Herkes uyku sorunu yaşıyor bu dönemde anlaşılan. Geçen aylarda burda uyumadığını yazdığımda bir arkadaş “biz güne başlıyoruz, siz yeni uyuyacaksınız” yazmıştı sabah altıda. Aynen öyleydi. Hala öyle. Akşam on civarı uyusa da gece mutlaka uyanıyor. Oyun oynuyoruz. Yardımcı olacak kimse yok. Eşimle dönüşümlü bakıyoruz. Atak dönemi hiç olmadı kızımda. Hep sakindi. Beş aydır uyku düzeni olmuyor. Sabah uyutmadım, öğlen yatırmadım, gece beklettim uyutmadım vs vs çok şey denedim ama gördüm ki kızım kendi ne yapıp edip bu düzene giriyor yine. Bizim düzensiz dediğimiz şey onun düzeni oldu.
Her gün sabah 5-6 gibi yatıp öğlen 1-2 civarı kalkıyoruz. Gündüz uykusu düzensiz. Evi mok götürüyor. Ben mal gibiyim. Eşim bana kıyasla daha düzgün uyuyor evdeyse. Gündüz bakımı onda daha çok ama evdeyse tabi. Onun işi baya ağır. Polis, sürekli dikkat istiyor yaptığı iş. Gece gündüz çalışıyor. O yüzden ev süpürme ve silme eşim de. Ama dağınıklık ruhumu daraltıyor.
Dışarı sık sık çıkarız. Ama hep akşam çıkarız. Gün göremiyoruz. Ona ayrı bunaldım.
Uyumuyor yani napayım. Hiç ilaç ve bitki çayı vermedim. Vermem de. Diş daha yeni bir tane çıkıyor ama ben dişten olduğunu sanmıyorum uykusuzluk olayını. Ağlamıyor veya huysuzluk yapmıyor. Sadece uykusu yok. Geçecek böyle kabul ettik. Düzeltmeye çalışıyorum ama ben de bittim. Saçımda stresten egzama çıktı
Gün 10 saat gibi geliyor bana. Gözümü açıyorum kızımla, kapatıyorum kızımla. Arada uyusa ben de biraz bir şeyler yapsam diyorum. Bazen uyuyor bu sefer ne yapsam diye düşünürken uyanıyor
yemek mi yapsam, ortalığı mı düzenlesem, kitap mı okusam( çok sevdiğim bir yazarın son kitabını aldım ekim ayında ama daha kapağını açmadım) örgü mü örsem, duş mu alsam, film dizi mi açsam. Allahım ne çok seçenek var
Yarım saat önce uykuya daldı. Bende uyuyacağım şimdi.
Sağlığı çok iyi. Gelişimi çok güzel. Benim sürekli uykum var demem dışında sorun yok. Tek tesellimiz kızımın mutlu olması. Yetiyor demek ki uyku. Tuhaf bir bebek
Allah herkese sabır versin
♥