2019 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?


  • Ankete Katılan
    252
18 saat nedir aman aman bende bu aralar sabah 6da kalkıyor aksama kadar uyumak istemiyor bugün uyumadi mesela ama 7de bayıldı desem yeridir. Allah kolaylik versin size

Benim kızım olsa yedide bayılır ama dokuzda tüm enerjisi geri yüklenmiş şekilde kalkar.

Amin teşekkür ederim. Allah herkesin yardımcısı olsun.
 
Sağol canım. Benimki de parçalar kesin





Yaa ben de 10. ayda izlerim diye onu izlememiştim

Etkinlik olarak be yapıyorsunuz ya benim bebiş çok sıkıldı her gün evde aynı şeylerden

Jokerin instagramda hesabına Bi bakın yakın zamanda etkinlik paylaştı ben çok beğendim

Merhaba kizlar ben ocak annesiyim ama bizim grup pek aktif değil artık sizlere sormak istedim.bebeklerinixin konuşması nasil yani cümle kelimeleri? bizimki sadece dede meme diyor baska da bişey yok
Dede meme baba anne mama hepsi bu bir bir bay bay alkış gel gel ve aloda yapıyoruz harekrt olarak
 
Bizde de konuşma pek yok. Mem( benim bu), Bap ( babası) ve arada oynarken dıgıl dıgıl lıgıl yapıyo, ne bilmiyorum. Ama geldim geldim oynuyoruz kaçıyo deliriyo, bay bay, çak, alkış, gel gel ve burnunu bilio sadece. Pfff. Bıktı çocuk benden. O kadar az kişi görüyo ki... Ondan da ilerlemiyo bu sosyal- dil gelişimi işleri belki.
 
masallah kiziniza❤
benim kizim 6aylikken anne baba demeye başladı.yaşında neredeyse herşeyi konuşuyordu
ama oglum kızıma göre yavas
 
Valla maşallah bücürlere.. bizimki hala dede ve gel gel haricinde birşey demiyor. Meme mama anne su baba yok yani bizde. Sürekli konuşuyoruz ediyoruz ama. Birde alkış yapıyor. Parmak şıklatma hareketini yapmaya çalışıyor. Havaalanına yakın oturuyoruz Uçak sesini duyduğunda uuuuu deyip ellerini yukarı kaldırıp bakıyor. Ancak bu kadar. Sorun mu acaba ya?
 

Ben de attım, yenilerini aldım koydum dolaba okuyunca canım. :) Bizim 5 gün süren ateşte, ilk 2 gün evdeydik ve düşüremiyordum bir türlü. 5-6 aylık vardı calpol. Bence bir sebebi bu.
 
Merhaba kizlar ben ocak annesiyim ama bizim grup pek aktif değil artık sizlere sormak istedim.bebeklerinixin konuşması nasil yani cümle kelimeleri? bizimki sadece dede meme diyor baska da bişey yok

Deniz, meme, anne, baba, mama bilinçli söylüyor. İstediğini yapmayınca annieee diye bi uzatarak söylemesi var içimin yağları eriyor. :) Şu sıralar çenesi açıldı, hep kendince bişiler anlatıyor. Ben de zeka kartları almıştım 4 lü paket. İlk 50 sözcükteyiz. Çok seviyor onları. Bi de köpek nerede, kedi nerede deyince kartlardan göstermeye başladı. Burun ve kulak göstermece oynuyoruz... Söylediğimiz şeylerin %90 ınını anlıyor bizimki. Çünkü ya yap dediğimizi yapıyor ya da mantıklı cvp veriyor.
 
Kitapta tavsiye edilen ve yapmaya basladıgn seyler nedir cnm bizimlede paylaşır mısın?
 
Maşallah subhanAllah sizinki baya ilerlemiş, hatta ayına göre önde gidiyor.bana göre kiz çocukları her sekilde erkek çocuklarından 2-0 önde gidiyorlar.tabi genelleme yapmakta istemiyorum.
 
Maşallah subhanAllah sizinki baya ilerlemiş, hatta ayına göre önde gidiyor.bana göre kiz çocukları her sekilde erkek çocuklarından 2-0 önde gidiyorlar.tabi genelleme yapmakta istemiyorum.
Bu konuda evet baya önde, hatta ilk anlamlı meme demesi 4,5 aydaydı videosu var. Ama bizde de tembellikten, ne emekleme ne sıralama var. Öyle bir isteği de yok çocuğun, ben ayakta tutuyorum, önünde oynayacağı istediği birşey olunca 10-15 dk dimdik duruyor ayakta, ama hep ben zorlarsam , kendi istemiyor sıpa...
 
Cnim biz size göre daha geriyiz üstelik sizden buyuguz ay olarak.ama ben hiç sorun yapmıyorum her cocuk kendine özeldir.nörolojik sorun olmadıkça biraz erken biraz geç illaki konuşurlar.
 
az öncede dedim her cocuk kendine özeldir, kimi geç yürür kimi erken konuşur.Allah can sağlığı versin büyüdükçe hepsihepsini kavrarlar kuzular.oglum aşırı hareketli emekleme, oturma ve yürümeyi çok çabuk kavradı maşallah, ama konuşma neredeyse hiç yok.ama herşeyi anlayabiliyor.konuşma olarak (dede mama)
 
