykusu da uyuyor. Onu uyumasa sinirleniyor. kendince bir rutini var.

Eskşutmuyorum zaten babası uykusunu kaçırmak için uğraşıyor. Bir bebek 11.30 da uyanıp gece 2 ye dek uyumaz mı:KK43: Erken de uyanırsam aynı yoruldum artık.
Eskiden olsa ynısını derdim. Ama yaşayarak öğrendim. Uyumuyor bıraksam sabahlıyacak bütün gün uyuyacak sonra da. belli saatte bütün evi karartıyoruz. Karanlıkta gezmiyor ama hep kımıl kımıl mıkır mıkır. Ben uyuyakalıyorum çoğunlukla.
Okula giderken nasıl erken yatıp erken kalkacak bakalım.

Geçmiş olsun canım biz de 1 hafta önce atlattık.Kızımın da testi pozitif çıktı.Ateşlenmedi,halsizlik oldu 2 gün.Iştahsızlık 1 hafta sürdü.Hafif öksürük oluştu.Başka bir belirti de yaşamadı.3 günde toparladı zaten hafif atlatıyorlar.
Benimki ağır geçti 2 hafta kendime gelemedim senin durumun nasıl?
Sağ ol teşekkür ederim. Orda nasıl test yapıyolar bebeklere? Burda bize yaptıkları gibi yaptıklarından yaptırmıyoruz. Kan almaksa gerçi ona da ılımlı bakmıyolar. ben hala çocuğun kan değerleri nedir ne değildir bilmiyorum. Luna öksürüyor ve burun akıntısı var. Dün iştahı yerine geldi şükürler olsun. Benimki de ağır geçiyor sanırım. 15 saat süren ateşim oldu. Bir de kas kemik ağrılarım. 3. gün aa bitti herhalde, iyiyim dedim öksürük boğaz ağrısı başladı. Kulaklarıma vurdu şimdi, çok rahatsız uyur uyanık uyudum. Neyse, geçer herhalde. Size de çok geçmiş olsun. Bir daha hasta olmayız inşallah.

Sağ ol teşekkür ederim. Orda nasıl test yapıyolar bebeklere? Burda bize yaptıkları gibi yaptıklarından yaptırmıyoruz. Kan almaksa gerçi ona da ılımlı bakmıyolar. ben hala çocuğun kan değerleri nedir ne değildir bilmiyorum. Luna öksürüyor ve burun akıntısı var. Dün iştahı yerine geldi şükürler olsun. Benimki de ağır geçiyor sanırım. 15 saat süren ateşim oldu. Bir de kas kemik ağrılarım. 3. gün aa bitti herhalde, iyiyim dedim öksürük boğaz ağrısı başladı. Kulaklarıma vurdu şimdi, çok rahatsız uyur uyanık uyudum. Neyse, geçer herhalde. Size de çok geçmiş olsun. Bir daha hasta olmayız inşallah.
Ben de teşekkür ederim.Tıpkı bize yaptıkları gibi ağızdan ve burundan sürüntü alıyorlar.Ama bebeklerin hafifçe burun deliğinin içine dokunduruyorlar.
Pıhtı atma eğilimine neden olduğu için kan sulandırıcı veriyorlar burada covid olan hamilelere sen alıyor musun?

Benim kızım doğduğundan beri geç yatıyor. 11 den önce yatırsak 1 2 saate uyanır sabahlarız. 11 de yatıyoruuz hesapta uyuması 1'i buluyor. Haliyle geç uyanıyor. 15-17 arası öğlen uykusu da uyuyor. Onu uyumasa sinirleniyor. kendince bir rutini var.
Benimki de doğduğunda geç uyuyordu.7 aylık civarı düzelmişti akşam 9 gibi uyuyor sabah 9 da uyanıyordu.Taaa ki emzirmeyi bırakana dek.Ne yapsak olmuyor artık uykusu olsa da uyumak istemiyor sürekli oyun oynamak istiyor.Işıkları kapatıyoruz kapıyı kapatıyoruz karanlık odada oradan oraya koşturuyor.Bebek doğunca ne yapacağım bilmiyorum :KK43:

Geçmiş olsun umarım uzun sürmez hem hastalık hem gebelik baya zor oluyordur 😔.

Ben de teşekkür ederim.Tıpkı bize yaptıkları gibi ağızdan ve burundan sürüntü alıyorlar.Ama bebeklerin hafifçe burun deliğinin içine dokunduruyorlar.
Pıhtı atma eğilimine neden olduğu için kan sulandırıcı veriyorlar burada covid olan hamilelere sen alıyor musun?
Yoo vermediler bir sey. Bunu biliyordum ama bir sey demediler. Burda biliyorsunuz mudahalesiniz bir seysiz devam ediyorsun koydeymis gibi

Yoo vermediler bir sey. Bunu biliyordum ama bir sey demediler. Burda biliyorsunuz mudahalesiniz bir seysiz devam ediyorsun koydeymis gibi
Coraspin eczaneden dahi alınabiliyor burada orada farklı sanırım.Doktorunuz da birşey demiyor mu?

X