2019 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    252
Ay kuzum benim elimden tutup beni kaldırmaya çalışıyor yardim ederim ben sana annecim dior kardeşine şarkı ninni söyler durmadan öper karnimi çok şukur yaramaz değil ama mutfaga giremiyorum burnumu kapatıp yemek yediriyorum çocuğa da evde olduğu zaman da eşime birakiyirum kizi o yapıyor herşeyi

Kızlar radyasyon özellikle telefon bebeği etkiler mi.acaba çok vicdan azabı cekiyorum. Yaz tatili can sıkıntısı bulantıyi unutayım diye teli elime çok alıyorum sonra aklıma gelince bırakıyorum.
canım maalesef şehir hayatında kacisimiz yok sen telefondan uzak dursan da evdeki yad yan komşundaki wi-fi hattının bile etkili olduğu söyleniyor e ben işyerinde sürekli bilgisayarla çalışıyorum merkezi wi-fi var yapacak birşey yok kafan nasıl dağılıyorsa onunla ilgilen :KK45:

Kızlar kahve akıntısı olanlara kendimden bilgi vermek istiyorum. Korku içinde doktoruma gittim ve bebişimin kalp atışlarını duyduk o gün. Ve rahimin içinde alt kısımda bebekden uzak eski kanlar vardı ultrasonda gördü doktorum ve bir müddet ara ara kahve rengi akıntı gelebilir dedi yinede progestan verdi rahimi rahatlatmak için. Benim gibi normal adet döngüsünde 4-5 günlük kısa adetler gördüyseniz kahve kanamalar(eski kan) normal karşılanabilir. Fakat doktora gidip kesedenmi değilmi emin olmak gerek.

Olur mu öyle şey canım... koryonik villuslar ve plasentanın oluşumuyla 3.haftanın sonunda anne kanındaki oksijen ve besin maddeleri villusların duvarından difüzyonla embriyo kanına geçiyor... yani zararlı olabilecek birşey yetseniz bebeğe geçer yararlı birşey yerseniz o da geçer o sebepten düzenli ve sağlıklı beslenmek çok önemli bence... üşenmedim ders notumdan bilgileri koyuyorum :)))
Banada uzman doktor aynı şeyi söyledi.Hatta demirim düşük olduğu için ekstra ilaç kullanmam gerekiyor mu die sordum hayır dedi şuanda değil çünkü bebek senden hiçbirşey almıyor ilk haftalar dedi bende çok şaşırdım

Yok canım bulantı olup diyelim birşey yiyemedin inan vücudundaki rezervler bebeğe yeter sana da yeter... benim anlatmaya çalıştığım bebeğe gitmiyor sanıp günde 5-6 fincan kahve içer, aman nasılsa bebeğe gitmiyor dip balığı yiyeyim ne var birley olmaz midye dolma yiyeyim nasılsa ilk üç ay bebeğe gitmiyor imajı olmasın diye bildiklerimi yazdım... ayrıca bu kadar şeyi bilmenin sebebi üniversitede insan embriyolojisi dersi vermem... doktorların işine karışmamak için çok ayrıntılı bilgi yazmıyorum ama ne yapayım dayanamadım.... yiyememek çok sorun değil yanlış besinler yemek sorun bence... mesrla şeker problemin varken aşırı tatlı yemek bebeğe ve sana zarar vermesi gibi....
Çok doğru gerçekten birdahaki kontrolümde bende bu örnekleri vericem ve bana mantıklı bir açıklamayla detaylı anlatmasını isticem çok saçma gerçekten .sağlıklı yaşam gayretimi azalttı bide uzman olucak :sinirli:

Zaman geçmiyor canm haklisin bende kalp atışını duydum dun şimdide kalp.atisi 110 çıkınca az mi.bir sıkıntı mi var diye dertleniyorum. Sonra 11.hafta testi var annelik böyle hep bir telaş. Flash tv kafasında olmak gerek belkide rahat :halay:
Annelik gercekten cok zor keşke rahat olabilsek

Kızlar tansiyon düşüklüğü ve halsizlik demir eksikliği ve vitamin eksikliğinden kaynaklı imis. Tırnaklarıma baktim birde rengi çok soluk bu da bir belirti imis. Hatta kansızlık mide bulantısı bile yaparmış. Ilk 3 ayda kan ilacı kullanılıyormu acaba

Illa böyle olduğunu sanmam. Muhakkak bunlar da etkendir ama benim tüm değerlerim çok iyi çıkmasına rağmen tansiyonum sürekli düşüyor. Ben de şöyle olduğunu duydum. Ilk gebelikte annenin damarları genişlermiş. Çocuğa daha fazla oksijen sağlayabilmek için. Doğal olarak bu da kan basıncını yani tansiyon düşürüyor. Bir de genişliği artan damarlara yeterli kan üretimini yapmak da halsizlik yapıyor.

Kızlar radyasyon özellikle telefon bebeği etkiler mi.acaba çok vicdan azabı cekiyorum. Yaz tatili can sıkıntısı bulantıyi unutayım diye teli elime çok alıyorum sonra aklıma gelince bırakıyorum.
Ben de dün gece aynı seyi düşündüm. Hayatımda ki herseye son derece dikkat ederken bu aralar telefon hiç olmadığı kadar elimde . Elbette çevre de etkiliyordir ama radyasyon kısmını nr kadar azaltirsak o kadar iyi olur bence. bundan 2 ay öncesine kadar haftada 2 kitap bi6irirken şimdi haftalardır aynı kitaptayim. Bundan boyle internet detoksu yapmaya karar verdim..Ne kdar az o kadar iyi bebeğimizin ve bizim sağlığımız için. Sana da tavsiye ederim.arkadaşım

kızlar biz bu sabah sağlık ocağına gittik kiloma ve tansiyonuma bakıldı .1 kilo almışım :KK43: ama normalmiş bu aylarda çok almamaya dikkat et dediler . 11 . hafta da ikili tarama testi yaptırıcakmışız ben bunu bilmiyordum. benim gibi bilmeyenler için yazmak istedim . özel de ne kadara yapılıyor bilgisi olan var mı?
bir de ben birşey sormak istiyorum kafam çok karışık.
sat a göre biz bugün 9+1 haftalığız ama ultrasona göre 7+2 haftalığız . ben şimdi hangine göre tarama testini yaptırmalıyım ? :KK34:
1 kilo normal artık ya..doktorlar da bi alem yani..yanlış hatırlamıyorsam 200 küsürlü bi rakamdı 2li tarama testi..sormuştum ben..

X