• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Canim ben de 6+5 te karindan duyamadim. Sonra Dr vaginal bakti.Kalp atisi net gorunuyor ancak sesi duyulmuyordu.Son adet tarihine gore 4 gun geri cikti.Belki de gec dollenmistir.Sorun yok dedi.Ben 10 gun beklemeyi istedim.Chnku stres oluyor insan duyamayinca.Merak etme vakti gelince duyariz
Çok sevindim canım duyduğuna. Doktor bana vajinal ultrason hiç teklif etmedi. Bu haftaya göre karından duyuluyor olması gerekti dedi. Ama benimki de net görünüyordu. Ben bile ekrana bakınca o hareketi anladım. Dediğin gibi umarım geç döllenmedir. Allah hepimizin bebişlerine sağlık versin kalp atışarını duyalım inş.

Ayy maşallah ben de

Benim 5+3 te sadece küçük bi kese görünmüştü dr bebek 6 haftadan sonra görünür dedi daha çok erken endişelenmen için. Ayrıca bi gün kalkıyorum hiç belirtim yok bir gün midem bulanıyor bi gün halsizim bi gün çok enerjik. Negatif olup kötü düşünmek başta kendimize zarar veriyor, güzel haberler alırsınız inşallah🤗

yanlış olmuş başka bir arkadaşa yazmıştım :)

Allah razı olsun. Yaştan dolayı yüksek risk grubundayım. Yeni evli sayılırım 1 yıl olmadı. Bu konularda da daha önce önümde örnek olmadığı için cahilim.
İlk gebeliğimdeki Profesör drz perinatologla devam ediyorum yine. O kesenin yerini de beğenmişti. Perşembe gününe kalbini de duyarız Allah’ın izniyle demişti. Öncekinde de 5+6 iken kalbini duymuştuk.

fakat sonrasında kanama ve akabinde kalbi durmuştu. Belirtilerim birden kesilmişti o zaman. Şimdi de haliyle korkuyorum. Rabbim bebeklerimizi bize bağışlasın inşallah.

Teşekkür ederim tekrar.

Benim 5+3 te sadece küçük bi kese görünmüştü dr bebek 6 haftadan sonra görünür dedi daha çok erken endişelenmen için. Ayrıca bi gün kalkıyorum hiç belirtim yok bir gün midem bulanıyor bi gün halsizim bi gün çok enerjik. Negatif olup kötü düşünmek başta kendimize zarar veriyor, güzel haberler alırsınız inşallah🤗

Amin, çok teşekkür ederim. 😍 Hep birlikte güzel haberler alalım inşallah. ☺️

Allah razı olsun. Yaştan dolayı yüksek risk grubundayım. Yeni evli sayılırım 1 yıl olmadı. Bu konularda da daha önce önümde örnek olmadığı için cahilim.
İlk gebeliğimdeki Profesör drz perinatologla devam ediyorum yine. O kesenin yerini de beğenmişti. Perşembe gününe kalbini de duyarız Allah’ın izniyle demişti. Öncekinde de 5+6 iken kalbini duymuştuk.

fakat sonrasında kanama ve akabinde kalbi durmuştu. Belirtilerim birden kesilmişti o zaman. Şimdi de haliyle korkuyorum. Rabbim bebeklerimizi bize bağışlasın inşallah.

Teşekkür ederim tekrar.
Umarim bu sefer her sey yolunda gider.Yas kac sizin?Benim 36.Saglikla aliriz minislerimizi kucagimiza insallah

Merhaba.
5+4 gebeyim. Çarşamba günü perinatologum (Profesör doktor) keseyi gördü. 2 Ocak’a kalbini dinlemek için randevu verdi.

Cuma günü araştırma hastanesinde uzman doktora da görünmek istedim. Kesenin 7mm olduğunu, SAT’a göre çok küçük olduğunu, boş gebelik olabileceğini söyledi. Moralim çok bozuldu. 4 ay önce kürtaj olmuştum.

