- 25 Şubat 2016
- 5.766
- 9.838
- Konu Sahibi white_chocolate_mocha
- #49.501
cidden benzerliklerimiz şaşırtıcı derecede çok. ilk 7,5 ay alerjiyle boğuştuk biz de. Hatta benim alerji diyetim yüzünden 7,5 aylıkken ek gıdaya başlayabildik. ben ekstradan 5-6 ay süren iştahsızlık durumu yaşadım ve bebeğim 9 kiloda kaldı. Şimdi biraz toparlandı gibi 9,5 kilo olduk ama 4 gündür yine yemiyor. Çocuk uyumaya dolayısıyla ben de uyumaya başlayınca bizim kavgalarımız bitti, sizinkiler de bitecek. Annemin veya iki ablamın beni anladığını sanmıyorum, diğer çocuklarda dışarıdan mükemmel destek aldılar ama benim çocuğuma benim onlara verdiğim desteğin binde birini bile vermediler. annem de yaşlandım artık diyor, zaten çocuk bakmak istemediğini defalarca söylemişti. mutlak yalnızlık yaşadım ama beni en çok kıran kendi öz ailemdi. 65 kilo ile hamile kaldım, şu anda 54 kiloyum. Ha bir de şu var, bu kadar zayıfladığımı görenlerin tepkisi "emziriyorsun ya ondan." he he emzirdiğim için verdim onca kiloyu, her emziren 10 kilo veriyor ekstra veriyor çünkü, daha da vermeye devam ediyorum
sorunun diş olmadığına karar vermişsiniz ama deneyimlerime dayanarak açık ve net söyleyebilirim ki sorun diş. Ne zaman dişler tamamlandı o zaman uyku başladı. Burun tıkanıklığına ve halen devam eden ufak alerjilerine rağmen uyuyor çünkü. Diş ağrısı için dişin çıkması gerekmiyor, kanala girerken kanaldayken de ağrı yapıyor. 15 aylık bebek için 4 diş çok az, dişleri çıkamıyor bir türlü. O da bebeği huzursuz yapıyor, yoğun süt diyeti yaptıysan veya ek gıda döneminde yeterince kalsiyum almadıysa da geç çıkıyor olabilir. Bu benim fikrim, bir çocuk diş hekimiyle de görüşebilirsin, ablam tek tek aylarını söylemişti, ne geç ne erken, en ideali aylarında çıkan dişler demişti. İkisinde de çocuk huzursuz olur demişti.
Bir de 4 yiğenin ilk 3 ayında sabahlara kadar nöbet tutarak destek vermiş olan bana, çocuğunu uyutamıyorsun yediremiyorsun dediler, yani kısaca berbat bir anne olduğum ima edildi. Artık görüşmüyorum kimseyle, maalesef ablalarımla bile çoook büyük bir mesafe var artık, 4-5 aydır ikisini de aramadım, bayramda ararım sanırım, diğer bayrama kadar yine aramam, bu imada bulunan ve yıllarca maddi destek verdiğimiz bir kadın vardı, kadına bu ramazanda hiçbirşey vermedim, benim imkanlarım onda olsa 9 çocuk bakarmış, e uykusuz kal, ne olacak ki, hepimiz uykusuz kaldık" diye uzun uzun konuştuğu için çok kırıldım ona da
5 aylıkken Ankara’da bülent enis şekerel isimli alerji doktoruna götürdüm. Biz ek gıdaya 5.5 aylık geçtik erken ek gıda sorunu dahada düzeltecek dedi. Bizimki alerji değil aslında proktokolitmiş. Yani gelişmeyen bağırsaklar bebeğin süt ürünlerini hazmetmesini zorlaştırıp kanama ve aşırı ağrı yapıyordu. 7. Ayda tamamen geçti alerjimiz her şeyi yiyor durumdaydı çok şükür. 12. Ayda tüm testleri yapıldı vitaminleride sorunsuz. Çocuk değil ama normal diş hekimi ve kendi çocuk doktorumuzla görüştüm diş durumunu normal dediler. Yani damaklar hep diş görünümünde yerleri belli ama bir türlü patlamıyor korkuyorum sorun mu var diye pandemi yüzünden hastaneye gidemiyoruz ama görüştüğüm hekimler böyle dedi. Umarım dişlerde gelir uykuda düzelir.
Diş için başka bir sorun geliyor mu aklına ?