Araştırma hastanelerinden 2 sene öncesine kadar memnundum. Fakat 2 yıldır salgın hastalıklardan dolayı özellikle devlete gitmeye korkar oldum. Riskli gebelik grubundayım. Zaten Perinatolog için 3-4 ay sonra randevu veriyorlar. O da en iyi ihtimalle. Normal kadın doğumcular ise hayattan bezmiş.
Geçen tahliller için gittiğimde -ki kendi doktorumdan 3 gün sonraydı- BOŞ GEBELİK BU dedi devletteki. 1 hafta kafayı yedim. Oysa 3 gün öncesi kendi doktorum maşallah her şey yolunda demişti. Hatta bu sorularımdan dolayı foruma gelip görüş istedim ilk.
Çatala alırken örtü vermiyorlar, hijyen sıfır. Allah korusun soğuk algınlığı vs değil ki bu, her türlü mikrobu kaparsın. Normalde devlet + özel gidecektim. Geçen haftaki muayenemden sonra sadece kendi doktoruma gitme kararı aldım. Hem aklımı bulandırmamak için, hem de hijyen ve mahremiyetten dolayı. 12. Haftaya kadar her hafta görecekmiş doktorum. Normalde özel sağlık sigortam var, fakat doğum modülünü kapsamıyor. 6 ay sonra gebe kalsaydım kapsayacaktı. Şu an doktora 15 günde bir 720 TL veriyorum. Fakat değiyor. Detaylarda boğmuyor, endişelendiklerimi soruyorum rahatlatıyor. Çıktığımda psikolojik olarak rahatlamış halde çıkıyorum. Devlete en fazla tahliller için giderim.
Riskli grupta olduğum halde doktorum bana gönlünüzce hareket edin dedi. Dahası, bir takım bilgiler verdi. Araştırken Twitter'da bir kadın doğumcunun bu konuda yazdığı twit zinciri denk geldi. Çok güzel özetlemiş.
Özeti, bebek anne ve babası birbirini seviyor diye mutlu oluyormuş. Twit linki eklemek yasaktır diye ekleyemiyorum. Ama dileyene özel mesajda gönderebilirim. Yasak değilse tabi.