• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Aile hekimine hamile değilken bi kez gitmiştim kan değerlerime baktırmaya her şeye bakılmıyor burda ayrıntılı istiyorsanız hastaneye gidin falan demişti çok uyuz bi doktor sizin gibi hastaneye gitmeye üşenenler yüzünden acil ihtiyacı olan hastaların tahlilleri aksıyor demişti. Ama hamilelikte mecbur bakmak zorunda sanırım ?
nerde ikamet ediyorsun

Ben de öyle yapayım en iyisi canım çünkü daha bi çok tahlil yapılacak böyle başa çıkılmaz. Peki özeldeki doktorun istediği tahlillerle devletteki aynı oluyor mu? Malum ayrı bir doktora da gidiyoruz bu tahlilleri istedi diye söylesek ego yapıyorlar sanki çok ilgiliymişler gibi.

Kendi doktorumun istediği tahlilleri kan alma yerinden öğreniyorum. Onların genel ismi oluyor zaten, onları not alıyorum hemen.
Doktora gittiğimizde ne zamandır bu tahlillere bakılmamıştı baksak bi sakıncası var mı desem yapar diye tahmin ediyorum😂

evet canim nefes almayinca duyuldu.bebek nokta gibiydi.doktor da dedi ben duymayi beklemiyordum daha iyi oldu dedi.benimde kurtajimi o yapmis 6.haftada kalp sesinin duyulmadigini kendisi soylemisti.yarin tekrar gidicem ben.1.43cm den beri tam 7 bucuk gun gecmis olcak.cok merak ediyorum.normalde ben sana 1 ay sonra gel derim ama sen eminim haftaya gelirsin demisti doktor😁o da anlamis takintimi
Ay cok ıyı sızın adınıza cok sevındım bende 6+3 te gelısimi durmustu yıne aynı doktor yapmıstı kürtajı ınsallah bızde duyarız hayırlısıyla bende bekleyemezdm ama benı tutan işten ızin alamamak cumartesileri tercih ediyoruz :)) ınsallaj saglıklı ilerler 🙏 🙏

Çok teşekkür ederim gözünüz aydın oncelikle rabbim sağlıklı bir şekilde kucağınıza almayı nasip etsin. Aslında cok kafaya takan bi insan değilim ama ister istemez takılıyor bu durumlara malesef

Rica ederim, amin inşallah sağlıkla alalım kucağımıza. 4 ay önce bebeğimin kalbi durduğu için kürtaj olmuştum. Ben de aşırı evhamlıy-d-ım. Ta ki düne kadar.

Dün doktora giderken kendimi yine kürtaj olmaya gidiyorum psikolojisine sokup gittim. Ama bebeğim kalp atışıyla bana hayatımın tokatını attı.

Bu arada devletteki ile özeldeki makineler arasında dağlar kadar fark var. Araştırmalarıma göre şu an en son teknoloji cihazlar benim gittiğim özel hastanede. Hastanenin Prof. Dr perinatoloğuna gidiyorum. Bundan sonra tahlil haricinde devlete gitmem.

Canım bu bilgi yanlış. Her sağlık ocağı her tahlili yapmıyor. İl il işleyişler değişiyor. Az önce yazan arkadaşın bulunduğu yerde yapılıyor olabilir. Ama senin yaşadığın yerde yapılmıyor olabilir. Maalesef benim yaşadığım şehirde de bütün tahlilleri yapamıyorlar.
Bana demişti ki senin ki keyfi, bi hastalık yok. vitamin değerlerine baktırmaya buraya mı geliyorsun kanser hastaları ya da önemli durumu olanlar geliyor onların tahlillerini yapıyoruz onlara öncelik tanıyoruz demişti. Ben de gereksiz gördüğü için yapmadı diye düşündüm bidaha da gitmedim.

Kendi doktorumun istediği tahlilleri kan alma yerinden öğreniyorum. Onların genel ismi oluyor zaten, onları not alıyorum hemen.
Doktora gittiğimizde ne zamandır bu tahlillere bakılmamıştı baksak bi sakıncası var mı desem yapar diye tahmin ediyorum😂
İnşallah canım. ben de böyle şansımı denerim artık 🥰

Bana demişti ki senin ki keyfi, bi hastalık yok. vitamin değerlerine baktırmaya buraya mı geliyorsun kanser hastaları ya da önemli durumu olanlar geliyor onların tahlillerini yapıyoruz onlara öncelik tanıyoruz demişti. Ben de gereksiz gördüğü için yapmadı diye düşündüm bidaha da gitmedim.
Hamile olduğunu söyledin mi?
Memnun değilsen aile hekimini değiştirebilirsin canım. E-nabız üzerinden değiştirilebiliyor.

25+11=36
36-9=27 tek canim erkek

Aynen hamile kaldığımdan beri erkek hissediyorum tipide erkege benziyor çok kustugum için kısmıdır dedim ama hiç kış hissetmiyorum bide çabuk büyüdüğü için erkek olma ihtimali yüksek diyorlar 😊 sağlıklı olsunda farketmiyor valla ikiside yok ilk ve son olacak galiba zaten 😂😂

Toksoplazmalar çok tutmuştur 😒
Keşke kan vermeden önce ücreti sorsaydın.
600 ü falan gözden çıkarmıştım ne kadar tutabilir ki dedim sormadım da. Sonra şok geçirdim.
Hamile olduğunu söyledin mi?
Memnun değilsen aile hekimini değiştirebilirsin canım. E-nabız üzerinden değiştirilebiliyor.
Gittiğimde hamile değildim ama düşünüyorduk bi değerlerime baktırmak istiyorum demiştim. Öyle doktor değiştirildiğini bilmiyordum Canım iyi ki söyledin. Bilsem çok daha önceden değiştirirdim çok aksi bi doktor.