Bizim de cumartesi gunu atesimiz cikti 38.39 arasi cok zor 2 .3 gun gecirdik cok gecmis olsun canim. Yaniyodu hic durmadan agliyordu calpol verdim hicbi etkisi olmadi simdilik ates gecti yeni yeni tekrarlamasindan korkuyorum. Oksuruk basladi galiba soguk alginligi dise yormustum ama dis değil gibi. Butun bebislere sifalar versin Allahim korusun.. benim bidigim da baba dede mama bıttım (bıktım ) hadi dee diyo birde babasina ismiyle sesleniyo tam soyleyemesede ama anne hic yok hic aklina bile gelmiyor bazen beni sevmedigini dusunuyorum. Tam bir baba manyagi
 
Geçmiş olsun kızlar.
Y Yslysl kafa vurma hariç diğerleri bizde de var, ben normal olduğunu düşünüyorum. Geçecektir.
Oğlum mama, anne, dede, hadi diyor. Gel, bak, dur ve hayırı çok net bir şekilde anlıyor. Komut olarak yapıyor. Çak ve baban gelsin dur duru öğrettim ona. İşaret parmaklarımızı birleştiril bızzzzt yapıyoruz. Bizde durumlar bu kadar.
Ayrıca bu hafta taşındık sonunda, çok çok yoruldum. Oğlum da diş patlattı sağolsun 2 gündür geceleri çok sık kalktı. Pert oldum, taşınmak ne zor işmiş.
 
Cnim biz size göre daha geriyiz üstelik sizden buyuguz ay olarak.ama ben hiç sorun yapmıyorum her cocuk kendine özeldir.nörolojik sorun olmadıkça biraz erken biraz geç illaki konuşurlar.
Valla bu bücürler manyak etti bizi :)
Yaaa biZden öndeyseniz hemen bilindik soru geliyor ahahaha şu meşhuuuuur ataktan sonra dönüyor muyuz eski düzene
 
ay canım bende taşınmak istiyorum birkaç aydır ama İnan cesaret bile edemiyorum. Bebek için havası daha temiz bir yere gidelim dedik ama biz bebekle birkaç gün uzaklaşsak eşim taşınma işini tek halledebilir mi halletti diyelim yeni evde yeni düzen yine bana kalacak. Ben hayatta cesaret edemem helal olsun sana
 
çok geçmiş olsun canım benim Allah bir daha göstermesin.
Bizimkide babası geldiğinde bir şebekliler yapma derdinde. Biz sürekli yanındayız ya iplemiyorlar bence bizi
 
Kitapta tavsiye edilen ve yapmaya basladıgn seyler nedir cnm bizimlede paylaşır mısın?
kitap akademik dille yazılmış, zaten oğlumdan dolayı yavaş ilerliyorum daha 100 sayfasını okuyabildim. Özetle beynin %85'inin ilk 3 yılda geliştiğini nörobilişsel alandan çalışma örnekleri vererek anlatıyor. Maddi durumu iyi olmayanlarla iyi olanlar arasında yapılan testlerde, düşük gelirli gruptaki çocukların senede 30 milyon kelime az duyduğu tespit edilmiş, kitabın ismi buradan geliyor. işte bu 30 milyon kelime çocuğun akademik başarısını da etkiliyormuş, tabii kalabalık ailelerde durum çok da maddiyata bakmıyor. beynin gelişim bağlantılarının kurulması en az konuşulan kelime sayısı kadar önemli..

Bağlantı kurmak kelimeye bir duygu veya hareket eklemek gibi düşünülebilir, tek başına çok fazla kelimenin de bir anlam ifade etmediği başka çalışmalarla bulunmuş, bebekle gerçekten konuşulması ve neredeyse her konuşmada "benim tatlı oğlum, annesinin güzel oğlu, haniymiş benim tatlı böceğim" gibi ince ses tonuyla ve mümkün olduğunca bazı kelimeleri abartılı söyleyerek iletişim kurulmasını öneriyor. tüm çocuklar psikomotor öğrenme ile öğrenirler bu nedenle hareketlerle anlatın herşeyi diyor. sadece bu değil, geometrik şekilleri sürekli vurgulayın diyor, mesela bak bu kare, dört kenarı dört köşesi var, hepsi eşit. veya tavşan kaplumbağa, bak oğlum tavşan hızlı deyip koşup kaplumbağa yavaş deyip yürümek gibi. bez değiştirirken tüm aşamaları anlatmak, oğlumun uzun bacaklarına pantalon giydireceğim, şimdi sol bacak.. şimdi sağ bacak gibi. örnekleri kendiniz çoğaltabilirsiniz.

Çizgi filmlerle ilgili kısımlar henüz gelmedi ama olduğunu varsayıyorum. kitabın mantığına göre pasif bir şekilde çizgi film seyreden çocuğun beyni gelişmiyor çünkü bağlantı kuramıyor, oysa yanında şarkıya eşlik edilse, dans edilse, özellikle yüz mimikleri kullanılsa öğrenme olabilir gibi anladım ben.

kitap bitince toparlarım hepsini. şimdilik bu kadar.

bu arada saat 12 den beri bu sayfa açık, bebeğim gündüz toplam 45 dakika uyudu ve biraz ağladı, ne yapacağımı bilemedim. şu anda öğlen 12 den beri ilk defa oturuyorum. o uyuduğu 45 dakika boyunca ağzı memedeydi
 

Aynı benimki bi sürü oyuncağı var ama hepsini ısırıyor sadece

Jokerin instagramda hesabına Bi bakın yakın zamanda etkinlik paylaştı ben çok beğendim

Sağol canım
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…