2019 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?


  • Ankete Katılan
    252
Ben doğru soruyu soramıyorum ya bak tercüman oldun bana ben 8. Ay gibi veriyorum eline dişi var yiyor çocuk savunması var falan ama 6 ay erken gibi geliyor tabii bu benim fikrim
Bebeklerin öğürme refleksi dil ortasında şu anda. Büyüdükçe bizimkisi gibi geriye gidiyor. Yani bebek desteksiz oturtabiliyorsa, bu yöntemle boğulma ihtimali çok az aslında. Zaten ilk başlarda öğürüyorlar sadece mama ve anne sütü gibi sıvı şeyleri bildikleri için. Bebeklerde çiğneme refleksi de var, mesela ağzına süt geldi mi sakız gibi çiğniyorlar. Yani aslında sistemleri kendi kendilerine keşfetmeye çok müsait.
 
Evet doğru ama benim ağzim bir kere yandığı için daha tedbirli olurum gibi birde iki çocukla ev işi falan yarım saat kırk dk bebe bekleyemem gibi ama belli de olmaz bakıcaz artık
 
Ay allah korusun blw bende niyetliym ama birz daha gec baslma niyetbdeym blw olark veriym yesin muzu faln diye 9 aylik 10 aylik olnasni beklemyi dusunuyrm o zamana kadr tadimlik dilinn ucuyla gtmeye niyetliym sartlr el verrse
 
Ay allah korusun blw bende niyetliym ama birz daha gec baslma niyetbdeym blw olark veriym yesin muzu faln diye 9 aylik 10 aylik olnasni beklemyi dusunuyrm o zamana kadr tadimlik dilinn ucuyla gtmeye niyetliym sartlr el verrse
Aynı düşüncedeyım canım benimkiler dişi erken çıkarıyor diş de çıkarsa sorun olmaz o zaman
 
Aslnda 6 ayin erken gelmesi tamamen bebek.gelisimiyle alakali 4. Ayda disini cikartmis bibebk 6 ayda baya kemiriyo benim ilk kizimin 6. Ayda aktif 4 disi vardi 3 diside patlamak uzerydi yiyen bi cocuk olsaydi gayet rahat yiyeblrdi benimki istahsiz ve yemek yemegi.sevmeyn bi cocukdu. Ablamn kzii 10aylik ilk disini cikartti dissiz kende gayet guzel damklariyla ezip yiyirdu ablam.hic pure vermedi ben hep pure gttim hala 3yasini geckin yemek konusu siknti bizim evde puruzsz seyleri sorn cikartmadn tadida onemli olmadan yer ama tadi guzel olsada et tavuk iki uc lokmayi gecmez yedigi.
 

Muhtemelen ben de öyle yaparım
İlk aylarda kendim tıkarım, birkaç ay sonra atarım önüne tabakla ıspanağı yesin.
Bebeğin ek gıdaya hazır olup olmadığını anlamanın bir yolu da dil hareketleri. Dilinin üstüne bıraktığın bir besini dışarı itmek yerine içeri doğru alıyorsa hazırdır diyordu okuduğum bir yerde.
 
Eskişehir'de ilacı sordurabilirim istersen? Tam olarak ismi ne bu aşının? Herhangi bir eczanede bulsak gidip alabilirsiniz değil mi?
Aa eskisehirli misiniz? Ya da baglantiniz ne? Su an depolarda yok ama eczanelerde elinde olanlar kalmis. Tek tek soguk zinciri kirmadan aile hekimligine gidebikecegim mesafedekilere bakacagim. Bayram sonrasi haber verecekler bakalim sisteme duserse.
 
Aa eskisehirli misiniz? Ya da baglantiniz ne? Su an depolarda yok ama eczanelerde elinde olanlar kalmis. Tek tek soguk zinciri kirmadan aile hekimligine gidebikecegim mesafedekilere bakacagim. Bayram sonrasi haber verecekler bakalim sisteme duserse.

Yok Eskişehir'li değilim ama istediğin ilacı sordurabilirim. Adını tam yazarsan sorayım bugün bitmeden? Sana uygun bir eczane ise gider alırsın.
 

Aynen bir de oturma kriteri var.
Gücün varsa dene bize de anlatırsın sonuçlarını. Ben 2 çocukla başarabilir miyim emin olamadığım için bakalım duruma göre bakıcaz.
 

Benim bi tecrübem yok ama arkadaşımın oğlu şu an 4 yaşında ve tatlı şeyler dışında neredeyse hiçbir şey yemiyor. Bu yüzden sürekli ek gıdaya meyveyle başladığıma pişmanım der.
 
U Umutherzaman canim 3aylikken boyunu yazmistin ya benimki de oyle ama o boy siniri ust sinir,kilosu boyu dogru orantili gidiyorsa sorun yok. yani cok da abarti sekildr uzun degil,uzun ama asiri degil. iri yapililar yani hic korkma bence. Mancar senle bikac kez yazismistik bu konuda.grupta sanirm biakc tane kilolu sayilabilecek bebek var onun ikisi de bizim beebkler. sagliktam gerisi teferrruat yani zayif olan anneler yaziyorsa sen de yazacaksin ben de yazacagim. niye girmiyormussun artik konusmalara? burda herkes birbirinin fikrine saygi duymali,uymasa dahi o yuzden neden gececeksin bi kenara ben kabul edemiyorum bu tarz bi durumu. madem ovunen yok deniyor ama neden ovunen varmis gibi bi fikir sokuluyor diger kisilerin aklina? mamadan tut kiloya,uykuya,gaza kadar konusuldu. ben de bikac kez kontrol sonrasi yazdim gelisimini oglumun,herkesin yaptigini yaptm. ama ben bile rahatsiz oldum bu yazismalardan. kilosu fazla iri yapili iyi uyuyor pek yormuyor vs vs ise yazmayalim yani oyle mi? 1 kisi bise diyor digerleri ona atliyor nasil bir ortamsa anlayamadim. kimmis acaba iyi gelisimli bebekleri paylasip diger anneleri uzen? ben rastgelmedim.
 
Ben sürekli püre vermem canım yavaş yavaş o parçalar büyür normal boyuta gelir ilkınde öyle yaptım yani sıkıntı olmadı
 

'Atlamak' çok hoş bir tabir olmuş gerçekten
Birçok kişi içinden geçiriyormuş, 'atlayanların' sayısına bakılırsa, sadece ben dile dökmüş oldum. Övünen olmadığını düşünsem yazmazdım, ben öyle düşünüyorum, öyle yazdım. Gerekçelerim de var, durduk yerde ortada hiçbir şey yokken birilerine saldırıyormuşum gibi bir ortam oluşmasın. Önerimi beğenmiyorsanız devam edersiniz istediğinizi paylaşmaya, olur biter. Bu kadar terslenecek bir şey yok. Benden rahatsız olan da bana yazabilir istediğini. Herkesin istediğini yazdığı bir ortam. Kısıtlama yok
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…