• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    250
Kızlar cevaplarınız için sağolun ılık kompres yapıp sağdım ve onuda kuşuma içirdim çok şükür rahatladım biraz inşallah artmaz
Bir sorum daha var bebeğinizin kakası kaçıncı gün sarıya döndü bizim hala yeşil
Yesilse ön sütü alıyordur. Yağlı süt sonradan gelir memeden. Onu da alırsa kakası sarıya döner. Bir memeni tam bosaltana kadar emzir. Memeden sütler part part iner. Yutkunmasi kesildi diyelim. Biraz daha beklersen sondaki yağlı sut de iner. Hem kilo alır bebek hem de şişkinlik sorunu yaşamazsın..

hayırlısı olsun canım
sağlıkla kavuş kuzuna inşallah
anestezide sorun yaşamadım canım iğneyi hiç hissetmedim
sondayıda uyuştuktan sonra taktılar çıkardılar
herkes çok ilgiliydi
süsleme eko paketti benim yatağımda kızın yatağında cibinlik vardı pembe
isimli kapı süsü ve takı yastığı verildi
fotoğrafçıda hicran hanım çok tatlı bi bayan
fotoğrafları 6 hafta sonra alabilcekmişiz görcez bakalım nasıl olmuş 😍
Aynen cibinlik var ikimizin yataginda ve susleme serbet cikolata kurupasta falan da yaziyordu ben almistim goturmucem eger guzelse ... anesteziden memnun kalmana sevindim cok ... itiraf edeyim ben korkuyorum ikinci dogumum.olmasina raģman 🙈

Artık doğum sonrası problemleri ve soruları başladı.. :KK48:
Benim emzirme sırası karnım çok ağrıyor. Rahim ne kadar gerildiyse artık resmen doğum sancısı gibi tam bilmiyorum tabii de 40-50 şiddetinde gibi yeniden kasılıyor. Doğum yapanlar sizde de başlarda böyle belirgin miydi?
Canım emzirmek oksitosin salgılatıyor oda rahim kasılması yapıyor işk hafta benimde emzirdiğim anlarda adet sancısı gibi ağrım olurdu geçti. Rahim futboö topundan armuta dönüyor kolay değil

Bizim ebe ve cocuk doktoru
Sirayla emzirme dedi
Ilk once bi memeden sürekli verip o bitince digerine geçilmeliymiş

Nedeni ise
Bi memeden gelen ilk sutle arkadan gelen sut kalitesi farkliymiş
en son yağli kisım emdikçe geliyomuş

Bide
Bi ondan bi ondan sirayla emerse hep ustten emdiği için
Kanallara ulaşamaz bi zaman sonra süt kesilir dedi

Bende ebenin dedegi gibi yapiyorum canım
[/QUOTE]
Ben tam tersini biliyorum canım ilk önce 15 dk bi memeden emzirip son 5dk diğer memeye geçilip ilk süt emdiriliyor. Sonrada en son emdirilen memeden başlatılıp yağlı süt verilmiş olunuyor. Sütü fazla olanlarda 5dk sağıp öyle emziriliyor. Sahsen ben tek meme emzirip sağma yapıyorum

Bebekler için anne rahminde daha uzun kalmaları onlar için daha faydalı imiş 1 günün bile faydası varmış gelişimi için o yüzden demiş olabilir doktorun biraz daha kalsın diye. Ilk bebeğinse zaten erken gelme ihtimali daha küçük. Ama sabırsızlığını anlıyorum. :)
Ilk bebeğim 37+2de doğdu bunda da 37+3uz bugün 😁 abisinden fazla kalıyor kızım hak geçecek 🤣🤣

Kızlar cevaplarınız için sağolun ılık kompres yapıp sağdım ve onuda kuşuma içirdim çok şükür rahatladım biraz inşallah artmaz
Bir sorum daha var bebeğinizin kakası kaçıncı gün sarıya döndü bizim hala yeşil
2ya da 3günden sonra sararmaya başladı kuzu, içindeki kakalari yaparmış. Onlarda böyle sumuksu oluyor değil mi bizimki oyleydi. Çok geçmiş olsun bu arada canım

