2019 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?


  • Ankete Katılan
    252
Ya cidden oyle cızgı film tek izlediği ile birisinin anlatması ile izlemesi arasında cok fark var. Gercı hıc izlenmese en iyisi. Ben muzık kanallarını acıyorum sadece oynasın dıye onda bile vicdan yapıyorum bırkac klip var burayın tac mahal cok canlı bir klip ona bayılıyor pur dikkat bazen ısım oluyor acıyorum onu ama sonra tabi vicdan ben. Valla eskiden gec konusan cocuk daha azmıs cunku hep kalabalık aile misafirler gidip gelme dısarı cıkma cok sosyal alan abiler ablalar... Sımdı asosyal bebekler tek odanın ıcınde Malesef. Ama yetıskınden cok yasıtları ya da cocukların konusmasi daha etkili ımıs bizzat cocuk psıkologu demıstı bunu kres ve oyun grupları da bunun ıcıın onerılıyor
 
aynen.
bu kadınlar kulübü mesajlarında neden beğen butonu yanında katılıyorum butonu yok, bazı mesajlarda katılıyorum diyesim var ama katılıyorum butonu yok

o vicdan bende de var, ama açmazsam nefes alamam, ben mecburum televizyon açmaya, arka planda ses oluyor, değilse ev çok sessiz. bol bol şarkılı çizgi filmler açıyordum, ben de eşlik ediyordum, ama bir aydır çizgi filmlere ilgisini kaybetti, fıldır fıldır evin içinde dönüyor, pazar günü iki adım attı, dün 3 adım attı sanırım bu hafta yürümeye başlayacak
 

Dr 2 yaşına kadar tv seyrettirme, kapat tv yi dedi de, nasıl olacak o iş bilemedim. Zaten Ankarada tanıdığım kimsem yok, tek başımayım, bu soğukta dışarı çıkamıyorum, tv yi de açmazsam heralde kendi kendime konuşmaya başlarım.
Deniz tv yi sadece reklamlarda seyrediyor. Bir de Duck tv açıyorum, çizgifilmler iki boyutlu ve konuşma yok sadece müzik var. Kablolu tv de var ama başka nerede var bilmiyorum. Tavsiye ederim. Zaten tv nin ana zararı konuşmaların hem konuşmayı geciktirmesi hem de 3 boyutu henüz bebişlerin algılayamaması ve beyinlerinin karışmasıymış.
 

Nöroloji uzmanına gitmiştik biz canım ve doktor tv zaten izlememeli ama reklam ve klip kesinlikle izletmeyin demişti. Klip sendromu mu ne oluyormuş bazı bebeklerde.
 
Benim oğluş da dün 10 aylık oldu 7. ay anne demişti 2 3 kez sonra bidaha demedi baba, dede, gel diyor. Bay bay, ce-eee çok az söylüyor. Arabalarla oynarken ııı tarzı ses çıkarıyor çak, alkış, al, ver'i biliyor. Bide zıplamayı çok sever. Zıp zıp hop hop deyince başlar zıplamaya Fış fış kayıkçı oynuyoruz. Bide dans etmeyi oynamayı çok seviyor. Kapı gıcırtısına oynar müzik duyunca eşlik ediyor hemen ıı ıı gibi seslerle. Sen de yap deyince yapar bir şeyin aynısı genelde. Taklidimi yapar, çıkardığım sesleri çıkarmaya çalışır. Şşt, pşşt, cıss falan.

Koltuk, duvarlara tutunup yürüyor. Çekmece, dolap boşaltmak favorisi Bu ara sürekli tek elini tutup yürütmemizi istiyor ama beceremiyor daha
 
sizden çok şey öğreniyorum. ben de üç boyutlu diye cocomelon veya dave and eva açıyordum, demek kafası karışıyormuş. dave and eva da illuminati keşfettik gizli yazılar, durdurup baktık falan. bir de sevimli dostlar. duck tv ye bugün bakarım, ben de utube dan seyrettiriyorum, bizimki reklamlara da ilgi göstermiyor ama cocomelondaki appleberry e hasta, o çıkınca gülüyor, bir de baby shark şarkısı. onda da çok gülüyor. 2 yaşına kadar seyredemeyecek bir daha.