Gece, uykumdan göbek deliğimdeki ağrı yüzünden uyandım. Tekrar uyuyamadım. Öğlenden beri de ne memede, ne kalçada ne de bacaklarımda ağrı hissetmiyorum. Mide yanmam da yok, bulantı da, kramp da. Sanki belirtiler aniden gitmiş gibi. Bu olağan bir durum mu? Bu gebeliğimde de sorun olacak diye çok korkuyorum.
canim 7mm daha cok kucuk degil mi yolk sac bile 1cm olunca goruluyor.benim ultrason goruntumu ataym istersen 7,8 mm iken bombostu.goguslerim cok az aciodu.sonraki gun ne agri kaldi ne bisey.8 gun gecti dedim ben hamile degilim gorursunuz hic hissetmiom kesin bisey oldu yasamio dedim.gectigimiz cuma gunuydu iste doktora gittik esime de dedim beklemeyelim cumartesi hemen kurtaj olayim.o kadar inaniodum ki yasamadigina sonra ultrasonda minicik bi kalp sesi...ben sok...daha kendi girunmuyor ama kalbi duyuluyordu.boyunu falan olcemedik sadece keseyi 1,43 cm olarak olctuk.benimkide gec dollenme.doktor 6 haftalik dedi satı dikkate almiyoruz dedi..benden sana tavsiye( ayni seyi yasamis biri olarak 4 ay once bende kirtaj oldum) kendini dinleme asla.kimseylede karsilastirma herkesin midesi bulaniyor die seninkide bulanmicak.bende bak yasayarak anlamis oldum

Ben gec kaldim,riskli gebelik diye endise ettim.Ama dr bu yaslarin cok da sıkıntılı olmadığını soyledi.Erken menopozdan dondum.Neyseki butun hormonlarim normale donmustu.

Doktor benim için sorun yok dedi. 1 yıl olmadı evleneli. Ömrüm okumakla geçti, anca sıra geldi bende bu işlere.
Geçmiş olsun, hormonlar normalse sıkıntı yoktur. ☺️

canim 7mm daha cok kucuk degil mi yolk sac bile 1cm olunca goruluyor.benim ultrason goruntumu ataym istersen 7,8 mm iken bombostu.goguslerim cok az aciodu.sonraki gun ne agri kaldi ne bisey.8 gun gecti dedim ben hamile degilim gorursunuz hic hissetmiom kesin bisey oldu yasamio dedim.gectigimiz cuma gunuydu iste doktora gittik esime de dedim beklemeyelim cumartesi hemen kurtaj olayim.o kadar inaniodum ki yasamadigina sonra ultrasonda minicik bi kalp sesi...ben sok...daha kendi girunmuyor ama kalbi duyuluyordu.boyunu falan olcemedik sadece keseyi 1,43 cm olarak olctuk.benimkide gec dollenme.doktor 6 haftalik dedi satı dikkate almiyoruz dedi..benden sana tavsiye( ayni seyi yasamis biri olarak 4 ay once bende kirtaj oldum) kendini dinleme asla.kimseylede karsilastirma herkesin midesi bulaniyor die seninkide bulanmicak.bende bak yasayarak anlamis oldum

Gözünüz aydın. Ne güzel bir haber almışsınız. 😍
Keseye dair bir bilgim yok. Yani ölçü nedir, ne olmalıdır. İnternette de kayda değer bilgi bulamadım. Hakkımızda hayırlısı.

Bir şey soracağım, bana hiç bir doktor bu iki gebeliğimde de ultrason görüntüsü vermedi. Benim mi istemem gerekiyor? Normali hangisi? Asıl doktorum Altunizade Acıbadem Hastanesinde. Ne özel, ne devlet hiç biri vermedi.

Keseye dair bir bilgim yok. Yani ölçü nedir, ne olmalıdır. İnternette de kayda değer bilgi bulamadım. Hakkımızda hayırlısı.