Kızlar sütüm yetmediği için mama veriyorum biryandan ve sarılık çıktı dün bugün tekrar kontrole gideceğiz
Dümden beride göğüslerim şiş ve taş gibi koltuk altlarım filanda sert önerebileceğiniz şeyler var mı kontrol edemiyorum artık hiç birşeyi alttaki dikişlerim acıyor biryandan vücudum çok yorgun bide meme ve koltuk altlarım taşlaştı üstüne dayanamıyorum artık daha beter olmadan bişeyler yapmam lazım

Canim süt kanalların tıkandığı için göğüslerin taş gibi oluyor bende de oldu ilk süt daha koyu olduğu için zor geliyor önce sıcak kompres yap ben sıcak su torbası koydum daha kolay oldu sıcak duş da bayilacak gibi oldum sıcak havlu çok yordu en iyisi su torbasi oldu sagdiktan sonrada buz koydum biraz sonra ucuna bolca kantron yagi surdum ve kalkan koydum 3 4 güne düzeldi çok şükür

Her bebek her cilt farklı kuzum inşallah seninkilerde de sorun olmaz

Canım suni sancı kesinlikle korkuttukları gibi değil asla kendini şartlama. Herkesin acı eşiği farklı ama ben hiç zorlanmadım. Gayettr güzel bir doğum oldu. Ben kimsenin olumsuz yorumunu dinlemedim kulağımı kapattım. Sancıları hep ayakta karşıladım ebelerle sohbet ettim. Onların yönlendirmesiyle dans ettim, oturdum ıkındım ve iki saatte iki bebe doğurdum 🤗

Geceleri benimkilerde durmuyor sürekli işiyorlar sürekli emmek istiyorlar ☺

En sevdiğim çikolatadan bile midem bulanıyor yiyemiyorum gebelik şekeri diyeti beni baya değiştirdi. Porsiyonlarım çok küçük hemen doyuyorum 16 kilo verdim gün itibariyle 64 kiloyum

Canım sıcak suyla masaj yap emzir ve sonrasında sağ. Bebek ilk haftalarda tam memeyi boşaltamıyor
Off keşke bende tiksinsem 😥 ama bende aynen daha çabuk doyuyorum sofraya oturmamla kalkmam bir oluyor

Bende amerikada yemek yapan yok, haZır pizza makarna et yemekten 2 kg şimdiden almışım. Ne güzel zayıfladıydım. Aynen dediğin gibi 5 aydır yemediğim herseye gömüldm oysa verdiğim kilolar nedeniyle kendimle aşk yaşıyordum 😂
😥 kendimize gelmemiz lazim. Bide burdaki şeyler daha kalorili bilmem dikkat ettin mi?

Kızlar sütüm yetmediği için mama veriyorum biryandan ve sarılık çıktı dün bugün tekrar kontrole gideceğiz
Dümden beride göğüslerim şiş ve taş gibi koltuk altlarım filanda sert önerebileceğiniz şeyler var mı kontrol edemiyorum artık hiç birşeyi alttaki dikişlerim acıyor biryandan vücudum çok yorgun bide meme ve koltuk altlarım taşlaştı üstüne dayanamıyorum artık daha beter olmadan bişeyler yapmam lazım
Canım ben çok çektim göğüslerden bi göğsümü tutturabiliyordum diğeri şişmiş ve taş gibi şeyler geliyordu elime aldığım sağma makinası yeterli olmuyordu göğsüm tıkanmış gibiydi sıcak havluyla masaj yaptım ve hastanede sanayi tipi süt sağma makinasıyla göğsümü boşalttım göğsüm çok acıdı kanadı ama böyle bi rahatlama yok sonrasında o göğsümü de tutturdum çok şükür sorun kalmadı. Ama çok direndim ateşlendim ağrısından kıvrandım ama pes etmedim sonunda başardım sende hiç pes etme biraz dişini sık canım düzelecek inan