iki boyutlu olması konusunda emin olduğunuzu varsayıyorum, ben nedense bu konuyu araştırmamıştım çünkü çocuk tv seyretmez deyip kestirip atıyorlar. hadi ordan ya, mümkün değil bu devirde, artık yalnız yaşıyoruz. kalabalık yaşayanlar çok şanslı, tv seyrettirmeme lüksü var ama koca gün oğlum ve ben. bir süre sonra yapacak şey bulamıyorum

bizimki üç boyutlu ve ingilizceçizgi filmlere göre iyi konuşmuş o zaman (züürt tesellisi). 1 yaş doğum günü konseptini de tamamen köpek balığı yapmıştım bi de
 
tv bir yana benim oğlan sabahtan beri bir lokma bile yemedi, eskiden 1 çay kaşığı tatlarına bakardı artık onu bile yapmıyor çıldırmak üzereyim, dün de koca gün akşam 2 lokma balık yedi. ağzından atmazdı artık ağzından atmaya da başladı. doktor şart oldu, eşim iştah şurubu alalım diyor, iştah şurubu kullanan bir tanıdığınız var mı
 

Aynı benimki ya iki gün biraz yedi dedim yine başladı yememeye iştah şurupları şekerli olduğundan kan şekerini yükseltip sağlıksız kilo aldırıyor diye okumuştum. Şekersiz sağlıklı olanlar varsa kullansak mı ki
 

Ben de cocomelon açıyorum, ama günde 15-20 dk. Daha o baştaki vızıltıyı duyunca çıldırıyor bizimki. O sürede laptop koltukta, Deniz ayakta... ancak onu açınca ayakta duruyoruz. hem ingilizceye de aşina oluyorlar, bi de çok sevgi dolu bir çizgi film. Duck tv de toplasan 1 saat günde. O kadardan bişey olmaz heralde diye düşünüyorum. Hani kimi bebeler uzun süre tv karşısında hipnotize gibi seyrediyor ya.... bence o zararlı.
 
Ya benımkı yurume de korkak 1 adım atınca oturuyor korkuyor nasıl cesaretlendırebılırım acaba? Birde baby TV hakkında ne düşünüyorsun bebek gelısımıne katkısı var mı?
 
Ben de vicdan yapıyorum izlettirince ama mecbur kalıyoruz ben en fazla 10 dakka. Muzık acıyorum sadece. Ama cidden 2 yasına kadar dayansak cok guzel olur havalar guzellesse her gün parka cıkarcam da hava da cok soguk. Kalabalığa girersek cogu cocuk hasta bugunlerde tek sosyallıgımız 2 3 klip ızlemek. Saka maka bende bazen patlıcak gibi oluyorum evdeki sessizlikten :))
 
Nöroloji uzmanına gitmiştik biz canım ve doktor tv zaten izlememeli ama reklam ve klip kesinlikle izletmeyin demişti. Klip sendromu mu ne oluyormuş bazı bebeklerde.
Aaa bunu duyduğum ıyı oldu o zaman klıp ızlettırmeyeyım artık reklam evet onu duymuştum ama klip ilk defa duydum nasıl bir sendrom olusuyo acaba Allah korusun .
 
Karadut pekmezi onerırım sabah ac karnına birr cay kasıgı istah acıyor
 
merhaba arkadaşlar. asya'da anne baba mama mamun(maymun) diyor. dil gelişimi bana biraz yavaş geliyor.bilinçli şekilde objeleri ve organlarını gösteriyor. öpücükle bay bay gel gel alkış yapıyor bide yastık görünce ayağına koyup üstüne de bir oyuncak bebeğini alıp eee eee diyip kendi totosunu sallıyor:) tv'de reklam görünce kitleniyor ama babamız çok katı bu konuda kesinlikle 1 dk bile izlemesini istemiyor. kumanda kukuli ve reklam aşığı. beatbo dansı'na bayılıyor sürekli onu izlemek istiyor. fisher price'nın bir oyuncağı var ya beatbo diye onu almıştık o yüzden aşık kendisine:)
haftasonları kesinlikle tv açmıyoruz arka fonda sesini bile duymasını istemiyor eşim ama haftaiçi bakıcı halamız ve babanemiz tv'siz durmuyor izletmesede açıyorlar. reklam olan kanalları değiştiriyolar mutlaka.

geçen duşa girdim kimse yoktu evde asyayı beşiğe koydum beatbo açtım youtube'dan telefonu verdim eline dursun diye. babasını facetime'dan aramış birde konuşurlerken ekran görüntüsü almış biz şok. tabiki bilinçli yapmadı her yere bastığı için yapıvermiş ama babamız çok kızdı bir daha verme diye kumandalarıda çok seviyor eline alıp düğmelere basıyor tv değişiyor mu diye kontrol ediyor:)

yürüme konusunda da son 1-2 gündür aktif sıralıyor ayakta 10-15 saniye desteksiz dursada adım atma gibi bir niyeti hiiiiçç yok çok korkuyor.

bizde de durumlar böyle tv konusunda mümkün mertebe yasaklamaya çalışsakta bazen kaçınılmaz oluyor ne yazık ki
 
Aaa bunu duyduğum ıyı oldu o zaman klıp ızlettırmeyeyım artık reklam evet onu duymuştum ama klip ilk defa duydum nasıl bir sendrom olusuyo acaba Allah korusun .

