2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Ben sabah erkenden gidicem randevu alamadım vezneden girişle inşallh sıra vardır,tahlilleride yaptırıp 10gün sonrada kendi doktoruma giderim artık
Devlette hangi doktora gideceksin rastgele mi ? Tahliller 3 ayda bi tekrarlancak. Detaylı usg var fln o nedenle sordum. Bende devlette yaptırım dedim ama yer yok hiç.

boş yere özele gidip para vermenize gerek yok.tercih meselesi tabiki.600 tllik tutan testi ücretsiz yaptırdım.o paraya çocuğumu sevindirdim.

bu arada benim haftamda olanlar ikili teste gideceklere bir sorum var .doktor 2.500 tllik bir test söyledi sonucu%99muş.ben her türlü doğuracagım ıcın istemedım.sizede söylendimi

bu arada benim haftamda olanlar ikili teste gideceklere bir sorum var .doktor 2.500 tllik bir test söyledi sonucu%99muş.ben her türlü doğuracagım ıcın istemedım.sizede söylendimi
Evet canım daha önce konusu geçmişti yurt dışında yapilan genetik test.. Hatta bir sıkıntı çıkarsa amniyosenteze öyle karar verdiklerini söyledi benim dr. Ben yaptıracağım...

Evet canım daha önce konusu geçmişti yurt dışında yapilan genetik test.. Hatta bir sıkıntı çıkarsa amniyosenteze öyle karar verdiklerini söyledi benim dr. Ben yaptıracağım...
aslında şöyle birşey var canım .oda %99 sonuç veriyormuş.yani 1 ihtimalde olsa yanılma payı var.ben kürtaj yaptırmayacağım için düşünmedim.bu düşüncemide doktora söyledim.ultrasyonda hareket ederken gördüğüm ağladığım yavruma kıyamıyacağım için.benim hikayemde birde kürtaj var tabi.rahmimde kist çıktı inşallah bebeğimi etkilemez.

tahlilleri sağlık ocakları yapıyor aklınızda olsun

Hayır canım her sağlık ocağı yapmıyor. İl il değişiyor. Mesela ben suan Siirt’teyim burada hepsi yapılmıyor. Ama Manisa’da hepsi yapılıyor. İstanbul’da aile sağlığında çalışan arkadaşım var. Onlarda hepsini yapamıyorlarmış.

ben izmirdeyim yaptırdım canım.farklı şehirleri bilmiyorum bu konuda bir fikrim yok

Allah korusun, etkilemez inş. İyi düşünelim...Allah tüm bebeklerimize de sağlık versin..

Devlette hangi doktora gideceksin rastgele mi ? Tahliller 3 ayda bi tekrarlancak. Detaylı usg var fln o nedenle sordum. Bende devlette yaptırım dedim ama yer yok hiç.
Rastgele giderim canım ama ben şuan bulunduğum ilçenin devletine giderim daha sonra eğitim araştırmada yaptırmayı düşünüyorum tahlilleri falan,özeldekinde de doğum düşündüğüm için orada da takip devam ederim,yarın şu keseyi bi görebileyimde

Evet genetik test yapıyorlar kandan %99 doğru sonuç veriyor fakattt diyelim ki sonuçta down sendromu çıktı ya bunu doğrulamak için yine amniyosentez yapıyorlar (isteğe bağlı)
%100 kesin sonuç sadece bebeğin sıvısından alınınca oluyor.

Ben tarama testlerini yaptırmadım kızımda ikili yüzde 60 doğruluk veriyordu. Yengemde sıkıntı oranı yüksek çıkmış ve doğurana kadar gözyaşı dökmüştü hamileliğin son 7 ayı dua gözyaşı idi. Doğunca baktık sıkıntısı yoktu. Ama hamileyken döktüğü gözyaşları kimbilir nasıl zarar verdi. Bende morel olarak çabuk çöken biriyim. Aldırmayıda düşünmediğim için nasıl bir sorunu olursa olsun yaptırmadım. Ama detaylı usg en iyi yere gittim. Çünkü midesi bağırsağı kalp kapakçığı her duruma bakılıyor. Bebeğimde hastalık var ise o an bilmek iyi. Doğumdan hemen sonra kalp ameliyatı fln oluyor mesela kalbi delik bebekler ameliyatta kardiyoloji doktoruda hazır bekliyor bu gerekli bence. Ama taramalarda nöral tüp ve down sendromu gbi sıkıntılar tespit ediliyor yani sıkıntı görülsede düzeltilme şansı yok.

merhabalar inşAllah bende 2020 agustos annesi olucamkeseyi gördük darısı inşALLAH kalp atışına

Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah

O kadar çok haklısın ki benim de arkadaşıma bu çocukta gelişim geriliği var 4-5 aylık olsa hamileliği sonlandırırdık dediler çok tatlı sağlıklı bir kızı oldu. Diğer Bir arkadaşıma ikili testte çocuğun Down sendromlu karnından sıvı almamız lazım dediler o kabul etmedi şimdi çok sağlıklı bir oğlu var. Testler yanıltıcı olabiliyor.

evet canım haklısın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…