Artık doğum sonrası problemleri ve soruları başladı.. :KK48:
Benim emzirme sırası karnım çok ağrıyor. Rahim ne kadar gerildiyse artık resmen doğum sancısı gibi tam bilmiyorum tabii de 40-50 şiddetinde gibi yeniden kasılıyor. Doğum yapanlar sizde de başlarda böyle belirgin miydi?
Meme ucu Rahmi uyarıyor hemşire emzirdikçe rahmin daha iyi toparlanacak demişti büyük ihtimalle ondan oluyor ağrın

Yaa kizlar ben anlamadim su emzirme isini. Simdi ilk emzirirken diyelim sag gogsu emdi. Sonra diger gogus emzirilecek mi yoksa aradan zaman gectikten sonra mi diger gogus emzirilecek

Sağlıkla kavuşun kuzunla canım benim 🌸💕😇
Çok sağol canımmm 🥰
Hadi hayırlısı:)
Hemoroid ne durumda düzelme oldu mu bari biraz?
Sağol canım 🤗💕 Hemoroidi doktora sordum son kontrolde, sert ve çok büyümüşse hamile bile olsan operasyonla alınır dedi. Benimkine baktı yumuşak dedi, doğumdan sonra geçecek kendiliğinden dedi. Hiçbi şey kullanmadım 3-4 gün sonra geçti şükürler olsun 🙏 Çok kötü yaaa hemoroid vallahi her şeyden daha kötü. Ameliyatlık duruma gelenlerin allah yardımcısı olsun :KK43:

Ay haydi sağlıkla gelsinler meleklerin ❤❤❤❤
Ayyy çok teşekkür ederim 😇😇❤❤

Yaa kizlar ben anlamadim su emzirme isini. Simdi ilk emzirirken diyelim sag gogsu emdi. Sonra diger gogus emzirilecek mi yoksa aradan zaman gectikten sonra mi diger gogus emzirilecek
Canım hastanede bebek hemşiresi daha doğru bilgi verir ama benim bildiğim ilk emzirdiğinde hem süt gelsin diye hem de zaten çok süt inmemiş olduğundan 2 göğüste emzirilir 15 dakka biri 15 dakka biri gibi ya da 20 Bebişe göre bakarsın sonra iyice süt indikten sonra tek göğüsü emzirirsin boşalana kadar bi sonrakinde diğerini verirsin sonra da zaten bebeğe göre belki ikisini de hüpletecek duruma göre düzenin oturur 👍

Canım hastanede bebek hemşiresi daha doğru bilgi verir ama benim bildiğim ilk emzirdiğinde hem süt gelsin diye hem de zaten çok süt inmemiş olduğundan 2 göğüste emzirilir 15 dakka biri 15 dakka biri gibi ya da 20 Bebişe göre bakarsın sonra iyice süt indikten sonra tek göğüsü emzirirsin boşalana kadar bi sonrakinde diğerini verirsin sonra da zaten bebeğe göre belki ikisini de hüpletecek duruma göre düzenin oturur 👍
Himmm tesekkur ederim canim anladim simdi😊 Hemsire analtiyo demek

Çok sağol canımmm 🥰

Sağol canım 🤗💕 Hemoroidi doktora sordum son kontrolde, sert ve çok büyümüşse hamile bile olsan operasyonla alınır dedi. Benimkine baktı yumuşak dedi, doğumdan sonra geçecek kendiliğinden dedi. Hiçbi şey kullanmadım 3-4 gün sonra geçti şükürler olsun 🙏 Çok kötü yaaa hemoroid vallahi her şeyden daha kötü. Ameliyatlık duruma gelenlerin allah yardımcısı olsun :KK43:

Ayyy çok teşekkür ederim 😇😇❤❤
Evet sorma yaa hemoroid o kadar zor birşey ki yani bir daha doğurmak ister misin diye sorsalar Allahım yine hemoroid mi olcam diye korkuyorum :D

Back