Bizim doktor klip dedi ama genel olarak video yazıyor okuyunca. Belki o da genel kastetmiştir. Otizme yatkınlık oluyor zamanla. Artık daha yaygınmış. Erkek çocukları için daha fazla risk varmış. 10 kişiden 7 8i erkekmiş genelde.

Bizde tv olmadığından izletmemek daha kolay şu an bilmiyor. Ama internetten arada bir şeyler izletsem mi diye kararsız kaldım. Eşim diyor bütün gün evdesiniz hem yeni bir şeyler görür hem de dil gelişimine katkısı olur. Bi yandan doktorlar kesinlikle izletmeyin diyorlar. İlla otizm değil dikkat dağınıklığı oluşuyor. Özellikle okula başlayınca belirginleşiyormuş.

Aslında düşününce gerçekten öyle. 10 yıldır öğretmenim ve her sene yeni öğrencilerimle önceki yıllardakiler arasında ciddi fark oluyor dikkat konusunda. Derse odaklanmakta zorlanıyorlar ya da dikkatleri çabuk dağılıyor dersi sevseler bile. Ayrıca daha agresifler ve geç algılıyorlar. Bu nesil bebeklikten itibaren tv telefon tablet büyüyenler olduğuna göre demek ki onların etkisi.
 
Selam arkadaşlar. Ben gündüz hiç TV açmıyorum. Ama babası TV aşığı adam içeri girer girmez elini yıkamadan TV açar. Sinir oluyorum ama elimden bişey gelmiyor. Yani akşamları ful TV açık bizde ve malesef cumartesi pazar. Sadece bugün zumba videosu açtım az tepindim 15 dk civarı klip zararlı demişsiniz. Of bu annelere hiç zaman kalmıcak sanırım. Kendimi baya iyi hissetmiştim
 
Selam kızlar. Bizim evde de genelde açık değil tv ama insan evde de ses istiyor. Gerçekten zor oluyor diğer türlü. Açıyorum ben döndüğü anda TVye kapatıyorum. Bazen bir dakika kadar bakıyor. Sonra kendi oyununa geri dönüyor bende yanında oturup tv izlemeye devam ediyorum. Gerçekten diğer türlüsü dışarıda çıkamıyoruz çok kasvetli.
 
Ya benımkı yurume de korkak 1 adım atınca oturuyor korkuyor nasıl cesaretlendırebılırım acaba? Birde baby TV hakkında ne düşünüyorsun bebek gelısımıne katkısı var mı?
bizlerin yapacağı çok şey yok, bizimki üç adımda düştü çok az kafası bir oyuncağına çarptı, bugün iki kere denedi sadece. ben kendi haline bırakıyorum. ayakta 1 dakikaya kadar desteksiz duruyor neredeyse 15 gündür. acelemiz yok, 18 ay olana kadar vakti var diye biliyorum ben, acele etmiyorum, onu yürütmeye de çalışmıyorum ama şu ittirmeli ilk adım arabaları var, pilsan 99 liraya almıştım, onu ittiriyor ne olur ne olmaz diye arkasında duruyorum çünkü araba çok hafif. eşimde ben de yürütmemeye çalışıyoruz, düşe kalka kendisi öğrensin, bezleri yastık gibi zaten, sürekli popo üstü düşüyor
 
10 dakika nedir yahu, süpersiniz. avalon da öyle. en çok bey setrettiriyorum o zaman. günde temiz 3 saatimiz var, ben de yanındayım tabii. ama genelde televizyon arkadan çalışıyor, sabahları ihtiyaç duymuyorum ama saat 14 den sonra açıyorum, bizimki ordan oraya koşturma peşinde. bugün evdeki kaşıkların hepsini önüne döktüm 1 saate yakın sadece kaşıklarla oynadı, arkadan müzikler çaldı.

pet şişeler, tabak çanak, ambalajlar, yağlı kağıt, kıyafetler, havlu peçeteler, çekmeceler, play station, kablolar, televizyonun ayakları, bizimkinin ilgi alanları
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…