Aynen hamile kaldığımdan beri erkek hissediyorum tipide erkege benziyor çok kustugum için kısmıdır dedim ama hiç kış hissetmiyorum bide çabuk büyüdüğü için erkek olma ihtimali yüksek diyorlar 😊 sağlıklı olsunda farketmiyor valla ikiside yok ilk ve son olacak galiba zaten 😂😂
Ogrenince yazarsin bakalim tuttumu.

İnşallah canım. ben de böyle şansımı denerim artık 🥰

iilay iilay

Ben özelden istenen tahlil listemi randevu alıp araştırma hastanesine götürüp "Hocam, perinatoloğum şu tahlilleri istedi, sizce uygunsa yazabilir miyiz? Bir de eksik gördüğünüz bir şey varsa onları da yazarsanız memnun olurum" deyip yaptırıyorum. Şu ana kadar sorun çıkaran olmadı.

Hatta muayene edelim diyene, "hocam isterseniz hiç zahmet etmeyin, vaktinizi aldığım için mahcubum diyorum". :KK73:

Kızlar az önce doktorun istediği bütün tahlilleri yaptırdım 19 tane tahlil kan idrar falan. 1600 TL tuttu şok oldum. mecbur ödedim ama bir daha asla özelde yaptırmayı düşünmüyorum tahlilleri. Devlette dahiliye bölümünde tanıdığımız doktor var ona çıksam bu rutin tahlilleri dahiliye doktoru da isteyebiliyor mu ki ? Yani Sistemlerinde çıkar mı ben ona özeldeki doktorun istediği tahlilleri götürüp bunları yaptırmak istiyorum desem. Kadın doğumda çok sıra oluyor

1.600 nedir ya 😐😐 ben ilk hamileligimde hastanenin kampanyası vardı 500 yaptırdım bundada 160 tl ye yaptırdım sadece demir ve b12 lere bakılmadı diğer testlerin hepsini yaptırdım

bende kullanmıyorum beni annem 6 kilo doğurdu normal doğumla vitaminmi içtide oldu bide vitaminlerin hepsi mide bulantısı yapıyo yan etkilerinde direk mide bulantısı. Doktorumda yeşil yapraklı sebzeler tüket dedi karşılar vucudun olmazsa olmaz bişe değil dedi. Ve ben üniversitenin Prof una gidiyorum .

Aynen ben kaç gündür içmiyorum iki gündür kusmuyorum allaha şükür o yüzden içmeye korkuyorum aman inceden böyle şeylermi varmış ya annelermiz doktorlara bile gidememiş sağlıklıyiz allaha şükür babam hep derki zeynep çok hastaneye gitme oynama çocukla neyse o olur der sürekli o yüzden takmıyorum şahsen

Saol amin inşallah allah veriyor sabrını

Valla düzenli kullanmıyorum görümcem hiç kullanmadı doktor istememis etrafimda kimse kullanmadı folic asit önemli tahlillerim yapıldı geçen hafta kan sayımları o kizamik vs biseyler diyorlar ya onlar felan yapıldı ama vitaminlere bakilmamis2 onlara batırıp ona göre vitamin isticem folic asit icerikli bide yemek yiyemedigim için sürekli meyve tüketiyorum illa karsiliyordur heralde

Bilemedim ki, benim doktor ilaca takıntılı. 9 ay yat, ama ilaç içme modunda. Fakat Pregnacare'den başka folik de kullandırmıyor. (Gebeyken. Gebe değilken Premesis kullandırdı). Profesör kendisi.

Kızlar az önce doktorun istediği bütün tahlilleri yaptırdım 19 tane tahlil kan idrar falan. 1600 TL tuttu şok oldum. mecbur ödedim ama bir daha asla özelde yaptırmayı düşünmüyorum tahlilleri. Devlette dahiliye bölümünde tanıdığımız doktor var ona çıksam bu rutin tahlilleri dahiliye doktoru da isteyebiliyor mu ki ? Yani Sistemlerinde çıkar mı ben ona özeldeki doktorun istediği tahlilleri götürüp bunları yaptırmak istiyorum desem. Kadın doğumda çok sıra oluyor

Her yerde farklı olabilir belki ama ben bunları bugünn sağlık ocağında ücretsiz yaptırdım. O paralar çok lazım olacak valla 😊
Ben de öyle yapayım en iyisi canım çünkü daha bi çok tahlil yapılacak böyle başa çıkılmaz. Peki özeldeki doktorun istediği tahlillerle devletteki aynı oluyor mu? Malum ayrı bir doktora da gidiyoruz bu tahlilleri istedi diye söylesek ego yapıyorlar sanki çok ilgiliymişler gibi.

Özel hastahanede ki randevundan önce devletten randevu al. Yok dolu diyorlar ama ben mhrs den girip uygun randevu olunca bildirim gönder diyorum ertesi güne bile alabiliyorum. Zaten aynı testleri yapıyorlar o kadar para yazık günah. Zaten bir sürü masraf olacak. Hele benim gbi çocuklar okuyorsa 🙈
Sağlık ocağına gidip hocam hamileyim kan değerlerime bakabilir miyiz dediğimde kendisi bu testlerin hepsini istemiş

Kızlar progestanı ben 2-3 gün kullandım. O zamanlar araştırmıştım. Çünkü ilaç olarak içtiğimde inanılmaz baş dönmesi yapmıştı. Fitil olarak kullanılan ve ağızdan alınan aynı ilaç diye okumuştum. Sizde araştırın isterseniz.

Aynen doktor banada verdi ben yutamam dedim doktor fitil olarak al ozaman dedi

Back