Bir şey soracağım, bana hiç bir doktor bu iki gebeliğimde de ultrason görüntüsü vermedi. Benim mi istemem gerekiyor? Normali hangisi? Asıl doktorum Altunizade Acıbadem Hastanesinde. Ne özel, ne devlet hiç biri vermedi.
devleti bilmiyorum ama ozelde herseferinde veriolar bana canim vermiosa kesin iste ozel sonucta vermekte zorunda.ben adet gunu gitmistim ne kese vardi ne bisey onu bile verdi.

devleti bilmiyorum ama ozelde herseferinde veriolar bana canim vermiosa kesin iste ozel sonucta vermekte zorunda.ben adet gunu gitmistim ne kese vardi ne bisey onu bile verdi.

Tamam isteyeyim, teşekkür ederim. ☺️

Amiiinnn, çok teşekkür ederim. İnşallah. Perinatoloğum Altunizade Acıbadem Hastanesinde, cihazı son teknoloji. Daha yenisi yok diye belirtilmişti. Araştırma Hastanesi’nin polikliniğine gitmiştim. Cihaz farkından kaynaklanıyor olabilir mi acaba?
Perinatologumun 5.2 ölçtüğü miyomu, araştırma 4.1 olarak ölçtü...
Muhakkak cihaz farkı olabiliyor canım,bulunduğum yerdeki devlet hastanesinde 5-6.haftasında net görüp ölçemiyor doktor aynı gün gidip başka hastanede güvendiğim bi yer özellikle görebilmiştik keseyi,üstelik kalbide atıyor demişti çok ufak diye dinletmemişti yani cihaz farkı oluyordur illa ki,benimde yaşım sınıra yakın sayılır,ilk çocuklarımda daha kolaydı her şey şu an daha zor ve klomenle hamile kalabildim canım

Selamm benimkide Maslak acibadem de doktorun, bana kesenin fotosunu verdiler sende iste cnm 🙂

Bende sürekli koşturuyorum canım,5yaşında oğlum var anaokuunda,13yaşında kızım var lgs hazırlanıyor ve iş konusunda eşimede yardım ediyorum bayaca yoğunum,melekler Allaha emanet olsun💕

Muhakkak cihaz farkı olabiliyor canım,bulunduğum yerdeki devlet hastanesinde 5-6.haftasında net görüp ölçemiyor doktor aynı gün gidip başka hastanede güvendiğim bi yer özellikle görebilmiştik keseyi,üstelik kalbide atıyor demişti çok ufak diye dinletmemişti yani cihaz farkı oluyordur illa ki,benimde yaşım sınıra yakın sayılır,ilk çocuklarımda daha kolaydı her şey şu an daha zor ve klomenle hamile kalabildim canım

Maşallah kuzuya 💕 Hayırlısıyla gelsinler inşallah. Sanırım rakamlara takılmadan bu süreci atlatmaya çalışmalıyım.

Selamm benimkide Maslak acibadem de doktorun, bana kesenin fotosunu verdiler sende iste cnm 🙂

Tamamdır, çok teşekkür ederim. Oradayken hiç aklıma hiç aklıma gelmiyor. Bu sefer not alıyorum soracaklarımı. ☺️

Kızlar selam dün
gittim doktora. Şuan
6+5'te kalp atışını doktor duyamadı. Bu güne kadar her şey normal gitmişti kese de var ve büyümüş ama kalp atışı yok. Sadece orda bir hareket var dedi doktor o olmasa olumsuz konuşurdum ama 3 gün sonra yeniden gel dedi. Böyle olup sonradan duyan var mı? 8 haftada bile duyanlar olduğunu biliyorum ama sizce normal mi?
Canım 6+2 de benim de bebek görünmedi Perşembe günüydü ama bebeğin besleneceği yer vardı oluşmuş yarın ben de tekrar gidicem dua edelim birbirimize inşallah görürüz miniklerimizin kalp atışlarını

Cevap yazanlara çok teşekkür ederim Allah razı olsun tek tek karşılık veremedim, nasibimde varmış inşallah daha sağlıklı bir gebelik olur hayırlısıyla, sizlere de duacıyım hepinize sağlıklı günler diliyorum💛

Back